Dota 2

• Začetnik teme Začetnik teme HAD~
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam primetio da mi je ujutro daleko gori kvalitet ljudi sa kojima igram. Samo flameuju, support je misaona imenica kao i ward.
Uvece se skupi i kvalitetna ekipa, tj bude bolje obicno.

Jednostavno ljudi nemaju taj timski mentalitet.

I ja sam ovo primetio. Valjda ujutro vise igraju mladji igraci, da ne kazem klinci i partije uglavnom budu bas bas jednostrane, jer jedan tim sigurno nece moci nikako da se sastavi, pogotovo ako pocetak partije bude malo losiji...

Nego, je l' dobio neko neki drop u poslednjih 2-3 dana?
Promenili su drop sistem, sada padaju samo setovi (sto ukljucuje i Arcana setove) i boxovi.

Ja evo, 10 partija niko nista ne dobija. A ljudi kazu da i po 30 partija niko nista nije dobio.
Drop rate je izgleda mnoogo manji (nema sigurnog dropa na Levelu ili kovcega na svakih 5), vec je sve random sansa.

Meni za Earthshakera nedostaje Totem of deep magma za set.
Za Skywrath mage fale mi staff i helm of divine ascension za set.
Za Lunu fali Starrdider of the crescent stell shield i glaive za set.
Za Alchemista mi nedostaje Toxic siege Bracer, Garb i Saftey googles za set.

Evo heroji koji su dobre kontre za Oracle: Silencer, Outworld Devourer, Enchantress, Drow Ranger, Meppo, Phatnom Lancer, Naga... Inače jako dobar heroj koji baca novo svjetlo na način igranja Dote ali treba znati igrati sa njim. Problem je u tome što mnogi uče igrati online. Ja sam ga prvo malo provozao protiv botova da vidim kako funkcioniše. Evo moja prva borba protiv njega:

http://www.dotabuff.com/matches/1040263699

Na kraju sam imao preko 70 ukradene inteligencije protivnicima i pravio sam im toliku štetu da sam mogao ići samo desnim klikom na njih. Da ne govorim o tome da sam ga nafarmao i itemima.

Ne znaju ljudi jos uvek da ga igraju kako treba, mi smo jednog imali u timu, prvi put ga igrao pogubio se, dok u sledecoj partiji protivnicki Oracle nas je unistio. Iskreno, i ja sam ga prvi put igrao sa botovoima juce, tako da ni ja nemam pojma.
Dust, sentry i uzivaj, e sad jedino zavisi kad se tim smoli da kupi jedan :mrgreen:

Inace, cujem da je broj Low Priority igra povecan sa 6 na 16 :eek: ako neko abandon-uje igru.
Kako vam se to cini?

Ja imam 5 abandona i svih 5 je rezultat pucanja interneta.
Evo vam moji savjeti kako izbjeći abandon:
Ja znam kakva stoka igra Dotu, ali Dota je igra i služi za zabavu ili prekraćivanje vremena. Ako se možete složiti sa timom, ako ih možete ubjediti da urade nešto onda dajte sve od sebe da tu partiju izvučete do kraja. Ako su u vašem timu sve sami "profesionalci" čije poznavanje engleskog se svodi na "stfu", "noob", fu... mute chat i pravac šuma, i do kraja borbe ne izlazite odande.
Što se tiče mene za abandone bi trebalo dijeliti banove na 24h+16 lp partija.
Ja sam prije dva dana igrao sa jednim našim čovjekom koji je mene nazvao "nub".
Raspravljali smo se da li je Bristleback carry ili ne. Ja sam tada bio lvl 40 a on meni kaže da je lvl 104 iako po njegovom ponašanju ne bih baš rekao ali neka bude. I naš Bristleback jeste super odigrao prvih 25 minuta, ide sam na cijeli protivnički tim i ubije po dvojicu ili trojicu. Kasnije kad su se protivnički carry nafarmali (a nafarmao se i bristle) nije mogao ići ni 1 na 1. A ja sa SB sam izvukao partiju:
http://www.dotabuff.com/matches/1037775411
I ja ovdje imam relativno slab skor, prvi razlog tome je što je to bila moja tek druga igra sa SB a drugi što sam se pvih 5-6 minuta ubjeđivao sa "Dendijem" da li je Bristleback carry ili ne.

Poslednja izmena:
A problem jeste sto vecina nas koji igraju Dotu umislimo da znamo nesto, tj. da smo bolji od drugih, jer uvek sam ja "pro" a moji saigraci noobovi :roll:. I ja pizdim za neke glupe greske, tipa kada sniper ima Shadow Blade i solo pushuje a Axe sa blinkom nece da kupi dust i da ga dustuje, vec pokusava da ga ubije na srecu, i naravno u 90% slucajeva Sniper pobegne. Isto tako protiv Techies, kada se pushuje tower, retko kada sentry (valjda su ljudi alergicni na to) i naravno znamo kako se to zavrsi. Ko je bar 5 puta igrao protiv nekog invis heroja, ili Techies relativno zna kako da ih counteruje. Jeste, i ja mrzim da kao support nosim i wards, i sentry i gem, ali jbg, stalo mi je da pobedim. :)

Inace level profila nista ne znaci, jer ja sam skocio do 80-og za vreme TI4 zbog boostera (inace boostera vise nece biti), tako da ne opisuje bas pravo iskustvo.
Vise verujem broju meceva koje neko ima iza sebe, mada opet, ima i ljudi sa po 2000 meceva koji su tu oko 1500 MMR, tako da ni to nije neko merilo.

A i mi Balkanci smo zaheban narod za igranje, bar po onome sto sam ja video, cast izuzecima naravno :) Igrao sa nekim momcima iz Hrvatske pre par dana, pa ne da su se isprozivali i izvredjali medjusobono, raspravljali, ko da igram sa Rusima.

Ma pazi ti jednu stvar. Neke stvari su jednostavne prirode, ja nisam pro ali iz partije u partiju naučim nešto, učim sporije nego masa drugih, ali to je nebitno. Ako si 104 lvl onda moraš znati osnovne stvari. Ja nemam nikakvu namjeru učestvovanja u pro mečevima, ali svejedno se trudim da naučim što više stvari.
Poznavanje koji je heroj dobar na početku borbe, a koji na kraju je osnovna stvar.
Znati kretati se po mapi dolazi nakon što se savladaju heroji.
Sastaviti item pick je sledeće.
Naučiti koji heroj je counter kojem heroju, i koji su njemu counteri je sledeće.
Ostatak se ne može naučiti. Igrajući stičeš iskustvo koje dalje primjenjuješ. I od najboljeg igrača ima bolji igrač, ja samo govorim da je Dota igra takvog tipa. Ako želiš da se zabavljaš igrajući je onda moraš naučiti igrati. Neke igre nisu takve, instaliraš i redaš megakillove (battlefield, call of duty...) i ima igrača koji žele takve igre. Mrsko im je učiti i žele da odmah sve znaju i to je ok. Ali nije Dota za takve.

Vala, svaka rec ti je na mestu, nemam sta dodati :)
Dota 2 je igra koja se uci stalno, uce se itemi, heroji, fore, sta prolazi kroz BKB, kako counterovati, kada stackovati, kada pullovati, i stalno moze da se nauci nesto novo. Jednostavno, moras da se bas posvetis igri.
Sto se megakillova tice, to je pogresan pristup, cilj je pobediti, a ne naredjati 25-0, zacrtati sebi plan i uraditi ga, a ne juriti heroje po mapi za killove ako su im barake nezasticene.

Šta je sad ovo

2014-11-2200001-1.jpg

To je Nemesis event, i traje do Decembra 7-mog mislim (nisam siguran).
U sustini moras da imas PA u jednom timu i odredjenog heroja (ima lista negde na nekom sajtu) u drugom timu. PA ima "ugovor" da ga ubije i ako uspesno izvrsi taj "ugovor" ceo tim od PA dobija chest kao nagradu. Ja sam (tj. ceo nas tim) sinoc dobio Alliance set za Aclhemista :)

Cosmetic_icon_Formed_Alloy_Set.png

Sta je fora, PA mora da ubije tog heroja pre nego sto taj heroj ubije nju.
Ako PA ubije heroja tog prva, i tim od PA pobedi svi dobijaju jedan set item, bar je tako u mojoj igri bilo.
Ukoliko taj heroj prvi ubije PA, i njegov tim pobedi oni dobijaju svi jedan set.

E sad, ako PA ubije tog heroja prva, a njen tim izgubi, nista onda, ili mozda samo trofej, nisam siguran i obrnuto

Pripremite se za PA u svakoj igri do Decembra nekog :D.
Ili da predjemo na All Random i Single Draft, ozbiljno se razmisljam da iskljucim All Pick dok ovo ludilo ne prodje.

Nije se tome desila loša igra, on je drow rangera molio da uradi repick a ovaj nije htio i zato je od početka feedao namjerno (reportovan, report uvažen, igrač je kažnjen i dobio sam nazad report tako da opet imam, clinkz i suprotnog tima ga je prijavio takođe, bar je napisao da jeste) a ostali su zaista usrano odigrali. Ne može se reći da je feedanje snajpera razlog, jer ja sam svakom protivničkom igraču u svakom trenutku uspijevao odolijevati, čak i na samom kraju nisu mogli protiv mene 1 na 1, ali niko nije mogao. Na mene su išli timski. Na kraju sam se zapitao, mi bi izgubili čak i da snajp nije feedao.

Ulazim u igru sa dva levata, jedan igra Nyx, a drugi Dazzle: http://www.dotabuff.com/matches/1056343417
Odmah sljedeća igra opet s njima zajedno: http://www.dotabuff.com/matches/1056441941 + dva još gora levata.
Eto na šta se svela dota. Ako ja pobjedim puno borbi za redom onda bi trebalo da ulazim protiv jačih protivnika sa jačim saigračima. TO uopšte nije tako, samo su protivnici sve bolji a saigrači su isti ili gori.
Opet stara boljka podrške, wardovi su mit, kome još trebaju wardovi, čemu to uopšte služi!

Unranked radi drugacije, gleda se damage output, last hitovi, ukupna vrednost koliko isfarmujes, znam da su ljudi zloupotrebljavali tu taktiku i masovno igrali Zeus-a da bi se bolje rankirali za ranked igre.
E sad sigurno da ima mana u tom sistemu, i neko ko je tipa 3K u ranked padne da igra sa mnom koji sam tu negde 2K-3K ako ne i manje :)

Back