Dostupnost informacija modernog interneta

Juzer Nejm

Primećen član
Poruka
513
Ne znam da li ste primetili ali čini mi se da je dostupnost informacija sve gora i gora kako vreme odmiče, sve je nekako homogeno. U ranim dve hiljaditim, kada bih nešto pretraživao na internetu, dobijao bih toliko različitih rezultata sa mnogih foruma i sajtova. Prosto sam mogao istraživati kako valja.
Danas mi AI odmah da neku njegovu definiciju tačnih informacija, dok ostali sajtovi nekako generičke informacije imaju bez mogućnosti da proverim bilo šta.

Jedino mesto gde mogu da proćaskam s ljudima na taj stariji način je reddit jer je platforma i dalje veoma aktivna.
Primećujete li i vi isto ovaj obrazac?

Ako ti AI smeta, isključi ga iz pretrage. Probaj sa dodatnim ključnim rečima... Ako postaviš pitanje u formi pravilne rečenice, onako kako bi pitao pravu osobu, AI će da uskoči da "odglumi" tu osobu.
Nabacaj reči bez reda i AI će da te preskoči

Uostalom, od 2000tih naovamo se nagomilalo dramatično više informacija nego što je onda bilo dostupno

Ako ti AI smeta, isključi ga iz pretrage. Probaj sa dodatnim ključnim rečima... Ako postaviš pitanje u formi pravilne rečenice, onako kako bi pitao pravu osobu, AI će da uskoči da "odglumi" tu osobu.
Nabacaj reči bez reda i AI će da te preskoči

Uostalom, od 2000tih naovamo se nagomilalo dramatično više informacija nego što je onda bilo dostupno
Bez obzira na broj informacija, izvor je manje vise isti. Nema raznolikosti.

lepo je jedan moj drugar opisao moderni internet

internet je zgrada sa 100 spratova, 99 spratova je pijaca, a na poslednjiem spratu je biblioteka. Ako si dosao zbog biblioteke prvo moras da prodjes celu pijacu (a tu ce te nesto odvuci od namere)

Internet je pre svega i na pocetku bio akademska mreza (osim vojne), sad je internet takore sve kupi kupi kupi! Pa ck ni tu na pijaci nema dovoljno informacija (o proizvodu).

lepo je jedan moj drugar opisao moderni internet

internet je zgrada sa 100 spratova, 99 spratova je pijaca, a na poslednjiem spratu je biblioteka. Ako si dosao zbog biblioteke prvo moras da prodjes celu pijacu (a tu ce te nesto odvuci od namere)

Internet je pre svega i na pocetku bio akademska mreza (osim vojne), sad je internet takore sve kupi kupi kupi! Pa ck ni tu na pijaci nema dovoljno informacija (o proizvodu).
Izgleda da cu morati da listam do 20 strana na google pretrazi

Izgleda da cu morati da listam do 20 strana na google pretrazi
А ко те тера да користиш само Гугл за претрагу?
На исти упит испробај различите претраживаче, осим што ће бити забавно уочићеш који претраживачи су политички орјентисани за усмеравање јавног мишљења и које треба избегавати ако желиш нешто што није политички мотивисано..

А ко те тера да користиш само Гугл за претрагу?
На исти упит испробај различите претраживаче, осим што ће бити забавно уочићеш који претраживачи су политички орјентисани за усмеравање јавног мишљења и које треба избегавати ако желиш нешто што није политички мотивисано..

jedno vreme je youtube dominirao po broju pretraga
sad pitaj boga, insta/tt/x rade drugacije (algo) tako da nisam siguran da generisu toliku pretragu

iznenadjenje

👉 For many users, Amazon = shopping search, YouTube = learning search
This slice is arguably larger than web search by daily queries.

Poslednja izmena:
zamalo da se zadavim od smeha.

Pitam AI sta su najcesce korisceni funkcionalni zahtevi, i posle klasicne liste tipa Explain, Summarize izadje mi ELI5

pitam ga sta je ELI5?

kaze: “Explain it Like I’m 5 (years old).” :cepanje:

ovo je pretpostavljam prva skracenica koja je osvojila AI prompt - inace ELI5 je ozbiljna rabota.

Poslednja izmena:

Back