Došljaci- Da ili Ne?

PJ_Harvey:
Ustav Republike Srbije,Član 78:

Zabranjena je nasilna asimilacija pripadnika nacionalnih manjina.
Zaštita pripadnika nacionalnih manjina od svake radnje usmerene ka njihovoj nasilnoj asimilaciji uređuje se zakonom.
Zabranjeno je preduzimanje mera koje bi prouzrokovale veštačko menjanje nacionalnog sastava stanovništva na područjima gde pripadnici nacionalnih manjina žive tradicionalno i u značajnom broju.
Лепо.Хајде да првом приликом ликвидирамо српске избеглице,кад се појаве,а уселимо Мађаре из Румуније!Равнотеже ради... :roll:

Karlito Brigante:
Лепо.Хајде да првом приликом ликвидирамо српске избеглице,кад се појаве,а уселимо Мађаре из Румуније!Равнотеже ради... :roll:

Ne lupetaj.. Bolje likvidiraj glupost u svojoj glavi i useli nešto mozga,ako je to izvodljivo.. :roll:

Izbeglice individualno imaju pravo da se nastane npr. u Subotici ako za to imaju motiva, ali država NEMA PRAVO da tamo gradi kolektivne centre i pod prinudom šalje hiljade ljudi jer je to,između ostalog, direktno kršenje navedenog člana Ustava.

PJ_Harvey:
Ne lupetaj.. Bolje likvidiraj glupost u svojoj glavi i useli nešto mozga,ako je to izvodljivo.. :roll:

Izbeglice individualno imaju pravo da se nastane npr. u Subotici ako za to imaju motiva, ali država NEMA PRAVO da tamo gradi kolektivne centre i pod prinudom šalje hiljade ljudi jer je to,između ostalog, direktno kršenje navedenog člana Ustava.

...poubijajte se hunoliki izrodi.........crni orao polako hvata zalet sa juga , a i nebo se pomalo zacrvenelo....lep je zalazak sunca................

PJ_Harvey:
Ustav Republike Srbije,Član 78:

Zabranjena je nasilna asimilacija pripadnika nacionalnih manjina.
Zaštita pripadnika nacionalnih manjina od svake radnje usmerene ka njihovoj nasilnoj asimilaciji uređuje se zakonom.
Zabranjeno je preduzimanje mera koje bi prouzrokovale veštačko menjanje nacionalnog sastava stanovništva na područjima gde pripadnici nacionalnih manjina žive tradicionalno i u značajnom broju.
Ma video sam to, ali rekao bih da se to ipak odnosi na slučajeve kao što su Hrtkovci. Inače je neprecizno, šta je ''značajan broj'' i koliko je područje?

Mi vojvodjani nismo niti "braća"hrvati iz susedne Hrvatske,niti "braća"muslimani!
Ovo nije Bosna niti će biti hvala Bogu nikada.Ovde bi bilo još strašnije.
Zato bi bilo pametnije malo "da se spusti lopta".To najviše savetujem onima koji su to već jednom prošli,jer odande su ovamo došli,a ne znam samo gde će otići odavde.
Ništa neće postići samo će potvrditi ono što većina u svetu kaže -da su Srbi cigani.

dragoslava:
Mi vojvodjani nismo niti "braća"hrvati iz susedne Hrvatske,niti "braća"muslimani!
Ovo nije Bosna niti će biti hvala Bogu nikada.Ovde bi bilo još strašnije.
Zato bi bilo pametnije malo "da se spusti lopta".To najviše savetujem onima koji su to već jednom prošli,jer odande su ovamo došli,a ne znam samo gde će otići odavde.
Ništa neće postići samo će potvrditi ono što većina u svetu kaže -da su Srbi cigani.

Hvala Bogu da Bosna ni ne moze biti, jer je Bosna islamska, muslimanska 85%...daleko bilo od moje kuce... :? :roll:

Ko kaze da su Srbi cigani??? Bosnjaci i ili Ti..???

nesha taxista:
Možda se koleginica grubo izrazila, ali imidž u najvećem delu sveta nam je definitivno loš. A BiH je veoma daleko od toga da bude 85% muslimanska.

Jeste i to nisam ja izmislila...to oni pisu na svom najvecem i najposecenijem portalu sa.x-u.

Uostalom, mene ni ne interesuju...tek me zbunilo poredjenje...ili uvredilo...tako nesto :?

yu_pasos_rasista1:
....nisi rasista, pa neka te gaze s jedne strane bosancerosi dok ti sa druge azijati satiru elegantno prepunjene lalinke za pricu, trac i koru hleba...........

Evo jednog za konkretan primer...danas u Vojvodini imate 3-4 generaciju dosljaka - koji ni do dan-danas - nisu integrisani u Vojvodinu.
Nisu prihvatili njenu osobenost - njen mentalitet - navike - nacin zivota; nisu je zavoleli.
I ne samo sto je nisu zavoleli - vec sto rade - protiv Nje - protiv Njenih interesa.
U isto vreme - oni - koji su emigrirali u druge zemlje - u 3-4 generaciji - govore samo o poreklu - ali su nacionalno profilisani.
Vi danas, recimo, imate jednog Sarkozija u Francuskoj - koji je madjarskog porekla - a nema veceg Francuza.
To je primer pune uklopljenosti u sredinu u kojoj se zivi.

Lala Vojvođanski:
Evo jednog za konkretan primer...danas u Vojvodini imate 3-4 generaciju dosljaka - koji ni do dan-danas - nisu integrisani u Vojvodinu.
Nisu prihvatili njenu osobenost - njen mentalitet - navike - nacin zivota; nisu je zavoleli.
I ne samo sto je nisu zavoleli - vec sto rade - protiv Nje - protiv Njenih interesa.
U isto vreme - oni - koji su emigrirali u druge zemlje - u 3-4 generaciji - govore samo o poreklu - ali su nacionalno profilisani.
Vi danas, recimo, imate jednog Sarkozija u Francuskoj - koji je madjarskog porekla - a nema veceg Francuza.
To je primer pune uklopljenosti u sredinu u kojoj se zivi.

A sto ti lepo ne napises da bi bio najsrecniji ( najsreTniji) kada bi se nekom kosmickom nepravdom, Vojvodina islamizirala..??? :roll:

I tako iz svakog retka izvire...pa to... :evil:

nesha taxista:
Ma mogu da pišu šta hoće, znaš li rezultate zvaničnog popisa, mislim za celu BiH, ne samo Federaciju?

Poslednji popis je bio '91 godine...od tada ga izbegavaju k'o zmija noge, a bas iz ovih razloga... :?

Na nekoj temi...mislim da je " Demografska slika BiH", od pre neki dan...ja sam je otvorila, sam napisala sve postotke...ako te interesuje, procitaj. :smile:

Ja nađoh ovu kartu, i to upravo na njihovom sajtu:
demografska20karta20bihyk7.gif

Znači, veoma daleko od 85%. Po njima, ovo je sadašnje stanje, a sećam se da ih je 1991. bilo manje od polovine, čini mi se negde oko 44%.
http://www.bmradio.net/_bbforum/viewtopic.php?p=2208&sid=57b33c57947916b24d0856b25102273b

SANDRINAbg:
Jeste i to nisam ja izmislila...to oni pisu na svom najvecem i najposecenijem portalu sa.x-u.

Uostalom, mene ni ne interesuju...tek me zbunilo poredjenje...ili uvredilo...tako nesto :?

Daj molim te, sarajevo-x portal je bas poznat po objektivnosti. :lol: Ako mjere procenat muslimana u BiH prema procentu muslimana na njihovom sajtu onda je to 100%.

Evo vam aktuelna slika BiH:

http://www.bih-x.com/bhinfo/grafika/mapa_Bosna_etnicka.gif

Po broju stanovnika oni su negdje na 48%. Po teritoriji na kojoj zive jedva 30%

Daleko je to od 85%.

Ma dobro ljudi...oni kazu da je u Sarajevu takva situacija...da je tamo 85% muslimanskog stanovnistva...
Za celu Federaciju bez RS ne znam...mislim da rekose i da je tamo njih vise...u stvari i jeste po ovoj Nesinoj postiranoj mapi...

Ne ubijte glasnika...ja rekoh da sam tamo videla, copyrala i prenela...zaista me vise nit' interesuju, nit' imam zelju da idem na taj niti ni na jedan drugi bosanski sajt, a pogotovo uzivo... :roll: :?

Dosta čitam pa sam negde pročitala.Ne vole nas baš puno,ni jednu trećinu ko pre.A kako da nas vole kad se mi medjusobno ne volimo!
Ja sam se pre izjašnjavala kao Jugosloven pravoslavne vere i ne stidim se toga jer znam težinu i značenje tih reči.Otkad se raspala totalno Jugoslavija i ne mogu tako da se izjašnjavam,izjašnjavam se kao Vojvodjanka pravoslavne vere,ali sam ostala u srcu Jugoslovenka i patim jako za tim vremenima.
Da li se nekome svidja to ili ne,to je njegov problem!! 8-)

Ne bih se složio sa tim terminom vole - ne vole . Da li će neko da te voli u Nemačkoj,Francuskoj,Holandiji...(lično iskustvo), zavisi od tebe kao individue , iako u startu se oseti mala rezervisanost ako znaju da si iz Srbije. Generalno, mi tamo nemamo baš sjajan imidž , ali tvrdnja da nas ne vole svakako ne stoji !
Oni drugačije razmišljaju od nas, nisu opterećeni raznim "izmima", i kada Nemac sa juga ogovara ili ismeva Nemca sa severa (mentalitet) oni se ne mrze . Česi i Slovaci nisu hteli da žive zajedno jer se ne "mirišu",ali se ne mrze , i podeliše državu i niko nikom ni nos nije razbio !
Šta je to u nama pa da ni svoje ne volimo ako samo ima drugačiji akcent , je stvar za neku dublju i stručnu analizu !
Moje skromno mišljenje je da predug period komunističke diktature ostavio dubok trag i posledice u mentalitetu Srba ! Takođe i otuđenje od pravoslavlja i hrišćanskih vrlina je od Srba napravilo to što danas jesmo !

nesha taxista:
To što nas ne vole nema mnogo veze s tim koliko se međusobno volimo, nego s tim šta smo činili drugima.

Ldp parola...dosta vise...i nama su drugi cinili pa o tome ni ti ni tvoji ni rec ne progovarate...il' niste za to placeni...bice da je to...muka mi je od takvih i povlacim svaku rec koju sam izgovorila a u takvom kontekstu...od sada pa nadalje :confused: ...fuj... :twisted:

Back