- Poruka
- 236.748
Petar Matijević, srpski kralj mesa i još mnogo čega građenje svoje imperije počeo je 1991. u Novom Sadu. Nije on bio siromašan ni pre toga jer je u Zagrebu do rata imao 2 restorana i Piceriju, ali je to kad je tamo krenulo zlo i naopako iz sasvim razumljivih razloga tada prodao i prešao u naše vojvođanske krajeve. Inače je rođen pre 70 godina u okolini Knina. Sposoban čovek nesumnjivo, već pre rata je od ničega stvorio priličan imetak, a tek posle ... lanac mesara, industruja, mnogo zemlje i raznih nekretnina čine ga jednim od najbogatijih ljudi u zemlji. Prvo je postao poznat po jeftinom mesu i mesnim prerađevinama, ali se pričalo kako je navodno uvozio meso kojem je u EU istekao rok, a u Srbiji nije, odmrzavanje pa zamrzavanje, ubrizgavanje vode, dezinfekcija pa farbanje, prerađivanje onog što „sveže“ niko ne bi kupio ... ma svašta. Lično iskustvo moje malenkosti je tu podeljeno. S mesom u komadu nikad nisam imao problema, piletinom takođe, ali roštiljsko meso mu se jako skupi pri pečenju, pa to više ne uzimam. Razne vrste salama nisu loše, ali ih treba pojesti brzo jer se brže pokvare nego kod konkurencije, naročito leti. Osoblje uslužno i profesionalno. Ukupno uzevši ne mogu reći da smo u porodici imali bilo kakvih problema zbog njegovih mesnih proizvoda.
No, zanima me šta vi mislite o njemu, njegovoj hrani i uopšte kakvu hranu kupujemo?
No, zanima me šta vi mislite o njemu, njegovoj hrani i uopšte kakvu hranu kupujemo?