Dosije Matijević

Matijević je ...

• Pozitivan lik jer nam omogućava kupovinu mesa po pristupačnim cenama

glasova: 1 16,7%
  • Negativan jer se priča da je kvalitet sumnjiv

glasova: 4 66,7%
  • Nemam stav

glasova: 1 16,7%

• Ukupno glasova
    6

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
236.742
Petar Matijević, srpski kralj mesa i još mnogo čega građenje svoje imperije počeo je 1991. u Novom Sadu. Nije on bio siromašan ni pre toga jer je u Zagrebu do rata imao 2 restorana i Piceriju, ali je to kad je tamo krenulo zlo i naopako iz sasvim razumljivih razloga tada prodao i prešao u naše vojvođanske krajeve. Inače je rođen pre 70 godina u okolini Knina. Sposoban čovek nesumnjivo, već pre rata je od ničega stvorio priličan imetak, a tek posle ... lanac mesara, industruja, mnogo zemlje i raznih nekretnina čine ga jednim od najbogatijih ljudi u zemlji. Prvo je postao poznat po jeftinom mesu i mesnim prerađevinama, ali se pričalo kako je navodno uvozio meso kojem je u EU istekao rok, a u Srbiji nije, odmrzavanje pa zamrzavanje, ubrizgavanje vode, dezinfekcija pa farbanje, prerađivanje onog što „sveže“ niko ne bi kupio ... ma svašta. Lično iskustvo moje malenkosti je tu podeljeno. S mesom u komadu nikad nisam imao problema, piletinom takođe, ali roštiljsko meso mu se jako skupi pri pečenju, pa to više ne uzimam. Razne vrste salama nisu loše, ali ih treba pojesti brzo jer se brže pokvare nego kod konkurencije, naročito leti. Osoblje uslužno i profesionalno. Ukupno uzevši ne mogu reći da smo u porodici imali bilo kakvih problema zbog njegovih mesnih proizvoda.
No, zanima me šta vi mislite o njemu, njegovoj hrani i uopšte kakvu hranu kupujemo?

Nevezano za temu ,meso kupujem od proverenog mesara koga znam, on mi pravi kobasice , ostale proizvode pravim za "kućnu" upotrebu.
Meso kupujem tako što odem kolima na neko selo i kad vidim da stoka pase travu i da se slobodno šeta ,platim seljaku da mi to spremi i nosim u zamrzivač.

Petar Matijević, srpski kralj mesa i još mnogo čega građenje svoje imperije počeo je 1991. u Novom Sadu. Nije on bio siromašan ni pre toga jer je u Zagrebu do rata imao 2 restorana i Piceriju, ali je to kad je tamo krenulo zlo i naopako iz sasvim razumljivih razloga tada prodao i prešao u naše vojvođanske krajeve. Inače je rođen pre 70 godina u okolini Knina. Sposoban čovek nesumnjivo, već pre rata je od ničega stvorio priličan imetak, a tek posle ... lanac mesara, industruja, mnogo zemlje i raznih nekretnina čine ga jednim od najbogatijih ljudi u zemlji. Prvo je postao poznat po jeftinom mesu i mesnim prerađevinama, ali se pričalo kako je navodno uvozio meso kojem je u EU istekao rok, a u Srbiji nije, odmrzavanje pa zamrzavanje, ubrizgavanje vode, dezinfekcija pa farbanje, prerađivanje onog što „sveže“ niko ne bi kupio ... ma svašta. Lično iskustvo moje malenkosti je tu podeljeno. S mesom u komadu nikad nisam imao problema, piletinom takođe, ali roštiljsko meso mu se jako skupi pri pečenju, pa to više ne uzimam. Razne vrste salama nisu loše, ali ih treba pojesti brzo jer se brže pokvare nego kod konkurencije, naročito leti. Osoblje uslužno i profesionalno. Ukupno uzevši ne mogu reći da smo u porodici imali bilo kakvih problema zbog njegovih mesnih proizvoda.
No, zanima me šta vi mislite o njemu, njegovoj hrani i uopšte kakvu hranu kupujemo?
O njemu kao privredniku i kompaniji sve naj, Firme koje je kupio iz privatizacije sve je podigao na viši nivo i sve rade. Što se tiče proizvoda, sveže meso je dobro od kako sam proizvodi. Prerađevine ni da mi daju džabe.

a vidi baki
svi oni bi prodavali blato sa etiketom da mogu
tako da izmedju matijevica i juhora i neoplante i svih ostalih nema neke bitne razlike
poenta je sto nadlezne institucije koje bi trebalo da se bave kontrolom ne rade nista
i isto tako sto su zakoni vrlo mekani prema odredjenim ljudima.
u ovoj smejuriji od drzave to ne cudi ni malo
ono sto je stvarno zabrinjavajuce je skoro totalni izostanak interesovanja naroda o tome sta jedu

Vidim da horvacki lobi već godinama vodi kampanju protiv Matijevića.. smeta im što kupuje zemlju po Slavoniji, Baranji, a izgleda i po Baniji i Kordunu

Ne pecati se na to , jer nije poenta u proizvodima, već u novcu koji ulaže

Back