Doručak

Kiselo mleko jos i mogu za dorucak, mislim kiselo mleko i malo hleba, ne treba mi vise...

Ali pahuljice bas ne shvatam hranom, vise kao grickalicama i sl. mozda nesto sto bi deca vise trebala da jedu, zbog mleka i vitamina... Sta znam... :)

Poslednja izmena od moderatora:
ja i zadnje vreme pravim doručak sa ovsenim pahuljicama

ne kupujem gotove smeše nego pravim sam

recimo sa ovsenim pahuljicama, mleko i med, dodam jednu bananu, ili kašiku kakaa, ili mlevenih oraha

ili kiselo mleko i smrzute višnje :D

mene odusevio ukus ovsenih pahuljica
i kefira ali onog pancevackog
nesto mi je on najboljeg ukusa

Мене одушевио милерам шабачке млекаре, мислим да на њему пише "Класик". Коначно нешто као што је некада било.

Eво га:

Mileram.png

Iz tog razloga, ovde smo izdvojili sve o ovsu, odnosno zobi (u pitanju je ista namirnica) što bi vas moglo zanimati. Saznajte da li su zaista dobre ovsene pahuljic
ovo je iz teksta nekog udzenika

Loš neki udžbenik. :)

Uzgred, mnogo volim domaću ovsenu kašu, koja se može pripremiti u nebrojeno mnogo različitih varijanti.
Prašina iz kesice koju zovu ovsenom kašom mi je smešna.

Edit: Da se moja šala ne shvati pogrešno: ovas i zob su različita imena za istu žitaricu, ovas i raž su različite žitarice. :)

Poslednja izmena:
tačno tako, to je prašina od ovsa plus emulgatori i sl

pa gde da kupim onda zobene ovsene pahuljice?

- - - - - - - - - -

Панчевци раде добре ствари, купујем њихов јогурт сваког дана.

probaj kefir pancevacki
moj ex je nesto radio sa pancevackom mlekarom
i nesto mi je pricao da je ona po necemu posebna
jbg. sta bi ja sa tom informacijom pa sam.je izbacila iz glave

pa gde da kupim onda zobene ovsene pahuljice?

- - - - - - - - - -

probaj kefir pancevacki
moj ex je nesto radio sa pancevackom mlekarom
i nesto mi je pricao da je ona po necemu posebna
jbg. sta bi ja sa tom informacijom pa sam.je izbacila iz glave

U nekoj radnji sa zdravom hranom, kupiš na meru.

Jel su ovo oni uštipci sa jogurtom? Ja te pravim obično, i tako izgledaju... Jedem ih sa sirom ili pavlakom ili jogurtom, uglavnom sa nečim mlečnim....

U ove uštipke idu jaja, zavisi koju količinu hoćeš. Za nas petoro stavim 5 jaja, dodam mleko, malo soli, kisele vode i prašak za pecivo.. Sipam brašno dok ne bude gusto. Dakle, ne kao za palačinke nego gušće, da možeš lepo da uzimaš kašikom a da ne curi.

U vrelo ulje sipam iz kašike, minut sa svake strane i gotove.
Cedim ih na papirnom ubrusu da pokupi masnoću.

Obavezno jogurt uz njih kad jedemo.

Da, da, znam kako, pravila sam. Sad imam neki recept sa 3 jajeta, 2dl jogurta, 1 pecivom, malo soli i 20 kašika brašna. Dodam i kašiku rakije, da ne upiju masnoću kad se prže.....Isto kašikom se vade.

može u rudnik :D

- - - - - - - - - -

U ove uštipke idu jaja, zavisi koju količinu hoćeš. Za nas petoro stavim 5 jaja, dodam mleko, malo soli, kisele vode i prašak za pecivo.. Sipam brašno dok ne bude gusto. Dakle, ne kao za palačinke nego gušće, da možeš lepo da uzimaš kašikom a da ne curi.

U vrelo ulje sipam iz kašike, minut sa svake strane i gotove.
Cedim ih na papirnom ubrusu da pokupi masnoću.

Obavezno jogurt uz njih kad jedemo.

može mere?

koiko mleka i td

pa ja uopste nisam protiv bilo koje hrane
pogotovo ne za dorucak
Nema ne zdrave hrane.postoje samo ne zdrave kolicine u kojima se ta hrana uzima.
Npr. ja mogu da se prejedem slanine i jaja i ustipaka itd
za dorucak..ali ja nemam potrevu za rucak nista uneti u sebe do recimo neke paradajz corbe ili ovsenih pahuljica

pa naravno u zdravoj hrani?!!
kakav je to odgovor?
ali ovde su naveli da su neke pahuljice nista drugo nego šecer
zato pitam
gde da ih kupim i da znam da to sto jedem jesu stvarno prave zitarice

Odgovor je na mestu i sasvim ispravan. Pahuljice koje kupiš na meru su samo pahuljice. Ovsena kaša koju kupiš u marketu kao gotov proizvod, ima šećere, arome i dodatke. Razumeš?

Odgovor je na mestu i sasvim ispravan. Pahuljice koje kupiš na meru su samo pahuljice. Ovsena kaša koju kupiš u marketu kao gotov proizvod, ima šećere, arome i dodatke. Razumeš?

Zapravo i nije. Radnje sa "zdravom hranom" su krcate instant ovsenim pahuljicama, kojih ima i na meru. Osim toga, kvalitetne ovsene pahuljice (doduše uglavnom iz neorganske proizvodnje) se mogu kupiti i u pakovanjima u svakoj bolje snabdevenoj samoposluzi, a i organskih ima u gotovim pakovanjima u radnjama s kvalitetnijim proizvodima.

Zapravo i nije. Radnje sa "zdravom hranom" su krcate instant ovsenim pahuljicama, kojih ima i na meru. Osim toga, kvalitetne ovsene pahuljice (doduše uglavnom iz neorganske proizvodnje) se mogu kupiti i u pakovanjima u svakoj bolje snabdevenoj samoposluzi, a i organskih ima u gotovim pakovanjima u radnjama s kvalitetnijim proizvodima.

ok
ajde ovako...
kako na izgled da napravim razliku izmedji ta dva?

Back