nemcoi
Aktivan član
- Poruka
- 1.406
Dorijan Greja treba shvatiti onako kako je Vajld želio da ga shvatimo, to jest ne kao besmrtnog čovjeka nego kao čovjeka koji želi da bude vječno mlad, koji nije spreman da preuzme na sebe obaveze, odgovornosti, čovjeka koji je jednostavno došao do izvjesnog stadijuma u svom životu i neželi ići dalje, možda i nemože dalje. Mnogo je takvih Dorijana oko nas. Ima ih na svakom koraku. I sam sam pomalo takav.![]()
Ti si slabic. Meni to ostajanje u jednoj slici zivota je potpuno nebulozno i odraz slabosti. Brinu me druge stvari kao sto je nepoznato i to sto dolaze dani kada ce se morati ustajati svako jutro. Zasto ljudi lepo ne podele poslove pa tako umesto jednog imamo dva radnika samo sto ce svaki od njih imati po pola plate. I onda lepo moze da se malo odmori ali i nauci kako ziveti ekonomicno sa manjim primanjima a moze se. Tako bi svi bili zadovoljni sem ako nisu ambiciozniji ( za onakve kao ja je ovo sasvim ok). Ambicioznije neka se odvale od posla i neka imaju koliko zarade ali za one manje ambiciozne treba imati plan rada. Nazovi to lenjoscu ali to jednostavno nije. Samo ne vidim poentu u radu sem novca a tog novca mi nije potrebno toliko. Mislim jeste ali ipak dati polovinu zivota na rad je malo previse pogotovo ako posao nije neki.
Poslednja izmena: