Dorian Gray...

O , da, pogotovo stopama tog mladog Dorijana sa slike

ja i mladi dorijan sa slike bismo znali sta da radimo sa besmrtnoscu

Pa dobro onda nam to reci sta imas na umu.
Sta to moze da se radi citavu vecnost a da ti ne dosadi ...??

je l si ti blesav il se samo pravis blesav

I zbog ovoga je krvozedna ugasena. :neutral: Zbog ovoga, krvnici.
Kako spavate nocu? Kako se budite?

Gase nalog autora nekih od izuzetnih paradigmaticnih postova prepunih mocnih argumenata koji je doprineo da ovaj forum bude jedan od najcitanijih na srpskom govornom podrucju.
@ topik
Dorijan Grej je odlican materijal za holivudsku proizvodnju i americku kinematografiju.
Ali to ne ide u prilog Dorijanu posebno, niti je to velika stvar, oni uzmu i djubre iz kontejnera pa naprave film.

a nemozes se smoriti ako si mlad, msm mozes odraditi neki poslic na kvarno (opljackati veliku banku ili nesto slicno) uzmes preko 250 miliona dolara, sklonis se u neku zabit i tamo budes nekih 20-30 godina, pa kad se vratis u svet, trosi lovu kako god stignes.... eto to je dobar primer
a onaj los je taj da ako te neko osudi na dozivotnu:sad2::sad2::sad2:

Već dugo godina se družim sa jednim Dorijanom Grejom. U stvari, on je samo u svojim očima Dorijan Grej. Za sve ostale on je jedan matori luzer koga je vrijeme odavno pregazilo. Žalosno je to. :confused:

Hm,ima jedna lepa izreka o smrti koja je neraskidivo povezana sa ovom temom:
Smrt je jedina besmrtnik koji na sve gleda ravnopravno.
Ciji su san,sazaljenje i uteha za svakoga.
Na kraju krajeva svako od nas ima neku svoju viziju zivota + svako bi voleo da zivi X godina,ali ****** kosac uvek dodje po svoje.
:hvala:

I zbog ovoga je krvozedna ugasena. :neutral: Zbog ovoga, krvnici.
Kako spavate nocu? Kako se budite?

Gase nalog autora nekih od izuzetnih paradigmaticnih postova prepunih mocnih argumenata koji je doprineo da ovaj forum bude jedan od najcitanijih na srpskom govornom podrucju.
@ topik
Dorijan Grej je odlican materijal za holivudsku proizvodnju i americku kinematografiju.
Ali to ne ide u prilog Dorijanu posebno, niti je to velika stvar, oni uzmu i djubre iz kontejnera pa naprave film.

Ne kapiram sta si htela da kazes niti o cemu se ovde radi ( ostatak texta nije u vezi sa postom od kreptosucks).

Dorijan Grej je samo prica koja daje pouku. Ovaj svet je toliko nesavrsen pa tako i da je besmrtnost besplatna nije je pozeljno imati. Te lude fantazije koje vi imate o pljackanju banaka je samo proizvod holivuda. Sve materijalno, kada se ima u izobilju i kada se moze konzumirati tokom zivota koji je beskonacan je nista. Drugim recima gubi na vrednosti pa tako samo ostane da se nadrogiras i nista vise a onda od prevelike doze i da riknes.

Poenta ovog mog posta je, ako je stvarno ovaj forum jedan od nauticajnijih i najcitanijih, da kazem svoje misljenje koje projektuje drugu stranu price koje ovde u ostalim postovima bas i nema. Odgovor na pitanje sta je sustina zivota imam ali u naznakama ali isto tako znam da nije u onom sta drugi misle da jeste a posebno ne ako si vecno mlad, pa da citiram sebe : " Ja znam da ne znam, ali isto tako znam da drugi nisu sasvim u pravu" ( mozda je neko ovo vec rekao pa se tako ogradjujem da su ovo moje autenticne reci).

Poslednja izmena:
Da li biste posli stopama Dorijana Greja...

portrait_of_dorian_gray_by_mercuralis.jpg

nikada.
koliko god vecni zivot delovao primamljivo u prvu ruku, sve ima svoje...
zamisli da zivis vecno, da uvek gledas smrt a ti ostajes da zivis. uzas :(

Kome je teze, onom koji umire ili onom koji gleda smrt ?

vrlo tesko pitanje. istinu receno ne bih znala da odgovorim jer jos nisam umirala do sada :cool:
salu na stranu, mozda onome ko gleda smrt. jer onaj koji umre - nema ga, ne moze mu biti ni lako ni tesko. a onaj koji ostaje, taj pati. patnja opet zavisi od osobe do osobe...
licno, nosim veliki teret po tom pitanju, izgubila sam neke meni mnogo drage osobe, i... vreme prolazi, ali tuga ostaje.

vrlo tesko pitanje. istinu receno ne bih znala da odgovorim jer jos nisam umirala do sada :cool:
salu na stranu, mozda onome ko gleda smrt. jer onaj koji umre - nema ga, ne moze mu biti ni lako ni tesko. a onaj koji ostaje, taj pati. patnja opet zavisi od osobe do osobe...
licno, nosim veliki teret po tom pitanju, izgubila sam neke meni mnogo drage osobe, i... vreme prolazi, ali tuga ostaje.

Najveca tuga je za bliskim osobama koje su u srodstvu sa potencijalnom besmrtnom osobom x. Kada oni odu a i najblizi prijatelji pitanje je kakav ce odnos moci da se uspostavi sa drugim ljudima koji se uporedno radjaju u buducnosti. Mogu biti prijatelji a i ko ce da bude prijatelj sa nekim ko ne stari. Prijatelji se sticu tako sto sa ljima odrastas i kapiras njihove probleme jer su vrlo slicni tvojim u tom uzrastu.

Najblize osobe su one koje su tu od trece godine a oni posle 20-te su samo prijatelji i poznanici. Moguce je naravno napraviti jaku konekciju sa nekom osobom i bez toga da se znate od ranije, pa uz to i porodicu i ostale stvari. Ovako bi samo ostali sami dok drugi odlaze. Ipak moguce je iskoristiti sve to da se neke stvari otvore svoje druge dimenzije, prozore u neki nov nacin razmisljanja. Lepo bi bilo i videti kako se svet menja ali tesko i ucestvovati u njemu.

Poslednja izmena:
Prvo ne kapiram sta si htela da kazes niti o cemu se ovde radi a drugo Dorijan Grej je samo prica koja daje pouku. . Te lude fantazije koje vi imate o pljackanju banaka je samo proizvod holivuda.

Je l se ti to meni obracas? u kraljevskom pluralu? :rumenko:
Pa ono sto sam ja htela da kazem ne mora svako ni da kapira,a ni da zna o cemu se ovde radi
@topik
Objektivno tema nema gotovo nikakve veze sa podforumom.

Je l se ti to meni obracas? u kraljevskom pluralu? :rumenko:
Pa ono sto sam ja htela da kazem ne mora svako ni da kapira,a ni da zna o cemu se ovde radi
@topik
Objektivno tema nema gotovo nikakve veze sa podforumom.

Eto izmenio sam post jer kao sto sam rekao nisam kontao o cemu ti to.

Sada ima smisla.

Sta si ono opet htela da kazes posto ponovo ne kontam ?

Sada ima smisla.

Ti na svakoj temi po nesto ne kontas...

Meni je zao sto je tema na ovom pdf-u jer nije tako zamisljena... Naravno, moze da tece i u tom pravcu, ali to nije bila moja ideja... Kad su je vec prebacivai sa Svastare, mogli su da je prebace na Knjizevnost...

U cemu je problem biti deda ?

Ali ljudi sta raditi sa besmrtnoscu ???

Pa dobro onda nam to reci sta imas na umu.
Sta to moze da se radi citavu vecnost a da ti ne dosadi ...??

Realno moz samo da se smoris. :mrgreen:

Kome je teze, onom koji umire ili onom koji gleda smrt ?

Sada ima smisla.

A kakav je to moj "doprinos" ovoj temi i na koji nacin je to "odlicno" zamisljena ?

Proceni sam...

Dorijan Greja treba shvatiti onako kako je Vajld želio da ga shvatimo, to jest ne kao besmrtnog čovjeka nego kao čovjeka koji želi da bude vječno mlad, koji nije spreman da preuzme na sebe obaveze, odgovornosti, čovjeka koji je jednostavno došao do izvjesnog stadijuma u svom životu i neželi ići dalje, možda i nemože dalje. Mnogo je takvih Dorijana oko nas. Ima ih na svakom koraku. I sam sam pomalo takav. :dash:

Back