Donalde, šta radiš?

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp objavio je video-snimak u kojem se prikazuju bombarderi B-2 dok bacaju bombe, uz muziku pesme "Bombarduj Iran" grupe "Vince Vance & the Valiants", iz 1980. godine.

U tekstu koji prati snimak koji je Donald Tramp objavio na platformi "Truth Social" navodi se stih: "Idem ka džamiji, bacaću kamenje, reći ću ajatolahu: 'Staviću te u kovčeg!' Bombardovati Iran, bombardovati Iran".

Pesma je parodija kompozicije "Barbara Ann" američkog sastava The Regents iz 1961. godine.
Video uključuje kadrove bombardera B-2 za koje se navodi da nose 14 super-teških bombi GBU-57, opisanih kao sredstvo napada na Iran.

https://www.b92.net/info/svet/140783/donalde-sta-radis-video/vest

Zar nije odvratan? Da se razumemo, ni ja se ne slažem da one mule imaju atomku, ali ovo je zaista nepotrebno ismevanje.

To je bila šala !
Ništa posebno

potrazi sam, ja sam 20 godina ovo istrazivao ne po internetu vec u literaturi arhivi i zapisima, i to je samo mali segment mog obimnog rada na proucavanju zapadne pomoci u izgradnji sovjetske industrije ekonomije i privrede u periodu od 1918 - 1980sete

kad bi ti sad rako sta je sve europa i amerika napravila izgradila i pomogla rusima u automobilskoj industriji, avio industriji brodogradnji poljoprivrednoj industriji petrohemiji..... u tom periodu, ti bi se rasplakao!
.
Зашто бих сам тражио ако ти већ располажеш тим подацма?

Ваљда форум служи за размену кавлитетних информација међу учесницма и ја сам ти овде пружио колико је примерено овој теми, јер су претходно обрисали (као и твоје) уписе на другој теми где смо ово начели.

Отвори тему и ту можемо да ову ствар рашчистимо.

.

Cene u sustini zavise od trzista.

A i to tvoje znaci da bi cene bile jos vece, da je radna snaga skuplja.

Ako se povecaju, a plate 2000 dolara, znaci da bi se povecale jos vise, sa platama od 2500 dolara.

Ne razumem poentu, zaista.

Ako mislis na stampanje para, da, populisti stampaju, uvek i svuda.
Poenta je da cene skaču ne zbog jeftinije radne snage već uprkos njoj a upravo zbog tržišta , znači manjak tražnje primorava uslužne delatnike da povećavaju cene usluga i smanjuju cenu troškova (cenu rada) da bi opstali .Skupa radna snaga bi samo još povećala cenu usluga to je tačno.
Međutim jeftinijom radnom snagom se ne deluje na uzrok već se gasi vatra sa flašama vode (i stvaraju dodatni socijalni problemi što je neka druga priča).
Kontinuirano povećanje cena kao deo i potreba ekonomskog sistema ima svoje teorijsko utemeljenje i nije nepoznanica.

.
Зашто бих сам тражио ако ти већ располажеш тим подацма?

Ваљда форум служи за размену кавлитетних информација међу учесницма и ја сам ти овде пружио колико је примерено овој теми, јер су претходно обрисали (као и твоје) уписе на другој теми где смо ово начели.

Отвори тему и ту можемо да ову ствар рашчистимо.

.
pa eto procitaj dela Kavokrezija, Vinta, Kumaneva, Rizkova, Suton Antoni Kirila...
pa reci sta ti tamo nije jasno pa da podiskutujemo

potrazi sam, ja sam 20 godina ovo istrazivao ne po internetu vec u literaturi arhivi i zapisima, i to je samo mali segment mog obimnog rada na proucavanju zapadne pomoci u izgradnji sovjetske industrije ekonomije i privrede u periodu od 1918 - 1980sete

kad bi ti sad rako sta je sve europa i amerika napravila izgradila i pomogla rusima u automobilskoj industriji, avio industriji brodogradnji poljoprivrednoj industriji petrohemiji..... u tom periodu, ti bi se rasplakao!
Tvoj sistem vrednosti izvire iz Oktobarske revolucije 1917. Ti si na strani SSSR-a, a ne Zapada.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp objavio je video-snimak u kojem se prikazuju bombarderi B-2 dok bacaju bombe, uz muziku pesme "Bombarduj Iran" grupe "Vince Vance & the Valiants", iz 1980. godine.

U tekstu koji prati snimak koji je Donald Tramp objavio na platformi "Truth Social" navodi se stih: "Idem ka džamiji, bacaću kamenje, reći ću ajatolahu: 'Staviću te u kovčeg!' Bombardovati Iran, bombardovati Iran".

Pesma je parodija kompozicije "Barbara Ann" američkog sastava The Regents iz 1961. godine.
Video uključuje kadrove bombardera B-2 za koje se navodi da nose 14 super-teških bombi GBU-57, opisanih kao sredstvo napada na Iran.

Zar nije odvratan? Da se razumemo, ni ja se ne slažem da one mule imaju atomku, ali ovo je zaista nepotrebno ismevanje.
Tramp je sam vrh kapitalisticke psihologije. Ne postoji kapitalista na svetu koji se toliko istrenirao u lazima, prevarama, podmetanjima...............sve sto je naucio u procesu svog dolarskog bogacenja , sada primenjuje i u politici. Samo jedna osoba na svetu je veci kapitalista od Trampa.........kojem Tramp polaze racune.

Kolektivno ludilo je stvorilo AOC, Sandersa i slične kreature koje veruju da se može živeti od tuđih para. Sve vredno i kreativno u Americi (uključujući i samo uređenje države) su stvorili beli naseljenici, ostali su bili goli šljakeri u najboljem slučaju. Sada ta rulja iz trećeg sveta pokušava uz pomoć američkih levičara da otme blagostanje od većinski belih istinskih Amerikanaca.
Sve je to lepo i krasno, ali je nastalo na genocidu i delom na robovlasništvu. Isto ko i izrael, dubai, abu dabi i slična koterija.

Pa I ti imas vrsnjaka pa ne jeeebes sve sto stignes. Otkud znas? Evo Pakistan ima, Izrael direktno preti pa opet nista...

Well Done Clapping GIF by MOODMAN

Pa I ti imas vrsnjaka pa ne jeeebes sve sto stignes. Otkud znas? Evo Pakistan ima, Izrael direktno preti pa opet nista...
Na pocetku ni amerikanci nisu bili svesni sve moci i opasnosti atomske bombe. Tek kad su osvojili japan i dokumentovali hirosimu i nagasaki, uvidili su sta su ucinili.
Na pocetku su i samo amerikanci imali atomsku, i nije imao ko da im uzvrati istom merom, tako da je i nemacka imala bombu ne bi mogla da je baci na ameriku ali amerika je mogla na nemacku
primer kako imanje strasnog oruzja moze da spreci koriscenje istoga su bojni otrovi. U drugom svetskom ratu sve velike drzave ucesnice rata su imali bojne otrove ili mogli brzo da ih naprave u velikim kolicinama. Ali niko ih nije upotrebio
Zato sto bi to znacilo da ce ih upotrebiti i druga strana a to je plasilo i vojne i politicke vrhove zaracenih strana

Ne mislim da treba da ulazi bilo ko nekontrolisano. Oni su već i pre Trampa imali sasvim zadovoljavajući nivo kontrole granica.

Ono majmunisanje sa podizanjem zidova od šest metara je čist populistički performans koji nikakve realne koristi ne donosi Americi. (što se i vidi po recesiji i padu vrednosti dolara otkad je Tramp došao)
Moram da te ispravim u vezi $$$…niti je recesija, niti je dolar u padu zbog toga…

Dolar je smišljeno izgubio na vrednosti, i to je u vezi tekućih pregovora oko tarifa, da bi americka roba bila konkurentnija na stranom tržištu.

.
Британци су предлпжили САД да одмах након завршетка ДСР нападну нуклеаркама Совјетски савез.

Једино што их је у томе спречило је процена да немају довољно нуклеарних бомби и да би у међувремену Црвена армија сатрла све пред собом и изашла на обале Атлантика.

.
nikad nije kasno

Moram da te ispravim u vezi $$$…niti je recesija, niti je dolar u padu zbog toga…

Dolar je smišljeno izgubio na vrednosti, i to je u vezi tekućih pregovora oko tarifa, da bi americka roba bila konkurentnija na stranom tržištu.
Ne znam, nisam neki ekspert za makroekonomiju, ali tu priču "pada valuta da bi roba bila konkurentnija na stranom tržištu" sam čuo više puta (između ostalog i za rublju).

Ne znam da li mora da propadne valuta da bi roba bila konkuretnija.

Tramp je povukao nekoliko debilnih poteza, i to je mišljenje eksperata, i mislim da se to odrazilo na vrednost valute. Evo ja radim za američku firmu, i mi smo odavno prešli na indeksiranje cena u evrima, i sad nam se to lupa o glavu jer je dolar otišao u 3PM. Niko od naših u US nije zadovoljan situacijom.

Будисти Кинези су 2 000 година знали за барут па нису направили пушке ...

Ришћани .. катотолици протестанти православци ...су барутом за 200 година 'завладали' светом ...

Na pocetku ni amerikanci nisu bili svesni sve moci i opasnosti atomske bombe. Tek kad su osvojili japan i dokumentovali hirosimu i nagasaki, uvidili su sta su ucinili.
Na pocetku su i samo amerikanci imali atomsku, i nije imao ko da im uzvrati istom merom, tako da je i nemacka imala bombu ne bi mogla da je baci na ameriku ali amerika je mogla na nemacku
primer kako imanje strasnog oruzja moze da spreci koriscenje istoga su bojni otrovi. U drugom svetskom ratu sve velike drzave ucesnice rata su imali bojne otrove ili mogli brzo da ih naprave u velikim kolicinama. Ali niko ih nije upotrebio
Zato sto bi to znacilo da ce ih upotrebiti i druga strana a to je plasilo i vojne i politicke vrhove zaracenih strana
Jeste nisu znali nakon testo sto si izveli.. Ko te je ubedio u to
To ono Sadam ima oruzije za masovno u iste je, hajde da razjebemo Irak, ups jbg lagali smo vas....
Pa po tome svaka drzava treba da ih ima I resen problem...

Takodje, opet jedino je Amerika upotrebila isto 2x I pobile par stotina hiljada ljudi. Takodje umalo nije izgubila par svojih I prilikom toga po bila par miliona svojih gradjana.
Ako je neko not odgovoran onda je to Amerika..

Jeste nisu znali nakon testo sto si izveli.. Ko te je ubedio u to
To ono Sadam ima oruzije za masovno u iste je, hajde da razjebemo Irak, ups jbg lagali smo vas....
Pa po tome svaka drzava treba da ih ima I resen problem...

Takodje, opet jedino je Amerika upotrebila isto 2x I pobile par stotina hiljada ljudi. Takodje umalo nije izgubila par svojih I prilikom toga po bila par miliona svojih gradjana.
Ako je neko not odgovoran onda je to Amerika..
nisu znali, do sredine 50setih su profavali u americi radioaktivna kozmetička sredstva i igračke za decu.
Te dve atomske bombe bačene opravdano na Japan, su spasile nekoliko stotina hičjada ameriičkih i desetak milijuna japanskih života, kao i spasile neko dostojanstvo japana u obliku carevine

nisu znali, do sredine 50setih su profavali u americi radioaktivna kozmetička sredstva i igračke za decu.
Te dve atomske bombe bačene opravdano na Japan, su spasile nekoliko stotina hičjada ameriičkih i desetak milijuna japanskih života, kao i spasile neko dostojanstvo japana u obliku carevine
Sta pricas? Gde bre nisu znali, testirali su je pre nego sto je bacena..
A to su samo price da se opravdanje genocid...

niti je recesija
Tehnički nije recesija pošto raste BDP , suštinski američka ekonomija je strukturno razgrađena pošto budžetski deficit iznosi 6 posto a dug raste. To znači da rast BDP-a ne pokriva servisiranje duga i potrebe postojećeg ekonomskog funkcionisanja (sistema). Ovaj put neće biti pomoći ni spolja kao do sada jer zemlje BRIKSa su se izdvojile i ne kupuju američki dug već ga se oslobađaju a s druge strane zapadni saveznici ne mogu da ga kupuju jer i sami imaju proračunske deficite i velike dugove koje moraju da pokrivaju.
Da su ranije za vreme Bajdena krenuli sa unutrašnjom absorbcijom duga i do ukidanja nepotrebnih vladinih agencija došlo bi do konflikta unutar demokratske stranke pa to nisu radili.
Ono što vaše liberalne uši ne vole da čuju jeste činjenica da je Tramp sa svojim paketom reformi došao ne iz vlastitog kaprica već zbog nužnosti trenutka ako već nije zakasnio.

Tehnički nije recesija pošto raste BDP , suštinski američka ekonomija je strukturno razgrađena pošto budžetski deficit iznosi 6 posto a dug raste. To znači da rast BDP-a ne pokriva servisiranje duga i potrebe postojećeg ekonomskog funkcionisanja (sistema). Ovaj put neće biti pomoći ni spolja kao do sada jer zemlje BRIKSa su se izdvojile i ne kupuju američki dug već ga se oslobađaju a s druge strane zapadni saveznici ne mogu da ga kupuju jer i sami imaju proračunske deficite i velike dugove koje moraju da pokrivaju.
Da su ranije za vreme Bajdena krenuli sa unutrašnjom absorbcijom duga i do ukidanja nepotrebnih vladinih agencija došlo bi do konflikta unutar demokratske stranke pa to nisu radili.
Ono što vaše liberalne uši ne vole da čuju jeste činjenica da je Tramp sa svojim paketom reformi došao ne iz vlastitog kaprica već zbog nužnosti trenutka ako već nije zakasnio.

Svašta si ti tu nešto korektno napisao, ali ništa nisi objasnio…
Kina i Rusija svakako se trude da manje kupuju američke obveznice, dok drugi i dalje kupuju, trenutno u manjem obimu zbog politike neizvesnosti koju stvara trenutna administracija.
To je doprinelo da je cena zaduživanja za USA porasla i posledica je obaranje dolara, koji hoće da iskoriste prilikom pregovora sa drugim zemljama.

Ja iskreno ne mislim da aktuelna garnitura radi nešto preterano planirano, više liči na stihijske odlike i posledice.
Već su solidno iznervirali solidnu količinu ljudi, uključujući i deo umerenih republikanaca, gde niko nije za ekstremnu politiku, ko sto je čekanje i legtimisanje ljudi na izlasku iz Home Depot.
Ako tako nastave, smo sebe će srusiti, potpuno bez pomoći trenutno beskičmenjaka demokrata..

Ne znam, nisam neki ekspert za makroekonomiju, ali tu priču "pada valuta da bi roba bila konkurentnija na stranom tržištu" sam čuo više puta (između ostalog i za rublju).

Ne znam da li mora da propadne valuta da bi roba bila konkuretnija.

Tramp je povukao nekoliko debilnih poteza, i to je mišljenje eksperata, i mislim da se to odrazilo na vrednost valute. Evo ja radim za američku firmu, i mi smo odavno prešli na indeksiranje cena u evrima, i sad nam se to lupa o glavu jer je dolar otišao u 3PM. Niko od naših u US nije zadovoljan situacijom.
Nisam ni ja, nego stalno dobijam od brokera finansijske izveštaje…a tu svašta nešto može da se pročita…
Ne znam za tu situaciju sa evrima, ali generalno američke firme ne indeksiju ništa u evrima, niti je to tražena valuta ovde. Verovatno vo prodajete svoje proizvode u Evropi, pa tu postoji neki interes za konverzaciju u drugu valutu…

Back