Domet ljubavi

Ok ajde malo na svoju temu posto je ovako kasno.
Samo je protracena rec. Ne dozvoliti sebi da iskazes osecaj.
Jeste, ok, nekad jednostavo volim te znaci i pogodi bas gde treba. Ispuni sve to iznutra odjednom. Kao nekakav metak, strela. Valjda su antici to opisivali strelom. I onda odjednom te, u sekundi, tenpreolavi taj osecaj topline oko srca. Iznad solar pleksusa. Kao toplina sunca te preplavi i ispuni celo telo. Kolena zadrhte od te miline, zastane dah. Kao nekakav serum koji odjednom od tebe napravi coveka. Ne novog, vec onog rodjenog sto jesi u najlepsem svetlu. Valjda zato ljudi kazu kada vide to u nekome: Hej blistas.
Meni znaci reci prave reci. One iskrene. Prave. Prepustiti se pa gde god da ode. Lepo je. Blista.

Lepo receno. Kada nije umisljaj. Ponekad je tesko razgraniciti.
Hvala. Pa tu je ta zackoljica. A umisljaj kad je samo izgovaranje bez onog pravog razgovora. Znas ono kada si sa nekim i s punim poverenjem, jer osecas da te ta osoba prihvata i razume i ti njega, jednostavno pricas. Imas prostor. Sta god da je. I ne samo razgovor. Uz to ide odnos. A toliko ljudi pita, raapituje se, ko si, sta si, gde si, cime se bavis, koliki su ti domeni, a nikad ne bude toga zaista. Zqtcorene ljusture koje po automatizmu to kazu, ne da bi bilo lepo, vec da ne bude jos gore. Sve zbog gordosti.

Znas ono gord, ili gorda sam da istrazim.

Pa jedno je imati poverenje a drugo ucenjivati nekoga kroz poverenje. Naravno da se tada gubi. A upravo je poenta koliko stvarno upoznas i pre svega prihvatis tu osobu i napravis prostor bez tih drustvenih stega da je bolje razumes. Mislim, vara me, obecao mi se iskljucivo.. Monogamija treba da je obostrana potreba ako je do toga a ne uslov ljubavi. A istinska je veoma retka, zato sto je drustveni konstrukt. Pa se onda ponasamo prema "ljubavi" kao nekakvom opatinskom sledovanju. A gde pecat? Ako je to u pitanju, naravno. Tu je cao. Nema tu nicega.

Ljubav je bazirana na realnosti, zaljubljenost na iluziji
Ljubav je duboka i promisljena posvecenosti; zaljubljenost donosi nesmotrenu zrtvu
Ljubav ne mora, i ne sledi iz zaljubljenosti, nego iz stvorenog poverenja prema osobi
Kada nekoga volite prosto mu želite sve najbolje, čak i ako niste zajedno..

Pa voleti nekoga iako nije sa tobom je vid zrtvovanja za tu drugu osobu, samim time po tome ispadne da je ljubav kao i zaljubljenost. Nesmotrena zrtva. Zasto je nesmotrena? Jer jednu osobu odstranjujes od tog odnosa, misleci da je to dobro a nije. Sve jedno je da li nju ili sebe. Trebaju oboje da si u zajednistvu. Ako sebe ne volis i mislis da ce ljubav bez tebe opstati, kako onda mozes voleti drugoga?

Back