Domet ljubavi

MrNapokon

Supersonik
VIP
Poruka
70.073
Nesto popih i otvorila mi se dizna za kenyanyem.

Hajde da zanemarimo seks i hormone i tu glupavu kemiju od koje se pretvaramo u napaljene majmuncice koji igraju uga chaka na pomisao karanya.
Hajde da je ljubav kao nesto sto utemeljuje odnose izmedju dvoje dublje. Jel?
E sad. Tokom mog putestetvenija i promatranja ovih ljudi, nisam bas video nesto te ljubavi koja strefi kao nekakav grom iz neba sa knjigom postanja proslih i buducih zivota gde su njihova imena upisana tu i kaze: Voooulitee see hohoho vi ste pre sada i suhuhu huutraaaa.
Vise sam vidjao nekakva poklapanja po temperamentu, momentalnim stanjima duha (u psiholoskom smislu) i tako.
Tako da bi ljubav onda, bioloski a i psiholoski bila nekakvo komesanje ljudskih parametara koji se poklope.
E sad.. I to je cool, u redu je. Medjutim. Tu je i socijalna uslovljenost. Jer tvoj karakter ne cini samo nekakva ukoprenjena/rodjena karakteristika, vec i ono cime te drustvo napravi.
I sad, tako, ako idemo po tom drustvenom, ispadne da se mi upoznajemo igrajuci se drustvene interakcije.
Pa na pr, udvaraju ti se, udvaraju, a ti se zaljubis u nekoga ko te ignorise. Wooow. Genije. Jel to tvoja selektivna sposobnost?

Ovo tvoje me je podsetilo na:
- covek zivi onako kakve su mu misli
- covek razmislja onako kako zivi

Sta je u vasem (ili za vas) slucaju tacnije? Prva ili druga tvrdnja?

A sta je ljubav i zasto ljubav?...dusa, sklad, rast, lepota, potreba, glad.
Hmm...

Vise sam vidjao nekakva poklapanja po temperamentu, momentalnim stanjima duha (u psiholoskom smislu) i tako.
mhm, pa da, kao što se ne kapiraš sa svim muškarcima isto, imaš koji su ti prijatelji i koji su ti odbojni, tako i sa ženama, poklope se neke stvari, sviđa ti se po nečemu, prija tvom temperamentu, sviđa ti se kako izgleda, lepa ti... prosto te nešto privlači toj osobi, skup raznih stvari
Tako da bi ljubav onda, bioloski a i psiholoski bila nekakvo komesanje ljudskih parametara koji se poklope.
E sad.. I to je cool, u redu je. Medjutim. Tu je i socijalna uslovljenost. Jer tvoj karakter ne cini samo nekakva ukoprenjena/rodjena karakteristika, vec i ono cime te drustvo napravi.
dešava se da se ljudi psihološki poklope, ali nisu socijalno. Po temperamentu slično, prijaju, itd, ali su im socijalne matrice totalno drugačije, jedan patrijarhalan, drugi nasuprot tome, to su dakle i vrednosti kojima smo što naučeni, što smo ih sami izgradili. Dakle, osim psiholoških, i socijalni aspekt ljubavi je bitan.
I sad, tako, ako idemo po tom drustvenom, ispadne da se mi upoznajemo igrajuci se drustvene interakcije.
Pa na pr, udvaraju ti se, udvaraju, a ti se zaljubis u nekoga ko te ignorise. Wooow. Genije. Jel to tvoja selektivna sposobnost?
ovo baš i nisam skapirala. nisam baš tip osobe koja voli da se igra. pa molim za pojašnjenje, ako te ne mrzi.

Ajde

Vidis da mi preti. Ko neka mis Pelegrine. Ako mi ne odgovoris na moje lepo postavljeno pitanje, zatvoricu ti temu i poslacu te u polje kukuruza.
pa šta da ti kažem... lepo nađem vremena za tvoju temu, pažljivo je iščitam, postavim ti pitanje i ti kažeš više nisam pijan... pa rekoh možda ti se ovako treznom ni tema više ne sviđa

ovo se precesto srece...ali kao sto si rekao...to je zaljubljivanje...a ne ljubav...

kako uopste mozes voleti bice koje te ne postuje, gazi, zajebava, zavlaci, daje mozda i lazne nade?
o ljubavi se moze pricati tek posle nekog vremena, kada se osobe vec dobrooo poznaju...

ovo se precesto srece...ali kao sto si rekao...to je zaljubljivanje...a ne ljubav...

kako uopste mozes voleti bice koje te ne postuje, gazi, zajebava, zavlaci, daje mozda i lazne nade?
o ljubavi se moze pricati tek posle nekog vremena, kada se osobe vec dobrooo poznaju...
Zato sto se tako ljudi spajaju silly. Zavolis onoga ko ti je u dometu upoznavanja. Zaljubis, pa zavolis. Ne volis nekoga koga ni ne upoznas i dozvolis mu prostor.

Back