Domacica ili intelektualKA?

NATASA_7:
I LJUDI nisam ja ni htela neku podršku i nečije tapšanje po ramenu.Samo sam iznela proste činjenice iz mog života i dosadašnjeg iskustva.

Pretpostavljam, da su oni koji su se javili izneli proste cinjenice iz svog zivota i dosadasnjeg iskustva....Nisi trazila podrsku... mnogi su se javili jer shvataju u kom si polozaju....Mozda bi bilo bolje, da niko nije odgovorio na tvoj post...al onda bi ispalo kako na Krstarici niko nista ne razume... :lol: :lol: i kako ljudi misle samo na seks, prevare...i sl... :lol: :lol: :lol:

NATASA_7: "Moje srce" kaže da mi se samo čini da veza igra glavnu ulogu u nalaženju posla i da se ja samo krijem iza toga i nalazim opravdanje..I ja verujem u moju sposobnost i inteligenciju i volju.Zato sam i ovoliko besna!!! I veruj mi,mnogo je teže živeti u Zaječaru nego u Novom Sadu..

nisam rekla da se krijes i nalazis opravdanje.
samo da cinjenica da veze donose bolje poslove ne treba da te spreci da pokusavas.
i da ti razmisljanje o tome ko je sve preko veze uspeo sta ne daje nista, a oduzima energiju.
verujem ti da je zajecar ucmalija sredina sa manje mogucnosti za promenu posla. ne znam sto si pomenula bas novi sad komparativno. ja zivim u beogradu.

jos nesto oko domacica i intelektualki (kakva jeziva podela, uzgred).
ne definisu nas glupi poslovi (u firmi ili u kuci, svejedno).
mi nismo ono sto (moramo) da radimo.
mi jesmo ono sto zelimo da radimo.

natasa, nemoj da se nerviras...posle malo vremena na forumu, shvatices jednu jednostvanu istinu...NE TREBA PISATI O SVOJIM BOLNIM TACKAMA NA FORUMU!

zasto? zato jer ces UVEK cuti nesto sto ti se ne dopada..svi smo prosli tu skolu, ili makar vecina...kao, imamo problem ...pa se pozalimo..pa nas ispljuju, razapnu, proglase pacenicima, i savsta nesto..tako, vremenom , pocnes pisati samo o onom sto te ne dotice, i u cemu si dobar...jer kapiras da pomoc sa foruma neces dobiti, iznerviraces se i izmrcvariti..a zbog cega?:)
ja sam se prva prosula na ovoj temi-vidi kako sam pametna, vredna i sposobna:lol: ..sto i jeste istina(i skromna:lol: ), ali u tom aspektu zivota..u nekim drugim, gde nisam tako ubedljiva, mudro cutim:wink:
pozdravljam te.sve najbolje.

"alya " ~ Pretpostavljam, da su oni koji su se javili izneli proste cinjenice iz svog zivota i dosadasnjeg iskustva....Nisi trazila podrsku... mnogi su se javili jer shvataju u kom si polozaju....Mozda bi bilo bolje, da niko nije odgovorio na tvoj post...al onda bi ispalo kako na Krstarici niko nista ne razume... i kako ljudi misle samo na seks, prevare...i sl...

Eto ti ga sad! Epa,svetu se stvarno ne može ugoditi! U jednom postu se ja zahvalim na podršci i razumevanju,a ono neko kaze kako ja tu samo nešto tupim i živim u oblacima i da mi i ne treba podrška,nego `ladna voda da se otreznim(ustvari budilnik).Kad kazem da ja nisam ni pisala da bih dobila neku posebnu podršku ili satisfakciju onda mi neko kaže da niko nije trebao ni da mi odgovori na post! Koliko ljudi,toliko ćudi ! Ali dobro,poslušaću tvoj savet SINDI,stvarno si u pravu.Eto onog iskustva o kome ja govorim!Niko se nije rodio naučen.Hvala na pozitivnoj energiji!!
Alya,verovatno nisi pročitala ceo moj prošli post(razumem te,možda bi i mene mrzelo sve ono da čitam),ali poenta je bila pred kraj priče.Ti si izvukla samo jednu rečenicu iz konteksta,a to skoro nikad nije baš zahvalno.Ali OK. Ti si to tako shvatila i ja to pozdravljam(to je,inače, i bila poenta svega). "onda bi ispalo kako na Krstarici niko nista ne razume... i kako ljudi misle samo na seks, prevare...i sl... " A,šta fali seksu?Ha,ha,zezam se.Ma OK.ste ljudi! Ja ovo malo doživljavam kao da sam na kauču kod chrinkića! Jbga,moram negde da kažem šta mi se sve mota po glavi.Bolje nego da idem da kopam negde rupu i da se derem u nju,u fazonu"U cara Trojana kozje uši" Eto tako.
"moje srce"-"ne znam sto si pomenula bas novi sad komparativno. ja zivim u beogradu." Učinilo mi se da si spomenula da si iz N.Sada,pojma nemam,ali nema veze,suština je ista.
Eto,opet se ja udaljih od naše drage teme "Domaćica i intelektualki"
Baš me nasmejao post neozbiljka za seksi domaćicu sa varjačom u ruci! Pala mi je "Nasty" asocijacija na pamet.Nešto u fazonu "Gospodarica i rob".Strašno! Ajde,da ne lupam,šutnuće me sa foruma.He,he,he.
Au,bre ja osećam da mi nešto smrdi,evo da sklonim ove smrdušice mog muža ispod stola,pa idem da pečem onu pogaču što sam uzela recept od svekrve danas i da mu skuvam čorbicu da ne bi otišao kod nje da večera.BRUKA BRE! A posle može i Šekspir.Samo da ne navuče Edipov kompleks!
Pozdrav ljudi!

moje srce:
jos nesto oko domacica i intelektualki (kakva jeziva podela, uzgred).
ne definisu nas glupi poslovi (u firmi ili u kuci, svejedno).
mi nismo ono sto (moramo) da radimo.
mi jesmo ono sto zelimo da radimo.
Ovo je vec preterano. Znaci ako zelim da budem operska pevacica onda sam je operska pevacica.
Sve vreme citam razlicite stavove, krajnosti i preterivanja. Ne znam zasto dramite oko ovoga. Mislim da zena treba da bude i jedno i drugo. A u stvari je to njen izbor. Ako zeli skolovace se. Radice na sebi i na onom spoljasnjem i na unutrasnjem. Posvetice se i porodici. I to sve u meri u kojoj zeli, i naravno moze. E posto zelje i mogucnosti ne idu bas zajedno onda se postavljaju prioriteti. Pa se onda neka vise posveti porodici, neka poslu, neka sebi. I to nas odredjuje. A ne ono sto zelimo.
Ja se trudim da nadjem sredinu, ali nekako sam ipak posvecenija porodici. Pa sad neka me zove ko kako hoce.

trejsi:
Ovo je vec preterano. Znaci ako zelim da budem operska pevacica onda sam je operska pevacica.
prihvatila si bukvalno ono sto sam napisala.
htela sam da kazem da nas odredjuje ono sto zeljeno radimo (a ne ono sto umisljamo da radimo), jer je to deo nase prirode, afiniteta, i posledicno bavljenje tim poslom stvara neke vrednosti.
a svoditi necuju vrednost ili definisati neciju vrednost na to sto brise prasinu je idiotski. kucne poslove u vecoj ili manjoj meri radimo svi, i to ne znaci ama bas nista (mislim, moras odrzavati prostor u kome zivis ako ti je higijena iole bitna). suditi o necijim intelektualnim sposobnostima na osnovu toga sto je domacica je glupavo.
to sam htela da kazem.

zivot nije (samo) ono sto mi zelimo, nego stvar kompromisa i mogucnosti. ako bih zivela bas onako kako zelim, to bi znacilo da imam troje dece, svoj dom, da sam ja ta koja kuva a da imam pomoc u kuci za odrzavanje kuce i da se bavim ovom profesijom koju volim, ali u nekom smanjenom obimu (kako bih dovoljno vremena provodila sa decom).
meni je dakle porodica, a ne kucni poslovi ili karijera na prvom mestu.
a moj zivot, sticajem okolnosti, izgleda sasvim drugacije.

postoje stvari koje je zavise samo od mene.
sve sto je do mene - radim i uradicu.

p.s. jos o temi. jedna od retkih osoba koje sam upoznala u zivotu a da bih je mogla nazvati intelektualkom u pravom smislu te reci bila je domacica. nazalost, vise nije ziva.

masky: Zašto bi bilo kojoj ženi bilo mrsko da radi kućne poslove?

iz istog razloga iz kog bi i nekom muskarcu bilo mrsko da brise prasinu, usisava, pere ves i pegla.
niti je kreativno (dobro, ja peglanje na primer volim, opusta me), niti je zanimljivo.
ALI, ako si odrasla i samostalana osoba (bilo kog pola) i ako si u stanju da brines sam o sebi shvatas da te stvari MORAJU da se rade, i tacka.

masky: Zato se današnji momci i ne žene jer se plaše emancipovanih seljančura koje će po ceo dan da čitaju knjige i voze sobne bicikle, a on će da ide kod mame na ručak da bi pojeo bar nekad nešto kuvano, i neće imati šta da obuče jer je njegovoj dragoj baš mrsko da pegla.
vidis - tema nije o emancipovanim seljancurama i mutavim maminim sinovima.
nezreli i besni muskarci i zene ni ne treba da se vencavaju.

masky: Ako muškarac odabere samo intelektualku za ženu, bez osobina domaćice svaka mu onda čast.
ti izgleda nemas pojma sta termin intelektualac znaci.

moje srce:
prihvatila si bukvalno ono sto sam napisala.
htela sam da kazem da nas odredjuje ono sto zeljeno radimo (a ne ono sto umisljamo da radimo), jer je to deo nase prirode, afiniteta, i posledicno bavljenje tim poslom stvara neke vrednosti.
a svoditi necuju vrednost ili definisati neciju vrednost na to sto brise prasinu je idiotski. kucne poslove u vecoj ili manjoj meri radimo svi, i to ne znaci ama bas nista (mislim, moras odrzavati prostor u kome zivis ako ti je higijena iole bitna). suditi o necijim intelektualnim sposobnostima na osnovu toga sto je domacica je glupavo.
to sam htela da kazem.

zivot nije (samo) ono sto mi zelimo, nego stvar kompromisa i mogucnosti. ako bih zivela bas onako kako zelim, to bi znacilo da imam troje dece, svoj dom, da sam ja ta koja kuva a da imam pomoc u kuci za odrzavanje kuce i da se bavim ovom profesijom koju volim, ali u nekom smanjenom obimu (kako bih dovoljno vremena provodila sa decom).
E s ovim se vec slazem.

da te stvari MORAJU da se rade, i tacka.

ma ne moraju...evo baš se namestilo...znaš da postoje žene koje ništa ne rade, ali nšta u kući....: od nameštanja kreveta ujutru...samo ustanu i izadju..i onda dodje žena..i namesti krevet.........i ostale stvari po kući poradi......ali to za krevet mi je odvratno........nikad sad u životu ne nameste krevet ....

meni je bezveze da skroz ostavim razyeban krevet i u hotelu, nego ga malo samo onako provizorno ušuškam pre nego što izadjem i dodje sobarica...........
ima raznih ljudi...muških, ženskih..........

SINDI:
natasa, nemoj da se nerviras...posle malo vremena na forumu, shvatices jednu jednostvanu istinu...NE TREBA PISATI O SVOJIM BOLNIM TACKAMA NA FORUMU!

zasto? zato jer ces UVEK cuti nesto sto ti se ne dopada..svi smo prosli tu skolu, ili makar vecina...kao, imamo problem ...pa se pozalimo..pa nas ispljuju, razapnu, proglase pacenicima, i savsta nesto..tako, vremenom , pocnes pisati samo o onom sto te ne dotice, i u cemu si dobar...jer kapiras da pomoc sa foruma neces dobiti, iznerviraces se i izmrcvariti..a zbog cega?:)
ja sam se prva prosula na ovoj temi-vidi kako sam pametna, vredna i sposobna:lol: ..sto i jeste istina(i skromna:lol: ), ali u tom aspektu zivota..u nekim drugim, gde nisam tako ubedljiva, mudro cutim:wink:
pozdravljam te.sve najbolje.
ovo bi bilo dobro da se odstampa i stavi ispred ulaznih vrata:lol:

moonja: ali to za krevet mi je odvratno........nikad sad u životu ne nameste krevet ....

e, gledala davno na TV-u neku emisiju. gost bila Olja Ivanjicki.
ne secam se niceg od price, izuzev sledece recenice:
- moj otac (koji je valjda bio neki ruski oficir) je uvek govorio da covek koji ne
namesti svoj krevet ujutru nije sposoban za zivot.
ta recenica mi je ostala do danas u glavi, i cesto je citiram... :)

moonja: meni je bezveze da skroz ostavim razyeban krevet i u hotelu, nego ga malo samo onako provizorno ušuškam pre nego što izadjem i dodje sobarica...

ahahahahaha, isti si ja.

NATASA_7:
"alya " ~ Pretpostavljam, da su oni koji su se javili izneli proste cinjenice iz svog zivota i dosadasnjeg iskustva....Nisi trazila podrsku... mnogi su se javili jer shvataju u kom si polozaju....Mozda bi bilo bolje, da niko nije odgovorio na tvoj post...al onda bi ispalo kako na Krstarici niko nista ne razume... i kako ljudi misle samo na seks, prevare...i sl...

Eto ti ga sad! Epa,svetu se stvarno ne može ugoditi! U jednom postu se ja zahvalim na podršci i razumevanju,a ono neko kaze kako ja tu samo nešto tupim i živim u oblacima i da mi i ne treba podrška,nego `ladna voda da se otreznim(ustvari budilnik).Kad kazem da ja nisam ni pisala da bih dobila neku posebnu podršku ili satisfakciju onda mi neko kaže da niko nije trebao ni da mi odgovori na post! Koliko ljudi,toliko ćudi ! Ali dobro,poslušaću tvoj savet SINDI,stvarno si u pravu.Eto onog iskustva o kome ja govorim!Niko se nije rodio naučen.Hvala na pozitivnoj energiji!!
Alya,verovatno nisi pročitala ceo moj prošli post(razumem te,možda bi i mene mrzelo sve ono da čitam),ali poenta je bila pred kraj priče.Ti si izvukla samo jednu rečenicu iz konteksta,a to skoro nikad nije baš zahvalno.Ali OK. Ti si to tako shvatila i ja to pozdravljam(to je,inače, i bila poenta svega). "onda bi ispalo kako na Krstarici niko nista ne razume... i kako ljudi misle samo na seks, prevare...i sl... " A,šta fali seksu?Ha,ha,zezam se.Ma OK.ste ljudi! Ja ovo malo doživljavam kao da sam na kauču kod chrinkića! Jbga,moram negde da kažem šta mi se sve mota po glavi.Bolje nego da idem da kopam negde rupu i da se derem u nju,u fazonu"U cara Trojana kozje uši" Eto tako.
"moje srce"-"ne znam sto si pomenula bas novi sad komparativno. ja zivim u beogradu." Učinilo mi se da si spomenula da si iz N.Sada,pojma nemam,ali nema veze,suština je ista.
Eto,opet se ja udaljih od naše drage teme "Domaćica i intelektualki"
Baš me nasmejao post neozbiljka za seksi domaćicu sa varjačom u ruci! Pala mi je "Nasty" asocijacija na pamet.Nešto u fazonu "Gospodarica i rob".Strašno! Ajde,da ne lupam,šutnuće me sa foruma.He,he,he.
Au,bre ja osećam da mi nešto smrdi,evo da sklonim ove smrdušice mog muža ispod stola,pa idem da pečem onu pogaču što sam uzela recept od svekrve danas i da mu skuvam čorbicu da ne bi otišao kod nje da večera.BRUKA BRE! A posle može i Šekspir.Samo da ne navuče Edipov kompleks!
Pozdrav ljudi!

Aooooo zenoooo.....oladi malo eee.. :roll: ..ajd ponovo procitaj moj post na koji si replicirala i ukljuci u post i te smajlije sto sam postavila...bice, da ti nisi dobro procitala moj post....

Ovaj forum je poznat po tome, da neko postavi temu koja ukljucuje situacije iz njegovog zivota...pa onda kad dobije neke odgovore ili podrsku ili bar razumevanje postavljac topika se javlja kako nije trazio nista od toga...mislim kad vec postavljas takvu temu, sigurno ce se neki ljudi javiti i napisati neke cinjenice iz svog zivota i svoje iskustvo a mozda ce i neko na ruzan nacin popljuvati postavljaca topika ( sto nije tvoj slucaj )...to je za ocekivati...
Pa sam zato napisala, da bi mozda bolje bilo da niko nije replicirao na tvoj post ( ionako to nisi trazila )..ili da ga nisi postavila uopste..iako si se zahvalila, uopste nije poanta u tome....a ono u vezi seksa je bila sala....taj ko ne vole seks treba stvarno, da svrati chrinkicu.... :roll:

I zaista nisam videla, da je neko napisao da zivis u oblacima, da tupis i sl...nisi dobro procitala izgleda....

Tek ti je osmi post, tu negde i vec svojim nepazljivim citanjem unosis negativizam na forum i repliciras na taj nacin....al ajd nova si...

Ah taj Zajecar!!!

Sirota Natasa. Razumem te skroz, isto kao i Krusevac, Paracin, Senta, Leskovac, Nis... I svi "gradovi" i sela u Srbiji. Slucajno, dobro poznajem Zajecar, pa se pitam gde i na koji nacin si stekla tako dobre kvalifikacije tamo? Da nisi malo preterala u samoreklamiranju i samosazaljenju? Uzgred znam mnogo ljudi koji su zavrsili fakultete nemajuci ni hleb (bukvalno mislim, nisu jeli), danima, tako da taj izgovor u Srbiji ne pali. Ovde niko nema para, pa se ljudi snalaze, zrtvuju jedno zarad drugog. Jel nosis ti pocepane carape? Jel ti se desilo da nisi isla da skratis kosu godinu dana? Ili si setala celu noc gradom sa djubretarima, jer je GSP omeo slucajni sneg u decembru, a za taxi nemas para? Ili si pala u nesvest od gladi? dadadadadada. ne preterujem. Ljudi zaista tako zive! I zaista zavrse fakultet. Znas zasto? Zato sto u zemlji Srbiji za "prost" svet nema posla osim dizanja gajbi. I to jeste tesko, i ponizavajuce. Istina je da u gradovima u unutrasnjosti ne mozes da se zaposlis bez veze, ako nisi kvalifikovan. Ali slucajno znam da vec dve godine nema ni jednog strcnjaka mog profila u Zajecaru. I da bih tamo ovog momenata dobila platu bar 50000. Ali ja i dalje zivim sa 20000 u Beogradu, da pritom moji roditelji zive na desetom mestu, da sam ovde dosla na studije. I to je moj izbor. I tvoj izbor je tvoja porodica. vreme je to da prihvatis, a ne da mislis na sve zrtve koji si ti sa tolikim potencijalom i tolikom inteligencijom podnela radi njih.
Nemoj da mislis da te licno kritikujem, najiskrenije ti zelim sve najbolje i nadam se da ces sto pre naci posao. Ali mislim da treba da se racionalizujes. I da shvatis da imas nesto neprocenjivo, da to u sta si ulagala svoje vreme i svoju energiju godinama, mnogo vredi.

Slucajno, dobro poznajem Zajecar, pa se pitam gde i na koji nacin si stekla tako dobre kvalifikacije tamo? Da nisi malo preterala u samoreklamiranju i samosazaljenju?

Колико се сећам, жена рече да је завршила средњу медицинску...а не да је докторирала атомску физику... Зашто не верујеш да би неко из Зајечара могао да заврши средњу медицинску и да буде добар у својој струци?

Uzgred znam mnogo ljudi koji su zavrsili fakultete nemajuci ni hleb (bukvalno mislim, nisu jeli), danima, tako da taj izgovor u Srbiji ne pali. Ovde niko nema para, pa se ljudi snalaze, zrtvuju jedno zarad drugog. Jel nosis ti pocepane carape? Jel ti se desilo da nisi isla da skratis kosu godinu dana? Ili si setala celu noc gradom sa djubretarima, jer je GSP omeo slucajni sneg u decembru, a za taxi nemas para? Ili si pala u nesvest od gladi? dadadadadada. ne preterujem. Ljudi zaista tako zive! I zaista zavrse fakultet.

А ни ово баш нисеам схватила: да ли то значи да сви треба да завршавамо факултете, чак по сваку цену? Зашто? Зар сама фаултетска диплома уопште гарантује неки пословни успех, новац и материјални статус?
Колико видим жена није кукала да нема пара, па да би требало да јој набијамо на нос сиромашне студенте који цркавају од глади.... Она рече да жели да ради, и да јој је тешко што не може да нађе посао у својој струци, коју, претпостављам, воли...

Ona rece da zeli da radi bilo koji posao a da nije nosenje gajbi. I ona rece da nije mogla da studira jer nije imala para pa se udala. I rece da govori 3 strana jezika.
I steta sto nisi navela deo u kome kazem da nije propala u zivotu sto ne moze da se zaposli, jer je jedna od 3 miliona ljudi. I iz navedenog se vidi da ne moraju svi da zavrse fakultet, nego oni koji zele i koji misle da su sposobni za to. fakulteteska diploma definitivno daje bolje kvalifikacije za bilo koji posao, jer kod nas ne postoji klauzula prekvalifikovan, pa se cesto ljudi sa diplomom fakulteta zbog male ponude poslova zaposle kao salterski radnici ili administratori ili serviseri ili prodavci ili sekretarice (titula ima fancy ime, ali posao je daleko ispod nivoa dipl whatever), za sta sigurno ne treba diploma. I tako otimaju ljudima kojima je taj posao namenjen. Sto je opet kazem tesko i ponizavajuce za sve. Inace mislim da je ovde potpuno bezmislena visoka skola, osim za doktore, profesore, sudije, ekonomiste... Ljudi se bore za goli zivot i prodaju maglu. Dipl hemicari, arhitekte, inzenjeri, sociolozi... 90% njih radi van struke, poslove crtaca, "inzenjera u prodaji"... Tragicno. Veruj mi do skora sam trazila posao, i sve mi je kristalno jasno. I svi ovi navedeni primneri nisu s televizije, vec primeri ljudi koje ja poznajem.

moonja:
ma ne moraju...evo baš se namestilo...znaš da postoje žene koje ništa ne rade, ali nšta u kući....: od nameštanja kreveta ujutru...samo ustanu i izadju..i onda dodje žena..i namesti krevet.........i ostale stvari po kući poradi......ali to za krevet mi je odvratno........nikad sad u životu ne nameste krevet ....

meni je bezveze da skroz ostavim razyeban krevet i u hotelu, nego ga malo samo onako provizorno ušuškam pre nego što izadjem i dodje sobarica...........
ima raznih ljudi...muških, ženskih..........

respekt!!!
potpuno se slazem sa tobom!

ZvezdanKa:
Od muskih nesposobnjakovica koji nista ne znaju da rade po kuci, jer su muskarcine (oni bar tako misle, njihove majke i bivse devojke), moze bar da se ocekuje da zaradjuju.Ako su jeduci mamine corbice, bar nesto u zivotu naucili osim da bace carape ispod stola i pokriju se novinama pred utakmicu, onda ce moci da plate kucnu pomocnicu... Izvol'te!!
Stani, a zasto oni da plate kucnu pomocnicu? I to samo oni?
Zasto intelektualka, zaposlena zena, ne plati kucnu pomocnicu? Za koji moj sluzi novac koji ona zaradjuje? Za cipele?
Ili, ako gospodja nije intelektualka, zaposlena zena, zasto da joj taj nesposobnjakovic od kojeg se ocekuje da zaradjuje i koji se posle radnog vremena tokom kojeg je kojesta vukljao i nosio se sa raznoraznim kretenima - placa kucnu pomocnicu? Za koji moj onda on radi? Mislim, znam zasto radi, a to cu sad i objasniti:
Dakle, nemojmo da se pogresno razumemo... Ja sam uvek za to da se odreknem nove lamele zarad toga da se moja voljena ponovi cipelicama; uvek sam za to da se odreknem dukserice koja mi se svidja, zarad placanja zene koja ce nam spremiti stan - samo da ne slusam konstantno kenjanje i nezadovoljstvo.
Ali, aman... otvori oci - zar ne vidis da je nesto nelogicno u tvom postu, da je nesto tu neposteno, da ce neko da jede 'leba za dzabe? A taj neko nije onaj sto ga mrzis jer se posle posla izvrnuo i pokrio novinama.

Pa sad........mislim da bi bio red da malo probam i da budem domacica.Ceo zivot sam izlazila,ludovala,druzila se,zaljubljivala i odljubljivala,prosla sve i svasta.Moj zivot je zapravo bio jedno veliko zezanje,ludovanje,bila sam skroz slobidna.To sam i zelela.I prosla sam i lepo i ruzno,i ono sto sam htela i sto nisam.I onda sam shvatila da je doslo vreme da malo prikocim,da povucem rucnu.Osetila sam potrebu za nekim mirom.Za nekom unutrasnjom tisinom.Kad sam se udala zivela sam relativno mirno.nisam radila imali smo dosta para.Pomagala sam muzu u nekim poslovima(legalnim,onim drugim nisam) i to je bilo to.Naravno,prijatelje,vezbanje,niakko nisam zapostavljala.Posle razvoda........tj.posle razvodne depresije i pakla koji sam prosla.........opet sam se vratila na staro,samo malo manje,ipak nemam vise 20 godina.Ali zivim punim plucima.Stignem da spremim rucak,tu i tamo pospremim stan........sad,sta sam ja?

moje srce:
to sam htela da kazem.

Draga, mogu ti reći da je to moguće :!:
Ja sam želela troje dece do 30-te i imam ih, želela sam pravu ljubav, dobrog muža (ne pegla i ne kuva, ali stavi veš da se pere i raširi, ponekad opere sudove, redovno usisava i briše podove) i dobila sam ga (doduše drugi muž) a posao ne radim u struci ali smo uspeli da započnemo privatan posao u kući, te sam u mogućnosti da provodim dosta vremena sa klincima tj. porodicom. Svaki dan kuvam - of course pasulj je 2 dana pa sam slobodna drugi dan, peglam - ponekad moja mama to radi, kuća mi je ok čista (ne bolesno) ali deca jedu samo za stolom (čak i grickalice) i učim ih da i oni učestvuju u čišćenju ispod stola posle ručka, spremaju svoje igračke (ne ja!!!) itd. btw imaju 6.5, 4.5 i 1.5 godina.
Išli smo na koncert Sergeja Ćetkovića u NS, u decembru sam ga izvela u pozorište povodom rodjendana, za dan zaljubljenih smo išli u centar na kolače ostali izlasci su sa decom...
Mislim da je pitanje domaćica ili intelektualka ustvari trebalo biti DOMAĆICA ILI ŽENA OD KARIJERE? deca ili karijera... I SL.

Back