Domaći Rep

jao e..... evo ajd lepo.... pa 50 % onih koji slušaju rep nemaju pojma o repu i ne znaju uopšte da prepoznaju dobru stvar i da razlikuju kvalitetnog izvođača od prajslesa a kamoli neko ko sluša r'n'r...... a pritom si i žensko a 95% devojaka koje slušaju rep nemogu da prepoznaju uopšte kvalitet i vole neke slepce, pozere, pederchice i ostalo..... sad bih mogao ovde da ti navedem bar 20 emsija iz srbije za koje nisi čula a koji su izmislili rep za marčela,cviju,wontu,denira,napoleona.....

Ne postoji u Srbiji 20 emsija koji su bolji od Marchela.Ja licno ne volim Marchela,ali ipak njegov rad poseduje odredjeni kvalitet i on je u samom vrhu Srpskog repa.Sto se ovih ostalih tice i mogu da se slozim.Cvija i Napoleon po nekom mom misljenju spadaju u samo dno srpskog repa.Na Cviju se loze samo napaljene devojcice,a o Napoleonu ne bih trosio reci.

Ne postoji u Srbiji 20 emsija koji su bolji od Marchela.Ja licno ne volim Marchela,ali ipak njegov rad poseduje odredjeni kvalitet i on je u samom vrhu Srpskog repa.Sto se ovih ostalih tice i mogu da se slozim.Cvija i Napoleon po nekom mom misljenju spadaju u samo dno srpskog repa.Na Cviju se loze samo napaljene devojcice,a o Napoleonu ne bih trosio reci.

pazi, iznosiš tvrdnju koja može duboko da uvredi nečiji muzički ukus, a kao argumente stavljaš cviju i napoleona.
Mislim, osvesti se! To što si ti čuo samo za tu dvojicu pored marčela to je tvoj problem.

Ja tako mogu duboko da uvredim neciji muzicki ukus?O cemu ti bre pricas?Ja sam izneo svoje misljenje,ako se neko ne slaze s tim njegov problem.Svako ima pravo na svoje misljene i forumi sluze izmedju ostalog za iznosenje svojih stavova i misljenja.Ajde ako si toliki poznavalac Srpskog repa molim te nabroji mi 20 emsija koji su bolji od Marchela.Ipak sam ja cuo samo za Marchela,Cviju i Napoleona.

ni ja ne gotivim marčela preterano, ali poštujem njegov rad i ne mogu da nabrojim toliko repera koji su bolji od njega. Ali evo nekih koji su u njegovom rangu, ako ne i bolji:

ajzea
blokovski
krang
ministar lingvista
ajzak
timbe
bvana
mlata
škabo
dripac
prepaganda
moskri
struka
code
stefan iz thc-a

+ likovi koji imaju kvalitet, ali imaju manjak pesama, no i za njih će se čuti uskoro
djare
marlon brutal
moral
ask

reč

jedino što ja ne bih stavio sejdža kao odrednicu nekog andergraund repa.
Po meni on radi neki eksperimentalni rep koji sam po sebi, zbog svoje građe, ne može da bude komercijalno rep sranje. Ali opet sa druge strane, previše je kompleksan da bih mu dodelio etiketu andergraund repa, to jest, uopšte repa.

Hvala Bogu da ne moze da bude komercijalno sranje, Sage Francis mi je samo primer kako ti nashi,dobar deo, ciji se vecina ''textova'' svodi na to tipa ''moje bickarke itd.'' nazivaju sebe underground-om ne shvatajuci da se time,na neki nacin svrstavaju u isti kosh sa npr. Imortal Technique-om, kada liricki...ne smeju biti ni u kategoriji blizu njegove. Shto naravno ne znaci da govorim da su bez talenta ima i te kako onih pravih :) Moj jedini problem sa nashim repom jeste taj,iako ima zaista dobrih,ima dobar deo tih koji pokushavaju da imitiraju srpsku verziju 50 Centa koji je komercijalan zapad, uz uverenje da je su 50 Cent,Eminem, Lil John itd. pravi reperi danasnjice bez ikakve zelje ili pred znanja o nekim sustinskim ljudima u underground repu, npr mzoda M. Deepu pre nego shto su potpisali za G-Unit...

Ili na primer ovo...

The Sauruca.... ovaj drugi video je MC borba izmedju The Saurusa i Iron Solomona.....

jedino se ne bih složio za eminema!
On je lirička elita i dan danas!

Inače, el si gledala ono wcr 2on2, kad su saurus i illmaculate razbili sve?
tu su imali mnogo bolesnih stvari.
Dobar je i iron solomon ali ova dvojica su mi vrh

sad pogledala....:) protiv onih engleza...a nisu ni mogli protiv njih...a dobar mi je i The Saurus kada je rekao Ironi Solomonu go record your lines ...Na Saurusu se bash vidi da smislja...tacno tad...ali oni svi imaju svugde bolesne stvari.a znam da je bilo jednom kad je Iron Solomon bio protiv nekoga,gari nije nosio majicu pa mu ovaj rekao '' stupid fag he couldn't even afford a shirt...''...al da ne smaram :)

dodala bih....

ni ja ne gotivim marčela preterano, ali poštujem njegov rad i ne mogu da nabrojim toliko repera koji su bolji od njega. Ali evo nekih koji su u njegovom rangu, ako ne i bolji:

ajzea
blokovski
krang
ministar lingvista
ajzak
timbe
bvana
mlata
škabo
dripac
prepaganda
moskri
struka
code
stefan iz thc-a

+ likovi koji imaju kvalitet, ali imaju manjak pesama, no i za njih će se čuti uskoro
djare
marlon brutal
moral
ask

dodushe marlon je vec isplivao cak i medju one ''usputne slusaoce repa'' bar kod mene u okolini, uglavnom su svi culi za njega dok djare trenutno bash napreduje chuo sam neke stvari od njega mnogo mu dobro ide taj betl fazon rastura i ima najjache prijave.....moral i ask pa da tek dolazi njihovo vreme.... takodje bih dodao jos neke uz onih 20 npr. delfu,goldie-a,caboo,lud,VIP,nesha sa fontane.....a takodje od onih koji imaju potencijal tu su: mali djolo iz zemuna, malta sa zvezdare (objektivno xD) i to je otprilike to....

ajzea
blokovski
krang
ministar lingvista
ajzak
timbe
bvana
mlata
škabo
dripac
prepaganda
moskri
struka
code
stefan iz thc-a

djare
marlon brutal
moral
ask
Stefan iz thc-a je u rangu sa Marchela?!Si ti malo pobrkao loncice,ili se samo neslano salis?Priznajem nisam sve dovoljno slusao da bih ocenio kakvi su,ali vecinu jesam i sa ovog spiska u rangu Marchela su Struka,Skabo,Demian i eventualno jos i Moskri i Ikac.Ostalo je ili jos zeleno,ili nemaju pojma,.

dodushe marlon je vec isplivao cak i medju one ''usputne slusaoce repa'' bar kod mene u okolini, uglavnom su svi culi za njega dok djare trenutno bash napreduje chuo sam neke stvari od njega mnogo mu dobro ide taj betl fazon rastura i ima najjache prijave.....moral i ask pa da tek dolazi njihovo vreme.... takodje bih dodao jos neke uz onih 20 npr. delfu,goldie-a,caboo,lud,VIP,nesha sa fontane.....a takodje od onih koji imaju potencijal tu su: mali djolo iz zemuna, malta sa zvezdare (objektivno xD) i to je otprilike to....

Malta sa Zvezdare HAHAHAHAHAHAHAHA.

Poslednja izmena:
Stefan iz thc-a je u rangu sa Marchela?!Si ti malo pobrkao loncice,ili se samo neslano salis?Priznajem nisam sve dovoljno slusao da bih ocenio kakvi su,ali vecinu jesam i sa ovog spiska u rangu Marchela su Struka,Skabo,Demian i eventualno jos i Moskri i Ikac.Ostalo je ili jos zeleno,ili nemaju pojma,.

haha
brate, zbog čega nije u rangu sa njim?

ima izgrađen stil, radi tvrdi ulični rep, prepoznatljiv je, ima jedinstven flou..

Back