- Poruka
- 73.939
Ja koristim sveža jaja, domaća, godinama pravim majonez kad se ukaže potreba za tim, nikad nije bilo problema. Kad kažem "sveža jaja", mislim na jaja koja je koka snela tog dana, ali svakako je u većim gradovima takvo jaje misaona imenica.
U teglu, onu obično od 700 gr stavim dva jajeta, na vrh kašičice šećera, ravnu kašičicu soli. Mutim štapnim mikserom da zapeni, pa dodajem ulje polako, iz više puta, neprestano muteći. Pred kraj, dodam kašiku sirćeta ili dve limumovog soka i vršnu kašičicu senfa, umutim lepo, dopunim uljem do vrha tegle i to je to....
- - - - - - - - - -
Pa ne, ali sigurna sam da može.
Sad sam se setila, kad smo kod dodataka, umem da napravim kečap, od pravog, domaćeg paradajza.
U teglu, onu obično od 700 gr stavim dva jajeta, na vrh kašičice šećera, ravnu kašičicu soli. Mutim štapnim mikserom da zapeni, pa dodajem ulje polako, iz više puta, neprestano muteći. Pred kraj, dodam kašiku sirćeta ili dve limumovog soka i vršnu kašičicu senfa, umutim lepo, dopunim uljem do vrha tegle i to je to....
- - - - - - - - - -
Да ли и сенф сами правите? Боже колико залудних људи има...
Pa ne, ali sigurna sam da može.
Sad sam se setila, kad smo kod dodataka, umem da napravim kečap, od pravog, domaćeg paradajza.