Domaći košarkaši

Stojakovic je daleko od najboljeg svetskog kosasrkasa i na zalost izgleda da to nikada nece ni postati.Uprkos tome sto spada u sam vrh NBA [dva ucesca na ol staru vikendu],fenomenalan sut i fanatican pristup treningu, Pedja [kao sto je Nikola vec napisao] nema hrabrosti da zavrsi utakmicu. Ipak, zamislite da je isti resio famozni sedmi mec protv Lejkersa.Zar ga ne bi uporedjivali sa SALETOM DJORDJEVICEM kosarkaskim fenomenom, verovatno najboljim evropskim igracem posednje decenije[koji je takodje bio ogranicenih fizickih predispozicija].Zanima me sta Nikola misli o ovome i neka mi odgovori, posto vidim da se razume u kosarku, koje segmente igre Pedja moze da unapredi a koje ne.

Samo,mozda je Pedja i namerno promasio.Uradio je SVE sto treba na Svetskom za svoju zemlju.Nema veze koliko on igra u Kingsima to je ipak nesto drugo,to nije ,,njegovo,,.Ipak je to samo Amerika...
Mislim da bi bilo najbolje da osnujete Anti-Peja"s Group pa tamo pisite sve lose o njemu.Amerika je Amerika...Zao mi je...

Jan Bibijan:
Stojakovic je daleko od najboljeg svetskog kosasrkasa i na zalost izgleda da to nikada nece ni postati.Uprkos tome sto spada u sam vrh NBA [dva ucesca na ol staru vikendu],fenomenalan sut i fanatican pristup treningu, Pedja [kao sto je Nikola vec napisao] nema hrabrosti da zavrsi utakmicu. Ipak, zamislite da je isti resio famozni sedmi mec protv Lejkersa.Zar ga ne bi uporedjivali sa SALETOM DJORDJEVICEM kosarkaskim fenomenom, verovatno najboljim evropskim igracem posednje decenije[koji je takodje bio ogranicenih fizickih predispozicija].Zanima me sta Nikola misli o ovome i neka mi odgovori, posto vidim da se razume u kosarku, koje segmente igre Pedja moze da unapredi a koje ne.

Razmisljao sam da ti zaista pohvalim POST i da kazem kako imamo identicno misljenje, medjutim kad sam video da si me pomenuo, sad mi je trulo, da ne ispadne kao uzvracen kompliment.
Mnogo sam pisao vec na ovom forumu o Pedji Stojakovicu, mnogo vise nego sto sam zeleo i sto je bilo potrebno. Jos jednom, size za tebe: Slazem se da je zaista dobar momak, ima savrsen pristup obavezama, vredan je, ima sjajan sut i to je sve ono zbog cega ga gotivim kao coveka. Ipak, naravno ostajem pri tome da ne zelim da ga gledam na terenu u timu za koji navijam u poslednjih pet minuta guste utakmice. Sta bi trebalo da unapredi? Pa eto, za pocetak odbranu. Dok sam trenirao, ja prvi nisam imao zivaca da pratim igraca u stavu, tako da i pored velikog broja skokova i blokada mogu reci za sebe da nikad nisam bio dobar u odbrani. I to prihvatam kao svoju manu. Pedja je u odbrani ocajan, a i ono sto je jos bitnije, nije ni malo pozrtvovan. Pa kad bih ga samo jednom video da se bacio za loptu, a gledao sam ga mnogo puta, misljenje o njemu bi mi skocilo za 50%. Pre dve godine sam bio ubedjen da se nikad nece povrediti kako je igrao. Da, to da dodam, podrzavam njegov stav: 2 faula po utakmici. Mislim da je to dobro, volim i sam da igram potpuno cisto, ali nezaboravimo da on zaista previse pusta igrace da pune. Eto, odbrana i pozrtvovanost su dve osnovne stvari na kojim mora da poradi. Zatim tu sledi i pregled igre (nema ga, koliko puta ON ode na dvokorak i u poslednjem trenutku doda nekom na trojci? Nikad! To rade i Veber i Dzekson i Bibi i Kristi i Turkoglu cak, ali Pedja nikako. Da ne zaboravim, kad primi loptu, pogled mu je na parketu, a ruke u tom polozaju sa loptom da protivnik odmah zna da li ce dodati, sutnuti ili spustiti u dribling). Doveo je sut do savrsenstva, ali i pored svog njegovog truda, ja ne vidim kako on moze jos da napreduje. Jednostavno nije ni poceo da se razvija u drugim pravcima, u pravcima koji mu nedostaju.

Pozdrav.

Ма колико чињеница имали у прилог његовог лошег језика(да ли га увек разумете шта прича), иритирајућег гласа и као појава је то веома често ...Од рекламе се диже коса на глави, једини елемент кошарке у коме је добар је шут.Све то, по мени, стоји.Али такође стоји и чињеница да је непрепотентан и као човек мислим да је О.К.(основао је неку добротворну организацију), што је још важније од његове игре.
Што се тиче игре у одлучујућим моментима стварно је очајан.Нема менталитет победника, некако се плаши да преузме одговорност.Такође није ни за вођу екипе(Вујошевић је добро поступиио што га није поставио за капитена), то се видело у овом плеј-офу када се Вебер повредио.

Alan Ford:
Ма колико чињеница имали у прилог његовог лошег језика(да ли га увек разумете шта прича), иритирајућег гласа и као појава је то веома често ...Од рекламе се диже коса на глави, једини елемент кошарке у коме је добар је шут.Све то, по мени, стоји.Али такође стоји и чињеница да је непрепотентан и као човек мислим да је О.К.(основао је неку добротворну организацију), што је још важније од његове игре.
Што се тиче игре у одлучујућим моментима стварно је очајан.Нема менталитет победника, некако се плаши да преузме одговорност.Такође није ни за вођу екипе(Вујошевић је добро поступиио што га није поставио за капитена), то се видело у овом плеј-офу када се Вебер повредио.
Ma nemoj?Nije kapiten...HA<HA!Izgleda da nisi gledao konferenciju za novinare kada je Vujosevic rekao da se zna ko ce biti kapiten jedino ako stojakovic ne zakasni sa avionom.

Ixi,Ixi....Izgleda da se jedino ti slazes sa mnom.Ne razumem zasto se ovde javljaju pretezno muskarci da kritikuju njegov glas,izgled ili lose poznavanje jezika.Nece se zeniti sa njim!

Ixi,Ixi....Izgleda da se jedino ti slazes sa mnom.Ne razumem zasto se ovde javljaju pretezno muskarci da kritikuju njegov glas,izgled ili lose poznavanje jezika.Nece se zeniti sa njim!

Ma takvi muskarci su obicno ljubomorni na Stojakovica i ostalu kompaniju koji su postigli nesto krupno u svojoj kosarkaskoj karijeri i zaigrali za reprezentaciju svoje zemlje a i za NBA,a oni i dalje sede kod kuce za kompjuterom i gledaju prenose vaznih utakmica samo preko TV-a.Istina ima sad ovih mladjih generacija,kao npr.neki pojedinci iz sadasnje kadetske reprezentacije koji su vec jednim delom uspeli u kosarci i koji se trude i mozda jednog dana da zaigraju ze nesto krupnije od reprezentacije SCG,mislim na NBA!
pozdrav

Back