Domaća pašteta

proka

Legenda
Poruka
57.100
U zadnje vreme rado pravim raznorazne paštete, koristim uglavnom meso iz supe, ali spremam je i od tunjevine, pileće džige, ili udnstam dve kile mesa pa sameljem... ali to samo za posebne prilike

ovako, za svaki dan, konzerva tune, malo maslina, belog luka, dva obarena jajeta, malo maslinovog ulja i to je to

0000.jpg

- - - - - - - - - -

malo sam dodao i kineskog slatko ljutog sosa ;)

- - - - - - - - - -

Da li pravite i vi kadgod domaću paštetu?

Pravim pileću. :D

Dva pileća filea skuvati i samleti na mašini za meso. File iseckati na tanje parčiće da bi se brže skuvao.

Staviti u plastičnu posudu i dodati istu količinu majoneza (ponekad je potrebno malo više pa ga imajte u rezervi), 3-4 kafene kašičice senfa
i sve to mikserom sjediniti u lepu paštetu.

Prosto i veoma brzo, a slatko ko med, tj. pileća pašteta à la moi :lol:

Од туњевине из конзерве - риба, црни лук, лимун, нешто зелено по избору - першун, босиљак...

За Проку - не знам шта тражи јаје у рибљој паштети. Ни бели лук ми се не свиђа.

Pašetu je jako lako napraviti ali retko to radim iz nekog razloga,nije da ne volim.Valjda kada sam krenuo da izbacujem hleb iz ishrane prestala i potreba za paštetom :lol:

Izdinstam džigericu na puteru i crvenom luku ali onako samo da malo promeni boju,nikako do kraja da se ispeče, dodam i majčine dušice u tiganj,posle sve ubacim u blender dodam komadešku putera,dobro posolim,još bolje pobiberim,zalijem malo nekim alkoholom tipa viski ako ima ako ne onda napoleon ili sl. brendi a može i šljiva ako baš fali bilo šta drugo(samo da je obojeno). Izblendiram do kremaste strukture,stavim u teglicu i zalijem topljenim puterom kao zaštitom. Ima tu prostora za kreativnost sa začinima i sastojcima ali ovo mi kao neka osnova.

Mene vijetnamska pašteta oduševila ako se budem cimao da pravim opet probaću tu verziju

Од туњевине из конзерве - риба, црни лук, лимун, нешто зелено по избору - першун, босиљак...

За Проку - не знам шта тражи јаје у рибљој паштети. Ни бели лук ми се не свиђа.

jaje ubacim da malo zgusne paštetu a i poveća količinu, jer ionako ne traje dugo :D

to je količina za večeru manje porodice

pravimo onaj od tunjevine i pasulja iz konzerve

to je taj kezual.

a kada ostane nekog kuvanog mesa to se smandrlja na brzinu stim sta ima.

jaja,luk,biber i sve to u masinicu za meso
ili se koristi sta se nadje pod ruku.

dzubaja rulz :cool:

kad pravim sa kuvanim mesom ja dodam 2 jaja, senf, majonez, so, biber, kisele krastavce ili kapar

- - - - - - - - - -

tajna moje paštete je u inćunima ;)

- - - - - - - - - -

ili sos od kamenica :cool:

Pašetu je jako lako napraviti ali retko to radim iz nekog razloga,nije da ne volim.Valjda kada sam krenuo da izbacujem hleb iz ishrane prestala i potreba za paštetom :lol:

Izdinstam džigericu na puteru i crvenom luku ali onako samo da malo promeni boju,nikako do kraja da se ispeče, dodam i majčine dušice u tiganj,posle sve ubacim u blender dodam komadešku putera,dobro posolim,još bolje pobiberim,zalijem malo nekim alkoholom tipa viski ako ima ako ne onda napoleon ili sl. brendi a može i šljiva ako baš fali bilo šta drugo(samo da je obojeno). Izblendiram do kremaste strukture,stavim u teglicu i zalijem topljenim puterom kao zaštitom. Ima tu prostora za kreativnost sa začinima i sastojcima ali ovo mi kao neka osnova.

Mene vijetnamska pašteta oduševila ako se budem cimao da pravim opet probaću tu verziju

Probaj ovako: ..obaris crni luk i pilecu ili gusciju dzigericu, 1 bareno jaje ,so, biber,senf,puter i 2-3 supene kasike tecnosti u kojoj se barila dzigerica
i sve to u blender dok ne bude glatko ..luk 1 srednji, dzigerice 500 gr, dok skines srca bude manje, puter jedno 80- 100 gr..so, biber, senf ,po ukusu
mnoze i majcina dusica dok se bari dziga da se stavi , posle se izvadi grancica

i ukusno, bez aditiva, secera, konzervansa, neidentifikovanih masnoca i slicno sto stavljaju u pastete
kada je serviram kao predjelo..tada je oblikujem na tanjiru i pospem sitno seckanim lesnicima

Back