Dom za slepo mace

Dzoni je udomljen! :klap: Sada je njegov novi dom u Beogradu kod jedne divne devojke, nadam se da ce se lepo slagati sa svojom novom porodicom.
Ostaje nam jos da udomimo malog Peru, ali to ce biti bas tesko...niko se nije interesovao za njega :sad2:

Joj ljudi pomagajte, Dzoni je danas povratio a proslo je 5-6 sati sigurno od kada je jeo, ljudi koji su ga usvojili su bili kod nas kad je povratio, mislili smo da je skakao pa mu se slosilo ali sada mi covek kaze da je i u kolima povratio jednom (putovao je iz Novog Sada u Beograd). Inace ne izgleda uopste kao da mu nesto fali, igra se i istrazuje novu sredinu... Nikad mi se nije desilo za sve ovo vreme da mi povracaju... Vodicemo ga naravno kod veterinara ako i sutra bude povracao. Citala sam da moze da se desi jer im se naskupe dlake u zelucu. Jel neko imao slicna iskustva?

Hvala ti new_folder, sad mi je lakse. Ne mogu da verujem, jos od maja su kod nas Dzoni, Pera i Cicka, nijednom se nije desilo da neko povraca i bas danas kad su dosli ljudi po njega on povrati posred tepiha... Sva sreca pa su stvarno ok ljudi, vide da Dzoni ne izgleda kao da mu nesto fali, da je izgledao tako ne bi ga mi dali nema sanse. Culi smo se dva puta veceras, kaze covek dobro je, istrazuje, zavlaci se svuda :)

Pomagajte ljudi, Pera je pre jedno sat vremena povratio tecnost, kao voda samo malo sluzavo, dala sam mu par kuglica suve hrane da vidim da li hoce da jede, pojeo ih je i posle jedno 5 minuta opet povratio isto tecnost zajedno sa tih par kuglica. Stavila sam ga da legne u korpicu i bio je miran, poceo je da prede cim sam ga pomazila ali je opet povratio isto posle jedno 15-20 minuta. Pretpostavljam da je to zeludacna kiselina, sta bi drugo moglo biti...i zbog cega povraca? Bas sam se uplasila, nikada nije pre povracao, lepo jede i napreduje, ne izlazi napolje, hranim ga kvalitetnom hranom, nije mi jasno zasto mu se sad to desava. Jel se nekome desavalo nesto slicno, odnosno necijoj maci z:) ?
Hvala unapred i umalo da zaboravim - srecna vam svima Nova godina!!! :zjelka3:

Hvala vam sto se interesujete. New_folder, Pera je dobro, nije vise povracao. Ja se odmah uspanicim kad se tako nesto dogodi, odmah pomislim kako moze biti svasta. Nije smrdelo, izgledalo je bas kao voda, ja sam prvo pomislila da su prosuli vodu jer prvi put ga nisam videla kad je povracao, onda sam primetila da je malo sluzavo. Jos mu je njuskica bila suva sinoc pa sam se uplasila, ali danas je super.
Koliko ti new_folder imas macica sad?
Neobavestena, ti si bas neobavestena z:) (salim se malo), Cicka je ostala kod nas, zadrzali smo je. Paskaljevici su joj nasli dom u Francuskoj ali smo se momak i ja u medjuvremenu toliko vezali za nju i zavoleli je da nismo mogli da je damo. Pisala sam o tome, mislim na prethodnoj strani. A Peri nikako da nadjemo dom, niko ga nece jer ima jedno oko. Ako znate nekoga ko bi ga uzeo javite mi, mi cemo ga sterilisati, mnogo je dobar i lep, zao mi je sto ga niko ne zeli... z:cry:
Slikali smo je bas neki dan pa evo da vidite kako je velika devojcica, trebali bi vec da je vodimo na sterilizaciju. Jedino je malo razmazena... z:)
DSC01478 [800x600].jpg
DSC01444 [800x600].jpg
DSC01428 [800x600].jpg
DSC01512 [800x600].jpg
DSC01449 [800x600].jpg

Imam sada 8...dva mačeta koje sam na cuclu odhranio sa gornjeg linka su mi iznenada uginula od virusa "mačije kuge" pre dva meseca.
Inače prošle godine sam ukupno izgubio 4......najstarija 8g je nestala, volela je mnogo da skita i nije htela u kuću bila je ekspert za život napolju....ali na kraju se desilo ono što sam uvek očekivao....da će jednom nestati bez traga...
Posle toga uginulo je mače od 5 dana koje sam primio sa fb....da ga moja mačka doji....
Na kraju i pomenuta dva od virusa......

Joj new_folder, mogu misliti kako si se osecao... Mi smo letos pokusavali da spasemo Mrvicu (pisala sam na ovoj temi o tome), kad je uginuo jadnicak nisam mogla da dodjem sebi...mislim da u zivotu nisam toliko plakala kao tog dana kad je uginuo... a onda posle kad pocnes da mislis da li si mogao jos nesto da uradis da mu pomognes, mozda bi bilo zivo... Tesko je to...
Jeste Grebo, prava je lepotica, jos da je vidis uzivo, mnogo je lepsa nego na slici, ali stvarno, nije sto je moja... :znamiguje:

Cicika ima sutra zakazanu sterilizaciju, plasim se da ce se jako isprepadati sirotica mala... Evo par novih slicica naseg Pere, pomozite mi molim vas ako znate nekoga ko bi ga usvojio, nikako ne uspevam da ga udomim z:( a stvarno je jako lep i dobar macak.
DSC01529 [800x600].jpg
DSC01557 [800x600].jpg
DSC01476 [800x600].jpg
DSC01531 [800x600].jpg

Da njih dvoje, Cicku smo odlucili da zadrzimo a Peru nazalost moramo udomiti :( Veruj mi, da imam uslove da ih drzim ne bih dala nijedno od njih 4, ali sta cu kad moram... Mogli smo ga odneti na selo kod mojih rodjaka gde bi bio u dvoristu ali ja bih vise volela da ga uzme neko ko zivi u stanu. On se odlicno ponasa i to sto nema jedno oko mu ne predstavlja nikakav problem, jurca, igra se i pentra svuda kao svaka druga maca, mogao bi normalno da zivi u dvoristu sto se toga tice, ali plasim se da ce ga neko maltretirati kad vidi da nema oko, znate vec kakvih sve ima... :(

Back