- Poruka
- 760
Проблем је што држава, или државе, готово не контролишу прехрамбену индустрију.Tačno, pH7 je neutralna vrednost u smislu da supstanca koja ima pH7 nije ni bazna ni kisela.
Ali krv mora da bude blago alkalna (pH7.35-7.45), kao što sam napisao gore. Na pH7 krvi bi čovek vrlo brzo umro. Proveri i sam ako meni ne veruješ.
Takođe, treba znati da hrana ne menja značajno pH krvi. Ako recimo jedeš kisele krastavčiće, neće ti pasti pH, niti će porasti ako jedeš avokado. Cela ta ideja da se ishranom menja pH krvi je dokazana pseudonauka. Doduše, ako nekome to nešto znači, pH urina može da se menja hranom donekle.
Zlatno pravilo ishrane je da treba jesti umereno, i ne preterivati ni u čemu.
Све више конзумирамо хемију: адитиве, појачиваче укуса, мириса....
Пластична амбалажа и микро честице од ње свакодневно конзумирамо.
Произвођачи меса неконтролисано користе хормоне за раст па од пилета до кокошке или од прасета до свиње, драстично смањују време узгоја!
Више не постоји место где је етар чист. Спавамо окружени рутерима, мобилним телефонима, силним пуњачима које не вадимо из утичница, микроталасне пећнице...а све су то извори зрачења.
Ваздух нам је затрована силним аутомобилима који пурањају као локомотиве. У Србији је нормално видети камион или аутобус који избацује чист чађ!
Води не смем ни да споменем. Реке су нам пуне пластичног и сваког отпада. Претворили смо их у депоније!
Дуга је о предугачка прича где смо сами себе довели.