Doktor Đuro Macut je mandatar za sastav nove Vlade: Vlada će biti izabrana do Velikog petka, imaće zadatak da čuva mir

А као што видиш, и Вучић се веома труди да завади Србе међусобно.
Та особа је отеловљење ђавола.

Vidim, i nazalost to mu polazi za rukom.. Plus toliko zlobe, poniznosti i surovosti u jednoj plasljivoj osobi, Sigmnud Frojd bi se preturio preko stolice.. Ja verujem, kad bi mogao, da bi nas ladno sve potrpao u kupatilo i pustio ciklon-B..

Mislim da samo budala može da naseda na tu priču o "nestranačkoj" ličnosti , jasno je da će biti samo fikus i marioneta kojom će Vučuć upravljati ko na džojstik.

Nego tragi-komično je koliko vlast ne zna ništa već samo da pravi nekakve jeftine i smešne kopije onog što rade studenti, pa tako smo i dobili ćacije i nekakve Vučićeve šatro studente, pa onda ljude koji isto sad kao nešto pešače da dođu na njegov miting, a inače neko vreme se spominjao Milo Lompar kao nekakav potencijalni kandidat opozicije ili neki kao mandatar prelazne vlade (ili šta već više se ni ne sećam) koji je inače profesor i nestranačka ličnost a sad odjednom Vučić kao nalazi mandatara koji je profesor i navodno nestranačka ličnost, a pritom čak i fizički liči na ovog (vrlo slična fizionomija i taj vrlo neupadljiv izgled, ono 10 puta da ga vidiš teško da bi mu zapamtio lik) i što je najluđe čak donekle ima i slično ime, gotovo isti broj slova i slogova, isto ono kratko ime od 4 slova i kratko prezime koje se ne završava na ić, znači vrlo lako bi im čovek pobrkao imena i zamenio ih , ono Vučić treba da taj novi pokret nazove "Bad Copy" i da Ajzaka, Timbeta i Viklera zove da mu nastupaju na osnivanju tog kao pokreta, jer jasno je ko dan da je to "bad copy" i samo jeftin pokušaj kopije nečega.

Cim se on pojavio na mitingu naprednjaka sve je jasno...
Treba mu proveriti poslovanje privatne klinike.

Svi pravi "gradjanski"Srbi se nisu stidjeli svoje nacionalne pripadnosti.
Ne mozes ti to shvatiti.
Ove kvazigradjaniste zanima samo novac.
Ko se stidi?!
Kakvi sad građanisti?

Elem, ništa nisi odgovorila za primere koje sam postavila. Šta znači snažna država. A eto naši preci su da bi ojačali državu postavili (našeg) Nemca za guvernera, jer je država bitnija od tih vaših emotivnih patriotskih priča. Ako imaš u ponudi iskusan častan čovek koji je odavde ali je eto Nemac, i neiskusan nečastan čovek a Srbin. Po vašim tlapnjama, postavljanju rođaka, tj nepotizmu, stavili biste ovog srbendu, važno da udara u bah vođi i da znamo da je iz srpskog roda. To je jer nemate osećaj za državu.

Gn9wuOAWcAAl1Wd.jpg

Ko se stidi?!
Kakvi sad građanisti?

Elem, ništa nisi odgovorila za primere koje sam postavila. Šta znači snažna država. A eto naši preci su da bi ojačali državu postavili (našeg) Nemca za guvernera, jer je država bitnija od tih vaših emotivnih patriotskih priča. Ako imaš u ponudi iskusan častan čovek koji je odavde ali je eto Nemac, i neiskusan nečastan čovek a Srbin. Po vašim tlapnjama, postavljanju rođaka, tj nepotizmu, stavili biste ovog srbendu, važno da udara u bah vođi i da znamo da je iz srpskog roda. To je jer nemate osećaj za državu.

Nije neophodno da bude Nemac, koliko Srba zna da su Nadezda i Rastko Petrovic rodjeni brat i sestra? Minimalan procenat.
Koliko ljudi zna da je Rastko dobio stipendiju za studije u Parizu jer je maloletan presao Albaniju sa starijom sestrom ili da je u Parizu imao odnos sa Savom Sumanovicem.

Umalo te slike da propadnu jer nismo imali klimu u zaduzbini njegove majke u Sidu.
I koga je briga? Nikoga, neka propadne.

Kao sto propada dom Laze Lazarevica, coveka koji je lecio besplatno siromasne, siroce od oca, sa dve stipendije dobijene u zivotu, za Pariz i Berlin, i ratnim iskustvom kao lekar.
Eno, propada, kruni se nazvrljana...

Odbijam vise da mi govore kako nisam bitna.
Meni su vazni Nadezda, Rastko, Sava i Laza za proslost, za skolovanje, za identitet i ne zelim da vise propadaju.
Ne ocekujem da se Kordun bavi Savinom zaduzbinom u Sidu ali ocekujem da se Sid bavi zaduzbinom u Sidu.
Kratko i jasno.

Nezahvalni smo prema tim ljudima.
Sava je prestao da potpisuje slike nakon NDH jer je cirilica postala zabranjena.
Nismo fer prema njemu.

Ko se stidi?!
Kakvi sad građanisti?

To si ti ucitala,ja to nigdje nisam rekla.

Nije neophodno da bude Nemac, koliko Srba zna da su Nadezda i Rastko Petrovic rodjeni brat i sestra? Minimalan procenat.
Koliko ljudi zna da je Rastko dobio stipendiju za studije u Parizu jer je maloletan presao Albaniju sa starijom sestrom ili da je u Parizu imao odnos sa Savom Sumanovicem.

Umalo te slike da propadnu jer nismo imali klimu u zaduzbini njegove majke u Sidu.
I koga je briga? Nikoga, neka propadne.

Kao sto propada dom Laze Lazarevica, coveka koji je lecio besplatno siromasne, siroce od oca, sa dve stipendije dobijene u zivotu, za Pariz i Berlin, i ratnim iskustvom kao lekar.
Eno, propada, kruni se nazvrljana...

Odbijam vise da mi govore kako nisam bitna.
Meni su vazni Nadezda, Rastko, Sava i Laza za proslost, za skolovanje, za identitet i ne zelim da vise propadaju.
Ne ocekujem da se Kordun bavi Savinom zaduzbinom u Sidu ali ocekujem da se Sid bavi zaduzbinom u Sidu.
Kratko i jasno.

Nezahvalni smo prema tim ljudima.
Sava je prestao da potpisuje slike nakon NDH jer je cirilica postala zabranjena.
Nismo fer prema njemu.
Izvini,ali i meni su ti isti ljudi bitni.
A bitni su i onim na Kordunu,samo ti to ne kapiras uopste!
Bitan mi je i Tesla i Njegos i Branko Miljkovic i Desanka Maksimovic...
Savu Sumanovica narocito volim i cijenim.
I sta ti sad hoces da kazes...samo ti znas za njih,a mi drugi Srbi nemamo pojma?
Bitan mi je i manastir Gracanica,i Decani,i Sopocani...ali i Ostrog i Tvrdos i Krka...i tako dalje.
Ne gledam samo svoj kucni prag nego sve gdje zivi moj narod mi je bitno.
I svi Srbi treba da se bave zaostavstinim srpskog naroda.
Ali nazalost,ne bave se.
Cijenim podjednako i strance koji su doprinijeli kulturi,zdravstvu,obrazovanju...
Nigdje ih ne iskljucujem kao sto mi se imputira u prethodnom postu.
Ali mi ne pricamo o toj temi.

Poslednja izmena:
Можда би др Милић био добар кандидат.
Nema dobrog kandidata.
Jednostavno bilo ko koga bi Vucic postavio bi bio proglasen "izdajnikom".
Takva je klima.
Samo ne znam kako bi se izvelo da ga neko drugi postavi,a da nije Vucic.
Nemam pojma ko je ovaj Djuro,a vjerujem da i vecina prvi put cuje za njega,a vec je na stubu srama,a jos nije ni sjeo u fotelju.
Zamjera mu se cak i porijeklo,iako nijedan covjek ne moze uticati na svoje porijeklo,niti je ono glavno obiljezje licnosti.
To me nervira kod nasih ljudi...slicno kao i za Djokovica...dok pobjedjuje dizu ga u nebesa,a ako slucajno izgubi odmah ga pljuju i vrijedjaju.
Niko nije realan i objektivan.

Можда би др Милић био добар кандидат
Nema dobrog kandidata.
Takva je klima.
Nemam pojma ko je ovaj Djuro,a vjerujem da i vecina prvi put cuje za njega,a vec je na stubu srama,a jos nije ni sjeo u fotelju.
Zamjera mu se cak i porijeklo,iako nijedan covjek ne moze uticati na svoje porijeklo,niti je ono glavno obiljezje licnosti.
To me nervira kod nasih ljudi...slicno kao i za Djokovica...dok pobjedjuje dizu ga u nebesa,a ako slucajno izgubi odmah ga pljuju i vrijedjaju.
Pa samo to znaju.

Evo zašto
Nema dobrog kandidata.
Takva je klima.

Ti ne znaš prilike kod nas, a one su ovakve:

Vučića sluša cela Vlada Republike Srbije. Dakle, on im naređuje sve bitne stvari šta da rade, on postavlja ministre. On kada je zajedno na snimku sa ministrom finansija ovaj ne sme da zucne pored njega, odmah se ućuti, govori samo kada mu on kaže, klima glavom, izvinjava se kada ga prekine. to je jedini način da budeš saradnik Vučiča. videli smo to nebrojeno puta u javnim istupanjima i sa Anom Brnabić i drugima. On ih pre kamerama vređa ako mu upadnu u reč ili kažu bilo šta bez odobrenja.

Primera ima koliko hočeš. Recimo uveče 15. marta posle velikog mitinga, on čak nije dao Dačiću koji je iz druge stranke da izađe u javnost kao ministar policije i kaže sumarno koliko je bilo ljudi, šta je radio MUP, ono normalno što svuda rade i radili su i kod nas ministri policije. Već je ON izašao da kaže sve o tome šta je policija radila i šta se dešavalo, iako nema nikakvih Ustavnih ovlašćenja za to, on naprosto nije deo vlade. to je jasno i vrapcima na grani.

Mi koji ovde živimo to znamo. Dakle, samim tim što je ovaj čovek predložen od njega i u njegovoj vladi on je obična marioneta koja mora da klima glavom. Tek će biti izdresiran. Ali je materijal dobar za dresuru čim je to prihvatio. E, to je razlog što pričamo o tom čoveku tako, jer je on samo produžena ruka i sve će raditi što mu se kaže.

Svi znaju kako prolaze oni koji mu se suprotstave.

Можда би др Милић био добар кандидат.
Nema dobrog kandidata.
Takva je klima.
Evo zašto

Ti ne znaš prilike kod nas, a one su ovakve:

Vučića sluša cela Vlada Republike Srbije. Dakle, on im naređuje sve bitne stvari šta da rade, on postavlja ministre. On kada je zajedno na snimku sa ministrom finansija ovaj ne sme da zucne pored njega, odmah se ućuti, govori samo kada mu on kaže, klima glavom, izvinjava se kada ga prekine. to je jedini način da budeš saradnik Vučiča. videli smo to nebrojeno puta u javnim istupanjima i sa Anom Brnabić i drugima. On ih pre kamerama vređa ako mu upadnu u reč ili kažu bilo šta bez odobrenja.

Primera ima koliko hočeš. Recimo uveče 15. marta posle velikog mitinga, on čak nije dao Dačiću koji je iz druge stranke da izađe u javnost kao ministar policije i kaže sumarno koliko je bilo ljudi, šta je radio MUP, ono normalno što svuda rade i radili su i kod nas ministri policije. Već je ON izašao da kaže sve o tome šta je policija radila i šta se dešavalo, iako nema nikakvih Ustavnih ovlašćenja za to, on naprosto nije deo vlade. to je jasno i vrapcima na grani.

Mi koji ovde živimo to znamo. Dakle, samim tim što je ovaj čovek predložen od njega i u njegovoj vladi on je obična marioneta koja mora da klima glavom. Tek će biti izdresiran. Ali je materijal dobar za dresuru čim je to prihvatio. E, to je razlog što pričamo o tom čoveku tako, jer je on samo produžena ruka i sve će raditi što mu se kaže.

Svi znaju kako prolaze oni koji mu se suprotstave.
Ok.A ko drugi moze da postavi nekoga?
Ko po zakonu postavlja?

Nema dobrog kandidata.
Takva je klima.

Ko po zakonu postavlja?
Plenum.

Ko po zakonu postavlja?
Jedno je postaviti, a drugo je SVE VREME uticati na njen rad.
Predsednik postavlja i bira na osnovu konsultacija sa vodećim strankama u Skupštini.

Međutim, ja sam pisala o tome da on i VODI vlade do sada, dakle, čak daje i izveštaje, njemu svi odgovaraju, pa to je toliko opšte poznata stvar. Postoje sumnje da je bivšeg bliskog saradnika i naredio da se ubije, ili barem odobrio, Cvijana, koji je počeo da smeta. Kod nas u političkom životu sve to nije neobično, budući da su iz naših službi ubili i premijera Djindjića, pod čijim nalogom ne ulazim. Puno smrada se nakupilo, puno korupcije, nepotizma, mita, ljigavci su se obogatili, ne možeš se zaposliti bez SNS kartice u javnim preduzećima. Šta da pričam dalje, to svi znaju koji žive ovde. Država je postala smeh. Vrhunac tog "smeha" je Ćacilend sa gomilom nekih batinaša, ljudi u maskirnim kapama (kao fol studenti), kao i oni traktori koje nije smeo da pomera Parking servis, kojima policija nije smela ništa jer ih je organizovao predsednik oko svoje kancelarije. Niti je policija štitila skupštinu već kojekakva privatna obezbeđenja. Pa skoro oterao policijskog generala u penziju jer mu sin na protestima.
Sve to treba ispitati. TONE stvari ima oko toga, a kap u čaši je bila ova nadstrešnica. Puno toga ne znaš čim pitaš te stvari. Njima život običnog čoveka nije ništa, oni će ga pregaziti. A lažu čim zinu. Zadužuju zemlju, prodaju, ostavljaju ovim mladima dugove za ceo život. No važno je da su se oni nafatirali.

I ti sad u sve to dodješ i nevino pitaš: zašto ljudima niko ne valja?

Back