Dokazi protiv postojanja boga

Зар Бог није дао упутства и смјернице кроз заповијести и поуке?
Ne...
Зар Бог није дао упутства и смјернице кроз заповијести и поуке?
Kada sagledamo na stotine slucajeva lidera kultova sa svih strana sveta, shvatimo da je i Isus bio kult lider. Jer se sve svodi na isti kalup.

Нису могли свесно изабрати зло пре него што су узели плод с дрвета познања добра и зла. И да јесу, то никако не оправдава божје кажњавање дословно свега живога после тога. Уједно, свезнајући и свемогући бог који мари за своју креацију знао би шта ће уследити и спречио би да до тога дође, нпр. уместо Адама и Еве могао је створити људе за које је знао да ће својим избором поступити по његовим заповестима (дакле и правдање бога причом о слободној вољи, која се и не спомиње у Библији, пада у воду).
Апсолутно погрешно, гледаш површно, мало боље размисли и видјећеш да питање слободне воље никако не пада у воду, већ напротив.

Свемогући и свезнајући бог знао би да ја нећу неосновано веровати у њега, а свеједно ме је таквог створио и тиме унапред осудио на вечне муке. Свемогући и свезнајући бог који мари за мене знао би шта би ме несумњиво убедило у његово постојање, не убедивши ме није ми дао основа за прихватање његовог постојања и тиме одузео могућност спасења од његовог мучилишта. Али не, лик је скроз ок, а мене треба спаљивати на ломачи само зато што нисам знао да постоји, иако ме није питао желим ли уопште учествовати у његовој лошој игри.
otkud ti ideja da će te Bog poslati na večne muke? Baš loše mišljenje imaš o Bogu. Pusti jevrejsku mitologiju, to je samo priča koja ima za cilj da strahom napravi moral u društvu. Nije Bog ljudski krvnik nego neko ko voli ljude i vernike i nevernike jednako. Ja to zamišljam da je svaka duša mali delić Boga. Svako biće s dušom je zato sveto.

Voleo bih da te vidim kako na onkologiji punoj bolesne dece kazes to njihovim roditeljima , da siris tu versku ljubav time sto ces da im kazes da su zasluzili da im dete ima leukemiju.
Или можда да се тих милион научника о којима стално трубиш или та научна заједница итд, уложе средства и ресурсе у откривање лијекова за те болести, па да се учине приступачнијим, али види ти "научници" гребу добар дио тог колача заједно са својим финансијерима кад се једна терапија наплаћује од болесника и по двадесет, тридесет хиљада евра. Могао би и тај примјер навести као доказ о непостојању Бога, који пружају ти "врли научници" које дижеш у небеса.

Или можда да се тих милион научника о којима стално трубиш или та научна заједница итд, уложе средства и ресурсе у откривање лијекова за те болести, па да се учине приступачнијим, али види ти "научници" гребу добар дио тог колача заједно са својим финансијерима кад се једна терапија наплаћује од болесника и по двадесет, тридесет хиљада евра. Могао би и тај примјер навести као доказ о непостојању Бога, који пружају ти "врли научници" које дижеш у небеса.
To si u pravu , ali i imamo mnogo lekova koje nam je nauka dala , i mnoge terapije i operacije , ja licno znam ljude koji su zivi danas iskljucivo zahvaljujuci nauci ( od drugara koji ima tudje srce do ljudi kojima su pucala slepa creva itd. ).
Boga samo treba da pitamo zasto rak kod dece.

Tvoja izjava i dalje ne dokazuje postojanje boga. Samo halapljivost farmako mafije.

biti dobar je nepisani prirodni zakon , intuicija, da ne smemo ugroziti opstanak drugih ...........tako i ti drugi misle pa svi pazimo na nase ponasanje i to se zove "dobar covek". Oni , sa nizim koeficijentom IQ ne razmisljaju tako daleko, to jest ne razmisljau o posledicama nepostovanja uzajamne sigurnosti i, naravno, posto ima dosta takvih, nalete na nekog slicnog koji isto ne postuje te intuitivne zakone, i snose posledice svog ponasanja.
Treba da zivis kao dobar covek jer ita tebe ostaje potomstvo koje ce imati manje problema da zivi ako si mu bio primer dobrog coveka koji postuje tudji zivot jer tako automatski stiti i svoj zivot.
Ово нема никакве логике ни смисла ако негираш Бога, а водиш се ТЕ.

To si u pravu , ali i imamo mnogo lekova koje nam je nauka dala , i mnoge terapije i operacije , ja licno znam ljude koji su zivi danas iskljucivo zahvaljujuci nauci ( od drugara koji ima tudje srce do ljudi kojima su pucala slepa creva itd. ).
Boga samo treba da pitamo zasto rak kod dece.
Ako postoji reinkarnacija, smrt dece nije nešto tragično. Onda se neke duše po dogovoru rađaju da umru kao deca da bi njihovi roditelji naučili da izađu na kraj sa situacijom kada im umre dete.Život je škola. Neke lekcije su teške.

Ako postoji reinkarnacija, smrt dece nije nešto tragično. Onda se neke duše po dogovoru rađaju da umru kao deca da bi njihovi roditelji naučili da izađu na kraj sa situacijom kada im umre dete.Život je škola. Neke lekcije su teške.
Jeste tragicno zato sto je deci uskracen zivot.
Po kom dogovoru se radjaju da umru kao deca , ko se skim dogovorio i od kad hriscani veruju u reinkarnaciju ?

Свемогући и свезнајући бог знао би да ја нећу неосновано веровати у њега, а свеједно ме је таквог створио и тиме унапред осудио на вечне муке. Свемогући и свезнајући бог који мари за мене знао би шта би ме несумњиво убедило у његово постојање, не убедивши ме није ми дао основа за прихватање његовог постојања и тиме одузео могућност спасења од његовог мучилишта. Али не, лик је скроз ок, а мене треба спаљивати на ломачи само зато што нисам знао да постоји, иако ме није питао желим ли уопште учествовати у његовој лошој игри.
Тако ти је у животу кад се кладиш на погрешну екипу у фудбалу, окинеш тикет, ко ти је крив што се кладиш на погрешног :D .

da postoji reinkarnacija ljudi bi postajali sve bolji a ne sve gori..........Valjda se uci na greskama.

Back