Dokazi protiv postojanja boga

Ne...

Kada sagledamo na stotine slucajeva lidera kultova sa svih strana sveta, shvatimo da je i Isus bio kult lider. Jer se sve svodi na isti kalup.
Без увреде, али нигдје везе, осим што је евидентно да ти је тема потпуно страна, а познавање тематике, тек површно.

Oni koji su pisali Bibliju su kontaminirali Boga predstavili su Boga onakvim kakav nije.
А ти знаш, какав Јесте? :D

Jeste tragicno zato sto je deci uskracen zivot.
Po kom dogovoru se radjaju da umru kao deca , ko se skim dogovorio i od kad hriscani veruju u reinkarnaciju ?
i tragican je nacin na koji deca prelaze iz zivota u smrt.
Nikakvo filozofsko ni bozje opravdanje ne postoji za decju smrt.
To je najocitiji dokaz da nema Boga.......jer ako ga ima a dozvoljava sve ove patnje, to onda nije onaj Bog u kojeg se vernici kunu vec monstrum.

То су стварно јаки аргументи, на које просто нема адекватног одговора :roll:.
slazem se , prosto a neoborivo
Kaкве ово има везе са било чим или да појасниш контекст у вези теме?
ako ne razumes ovako prostu analogiju onda neces nista

Да ли сви ти људи послије таквих страшних трагедија прелазе у атеизам :think:?
Mnogi da , na primer nije cudno zasto su mnogi Jevreji prestali da veruju u Boga nakon Holokausta.
Naravno ne predju svi zato sto placebo efekat religije je realna stvar , ako verujes da ces opet videti svoje dete onda ti je lakse da govoris sebi da je to tacno, iako nisam video ni jednu osobu kojoj je to mnogo pomoglo a znam poprilicno roditelja koji su sahranjivali svoju decu.

Stvorice vas u Raju valjda , sto znaci da je deci koja umru uskracen zivot na Zemlji a i nije fer prema drugima zato sto ta deca dobijaju precicu ka Raju dok mi drugi moramo debelo da zasluzimo.
pa sta da se radi toj deci je uskracen zivot i posto nisu cinila lose stvari zasluzili su raj i svi mi imamo sansu da ga zasluzimo tako da ne vidim tu neku nepravednost
bilo bi nepravedno da ta deca koja nisu bila losa a umrla su ne zasluze raj

pa sta da se radi toj deci je uskracen zivot i posto nisu cinila lose stvari zasluzili su raj i svi mi imamo sansu da ga zasluzimo tako da ne vidim tu neku nepravednost
bilo bi nepravedno da ta deca koja nisu bila losa a umrla su ne zasluze raj
Kako su mogla da cine lose kada su umrli pre mogucnosti da zasluze raj ili pakao , znaci njima je data precica dok je nekim drugima dato po 100 godina da naprave gresku i zavrse u paklu , takav proces nema smisla i nije fer.

Mnogi da , na primer nije cudno zasto su mnogi Jevreji prestali da veruju u Boga nakon Holokausta.
Naravno ne predju svi zato sto placebo efekat religije je realna stvar , ako verujes da ces opet videti svoje dete onda ti je lakse da govoris sebi da je to tacno, iako nisam video ni jednu osobu kojoj je to mnogo pomoglo a znam poprilicno roditelja koji su sahranjivali svoju decu.
То "многи да" је врло мали постотак, али поново се враћамо на претходно питање, твоји аргументи за непостојање Бога су чисто материјалистички, са таквим ставом сасвим сигурно не можеш ни на хоризонту да видиш један призрак концепта Бога. Можда да изнађеш неки алтернативан приступ,
претпостваљам да си гледао "Звездане стазе", сјећаш ли се бића званог Q? :D

То "многи да" је врло мали постотак, али поново се враћамо на претходно питање, твоји аргументи за непостојање Бога су чисто материјалистички, са таквим ставом сасвим сигурно не можеш ни на хоризонту да видиш један призрак концепта Бога. Можда да изнађеш неки алтернативан приступ,
претпостваљам да си гледао "Звездане стазе", сјећаш ли се бића званог Q? :D
Nisam gledao zvezane staze :)
Moji argumenti za nepostojanje Boga ne moraju da budu materijalisticki , i da postoje raj i pakao ljudi ne bi mogli da zasluze raj i pakao na isti nacin, zato sto je svaki covek razlicit i po genetici i po odrastanju a neki umru i pre nego sto im je data prilika da zasluze bilo sta , tako da cak i iz hriscanskog pogleda ta prica uopste nema smisla.

Kako su mogla da cine lose kada su umrli pre mogucnosti da zasluze raj ili pakao , znaci njima je data precica dok je nekim drugima dato po 100 godina da naprave gresku i zavrse u paklu , takav proces nema smisla i nije fer.
pa bas to umrli su pre nego sto su ucinili nesto lose znaci ne bi bilo pravedno da ne odu u raj
a mi ostali kojima je dato 100 godina da napravimo gresku takodje imamo i 100 godina da se pokajemo za greske

pa bas to umrli su pre nego sto su ucinili nesto lose znaci ne bi bilo pravedno da ne odu u raj
a mi ostali kojima je dato 100 godina da napravimo gresku takodje imamo i 100 godina da se pokajemo za greske
Ta situacija pokazuje da je nekome data precica ( time sto je uskracen za par decenija zivota na zemlji dobija vecnost u raju ) dok drugi za par decenija vise zivota na zemlji mogu da dobiju vecnost u paklu , znaci nidje veze.

Ta situacija pokazuje da je nekome data precica ( time sto je uskracen za par decenija zivota na zemlji dobija vecnost u raju ) dok drugi za par decenija vise zivota na zemlji mogu da dobiju vecnost u paklu , znaci nidje veze.
jeste im data precica ali nisu ucinili nista lose tako da jedino pravedno je da odu u raj ukoliko su imali dobro i cisto srce
mi ostali imamo citav zivot da se pokajemo ne vidim gde je problem i mi i oni imamo sansu da odemo u raj

jeste im data precica ali nisu ucinili nista lose tako da jedino pravedno je da odu u raj ukoliko su imali dobro i cisto srce
mi ostali imamo citav zivot da se pokajemo ne vidim gde je problem i mi i oni imamo sansu da odemo u raj
Pa kako mogu da urade nesto lose ako umru kao deca , neka pri rodjenju ?
Samo mi drugi mozemo da uradimo lose zato sto su nam date decenije za tako nesto.

Nisam gledao zvezane staze :)
Moji argumenti za nepostojanje Boga ne moraju da budu materijalisticki , i da postoje raj i pakao ljudi ne bi mogli da zasluze raj i pakao na isti nacin, zato sto je svaki covek razlicit i po genetici i po odrastanju a neki umru i pre nego sto im je data prilika da zasluze bilo sta , tako da cak i iz hriscanskog pogleda ta prica uopste nema smisla.
Пусти рај и пакао, појмови и представе о њима су дати тадашњим људима у облику у којем је њима био најсхватљивији и најразумљивији због степена њиховог развоја и могућности спознаја које настају на основу искуства. Критикујеш вјернике због ставова, а сам старташ из предрасуда. Шта хоћу рећи, ја иако сам вјерник, не робујем увреженим представама, него остављам отворене могућности, тим прије би требало да то раде атеисти, односно да у складу са науком не одбацују ни једну могућност и да свему приступају отвореног ума.

Pa kako mogu da urade nesto lose ako umru kao deca , neka pri rodjenju ?
Samo mi drugi mozemo da uradimo lose zato sto su nam date decenije za tako nesto.
pa da nisu nista lose uradila zato nije pravedno da ne odu u raj
mi drugi mozemo da uradimo nesto lose ali mozemo i da se pokajemo
oni imaju precicu ali to ne znaci da nije pravedno i da mi ostali ne mozemo da odemo u raj

Пусти рај и пакао, појмови и представе о њима су дати тадашњим људима у облику у којем је њима био најсхватљивији и најразумљивији због степена њиховог развоја и могућности спознаја које настају на основу искуства. Критикујеш вјернике због ставова, а сам старташ из предрасуда. Шта хоћу рећи, ја иако сам вјерник, не робујем увреженим представама, него остављам отворене могућности, тим прије би требало да то раде атеисти, односно да у складу са науком не одбацују ни једну могућност и да свему приступају отвореног ума.
Ja imam otvoren um , nisam 100% ubedjen da ne postoji neka inteligencija iza svemira i nastanka zivota , ali je debelo preko 95% :)

pa da nisu nista lose uradila zato nije pravedno da ne odu u raj
mi drugi mozemo da uradimo nesto lose ali mozemo i da se pokajemo
oni imaju precicu ali to ne znaci da nije pravedno i da mi ostali ne mozemo da odemo u raj
Jel ti mene malo zezas ? :)
Pa toj deci nije ni data prilika da urade nesto lose , znaci nekim ljudima je data prilika da odu u pakao dok drugima nije i kako je to fer ?
Nama je data prilika i da se pokajemo ali kod miliona dece svake godine ta prilika nije ni potrebna zato sto oni direktno idu u raj dok mnogo veci procenat ljudi ce zavrsiti u paklu zato sto im nije data ta precica.

:D Nisam gledao zvezane staze :)
Ово ми је веома занимљиво, слично је код још неких форумаша који су убијеђени атеисти и који науку уздижу на највиши пиједестал, а што ми је помало нонсенс то што рецимо преферирају "епску фантастику" у књижевности, видео игрицама, итд. јер им ето научна фантастика не "лежи", али претпостављам да сте припадници неких млађих генерација које нису стасавале уз часопис "Галаксија". :D

Back