Dokazi protiv postojanja boga

Da, ali ako ti imaš dete koje je narkoman, alkoholičar ili lopov, zar ga nećeš odvraćati od toga, ako ima loše ocene, loše se ponaša, ne poštuje te zar ga nećeš kazniti, da se popravi?!
Ti ces ga odvracati prije nego sto to postane,ali ako on sam to zeli,ti ga ne mozes odvratiti.
Tako je i Bog,dao uputstvo 🙂...ne diraj...ali nisu ga slusali.

Pa jel Bog kaznio Adama i Evu posle prvog počinjenog greha?
Jeste. I što ih nije popravio, ako je svemoguć?! Zašto naprosto nešto ne poželi?!

Ti ces ga odvracati prije nego sto to postane,ali ako on sam to zeli,ti ga ne mozes odvratiti.
Tako je i Bog,dao uputstvo ?...ne diraj...ali nisu ga slusali.
Ali bog je svemoguć, ja nisam

Da...ali on je dao ljudima slobodu i slobodnu volju.
Nije sebican.🙂 Da im nije dao slobodu,on bi mogao njima da upravlja,ljudi bi bili njegovi robovi.
dajes li detetu da stavlja eksere u stekere ?

pustas li ga da ima slobodnu volju da uradi nesto glupo i stetno po sebe?

ako slucajno dete prezivi kontakt sa strujom izbacis li ga iz kuce ?

dajes li detetu da stavlja eksere u stekere ?

pustas li ga da ima slobodnu volju da uradi nesto glupo i stetno po sebe?

ako slucajno dete prezivi kontakt sa strujom izbacis li ga iz kuce ?
Ne...ali dijete nema svijest o posljedicama.
Adam i Eva su imali.

Mislim,ja nisam nikakav teolog,ja samo laicki razmisljam.?
Meni je suprotna teza cudnija...da nema Boga.
Pa ko je onda sve ovo ovako stvorio,savrseno do detalja?
Ko,ako ne neka sila veca od svega.
Slucajnost nije.

Pa...u pocetku je sve bilo dobro...dok Adam i Eva ne ucinise jedinu stvar koja im nije bila dopustena.Tako da Bog nije zelio zlo ljudima,sami su ga izabrali.
Нису могли свесно изабрати зло пре него што су узели плод с дрвета познања добра и зла. И да јесу, то никако не оправдава божје кажњавање дословно свега живога после тога. Уједно, свезнајући и свемогући бог који мари за своју креацију знао би шта ће уследити и спречио би да до тога дође, нпр. уместо Адама и Еве могао је створити људе за које је знао да ће својим избором поступити по његовим заповестима (дакле и правдање бога причом о слободној вољи, која се и не спомиње у Библији, пада у воду).

Ne...ali dijete nema svijest o posljedicama.
Adam i Eva su imali.

Mislim,ja nisam nikakav teolog,ja samo laicki razmisljam.?
Meni je suprotna teza cudnija...da nema Boga.
Pa ko je onda sve ovo ovako stvorio,savrseno do detalja?
Ko,ako ne neka sila veca od svega.
Slucajnost nije.
istu svest su i oni imali , mislis da su imali znanje sta je smrt?

sta je savrseno?

bas nista nema savrseno na ovome svetu, sve je haos

Нису могли свесно изабрати зло пре него што су узели плод с дрвета познања добра и зла. И да јесу, то никако не оправдава божје кажњавање дословно свега живога после тога. Уједно, свезнајући и свемогући бог који мари за своју креацију знао би шта ће уследити и спречио би да до тога дође, нпр. уместо Адама и Еве могао је створити људе за које је знао да ће својим избором поступити по његовим заповестима (дакле и правдање бога причом о слободној вољи, која се и не спомиње у Библији, пада у воду).
Pa dobro..Kako ti mislis da je svijet nastao?
Kako objasnjavas savjest kod ljudi npr.?
Zasto bi ljudi uopste imali savjesti,ako je isto ciniti dobro i ciniti zlo?
I kako to da zlo nije preovladalo?

istu svest su i oni imali , mislis da su imali znanje sta je smrt?

sta je savrseno?

bas nista nema savrseno na ovome svetu, sve je haos
Uopste nije sve haos.Uzmi samo covjekov organizam.Sve povezano i funkcionise ko sat.
Ti dises,a i ne znas kako to radis.I ne razmisljas o tome.A u tvom tijelu neki mehanizam savrseno napravljen obavlja tu funkciju.

Zlo je posledica Slobodne Volje, i razlikovanja dobra od zla. Covek je tako izabrao. Bog jednostavno dozvoljava da covek bira.
Mi sad mozemo da pridajemo Bogu ljudske osobine koliko zelimo i da uklapamo u nasa shvatanja, ali za nekog je Bog stvarnost.
No to je licni Bog.

bib.jpg

slepo crevo , repna kost, kvarljivi zubi .....
Sta s tim? Sve je kvarljivo.Telo propada i stari.Ali stvoreno je savrseno u principu.
I ti sad repnom kosti dokazujes nepostojanje Boga??
I slepo crevo i repna kost sluze ili su sluzili necemu...ili ce sluziti...ko to zna??
Tek je nedavno otkriven nervni sistem u crijevima,odvojen od onog u mozgu.
Ko zna sta ce se sve otkriti?
Zar ti nije sam dnk fascinantan?

Zar vaše učenje ne kaže da smo svi božji robovi?
Koje moje ucenje? ?
Rab boziji znaci,sluga boziji.
Znaci,ne njegov rob.Jer robovi nemaju izbora.
A ti imas...sluzis ili Bogu ili djavolu.

To što je Stari Zavet skup bajki i narodnih umotvorina jevrejskog naroda ne znači da Bog ne postoji.

Ja sam uradio ovo treće.
Ja sam uvideo da je to prevelik i beskoristan trud i pročitao samo Jevanđelja koja iz cele te priče jedina mogu imati nešto s Bogom. Verujem u Boga, ali ne verujem da je Biblija Božija reč kako to razni fanatici misle. Isus je dao jednu etiku, jedno uputstvo za upotrebu života, i sa te strane ima tu nešto. Da li je bio Bog rođen kao čovek, pa nisam nešto uveren ali dopuštam i tu mogućnost. Cela poenta hrišćanstva bi trebala da bude kako odbaciti sujetu i steći ljubav prema Bogu, sebi i bližnjima, što je jako dobar životni pravac. Umesto toga velika većina vernika misli da su dobri vernici ako patetišu oko postojanja Boga i učestvuju u crkvenim ritualima. Odnos sa Bogom je lični odnos. Bolja je molitva svojim rečima iz srca nego neka napamet naučena postojeća molitva.

Back