stnco
Elita
- Poruka
- 17.945
Pa šta će "jadan" čovek. Nije mu zameriti, jer je doktorirao u Švajcarskoj, gde je imao neposredan dodir sa dostignućima TE, pa je indoktriniranJa sam ti i napisao da cenim način na koji je dr. Lazar Milin branio veru. Nije on odbacivao krecionizam tek tako...on ostavlja prostora da se Bog brani i na drugi način i svakako da je u tome upravu. Ali, moraš razumeti da je dr. Milin prevashodno teolog i to mu je uža struka. Kao što rekoh nije se bavio preterano kreacionstičkim stavovima jer je imao drugi način odbrane vere za koji se smatrao da je efikasniji. Zato mu ne treba zameriti ako je možda izrekao neku opsaku i protiv kreacionizma (mada to je drugo pitanje) jer kažem nije mu cilj bio da na taj način brani veru. Što ne znači da je upravu u pogledu svog stava prema kreacionizmu. Mada dr. Milin ako i odbacuje neke postavke kreacionizma prihvata druge...i to veoma dobro brani veru.
Loša ti je tvrdnja. Naučni aparat teži istini, dakle radi objektivno, i raskrstio je sa tim postavkama Biblije. Otud papino priznanje, i ona tvrdnja pomenutog doktora. E sada balkanski pravoslavci mogu i dalje da guraju svoje, ali i moraju da paze da ne opravdaju izjave Martina Lutera, kao i da ne prođu kroz iskustvo Majkla Bihlija. Da te podsetim to je stručnjak za kreacionizam, koji je tvrdio kako ne može evolucijom da se objasni imuni sistem. A devet godina posle tvrdnje predstavljaju mu 58 naučnih radova na tu temu , a on izjavljuje: "ne to nije dovoljno" pa sudija izjavljuje: "kakva neprimerena tupavost".Zato opet tvrdim naučni aparat ako se usmeri objektivno i bez predrasuda i te kako potvrđuje sve postavke Biblije u pogledu nastanka sveta i šestodneva. Nekada neki teolozi pokušavaju da objasne neke postavke Pisma na drugi način. Ali to ne znači da su uvek upravu samo zato što su teolozi.
Kreacionizam je propao i kako reče dr. Lazar neće vaskrsnuti.
PS Rekao si da Bog obitava na trećem nebu koje je izvan kosmosa pa me povodom toga interesuje:
1. Otkud podatak o postojanju trećeg neba, kada prva rečenica Šestodneva govori da Bog stvori nebo, a Isus često izjavljuje nešto u stilu "ja i moj otac na nebu"? Dakle dva Boga a ne pominju treće nebo.
2. Kolika je po tebi dimenzija kosmosa? Ovo me interesuje da bih imao predstavu koliko je daleko to treće nebo.
3. Da li Bog interveniše na Zemlji sa trećeg neba, ili dolazi? Znaš ono kada se desi neki zemljotres, cunami.....Ako misliš da On nije odgovoran za katastrofe, onda prvu rečenicu prebaci u prošlo vreme. Nekada je to sve radio.