DOKAZI O BOGU

Jpš uvek se nije pojavio, nit oglasio - znači da boga nema !
....................................................................................................................
Čovek ne čini božju volju, već svoju sopstvenu.

Sam donosi odluku hoće li ručati sad ili pola sata kasnije.
Sam donosi odluku hoće li izrodit treće dete ili neće.
Sam donosi odluku, hoće li upisati fakultet ili ne.

Pripisivati bogu ove odluke je suludo ?

A još više suludo ako znamo da svakog dana 7.000.000 ljudi donosi po nekoliko odluka dnevno ?

Preko 20 milijardi odluka dnevno ? I neko će reći da ih donosi sam bog ? ? ? ? ?

....................................................................................................................

A još više suludo ako znamo da svakog dana 7.000.000 ljudi donosi po nekoliko odluka dnevno ?

Preko 20 milijardi odluka dnevno ? I neko će reći da ih donosi sam bog ? ? ? ? ?

Ajde recimo da se pojavi pred tobom i pita te: Crni Radovane, sta to cinis? Sta bi ti tad? Poverovao i rekao: Oprosti Gospode mojemu neverju, ili rekao: Sta te briga?

Ako bi poverovao, od totalnog nevernika, onda bi bio prisilni vernik. Kao neko nedonosce kome je bilo potrebno da se nacrta nesto sto samo moze shvatiti. To bi bilo obicno silovanje tvoje slobodne volje a Bog nije siledzija, vec zeli da se ti sam iz ljubavi i postovanja okrenes ka Njemu. Tad ces imati vrednost u Njegovim ocima i tako On zeli da verujemo u Njega. Iz ciste ljubavi, da bi mu bili slicni.

Ako ne bi ni tad poverovao, onda bi pao pod mnogo vecu i strasniju osudu koja vazi za vecnost, jer si cak i video a nisi poverovao. Nas um ne moze obuhvatiti ni shvatiti vecnost, a kamoli shvatiti jad, muku, usamljenost... u toj vecnosti.

I sad reci mi iskreno. Da li bi voleo da stane ispred tebe ili ne?

Poslednja izmena:
:)

Mozda , al` da ga brani R . Ziskar ?
MV5BNWRjYzNmMjktOGU3MC00YmI0LWExMmQtMzcyMWMwNjBhY2IyXkEyXkFqcGdeQXVyNzg5OTk2OA@@._V1_UY268_CR3,0,182,268_AL_.jpg

Ajde recimo da se pojavi pred tobom i pita te: Crni Radovane, sta to cinis? Sta bi ti tad? Poverovao i rekao: Oprosti Gospode mojemu neverju, ili rekao: Sta te briga?

Ako bi poverovao, od totalnog nevernika, onda bi bio prisilni vernik. Kao neko nedonosce kome je bilo potrebno da se nacrta nesto sto samo moze shvatiti. To bi bilo obicno silovanje tvoje slobodne volje a Bog nije siledzija, vec zeli da se ti sam iz ljubavi i postovanja okrenes ka Njemu. Tad ces imati vrednost u Njegovim ocima i tako On zeli da verujemo u Njega. Iz ciste ljubavi, da bi mu bili slicni.

Ako ne bi ni tad poverovao, onda bi pao pod mnogo vecu i strasniju osudu koja vazi za vecnost, jer si cak i video a nisi poverovao. Nas um ne moze obuhvatiti ni shvatiti vecnost, a kamoli shvatiti jad, muku, usamljenost... u toj vecnosti.

I sad reci mi iskreno. Da li bi voleo da stane ispred tebe ili ne?

Prijatelju, ko da stane ispred mene, lik iz bajke ?

Napisane pre 2.000 godina ?

Jel se ti to šališ sa mnom ?

Pa to bi bilo isto kao kad bih tebe pitao, šta da radiš kad bi ispred tebe stao Gul Dan iz Warcraft-a ?

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem a da ti vec nisu rekli? :D

Dobro. Posto si nam ovu dilemu resio... idemo na Petra Pana. Dakle, zasto se Petar sad ne materijalizuje? Mozes i Zvoncicu da izanaliziras ako hoces a posle prelazimo na bracu Grim. :D

Kolega, malo si se zbunio, ti si taj koji dolazi na ideju da se likovi iz bajki mogu materijalizovati, ne ja ?

Ti si pomenuo boga koji stoji preda mnom ? Ti oživljavaš bajke.

Људи иду куда их мисли воде, Ту нема говора о одлучивању и изражавању своје воље. Нас покрећу наше љубави. Коцкаа љубав према коцки одведе у коцкарницу, али прво мра цео дан да ради да би имао паре за коцкарницу, жену децу летовање.
Пијанца љубав одведе у кафану. Женскароша љубав према женама води тамо где има лаких жена. Како смо васпитани, плус искуства, плус образовање и то су наше мисли које нас вуцарају тамо амо. Ми нити одлучујемо нити знамо како се то
ради, Од сто људи један је одлучан , Од хиљаду један је одлучан и зна да управља својом вољом, Од милион један је одлучан зна да влада ввољом и уме да влада својим умом.
Тај један од милион је научен од Бога у кога ако не поверујеш остаћеш само просечан интелектуалац.
Када човек који зна шта је Божија воља чини тако онда он чини Божију вољу.

Sta ce mu takav zivot [mislim da tog jednog u milion] :)

За тог једног ти си само мало интелигентнија животиња, коју покрећу нагони и инстикти.
Као што мајмун можда нисли како су људи глупи што се труде и муче радећи, тако ти за мудрог мислиш да је његов живот без смисла.
Иако је мудрац далеко испред тебе он зна да и ти имаш потенцијал да својим умом видиш и више и даље али затвараш очи да не видиш и стављаш руке на уши да не чујеш.
Мудар те воли иако си такав и труди се да ти укаже како да кренеш даље са места где си заглавио .
Али његове добре намаер су за тебе увреде и омаловажавање.
Ако не поверујеш да си на нивоу животиње ти нећеш отворити своје очи за веће ствари, да видиш ствари које ти ни на ум нису дошле нити си о њима чуо.

Poslednja izmena:
Људи иду куда их мисли воде, Ту нема говора о одлучивању и изражавању своје воље. Нас покрећу наше љубави. Коцкаа љубав према коцки одведе у коцкарницу, али прво мра цео дан да ради да би имао паре за коцкарницу, жену децу летовање.
Пијанца љубав одведе у кафану. Женскароша љубав према женама води тамо где има лаких жена. Како смо васпитани, плус искуства, плус образовање и то су наше мисли које нас вуцарају тамо амо. Ми нити одлучујемо нити знамо како се то
ради, Од сто људи један је одлучан , Од хиљаду један је одлучан и зна да управља својом вољом, Од милион један је одлучан зна да влада ввољом и уме да влада својим умом.
Тај један од милион је научен од Бога у кога ако не поверујеш остаћеш само просечан интелектуалац.

Ok, nađi mi jednog akadenika ( jedan na sto hiljada ljudi) koji iskreno veruje da je moguće rastaviti more na pola i da duh može oploditi devicu ?

- - - - - - - - - -

Sta da ti kazem a da ti vec nisu rekli? :D

Dobro. Posto si nam ovu dilemu resio... idemo na Petra Pana. Dakle, zasto se Petar sad ne materijalizuje? Mozes i Zvoncicu da izanaliziras ako hoces a posle prelazimo na bracu Grim. :D

Kolega, ti si počeo da oživljavaš likove iz bajki, ne ja ?

Десет заповести су у склопу закона само су посебно наглашене, А ти ако нећеш да га зовеш Божијим законом ти га зови Мојсијевим.
Погледајмо животињ, Знају да се туку до смрти да би се знало ко је Алфа мужјак. Да ли је за петла грех кад убије свог супарника? Није јер нема закона који би реекао петлу да је то грех.
O da, baš među hrišćanima nema ni ubistava ni greha jer imaju Mojsijeve/Božije zakone.
Људи су са појавом закона почели да преиспитују је ли добро убити или не. Пре тога није било потребе да се о томе размишља.
Otkud ti ovo znaš. Ja bih ipak zaključio da se u društvu formiraju neke moralne norme, a onda ih neko prenese na papir ili kamene ploče, ili zlatne ploče.
Онај ко је јачи одеређивао је како ће се понашати сви у друштву, племену држави.
Закон је омогућио и појаву савести. Јер сада су људи почели да се осећају кривима кад нешто ураден што није по закону.
Je li ti stvarno misliš da su ljudi bili bez savesti pre tih zakona, koji su nastali desetinama hiljada godina posle pojave modernog čoveka?
Стога се уводи и очишћење од греха: свештеници су приносили жртве Богу да би се очистила савест онога ко згреши.
Првосвештеник је једном годишње приносио жртву за очишћење свог народа, за очишћење савести од греха
Upravo to. Neko zgreši/ubije,, sveštenik interveniše, i pui pik, greh više ne važi i savest mirna. .

Ето ја сам ти дао мало материјала ако хоћеш да размишљаш.
Ја не могу да размишљам за тебе.
Ovo je stvarno visokoumni materijal pa je pitanje da li običan smrtnik i može o ovome da razmišlja.
I normalno da ne možeš da razmišljaš za mene, ali ja bih ti preporučio da se potrudiš da malo više razmišljaš za sebe, a ne da se slepo držiš prastarih tekstova.

Interesantan i zabavan tekst, ali je totalno nerealan. Cim umesas jednog od vise hiljada postojecih bogova, tekst postaje tendenciozan, neracionalan, alogican. O kom bogu ti govoris kada svi znamo, ili vecina nas, da ih je bilo na hiljade. I kako, kojim sredstvima on deluje na tog jedno od milion bogomdanih.

Pa to je istina.

Samo postojanje istih to potvrdjuje.
Koji ih je stvorio znace kako se uovu ili.

Bog kao duhovno bice je sveprisutan.
Samo msterijalna bica nisu.

Biblijakaze da jebog dhh.
Sa time sveprisutan.
Samo materija zto nije

Oh, da, baš je to sve istina. Nemoj da me teraš da ti navodim mnogo neistina iz iste knjige.
Ah, da, ti si Glasnik, a ja da ti navodim neistine,svašta samnom. Ti si preko trideset godina proučavao Knjigu, a ja je pročitao samo jednom. Alii ti si naučio da je sve potpuno istina, čak i da su oni hodali po suvom dnu, a sa leve i desne strane zid vode.:D Mora da je, po tebi, istina i govor Valamove magarice, nisam video da si se negde iszjasnio po tom pitanju.
Glasniče, to preterano čitanje Biblije te je odvelo u situaciju da veruješ u sve one bizarnosti u njoj. " Mućni" malo šta je moguće a šta ne, pa makar to pisalo i u svetoj ti Knjizi..
Ako "jebog dhh" onda mi objasni šta je to lutalo po Galileji sa dvanaest učenika.
Nemoj meni da pričaš o sveprisutnosti Boga jer ja znam da je on izmišljen i u tvojoj glavi, već u to ubedi tvog istomišljenika Jovana Prezvitera koji tvrdi da Bog obitava na trećem nebu izvan vasione.
PS pročitaj napisano pre klika na "Pošalji..." pa ispravi greške, inače je teško čitati.

.......................................................
.......................................................
.
I svakako, ti si taj, zar ne?

O da, baš među hrišćanima nema ni ubistava ni greha jer imaju Mojsijeve/Božije zakone.

Otkud ti ovo znaš. Ja bih ipak zaključio da se u društvu formiraju neke moralne norme, a onda ih neko prenese na papir ili kamene ploče, ili zlatne ploče.

Je li ti stvarno misliš da su ljudi bili bez savesti pre tih zakona, koji su nastali desetinama hiljada godina posle pojave modernog čoveka?

Upravo to. Neko zgreši/ubije,, sveštenik interveniše, i pui pik, greh više ne važi i savest mirna. .

Ovo je stvarno visokoumni materijal pa je pitanje da li običan smrtnik i može o ovome da razmišlja.
I normalno da ne možeš da razmišljaš za mene, ali ja bih ti preporučio da se potrudiš da malo više razmišljaš za sebe, a ne da se slepo držiš prastarih tekstova.

Не вреди, поред све моје добре воље твој ум је неспосонан за нешто више.
Јел човек настао од Мајмуна?
Има ли мајмун савест? Нема
Па кад мислиш да је се појавила савест?
Ма нећу да губим време на тебе.

@Grom
Pa dobro, ja te pohvali juče i skrenuh ti pažnju da ne koristiš nesuvisle argumente (čovek nastao od majmuna) a ti opet.
Dakle ne vredi. Ne mogu da kažem da niste dobri ljudi, ali ste brate zatucani to je strašno. I to nije vređanje nego činjenica.

@Grom
Pa dobro, ja te pohvali juče i skrenuh ti pažnju da ne koristiš nesuvisle argumente (čovek nastao od majmuna) a ti opet.
Dakle ne vredi. Ne mogu da kažem da niste dobri ljudi, ali ste brate zatucani to je strašno. I to nije vređanje nego činjenica.

Kad kažem da je čovek nastao od majmuna zapravo govorim o evoluciji životinje.
Ѕаправо говорим да животиње немају савест а да се код човека појавила савест,
Када и како се појавила савест.
Закон је омогућио појаву савести.
Не причам џабе. Треба да се размишља а оввај стнко баш и није од оних који размишљају па ме лепо нервира
Он нити размисли шта је речено а већ има "паметан одговор"
А и ти уместо што се вређаш размисли зашто сам баш тако рекао,

Па не могу тако нешто да гарантујем то су питања ума. То су јако фине ствари , Прилично сам сигуран да је Бог искористио еволуцију за развој човекове свести и када је дошао повољан тренутак преко Мојсија преноси нови вид размишљања кроз закон који је поставио. Закон као информација је дефинитивно учинио да дђе до промене људске мисли да би народ био колико толико спреман за још напреднију информацију која је дошла кроз јеванђеље којим се укида закон.
Дефинитивно је то довело до развоја наших умова који никада неби били овакви да до тога није дошло.
Скоро сам гледао један ТЕД говор. Истраживала се појава расуђивања у старим текстовима.ж
Интересантно откриће али расуђивање је букнуло после Христовог доласка и учења .
Наши умови се још развијају и нова открића на том плану тек следе. бар ја верујем да ће бити тако.
Једно јасно видим, интелект је превазиђена ствар, траже се разборири људи људи способни и вични расуђивању.

Očigledno da nisi ni ti siguran. Nije mi jasno zašto pišeš tako neke bombastične stvari ako nisi siguran.

Tebi nije jasno da su te zapovesti koje je Mojsije "primio" već bile stara vest. Civilizacije su postojale hiljadama godina pre toga sa zakonima sličnim tih 10. Da nisu postojali zakoni ne bi ni te civilizacije postojale.

Biblija je bez sumnje veoma bitna knjiga što ne zači automatski i istinita. Bitna pre svega jer je proglašena oficijelno istinitom i sve se vrtelo oko nje skoro 2000 godina - hrišćanstvo je postalo državna religija cele Evrope. Ali nije od biblije sve počelo niti će se završiti. Mnogo će manje ljudi sada, u odnosu na pre recimo 100 godina, prihvatiti da je ono što mogu da pročitaju u bibliji istinito. Definitivno su ljudi manje naivni i lakoverni (mada još uvek nedovoljno).

Kažeš da nije bilo biblije ne bismo bili na ovom nivou. Uzmi u obzir mračni srednji vek kada je vladao hrišćanski fundamentalizam - ne verujem da bi voleo da živiš u tom periodu. Tada je biblija najbukvalnije tumačena. "Zakoni" su tada primenjivani (ali ne samo onih 10 nego svih 600+) i po tvojoj logici bi to trebalo biti najprosperetniji period. Sva sreća pa je došlo vreme renesanse...
I uopšte, vidim da po tebi sve počinje i završava se zakonima (biblijom). Možda u tvom nekom svetu, ali moraš da prihvatiš da u realnosti (srećom) nije tako.

Не вреди, поред све моје добре воље твој ум је неспосонан за нешто више.
Pa ja mislim da je moja velika sreća što moj um nije na nivou tvog.:D
I zato hajde malo objasni mi šta je to više. Prvo objasni od čega više.
Јел човек настао од Мајмуна?
Normalno da nije, i ne znam zašto to majmuni stalno potenciraju.
Има ли мајмун савест? Нема
Па кад мислиш да је се појавила савест?
Pa pročitaj još nešto osim Biblije, i otvoriće ti se sasvim novi vidici. Ako i ništa ne shvatiš, bar ćeš videti da su nepismeni pustinjski kozari izmišljalii priče radi zabave na večernjim poselima. Znaš ono: pomuzu koze i rano padne mrak. Onda upale vatru i sede oko nje i takmiče se ko će bolju i bizarniju priču da izmisli. A posle mnogo godina javio se neko pisamen,ko sve te priče sakupi i napisa Knjigu a to je jedina koju si pročitao, i misliš da je sve živa istina. Pa bre pročitaj i neku naučnu knjigu , da i ti saznaš nešto više od onoga što su izmišljali pustinjski čobani.
Ма нећу да губим време на тебе.
:D Izgleda da postavljam nezgodna pitanja, a? :per::D

Poslednja izmena:
Па не могу тако нешто да гарантујем то су питања ума. То су јако фине ствари , Прилично сам сигуран да је Бог искористио еволуцију за развој човекове свести и када је дошао повољан тренутак преко Мојсија преноси нови вид размишљања кроз закон који је поставио. Закон као информација је дефинитивно учинио да дђе до промене људске мисли да би народ био колико толико спреман за још напреднију информацију која је дошла кроз јеванђеље којим се укида закон.
Дефинитивно је то довело до развоја наших умова који никада неби били овакви да до тога није дошло.
Скоро сам гледао један ТЕД говор. Истраживала се појава расуђивања у старим текстовима.ж
Интересантно откриће али расуђивање је букнуло после Христовог доласка и учења .
Наши умови се још развијају и нова открића на том плану тек следе. бар ја верујем да ће бити тако.
Једно јасно видим, интелект је превазиђена ствар, траже се разборири људи људи способни и вични расуђивању.
O čoveče, o čoveče, pa zar ne shvataš šta si napisao. Evolucija nije Božiji instrument već proces. Božiji instrument je čarobni štapić: puf prvi dan, puf drugi dan.....i na kraju puf i nastade čovek kakav je danas. Tako svedoči sveta ti Knjiga. Pročitaj taj deo Biblije još neki put. I nemoj da se obazireš na reči:"Evolucija i Veliki prasak su se zaista dogodili. Bog nije mađioničar sa čarobnim štapićem" , rekao je papa Franja, iznoseći suprotne stavove od kreacionizma koji je zagovarao njegov prethodnik Benedikt XVI. , on je bogohulnik.:D
https://www.blic.rs/vesti/svet/bog-nije-madjionicar-papa-franja-priznao-da-su-evolucija-i-veliki-prasak-stvarnost/kc340dk

Ma je li moguće da i u tvoju svest ulazi evolucija, ovako, na mala vrata?:D:hahaha:

Poslednja izmena:
O čoveče, o čoveče, pa zar ne shvataš šta si napisao. Evolucija nije Božiji instrument već proces. Božiji instrument je čarobni štapić: puf prvi dan, puf drugi dan.....i na kraju puf i nastade čovek kakav je danas. Tako svedoči sveta ti Knjiga. Pročitaj taj deo Biblije još neki put. I nemoj da se obazireš na reči:"Evolucija i Veliki prasak su se zaista dogodili. Bog nije mađioničar sa čarobnim štapićem" , rekao je papa Franja, iznoseći suprotne stavove od kreacionizma koji je zagovarao njegov prethodnik Benedikt XVI. , on je bogohulnik.:D
https://www.blic.rs/vesti/svet/bog-nije-madjionicar-papa-franja-priznao-da-su-evolucija-i-veliki-prasak-stvarnost/kc340dk

Ma je li moguće da i u tvoju svest ulazi evolucija, ovako, na mala vrata?:D:hahaha:

I puf iz nists nasta tacka velicone iglice.
I puf nista se razlete na sve strane i nastase milijarde puf ogromnih planeta.
Big beng puff

I puf munja u vodu i nasta evolicioni zivi stvor u puf supu.
I puf punoglavac i puf riba i izadje na kopno, pope se na drvo i kada joj dosadilo, sidje sa drveta kao majmun.
A onda puf pa se ispravi i nasta covek.
Puuff.

Poslednja izmena:

Back