Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sto mi ubi volju jedan juce u Cairu. Sreo sam lika vidim seta muzjaka i zenku prelepi. Ne znam rece mi da su od ovog Deusa I Zoje iz Bg a kaze ima i jos jednog muzjaka iz Leskovca. I caskamo mi kad je skociu odjednom muzjak ovaj na neko drugo kucence koje je prolazilo tu jedva ga zadrzao.Kaze mogu da se trudim kolko hocu da ih socijalizujem sa drugim psima ,kao cim napune godinu dana muzjaci DA napadaju sve druge muzjake:think:...

Volela bih da znam za sigurno kako ide sa muzjacima, ali kao laik po tom pitanju samo mogu da kazem da mislim da nije nista 'uklesano u kamenu' i da ne mora svaki muzjak da se ponasa isto. Teritorijalniji jesu, definitivno.. i po pravilu muzjak i muzjak, kao i zenka i zenka ne zive bas u ljubavi. Taj covek sto ti je rakao, mislim da je generalizovao i mozda opravdava reakciju njegovog psa.. jer dogo nikada ne bi trebao da napada prvi, bez obzira bilo muzjak ili zenka.. osim ako je na svojoj teritoriji koju brani, i to pod odredjenim uslovima samo. Ipak mislim da ne bi trebali da zaobidjete profi dresuru sa Kupidom a i Benom, jer ako ih ne dresirate bice vam jako tesko da se izborite kada odrastu. Ali kad cujes nesto kao od tog coveka nemoj da te demoralise, znas i sam da im treba cvrsta ruka i to sto ranije to bolje.

Sto mi ubi volju jedan juce u Cairu. Sreo sam lika vidim seta muzjaka i zenku prelepi. Ne znam rece mi da su od ovog Deusa I Zoje iz Bg a kaze ima i jos jednog muzjaka iz Leskovca. I caskamo mi kad je skociu odjednom muzjak ovaj na neko drugo kucence koje je prolazilo tu jedva ga zadrzao.Kaze mogu da se trudim kolko hocu da ih socijalizujem sa drugim psima ,kao cim napune godinu dana muzjaci DA napadaju sve druge muzjake:think:...

E vidis ovde je problem. Nije stvar u tome da ce tvoj pas biti netrpeljiv prema muzjacima (i moj retriver hoce da se pobije sa drugim muzjacima u 90% slucajeva), nego koliko ce te slusati i koliko ce tvoja rec njemu vredeti. Taj lik ocigledno nije dovoljno jak autoritet tom psu kad ga pas chupa tako da ga on jedva zadrzi.
Imala sam prilike da vidim dva argentinca, muzjaka, kod mene u kraju, setali su se zajedno, jedan je bio stariji i setao ga je covek srednjih godina, drugi je bio mladji, mozda oko godinu i po, i steao ga je neki decko, sumnjam da ima vise od 20 godina. Taj sto ga je setao covek je nesto kao malo zarezao na mog psa i dobio cusku od vlasnika nakon cega je nastavio da ide pored njega bez reci. Mladji pas je tog decka vukao, rezao, lajao, a ovaj nije nikako uspevao da ga obuzda. Dakle zakljucak je - velika je verovatnoca da tvoj pas nece voleti druge muzjake ali ne mora da znaci da ces zbog toga imati problema kao sto ih taj lik koga si sreo ima. Bitno je samo na vreme da mu pokazes da tvoja naredba mora da se slusa.

U pravu si Mackic, to je veliki propust tog coveka sto nije uspostavio autoritet i dresirao svog psa.

Ma M nema razloga da se brines, imas muzjaka ne monstruma. :) U kuci prema svojima Baron je bio veca maza od Sare, tako mi kazu ali i dosta ostrije naravi. Kad bi ih hranili recimo ona nije smela da jede dok on ne pojede svoj obrok.. jednom je i napao zbog toga. Ujeo je i coveka koji je pokusao da mu oslobodi sapu kad ju je zaglavio dok je skako na ogradu. Ovo ti pricam ne da bi bila horor prica vec jer za sve to je postojao razlog.. prvo ziveo je u bosku zatvoren i izolovan, znaci nista od socijalizacije nije bilo, ni setnje.. neki trening ili istrcavanje da ne pominjem. Sasvim je normalno da ce pas u tim uslovima da podivlja. Ali tvog Kupida vec socijalizujes, ima dodir sa ljudima i psima, daces ga na dresuru.. puno ljubavi, dosta fizicke aktivnosti, i nikada ali nikada ga ne udarajte, i nema ama nikakvog razloga da bude agresivan. Nemoj da te plase svakave price. I jos nesto, nece on preko noci porasti i imati 40kg.. imas dosta vremena da ga posmatras i na vreme korigujes ako treba njegovo ponasanje. :)

M sorry od onih ranije obecanih slika nista. Zaboravili smo dogitalac u vikendici...
A sto se tice Kupida ma ne brinem ja , nego malo me vec smaraju svi zivi koji se kao razumeju u pse srecu na ulici i pricaju oni su opasni oni su krvolicniji od ostalih...Sad kad se porazmislim mozda je trebalo da kupim bigla kod Vilus a ne DA :D Zezam se naravno obozavam ja dogo ali svaki put kad pogledam temu o biglovoma ja se odusevim:)
Ma vise ne slusam nikoga pas je onakav kakvim ga vlasnik napravi.I zato cu bas dosta raditi sa Kupidom a i ici ce na dresuru. Kad smo kod dresure postoji li kod nas ono kao da se ide na casove zajedno pas ,dreser i vlasnik, a ne da ga dam nekom tamo na mesec dva...
A i Ben ce ostati klempa mojom zaslugom:super:

No problemo.. za fotke ima vremena zar ne. I meni su biglici preslatki. Davno smo se dvoumili izmedju bigla i king charles cavalier, i nismo se mogli dogovoriti na kraju. Za dresuru postoji ali ne znam dresera po imenu da ti preporucim. Mogu da se raspitam pa cu vam javiti. A za Bena.. hehe lepe vesti, svaka cast. ;) :D

Cao ljudi evi i mene konacno.Radi se a i vrucine su velike.Vilus je ne 100% nego 200% u pravu sto se tice karantina.P4ng pitaj bilo kog odgajivaca ne ove rase nego bilo koje,i reci ce ti isto.A i govorim ti iz licnog iskustva.To sto ga seckas po ulici ja znam zasto je to...ne mozes da docekas da ga setas.Ali nista mu to nece puno pomoci a moze mu dosta odmoci ako zahvati nedaj boze stenecak.Evo da kazem...Arona nisam setao uopste nego mi je bio u prednjem dvoristu zato sto je bio jako mali naspram drugih koji su mi bili u zadnjem.I tako su ga svi zivi mazili i verovatno se njuskao sa drugim psima i........naje....ao.Prebobao je stenecak i sada znam tacno kako treba raditi.Nije ti jos kasno da ga stavis u karantin i jos nesto 15 dana posle revakcine je tek zastice, tako da i tada posle revakcine nije preporucljivo ali ***....svasta moze da se desi zato po meni bolje ne rizikuj.Evo koja slikica njegova pre nego sto ce napuniti 5 mes.i jedna slikica njegove buduce.Ayala.

http://www.moj-album.com/slike/10662862/UDuqzZMNIGdTLVTb.jpg
http://www.moj-album.com/slike/10662862/FBB404lST1bklJbq.jpg

:lol::lol::lol: `radi se` Da,daaaaaa...:mrgreen:
Vidi sto su porasli:heart: Moracu da dodjem da ih malo ugnjavim...

Trojo zezas ti to mene malo???:) Mrsav....?

Prilozi

• DSC06002.jpg
    DSC06002.jpg
    46,4 KB · Pregleda: 31
A evo i kako je nas slepi mis :) hteo da ukrade prase njegovu lovinu:) ali se malo uplasio mace koja je cuvala pracence :)Na kraju su cak Maki (macak) i Kupid jeli zajedno :)

Prilozi

• DSC05914.jpg
    DSC05914.jpg
    37,1 KB · Pregleda: 23
  • DSC05904.jpg
    DSC05904.jpg
    51 KB · Pregleda: 26
  • DSC05920.jpg
    DSC05920.jpg
    47,1 KB · Pregleda: 27
  • DSC05891.jpg
    DSC05891.jpg
    73,3 KB · Pregleda: 25
Aha,ne gleda se to po stomaku.
Al to je tvoj pas,radi sa njim sta god hoces.
Meni je stvarno vise glupo ovo,ako oces neke savete ali sve najbolje znas.
Ne volim ja ta foliranja.

Trojo stvarno sam pocastvovan time sto mi takav poznavalac pasa kaze da ja sve znam i da se u stvari samo foliram. Mozda si i u pravu mozda i jeste mrsav ali on je bio bolestan u zivotnoj opastnosti do pre 20 dana tako i da je pored toga sto je Aron stariji od njega dva meseca ,smesno ih porediti. A plus je po meni Aron vise od prosecnog petomesecnog DA.
P.S Na prethodnom postu gde mu je veliki stomacic nisam zeleo da tvrdim da nije mrsav to je trebalo da bude sala:)Lose me kapiras :bye:

M oticicete i Sarka ce da uzivka. Mi smo ih juce vidili na Bubnju to je kao neki parkic ima i suma oni su uzivali:super:Pustili smo ih sa povodca i ali nisu smeli na dalje od desetak metara od mene :D Ali stvarno im suma, divljina najvise odgovara:bye::cmok:Sari

Znam, bice vremena za Divcibare, ali toliko iscekujem a i volela bih kad bi se odlucili cisto da mogu ja da planiram svoje dane. Ma, nema veze kad smo toliko cekali mogu da sacekam jos par dana. :)

Mogu da zamislim njihovu srecu i uzivanciju. :D Ja je isto kad god vreme dozvoli vodim u sumu, ali ne mogu ovih dana, previse je vruce za nju i brzo se zamori.. godinice sta da se radi. A kad se vratimo, to je drugi pas.. zadovoljna i mirna ostatak dana. :)

Znas sta sam procitala nedavno, da angulacija, iliti ugao njihovih zglobova im ne dozvoljava da trce duzi period vremena. Cisto nesto da imate u vidu kada budete poceli da vezbate.

Uuuu polako bre ljudi.Trojo sta ti je nesto si se unervozila u zadnje vreme.To sto se tice arona on bi trebao samo malkice da smrsa,ali dobro polako se radi,jos je stene.To da je Kupidon malo mrsaviji nema veze i bolje ali gledaj da mu se ne naziru kosti na guzici,on je sitnijeg kostura nego Aron ali nisu svi isti i ne mogu biti.Sto se tice Arona to sto kazes da je i vise od prosecnog steneta za uzrast ***.Dali ce mi neko verovati da on ima 5 mes ili ne briga me.Zadnji put kada je meren bio je 55cm u grebenu i 26,5kg.Mene brine samo njegova visina,dali ce biti na granici ili ce izgurati bar do 65cm.Nekoliko godina se bavin njima i kada sam cuo za kombinaciju njegovih roditelja nisam hteo da propustim to ni po koju cenu.A opet ni to mora da znaci ali sam bar ocekivao na sta ce stenci da lice.Moras biti teski zaljubljenik u ovu rasu da kazes fanatik i dosta toga da vidis i procitas,da bi izabrao pravo stene.A opet moras imati oko za to jer i pored svega tiga ako nemas oko,zaobilazice te dobri psi.Sto vise stenaca budete pratili i gledali kako se razvijaju tek onda ce te uociti razlike izmedju njih dok su mali.I onda ce te videti da te razlike i jesu velike.Aron npr nije bio najkrupniji u leglu.Posle eliminacije koju sam pravio dok sam ih birao osali smo na dva steneta.Posle dugog razgledanja sam se odlucio za Arona jer je za nijansu imao lepsu glavicu iako je bio sitniji od onog drugog.Imao sam i ja leglo i znam da ovakvih kao sto je Aron nisam imao u leglu.Kada ga je zahvatio stenecak bio je 5 dana na infuziji.I prepolovio se,ali vec posle 4-5 dana se znatno popravio.Tako das ako je bio bolestan pre 20 dana nije ti izgovor.E zurim na fudbal pa kad dodjem jos cu nesto da napisem.PS ukrali ste mi Laziov dres sa brojem 20.hehe

Cane kralju ja sam pakleni Romin navijac i mrzim Lacio:mrgreen: a ovaj ortak me namerno provocira sa ovim dresom:hahaha:. Da me ne shavtis pograsno(kao Troja:D) to sto sam rekao da je Aron vise od prosecnog ,znaci za ovih mesec sto sam video dva ili tri stenca Aronovog uzrasta ja stvarno lepseg stenca nisam video.A i ova zenkica Ayala sto ce mu biti cura isto je mnogo dobra.Aj pa kad se vratis sa fuce ti napisi jos nesto :bye:

Hej hej evo me vidim neke raspravke oko kilaze ako je neko bio zgoljav i sicusam to je moja Belka majko mila kakva je bila sa 3,5 mes. sva neuhranjena cak sam mislila da ce biti i sva kriva samo sam je kljukala najvise mesom i redovno cistila od parazita pa vidite u kakvu je ljepoticu izrasla!Inace alergija-buve:sad2: vise mi je stvarno dosadilo da se smaram sa veterinarima koji isto govore mozda bih volela i ad me slazu samo da mi nesto drugo kazu!:dontunderstand:i eto opet ista prica samo li je buva preskoci ona se ospe pa kad ce ta zima mozda ih tada ima manje-Kupidon je jako lep mali psic i ja bih rekla da je genetski sitnije konstiutcije sto ne mora da znaci da se nece promenitikazem vam ova moja je bila jako sicusna a sada je visoka ali nije bas toliko misicava koliko bih ja htela a Ayala je prelepa koliko ona ima sada Cane vi cete nam biti konkurencija u ringu pa da vidim sa cim sve treba da se nosim:super:nego tamo gde vi idete mi cemo biti samo posmatraci i navijacemo - nego p4ng ostade li sta od onog prasenceta ja znam da kada dogo zgrabi plen vilice mu se zgrce i nema ni makac?! mora da je borba bila zestoka zagrizo mali zestok zalogaj:klap:

Evo mene.Igrali malo fudbala "ja pobjedio" :) .Sto se tice ishrane ne znam tacno cime i kako ga hranis ali sam citao ranije postove da si rekao nesto da mu dajes samo piletinu jer nece nista drugo da jede i da mu dajes kafortan.To za psa nije dovoljno ako je jos uvek tako pogotovo u njegovom uzrastu.Uzmi neku neznam literaturu o ishrani pasa ili gde pise o tome.Jer isto kao i nama njima su potrebne i zitarice poneko povrce i sta ja znam,ali jos je on mali i gledaj da ti osnovna hrana koja ce uvek skoro biti prisutna u ishrani budu granule.Bez obzira ako nece da ih jede,probaj neke druge dok mu ne nadjes.Sto se tice kafortana ili kalcijuma sve jedno biraj sta hoces.Ja sam do sada koristio kalcijum i zadovoljan sam a ima i ljudi koji koriste kafortan pa su isto zadovoljni.Sada dok menja zube ne moj da mu dajes da nesto vuce ili tegli,slobodno mu daj koscurinu i neka glodje,tako ce mu pre ispasti zubi.Kazem ti tako da ti sad ja ne bih pisao tu svasta uzmi nesto ne mora biti vezano za ovu rasu nego uopste za pse,i bice ti sve jasno koliko stvarcica ima.Nijedan pas nije savrsen to treba da znas.A nemoj te mi dirati Trojancicu malu ona je sad u haosu jer ne zna sta ce pre a fali joj jedan mali pupie.A i slazem se sa njenim da nazovem stavom,treba reci sta mislis zato i sluzi forum.I da kao klinac sam nabavio dres Lacia sa natpisom Stankovic zato sto se i ja tako prezivam hehe ali nisam ljubitelj.Imam jos uvak taj dres i cuvam ga.A Romu sta ja znam nista posebno.Volim Manchester.E toliko ljudi od mene a sad odo malo spavati.CAOSSSS

Olja pa gde si ti bre sto godina.A gde mi to idemo gde ce te vi biti posmatraci?Aya ima 7,5 mes sta ja znam nisam bas nesto narocito odusevljan jer sam mislio da ce ispasti drugacija,jos smo i mi zeznuli stvar sa usima pa ih ostavili duze nego sto treba.UUU svideo mi se njen karakter danas kada smo ih setali.Penjemo se uz jedan bregic i iz dvorista izlece Vucijak skoro duplo veci od nje i zalajao ali je bila neka ziva ograda malo izmedju njih,znaci u nijednom trenutku nije podvila rep nego je zakucala pravo na njega.I onda je on stajao nakostresen i kao nesto mumla i ona se okrene i ide kuci.Kad on krenuo i zarezao a ona se okrenula i na njega hihihihihihi a on gas jedno dva metra nazad.Da nije bila na povodcu svasta bi bilo.A Aron mrtav ladan,digao rep i kao krenuo napred prema njemu i stao i gleda hihi.

Djes' Oli falis nam:DKad tebe nema malo nam ovaj forum postane monoton i preozbiljan:)Ovaj nas lovac je malo napao prasence ali kad je shvatio da to nije piletina batalio tako da sreca pa svi mi nismo ostali uskraceni za rucak:mrgreen:Dok sad pisem evo Kupid pored mene nesto se zagledao u Belkinu sliku izgleda da mu se svidja:hahaha::cmok: Belli od Kupida
A Stankovicu Cane:) do kad bi otprilike trebalo da promeni zube?I ja pored Rome volim Mancester, a sto se tice reprezentacija pored ovih nasih slepaca:) uvek navijamo i za ARGENTINU:mrgreen:
Puno vas pozdravljam ljudi odo ja sutra u Greece na deset dana bas ce te mi nedostajati:rotf::bye:

Back