Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Pre par dana dobila sam četvoromesečno štene argentinskog psa. U pitanjuje mužijak, jako umiljate i prilično plašljive naravi, obzirom da je odrastao u box-u, nenaviknut na povodac i gradsku 'gužvu'. Vrlo brzo uči, u roku od 24h navikao se na povodac i obavljanje nužde napolju (živimo u stanu). Priča se da ovo nije pas za početnike, stoga bih bila vrlo zahvalna ako bi mi neko sa iskustvom udelio još neke dodatne savete po pitanju ishrane, treninga i socijalizacije. U susretu sa drugim psima (naročito krupnijim ili starijim mužijacima) je jako nesiguran, podvija rep, vrti se u krug i reži, što ovi znaju pogrešno da protumače i kidišu na njega. Ponekad cvika i od ljudi, pa ga još uvek ne puštam sa povoca. Sa manjim psima i ženkama je u početku oprezan, ali se ubrzo opusti i razigra. Takođe sam pročitala da im je potreban dominantan gazda, pa me interesuje koji su to trikovi pomoću kojih bi me on tako 'doživeo' i prihvatio.
Hvala unapred :)

Pozdrav svima, hteo bih malo da prokomentarisem ovu rasu i da je koliko toliko priblizim ljudima koji je slabije poznaju. Ja imam zenku staru godinu i mesec dana, koja je izuzetno druzeljubiva, voli ljude, pogotovo decu. Razlog tome je sto je dobro socijalizovana, stalno je pustena, zatvaram je samo kad moram. Neverovatan cuvar, a sto se tice lova jos je nisam pustao, ali planiram i to. Hteo bih da dodam i to, da je jako privrzena onom ko provodi najvise vremena s njom, koje hrani, seta i td. pozzz

Pozdrav svima ! I mene je zaintrigirala ova rasa pasa,čak sam na koraku da nabavim jedan primerak..Samo me zanima koliko je ova pasmina verna u starosti,msm njenoj starosti i koliko bi trebalo provoditi vremena sa njom i mora li i preko noći biti pustena ili moze prenociti u boksu ???

Može da provodi vreme u boksu ali je poželjno da ima što više kontakta sa vlasnikom i da u bosku ne bude hladno, vlažno i prljavo.

Na drugo pitanje ne znam odgovor, samo moram da te podsetim da se ipak čeka treće ili minimum drugo teranje, a na treće samo uopšteno-veći psi u proseku kraće žive.

Поздрав,

Што се тиче локације за пету по реду специјалку за дого аргентино, Нови Сад 2011, она се одржава као и прошле године - на Салашу 137

(http://www.salas137.rs/index.html)
GPS: 45.366876,19.839193

Амбијент војвођанског салаша, врхунска традиционална кухиња, ... само су дио потпуног угођаја.

Судија, као што је већ најављено, једно од најјачих имена са дого сцене: Серафино Буети.

За оне који до сада нису били на Салашу 137, неколико фотографија.

http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/51997866.jpg
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/42187229.jpg
http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/42187714.jpg

Pozdrav svima, napokon sam nasao ovu grupu :) imam stene Dogo Argentno, staro dva i po meseca...imam jedan problem sa njim, mnooogooo se prlja :\...kupao sam ga jednom, neki kazu da nije preporucljivo, veterinar mi kaze da smem i ja uzeo kupku od kokosa i nista mu ne fali, ne vidim nikakve negativne reakcije a kupao sam ga pre 5 dana...da li smem to da radim i ako smem na koliko dana? Jer njemu je na 5 dana neophodno posto je izuzetno znatizeljno i svuda ide...

Je li ti veterinar preporucio i kupku od kokosa? Ako jeste, menjaj veterinara! :rtfm: Postoje samponi za pse, specijalni za razlicite tipove i boje dlake, psi imaju mnogo visu pH koze od nas i nase kupke i samponi im NIKAKO ne odgovaraju.

Pa jeste, rekao je da moze ali kao ne zna koliko bi cesto kupanje bilo adekvatno za njega. Njemu treba minimum dva puta nedeljno jer se zaista mnogo prlja, mnogo je zivahno i zeli sve da pipne da vidi i iz tog razloga pitam. Nije mi problem da nadjem bilo koji sampon samo me ovo plasi posto kazu da su osetljivi na kupanje...

Promeni ti veterinara dok je vreme, unistice ti psa i uzece ti para i para a ocigledno nema dovoljno znanja o psima. Bolje se raspitaj u nekom bolje opremljenom pet sopu oko kupanja i ostalih stvari tog tipa.

купаш пса два пута седмично?!
прво промјени ветеринара.
друго информиши се и читај о псима, о њези паса уопште, као и о самој раси дого аргентино.

добро је што му се кожа није сва осула и што сада не дајеш стотине евра ветеринарима - на томе можеш захвалити само Богу.
као што је mimi's mom написала пси имају другачији ПХ од људи и никако немој то више да понављаш.
ако је ветеринар не значи да је специјализован за псе, чак шта више можда нема благе везе са кућним љубимцима - а тако је 99% по овоме што си написао.

и купај пса максимално 1 мјесечно, ако желиш здравог пса.
то што се он прља не значи да га мораш одмах прати, него га ишчеткај, узми стару крпу и истрљај.

ns2011-open-females.jpg

ns2011-best-females.jpg

ns2011-bob-compet.jpg

ако има мјесец дана већ може многе ствари да једе-
у топло млијеко додај мљевену плазму, жуманце и кашику меда.
почни већ један оброк лагано да га навикаваш на рижу, тјестенину, можеш да му дајеш и гирице, које ћеш наравно да изгњечиш, ако си у прилици и мљевено месо-јунеће и пилеће, јогурт.
наравно храна за псе у виду гранула-прилагођена штенади се може давати већ од 3 недјеље живота, јер је ситна (величине риже). потопиш је у топлу воду или млијеко.

Poslednja izmena:
E ovako, posto ste mi na pocetku dosta pomogli oko nekih stvari sa mojim psom treba mi jos jedan savet...ima pet meseci tacno, usi mu nisu kupirane.
Da li da mu kupiram usi?
Da nije za to kasno mozda?
Voleo bih ali nisam imao vremena nikako ranije da se informisem oko toga.
Ziva je, zdrava je, dajte saveta sta i kako?
Unapred hvala...
:)))

Back