Dogo Argentino

• Začetnik teme Začetnik teme tango
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sta vi mislite o ovom psu? Ocene od 1 -10

• 1

• 2

• 3

• 4

• 5

• 6

• 7

• 8

• 9

• 10

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sad je kasno, ne bi joj se ispravile. To se radi najkasnije do 4 meseca, kad menjaju zube i imaju najpovoljniji metabolizam kalcijuma, bas zbog dizanja usiju, a nije greska ni ranije jer sto je zivotinja mladja, to lakse i brze preboli a bolje i podnosi anesteziju.

Zivim u kuci ali ipak nemam dvoriste , ni boks te me zanima da li se ova rasa moze drzati u kuci , imam dosta slobodnog vremena te psa mogu setati dosta .. Zanima me kakav je sa porodicom , prema ljudima ostalim psima i ostalim zivotinjama uopste , kakav je sto se drsure tice i koliko otprilike treba da se seta .. I naravno gde vas pas spava ako ga drzite u kuci kao sto ja nameravam , da li pravi lom i nered kao haski recimo ima li mirisa i dlaka ?

DA i jeste iskljucivo kucni pas za ovu nasu klimu, ne treba ih preterano kvasiti, divni su porodicni psi ali kad odrastu mogu da budu malo ostriji prema drugim zivotinjama. Naravno, sve je do rane i pravilne socijalizacije, kao i kod drugih pasa. (Da se razumemo, radila sam sa njima kao veterinarski tehnicar i nekadasnji volonter u drustvu za zastitu zivotinja a imala sam i komsije odgajivace u starom kraju, nemam DA niti sam ga ikad imala.)

Samo da napomenem da mogu usi da se kupiraju i kasnije, mnooogo kasnije, ja sam svojoj zenki kupirao u devetom mesecu i bez problema ih je drzala uspravno od prvog dana. Jeste da ne moze duboko da se ide u hrskavicu ali su joj odlicne. Mada podrzavam kupiranje ranije, 3-4 mes starosti. Pozdrav

Kad prebacujes slike direktno sa fb, da bi bile odmah vidljive, dovedes kursor na samu sliku, ne na njenu adresu, kliknes desno, na padajucem meniju kliknes na Copy, pa onda uradis sve kao i sad. Osim sto imas nesto visi stepen privatnosti na fb, pa slike ionako nisu vidljive. Pokusaj da napravis nalog na Photobucket recimo, da oformis jedan javni album.

409136_3881761478323_1770125472_n.jpg

285319_4417744597566_997583190_n.jpg

Nabavio sam stene ima 5 meseci i posrce stalno dok hoda i mnogo siroko drzi noge nestabilan je...Nije sprican veterinar mi je rekao tek za 3 nedelje da ga vakcinisem sad mi ej dao samo lek za gliste..Interesuje me zasto posrce el je to normalno za tajuzrast nikada ranije nisam imao takvog psa inace pas je dosta krupan ..I da li smem da ga udruzim sa samojedom koji ima 3 godine inace samojed ne kidise na njega samo ga njusi jer nije pustan na parenje verovatnoo mislio sam ako odrasta uz samojeda da kasnije necu imati problema sa dogomd a kidise na samojeda jer sam procitao da ne podnose druge muzijake..

U tom uzrastu brzo rastu, treba im malo vremena da se naviknu na nove dimenzije, a i treba im dosta minerala u ishrani. Što se tiče socijalizacije uz pomoć starijeg psa, ideja možda i ne bi bila loša, ali tu je vlasnik glavni faktor, da DONEKLE iskontroliše genetiku.

Znaci da su razmerene unapred. Stene od 5 nedelja je bas mlado, jos ni prvu vakcinu nije primilo. :( Ne bi trebalo sad da bude u nekom kontaktu sa drugim zivotinjama, pa ni sa odraslim samojedom, dok ne prodju dve nedelje od prve vakcine.

Ne znam :) imao sam dosta rasa pasa do sada tako je kod mene dosao i dogo imam dosta slobodnog vremena provodim sa njime sto vise vremena odvikao ga da ulazi u kucu i da grize obucu naucio je svoju igrackicu da grize i planiram jos jednu zenku stene da nabavim :)

Ponovo ja :) opet jedna mala informacija :) trenutno ima skoro dve ipo meseca priio je vakcinu ali jedno uvo pocinje vislje da drzi od drugog jel to normalno ispravljaju mu se usi ili ? :D i el mogu da mu secem usi ili da sacekam jos malo :)

Back