Доџ сити

• Začetnik teme Začetnik teme _011_
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Blokiram ovu _011_ jer me užasno nervira ali pošto ste je već citirali pa sam pročitala šta je muči mogu samo da konstatujem da se sa pravom oseća ugrožena budući da psi znaju da namirišu bahate i bezobrazne ljude koji prepodne mrze sebe a popodne ceo svet (i koji pse smatraju džukelama) i naravno da ih gricnu pošto su takvi kakvi su ;) I iskreno uopšte mi nije žao kad takve pametnjakoviće neki čopor izujeda. Ne bih sklanjala pse sa ulica baš da ti ugroženi i savesti građani malo treniraju trčanje sa preskakanjem prepona, dobro je za liniju.

не него оне који их се уплаше ,њих одмах нападају

мада поједине врсте (не високо расне ) осете када је неко луд

Е па овако, овај мој град у коме сам рођена и у коме живим и кога бескрајно волим, од Београда би последњих
месеци (па и година), комотно могао да се преименује у Доџ сити.

Одмах морам да напоменем модераторима да ову тему случајно не премештају на "онај" пдф., јер тема је
стриктно политичка и тиче се како локалних органа власти, тако и "делања" појединих НВО које се лажно
представљају као заштитиници права животиња.
:rtfm:

Након низа напада чопора паса луталица, на обичне грађане, чопор паса луталица, пре неко вече у сред центра
града, напао је и једну жену која се случајно бави политиком. Одмах морам да кажем да ми је жао жене, без
обзира што је и она део те власти, која је допустила тако катастрофално стање у двомилионском граду, да џукела
има не зна им се броја, да харају градом, дивљају и нападају људе.

Наиме ја сам само обичан грађанин, који ничим не угрожава друге и који у свом граду жели да се осећа
безбедно, а не да мотри, да ли ће ме којим случајем напасти неки доџ, за кога су разноразна друштва за заштиту
животиња, Орке и слични, гарантовали да је пас луталица, када је стерилисан и чипован безопасан и да може
поново да се вратити на улицу!?! :eek:

О несавесним власницима, који своје псе воде без поводника, без корпе (уколико су велике и опасне расе), који
не чисте измет за својим псима, који држе опасне и забрањене расе, који велике псе држе по становима (на
деветом спрату!), који псе пуштају на плаже, да се*у по песку, претрчавају по туђим пешкирима, или се отресу
од воде (и бува :mrgreen:) тик крај вас док сте придремали на плажи, да не причам... Наиме не постоји нико у
овом граду ко наплаћује казне, за све прекрашаје које чине несавесни власници паса, који су судећи по изгледу
града, у већини.

Докле тако?! :rtfm: Или ако је већ тако нека градски челници слободно преименују Београд у Доџ сити, кад су већ
преименовали толике улице!!!!!

2hmhoue.jpg

Две поносне власнице доџова, на плажи :mrgreen:

Pa ti pošto si rođena u Beogradu trebalo bi da imaš prioritet što se tiče kučićkih afiniteta, to je logičan sled jer mi koji smo došli u Bg ne bi trebalo da imamo takvu privilegiju.

Немам намеру да одговарам на простаклуке, глупости и малициозности, посебно не онима који су ме "блокирали". :mrgreen:
За такве постоји троуглић и процена дежурног мода шта је провокација, увреда, спам, а шта одговор на тему. ;)

Дакле, мање више све сам рекла што сам имала, једино што ми преостаје, камера, фото апарат, мобилни у шаке,
па снимање, свих сра*а, која по улицама Београда, а и других градова широм Србије, праве доџови, било они са
бахатим, примитивним власницима, или учопорених луталица.

Све то треба лепо усликати, па послати надлежним комуналним службама, градским челницима, полицији,
медијима (штампаним и електронским) + све то окачити на Јутјуб, па нек се чешу, кад преко ноћи постану "славни".

П.С. Онима који цитирају, нека цитирају цео текст, или барем цео пасус, јер цитирајући пола реченице, драстично
мењају смисао, односно преправљају туђи текст, што је забрањено Правилником.

Нај више ме нервирају они који керове своје воде без корпе и поводца и када им кажеш да се торњају даље од требе гледају те као манијака

То је из простог разлога, што у овој земљи влада тотални хаос и анархија и нема ко да спроводи законе, а кад се
евентуално и спроводе неки закони, судским путем то се отегне, на пар година...

Дакле, мање више све сам рекла што сам имала, једино што ми преостаје, камера, фото апарат, мобилни у шаке,
па снимање, свих сра*а, која по улицама Београда, а и других градова широм Србије, праве доџови, било они са бахатим, примитивним власницима, или учопорених луталица.

Znači rasni psi ne prave probleme? :think:

Нај више ме нервирају они који керове своје воде без корпе и поводца и када им кажеш да се торњају даље од требе гледају те као манијака

A ovo ima tačno kakve veze sa psima lutalicama?
Primećuješ li da su ljudi, a ne životinje, ti koji te nerviraju? :think:
Uzgred, postoje pouzdana psihoterapeutska rešenja za tvoju fobiju, koja će ti omogućiti da vodiš normalan život bez iracionalnih strahova.

То је из простог разлога, што у овој земљи влада тотални хаос и анархија и нема ко да спроводи законе, а кад се евентуално и спроводе неки закони, судским путем то се отегне, на пар година...

A da ti malo prekineš da vređaš zemlju u kojoj živiš? :rtfm:
Imaš li ti pojma šta znači "totalni haos", "anarhija", "niko ne sprovodi zakone"? :think:

A ovo ima tačno kakve veze sa psima lutalicama?
Primećuješ li da su ljudi, a ne životinje, ti koji te nerviraju? :think:

Imaš li ti pojma šta znači "totalni haos", "anarhija", "niko ne sprovodi zakone"? :think:

Па ниједан пост мој није о луталицама а и они на уводној фотки нису луталице

Е па овако, овај мој град у коме сам рођена и у коме живим и кога бескрајно волим, од Београда би последњих
месеци (па и година), комотно могао да се преименује у Доџ сити.

Одмах морам да напоменем модераторима да ову тему случајно не премештају на "онај" пдф., јер тема је
стриктно политичка и тиче се како локалних органа власти, тако и "делања" појединих НВО које се лажно
представљају као заштитиници права животиња.
:rtfm:

Након низа напада чопора паса луталица, на обичне грађане, чопор паса луталица, пре неко вече у сред центра
града, напао је и једну жену која се случајно бави политиком. Одмах морам да кажем да ми је жао жене, без
обзира што је и она део те власти, која је допустила тако катастрофално стање у двомилионском граду, да џукела
има не зна им се броја, да харају градом, дивљају и нападају људе.

Наиме ја сам само обичан грађанин, који ничим не угрожава друге и који у свом граду жели да се осећа
безбедно, а не да мотри, да ли ће ме којим случајем напасти неки доџ, за кога су разноразна друштва за заштиту
животиња, Орке и слични, гарантовали да је пас луталица, када је стерилисан и чипован безопасан и да може
поново да се вратити на улицу!?! :eek:

О несавесним власницима, који своје псе воде без поводника, без корпе (уколико су велике и опасне расе), који
не чисте измет за својим псима, који држе опасне и забрањене расе, који велике псе држе по становима (на
деветом спрату!), који псе пуштају на плаже, да се*у по песку, претрчавају по туђим пешкирима, или се отресу
од воде (и бува :mrgreen:) тик крај вас док сте придремали на плажи, да не причам... Наиме не постоји нико у
овом граду ко наплаћује казне, за све прекрашаје које чине несавесни власници паса, који су судећи по изгледу
града, у већини.

Докле тако?! :rtfm: Или ако је већ тако нека градски челници слободно преименују Београд у Доџ сити, кад су већ
преименовали толике улице!!!!!

2hmhoue.jpg

Две поносне власнице доџова, на плажи :mrgreen:

Прочитај још једном уводни пост, па ћеш можда схватити о чему је тема.

П.С. Доџовима од миља називам све псе. :mrgreen:

...................................................................................
Imaš li ti pojma šta znači "totalni haos", "anarhija", "niko ne sprovodi zakone"?
:think:

Оно што се овде дешава задњих година је скоро па тотални хаос и анархија. Као лојалан грађанин ове земље, који овде живи, ради и плаћа порезе, имам пуно право да критикујем све негативне појаве (не да вређам како ти кажеш), а ти слободно скичи до неба. ;)

Baš lepo od tebe što si ponovo postavila uvodni post! Nemam ništa protiv onih koji su uvek "protiv", političke opcije se razlikuju...Međutim, nije ni veliko zlo po neki put dublje ući u tematiku o kojoj želiš nešto reći! Prolem NAPUŠTENIH pasa, a ne "lutalica" kako ih pogrešno nazivamo, datira mnogo pre dolaska ovih sadašnjih na vlasti,a to što je još uvek aktuelan znači da kao društvo nismo dostigli stadijum da rešavamo i takve probleme pored onih koji su urgentniji. U takvom društvu većina ne primećuje da postoji bilo kakav problem sve dok ne postanu lično ugroženi ili se desi nešto ovako pa je zgodno razglabati i usput popljuvati partiju na vlasti!
Zaista je strašno kada vam neka džukela isterese pesak na peškir ili vas poprska vodom, zalaje u sred noći i sl. i to JESTE problem, a što te iste džukele neke mnogo veće neometano ubijaju na najmonstruoznije načine i to ko kod zaželi pa čak i "slatka mala dećica" ( mašti nikad kraja, pročitajte priču o "Milančetu" , mačetu kojem su dečica isekla zadnje noge), to nije problem?! Sada se pojavio problem jer vi zaboga vidite pse na ulicama,a dok je Ovča smrdela na spržene leševe, dok su ih kukama i omčama lovili na tako human način da ih je većina stradala prilikom lova, e tada draga moja građanko nije bilo problema...za vas!?
Malo više interesovanja za temu (ponavljam se) ne bi bilo na odmet! Komunalna inspekcija marljivo obavlja svoj posao, kazne pršte na sve strane, nažalost uglavnom se kažnjavaju oni savesni vlasnici, jer onim drugim ne smeju ni da priđu,a takvi i ne šetaju svoje pse.Da li su zaista psi ti koji narušavaju izgled i higijenu ovog grada? Ne bih rekla!
Orka nema ničeg zajedničkog sa drugim udruženjima, njima takođe ova vlast nije po volji, kao ni rešenje problema uostalom, no svejedno, društva za zaštitu životinja nisu ta koja mogu garantovati bilo šta. To je posao veterinara, a CNR strategija koja se primenjuje kod nas, je jedino moguće humano rešenje koje daje rezultate.

Мани се назива, јер то не мења ништа на суштини проблема, дивљих и опасних чопора паса неће бити мање
уколико их називамо другим именом, при том највећи број људи у граду никада није ни узео пса, јер одговорни
људи, који живе у згради, знају да велике и средње величине паса и нису за стан.

Љубимци, а посебно пси су за одговорне и педантне људе. Када неки аљкави и неодговорни типови (као ове две
на слици уводног поста), држе животињу, то је Богу плакати и морам да кажем жао ми је тих животиња код
таквих власника. Друштва за заштиту животиња, с друге стране би да се ратосиљају штенаца мешанаца, па их
уваљују (најчешће преко деце) људима, који немају представу шта заправо значи држање животиња, мисле да
је то плишана играчка, која не пишки, не каки, не цепа ствари, не разбољева се, нема буве и крпеље, не лаје, не
уједа.... Након првог шока услед свих "мана" о којима нису знали ништа, такви неодговорни и необавештени,
избаце љубимца, а деци испричају причу како је пас нестао. То би отприлике било то. Зато не уваљујте псе,
људима који о псима ништа не знају, а посебно не мешанце, јер се у њиховом случају не зна, у коликог ће доџа
израсти, мало слатко кученце и које ће карактеристике испољити у нарави и карактеру.

Што се тиче малтретирања животиња, још као дете сам се сукобљавала са оном децом која су малтретирала
животиње и таквих ствари се грозим.

Што се власти тиче, веруј ми апсолутно ме не занима која странка сноси највећу одговорност, занима ме само
ефикасно решавање проблема, који је евидентан.

Да не би испало, да нема пристојних власника паса, који своје љубимце држе подаље од главне плаже, ево и ове слике, мада на Ратном острву, стоји табла на видном месту, на којој пише да је забрањено довођење домаћих животиња. Шта ради инспекција?!

bff8fl.jpg

21kmixs.jpg

Такође прецизно је прописано, где се у Београду пси могу водити без поводника.
Потребно је да власт само почне да наплаћује казне за све прекршаје, а луталице, да уклони са улица.

да живим на некој планини и да имам стадо оваца, сигурно не бих имала емпатију према вуковима.
pa ti rece da osecas empatiju prema ugrozenim vrstama...
vuk je ugrozena vrsta
kada gospoda lovci poubijaju vukov plen i okace ga na zid,vuk onda dodje i krade covekove ovce.I kolje ih,iako ih ne jede....deluje kao da se sveti....

a sto se tice napada na poslanicu,evo neceg zanimljivog

Jelena Trivan se nešto pre 23 časa u četvrtak 6. avgusta 2009. godine našla na nekom parkingu koji je u relativnoj blizini Doma Narodne Skupštine. Bila je sama. Pre toga nije radila u zgradi Skupštine. Ne zna se gde je do tada bila Jelena Trivan. U tomm kraju bila je zbog privatnih razloga. Prilazila je svom autu za sada nepoznate marke. Držala u ruci ključeve od kola. Pojavilo se jedno manje pseto. Ona ga šutnula nogom. Pseto je zajaukalo od bolova. Došla su tri psa i na njih je kidisala Jelena Trivan. Tada su psi počeli da šapama udaraju Jelenu Trivan u donjem delu njene leve noge. Ona je vikala na pse. Otvorila je vrata od kola i ušla u kola, sela na mesto vozača, nije upalila motor. Mobilnim telefonom zvala je svoga muža Dragana Triavana koji je za pola sata stigao do nje. Ne zna se gde je bio Dragan Trivan u vreme kada ga je zvala Jelena Trivan. Dragan Trivan je video ogrebotine na levoj nozi njegove supruge Jelene Trivan. Razgovarali su šta da se radi. Jelena Trivan je predložila Draganu Trivanu da je on odveze svojim automobilom u Vojno Medicinsku Akademiju, jer se Jelena Trivan setila da postoji ugovor između Skupštine Srbije i VMA da se tamo odvoze poslanici na lečenje, a da njena kola ostanu na tom parkingu. U VMA su je primili u hitnoj službi nešto pre ponoći. Tražili su overen uput, ali je Jelena Trivan pokazala poslaničku legitimaciju i morali su je primiti. Lekari su pregledali njenu levu nogu i utvridli da postoji nekoliko ogrebotina od šapa pasa. Nisu pronađeni ujedi na njenoj levoj nozi. Medicinska sestra je zavila ogrebotine i poslali su je kući. Nepoznato je ko je savetovao Jeleni Trivan i Draganu Trivanu da ovaj događaj prijave novinama. Nepoznato je kada su ovaj događaj i kome sve prijavili. Nije kriv pripadnik obezbeđenja Doma Narodne Skupštine jer se Jelena Trivan obračunavala sa psima izvan njegove zone odgovornosti. Nije kriv radnik na parkingu kod Doma Narodne Skupštine Teodor Grubješić, jer Jelena Trivan nije parkirala auto na tom parkingu. Nisu krivi građani, kako po raznim novimana priča njen muž Dragan Trivan, jer se događaj desio u delu grada gde nije bilo građana na tom mestu i u to vreme. Kriva je Jelena Trivan jer je prva udarila pse i to bez razloga. Poznato je da Jelena Trivan ne voli nikakve životnje. Ne mora ih voliti, a ne sme ih udarati.

Hvala Zorani, ovo je vrlo zanimljivo i od pocetka osecam da je cela prica "cudna"....
Skinula sa diskusije u Pressu

Ovo je sumirano od tekstova koji su napisani po raznim inetrent forumima, na sasajtovima organizacija za zaštitu životinja, na sajtovima novina i ostalo. Jedan čovek je otišao u kafić ŽUTA GREDA pored Trivanove agencije i tamo svašta čuo za Jelenu, za pse i za Dragana od pijanih Trivanovih radnika, i taj čovek to objavio na jednom internet forumu. Ljudi ne dozvoljavaju da ih lažu, pa makar to bili i poslanici u obračunu sa nedužnim psima. Jelena Trivan se nije povredila na radu i vezi rada. Jelena Trivan nema pravo na bolovanje.

uostalom,gde su slike povreda?

Друштва за заштиту животиња, с друге стране би да се ратосиљају штенаца мешанаца, па их
уваљују (најчешће преко деце) људима, који немају представу шта заправо значи држање животиња, мисле да
је то плишана играчка, која не пишки, не каки, не цепа ствари, не разбољева се, нема буве и крпеље, не лаје, не
уједа..
e vidis,gresis
da se razumemo,nisam clan udruzenja,ali znam da udruzenja daju pse,samo roditeljima.deci ne.Dete ako zeli zivotinju,mora doci sa roditeljima i roditelji su ti koji potpisuju ugovor u kome pisu vlasnikove obaveze prema zivotinji.Takodje pise i da ukoliko vlasnik odluci da ipak ne zeli zivotinju(u buducnosti) mora je vratiti udruzenju.
(osim udruzenja iz mladenovca koje daje bukvalno svakome ko kaze "hocu ja,hocu ja",uglavnom sva udruzenja gledaju kome daju zivotinju,ali naravno,nekada ljudi deluju skroz ok,a ispostavi se da su budale koje su zivotinju izbacile ili prekrsile ugovor na neki drugi nacin).
"ne laje,ne ujeda"?
znaci svaka zivotinja ujeda?
a sto se aljkavih vlasnika tice,ti si za te dve na slici zakljucila da su bahate i aljkave samo zato sto su svoje pse povele na plazu?ili si videla kako ostavljaju pseci izmet na plazi?
zalis njihove pse,koji uzivaju na plazi i u vodi,a ne zalis pse koji su u jednom dvorisu ceo zivot,ili one koji nose korpu i stalno su na povodcu,iako nisu agresivni i opasni(ima i takvih....koji ne zasluzuju korpu i kratak povodac ceo zivot)
najpametnije bi bilo uvesti dozvole za drzanje pasa.tako bi se sprecilo da razne budale uzimaju pse koje pretvaraju u zveri.
samo bi,posto nam je drzava onako,bas super,kreteni dobijali dozvole,posto bi platili kome treba da plate....

Такође прецизно је прописано, где се у Београду пси могу водити без поводника.
Потребно је да власт само почне да наплаћује казне за све прекршаје, а луталице, да уклони са улица.

A da vlast prvo ukloni i kažnjava razne besne i agresivne dođoše? Šta misliš o tome?

Да не би испало, да нема пристојних власника паса, који своје љубимце држе подаље од главне плаже, ево и ове слике, мада на Ратном острву, стоји табла на видном месту, на којој пише да је забрањено довођење домаћих животиња. Шта ради инспекција?!

Inspekcija šeta psa, pošto ista kapira korisnu ulogu pasa i životinja na oplemenjivanju gradske sredine, kao mesta života i rasta dece. Koristan uticaj životinja na zdrav psihološki razvoj je davno pokazan i dokazan, kao i činjenica da deca koja su rasla uz životinje imaju daleko manju sklonost prema drogama, alergijama a da ne pominjem da su duhovno zdraviji i srećniji ljudi.
Jer dete koje voli psa će lako voleti ljude i ljudi će lako voleti takvo dete.
Sklanjanjem pasa sa ulica bi dovelo do dalje dehumanizacije grada što ima stravične posledice na mlade umove.

Moj lični stav je da ljudi koji ne vole životinje predstavljaju anomaliju u ljudskom rodu, a iskustvo me je naučilo da takvi roditelji imaju decu koja su daleko više sklona psihološkim oboljenjima kao na primer šizofrenija.

Back