Dodik: Vlast u RS prisluškuje opozicione poslanike, i ja sam slušao

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
Dodik: Vlast u RS prisluškuje opozicione poslanike, i ja sam slušao
Lider vladajuće stranke u Republici Srpskoj Milorad Dodik izjavio je večeras na sednici Skupštine RS da vlast prisluškuje opozicione poslanike.
0Piše: Beta20. maja 2020. 21.52
Istinomer
Dodik: Vlast u RS prisluškuje opozicione poslanike, i ja sam slušao 1
Milorad Dodik Foto: FoNet/Nenad Đorđević



„Nema vlasti koja ne sluša (prisluškuje) opoziciju. Ja sam slušao. Imam pravo da slušam. Hoćeš da ti donesem snimke šta se govori o tebi“, rekao je Dodik, obraćajući se poslaniku Nebojši Vukanoviću iz kluba opozicione Srpske demokratske stranke.

Dodik, lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata i srpski član Predsedništva BiH, upitao je i ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača da li su istiniti snimci koje mu dostavlja, a potom i „šta tu radi“, odnosno što ne reaguje na ponašanje opozicionih poslanika Vukanovića i Draška Stanivukovića.
„Ne treba ih tući, ali im treba reći. Nosite se dođavola“, kazao je Dodik, optuživši opoziciju u RS da je „remetilački faktor“.
Potom je uputio kritiku i potpredsedniku Narodne skupštine Milanu Petkoviću.

„Ili ćete voditi skupštinu ili je nećete voditi. E tako, pošto ja o svemu odlučujem. Promenite poslovnik i zaustavite ovo“, rekao je Dodik, aludirajući da je Petković trebalo da spreči dobacivanje opozicionih poslanika tokom njegovog obraćanja.


Dodik je kritikovao i premijera RS Radovana Viškovića zbog izjave da je možda bilo nekih pogrešnih poteza vlasti tokom vanrednog stanja, uvedenog zbog epidemije novog korona virusa.
„Hoću da bude napisano u u skupštinskim zapisima da nije bilo nijedne greške za vreme vanrednog stanja“, naveo je Dodik.
Narodna skupština RS počela je danas posebnu sednicu na kojoj bi trebalo da bude doneta odluka o ukidanju vanrednog stanja, uvedenog 28. marta.
Dodik, koji je danas boravio u Istočnom Sarajevu, pojavio se pred kraj zasedanja i za govornicom proveo gotovo sat vremena.

https://www.danas.rs/svet/dodik-vlast-u-rs-prisluskuje-opozicione-poslanike-i-ja-sam-slusao/


Baja Alfa i Omega. Zari i pali....a i gasi. Dominacija level pro +++
 
Ja mislim da izjave i govore Dodika ni njegova porodica ne prati toliko koliko prati naš janko :D
Мали се примио и већ написао тужбу као и наш Јанко на прву.Пази само бисера неко те прислушкује и то ти каже ОЗБИЉНО на Скупштинској говорници.Стварно им Додик развлачи мозак до изнемоглости.
https://www.nezavisne.com/novosti/b...cije-To-bi-se-u-narodu-nazvalo-zezanje/600327
Мали шпицо је крајње недорасла карикатура,само се брука.За Додика треба далеко озбиљнији и јачи играч.
Док се опозиција игра све је извјесније да ће изгубити други највећи граду РС Бијељину.Од градова остао им само Теслић.То је благо речено КАТАСТРОФА.
1005x635.jpg
 
Poslednja izmena:
Ti nisi svestan je kapacitet Dodara. Takav se na Balkanu rodi jednom u 100 godina.

Bice tesko kada se on povuce. Tek tada ces da vidis ko i sta je znacio Baja
Valjda ces se reinkarnirati kao Dodik.
Dobro, neces moci biti The Baja ali kako pre otputujes vece su sanse da se vratis kao njegov unuk.
I onda zamisli da te jos i nazovu po dedi.
I tako Janko The Great postaje Milorad Dodik.
 
1590096842800.png




"Da ovdje ima prava i države, Dodik bi već bio saslušan u Тužilaštvu"

- Dodik je priznao krivično djelo i da ovdje ima elementarnog prava i države, on je već trebalo da da izjavu po službenoj dužnosti republičkom, ali i državnom tužiocu, tužiocu BiH, rekao je Ivanić.

Da ovdje ima prava i države, Dodik bi već bio saslušan u Тužilaštvu



21.05.2020 | 21:04

“Član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik je sam priznao da je prisluškivao opozicione političare i nema dalje potrebe da se dokazuje krivično djelo koje je počinio”, poručio je bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić.

Ivanić je u emisiji “Puls” BN televizije rekao da je to dokaz da je Republika Srpska privatizovana.

- Priznanje člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da prisluškuje opozicione političare je tačka preko koje građani, intelektualci, političari i mediji ne bi smjeli da pređu, kaže Ivanić i dodaje:

“To je vrhunac bezobrazluka, osionosti i nadmenosti koju smo imali prilike da vidimo svih ovih godina. Ovo je prije svih kriterijuma, jer je riječ o krivičnom djelu. Dodik je priznao krivično djelo i da ovdje ima elementarnog prava i države, on je već trebalo da da izjavu po službenoj dužnosti republičkom, ali i državnom tužiocu, tužiocu BiH. To je najteže moguće krivično djelo za koje je jasno propisano kako se smije raditi. Ovo je linija preko koje opozicija ne smije preći."


On je naveo da su sada na udaru opozicionari, ali da će, ukoliko se to ne zaustavi, doći vrijeme u kojem će se na meti praćenja naći svaki pojedinac.

"Ako se pusti ovo, doći ćemo do društva u kojem ja nemam namjeru da živim i učiniću sve da niko ne postoji u ovoj zemlji ko misli da je Bog i da može da radi šta hoće i da, ko god misli drugačije, odmah bude proglašavan izdajnikom. Nema veće izdaje sopstvenog naroda od ovoga što se sada radi. Ovo je prijetnja ljudima. `Ja vas slušam, znam šta radite`. Ko je on da može to da radi? Ko ima pravo da prisluškuje mimo zakona? Kakav je predsjednik koji slaže? On sad sam kaže `lagao sam`. Sad treba da mu oprostimo da što je lagao", kazao je Ivanić.

Ivanić je podvukao da ni u jednom, ni u drugom slučaju Dodik nema izlaza.

"Razuman i normalan čovjek bi se povukao. Rekao bi: Sklanjam se, nije više za mene da ovo radim", rekao je Ivanić u emisiji "Puls" BN TV.

 

Back
Top