Додик: Тражићу одбацивање свих одлука Високог представника, изворни Дејтон, или ћу предложити проглашење независности Српске у року од шест месеци

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Додик иде на живце својим хиљадитим празним обећањем независности Републике Српске, али кад видим ко је против њега, постане ми симпатичан.

Gorica Dodik: Smeće bolesno, gade jedan, ja ću te prokleti​

Kćerka srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, Gorica Dodik iznijela je na Tviteru niz uvreda na račun gradonačelnik Banjaluke, Draška Stanivukovića i između ostalog napisala - Bog cete kazniti, ja cu te prokleti.

REPUBLIKA SRPSKA26.09.2021 | 11:09
Gorica Dodik: Smeće bolesno, gade jedan, ja ću te prokleti

" Evo budale, pa kažu ćuti i pusti! Sram te bilo, ***** jedno lažljivo bezobrazno, ti si smradu koristio smrt jednog momka da bi se probio u politici, tvoje optužbe tada na račun ovog čovjeka su ugrozile njegovu porodicu", napisala je Gorica, nakon što je Stanivuković objavio snimak Dodika na kome govori zašto firma TGT nije imala potrebne dozvole za uvoz kiseonika.

09262021111818.jpg

"Meni su djeca kući iz škole dolazila sa pitanjima 'jel deda ubio Davida? U školi pricaju rekao Draško'. Zbog tvojih laži ćes odgovarati, smeće jedno bolesno, gade jedan. Nemaš porodicu i ne znaš šta znači kada nekoga za ovo optuzuješ, Bog cete kazniti, ja cu te prokleti. Dosta mi je više, neću da trpim ništa ni jedne sekunde, gdje si se liječio majstore prije par godina, sto o tome ne pricaš. Što ne pričaš kakve je tvoj otac traume nanosio djeci u cije je kuće upadao sa oruzjem po Banjaluci", napisala je Gorica.

09262021111959.jpg

On je je pitala Stanivukovića „Znas li gdje je tvoja dokumentacija od liječenja koji su dostavili tvoji saborci kojima je pun k tebe i tvog paradiranja“.

(Insajder.in)

уторак, 28. септембар 2021.
Ни Дејтонски споразум, ни Устав БиХ не дају право на отцепљење ниједном ентитету.
То је порука је из Амбасаде САД поводом изјаве српског члана Председништва БиХ да ће званична Бањалука тражити да се одбију све одлуке које је наметнуо високи представник.
“Територијални интегритет и суверенитет БиХ као једне државе са два ентитета и Брчко Дистриктом гарантовани су Дејтонским мировним споразумом. Нити Дејтон, нити Устав БиХ не дају право на отцепљење ниједном ентитету“, саопштено је из Амбасаде САД у Сарајеву, пренела је Фена.
То је одговор Амбасаде САД у Сарајеву на питање агенције да коментарише изјаву Додика да ће Република Српска тражити да се одбију све одлуке које је наметнуо високи представник, повратак на “изворни Дејтон”, а ако то не буде тако, да се у наредних шест месеци прогласи независност.
“Одговорно лидерство захтева учешће у власти и усвајање кључних економских реформи и реформи за транспарентност како би се побољшао живот градјана, а не ретроградне позиве који нуде само губитак било каквих шанси у будућности“, наводи се у саопштењу америчке амбасаде.
Видети још:
Милорад Додик: Тражићу одбацивање свих одлука Високог представника и повратак на изворни Дејтон, или ћу предложити проглашење независности Републике Српске у року од шест месеци
Жељко Комшић: Додикове најаве да ће РС повући сагласност на споразуме о формирању Оружаних снага БиХ и Високог судског и тужилачког савета је кривично дело побуне
Милорад Додик: Република Српска ће повући дату сагласност на споразуме о формирању Оружаних снага БиХ и Високог судског и тужилачког савета
(Танјуг)

уторак, 28. септембар 2021.
Председавајући Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић оценио је као кривично дело изјаву српског члана Председништва БиХ Милорада Додика да ће бити повучене сагласности Републике Српске на споразуме о формирању Оружаних снага БиХ и Високог судског и тужилачког савета (ВСТС).
„То је кривично дело побуне“, казао је Комшић.
Према његовим речима, без парламента БиХ не може се повући одлука о формирању ОС БиХ и ВСТС.
%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%88%D0%B8%D1%9B.jpg

„Не може се у Народној скупштини Републике Српске ништа повући, јер су све те институције формиране пошто је већина у парламенту БиХ, укључујући и Савез независних социјалдемократа (СНСД), изгласала њихово формирање“, навео је Комшић.
Додик је раније изјавио да се протеклих дана пописује све оно што су урадили Високи представници или кроз споразуме и давања сагласности за формирање тих институција на државном нивоу.
Ми ћемо повући наше сагласности на споразуме о војсци и ВСТС“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци.
Он је истакао да постоји жеља да се предложи, а о чему ће се ових дана и одлучивати, да се кроз „рушење“ закона о војсци у року од неколико месеци формира војска Републике Српске.
(Бета)

понедељак, 27. септембар 2021.
Српски члан Предједништва БиХ Милорад Додик поручио је вечерас да ће бити повучене сагласности Републике Српске дате на споразуме о војсци /формирању Оружаних снага БиХ/ и Високог судског и тужилачког савета /ВСТС/.
dod1.jpg

„Ових дана пописујемо све оно што је урађено од стране високих представника или кроз наше споразуме и давања сагласности. Ми ћемо повући наше сагласности на споразуме о војсци и ВСТС-у“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, а преноси Радио-телевизија Републике Српске.
Он је истакао да постоји жеља да се предложи, а о чему ће се ових дана и одлучивати, да се кроз рушење закона о војсци у року од неколико месеци формира војска Републике Српске.
„То је све у складу са Уставом и нема места на свету где се законом покушава срушити Устав, само нама покушавају тако нешто да кажу. У Уставу БиХ пише да постоји војска Републике Српске“, навео је Додик.
Он је позвао на консензус у Народној скупштини Републике Српске према тим и другим битним питањима за Српску, међу којима су и наметнуте одлуке високих представника.
Према његовим ријечима, консенуз мора бити суштински, мора бити ригорозан однос у одбијању свих одлука високих представника које нису у складу са Дејтонским споразумом.
Он је указао на то да у Српској постоји већина која може одлучивати, додајући да би било добро да у стварима битним по Српску сви у томе буду, те их је и позвао на то: „Ми смо ти који имамо изворна овлаштења, а то што неко коме је дато да тумачи Дејтонски споразум кроз извршне одлуке намеће промјену уставног система, то му није дато.“
Не постоје, нагласио је, никаква приморавања неког да нешто ради, већ да власт и скупштинска већина располажу са довољно капацитета да раде оно што је неопходно и што је концептуални приступ.
Констатовао је да се у Српској све проблематизује, као што је најновији случај са законом о шумама и одлуком Уставног суда БиХ везаном за тај закон.
„Кажу да се то мора уредити на нивоу БиХ, а чим се то уређује на нивоу БиХ онда се даје право да БиХ располаже том имовином. Да не говорим о томе како би и да ли би икада било сагласности ФБиХ да се формирају `Шуме Републике Српске'“, навео је Додик.
Он је нагласио да то и слично томе треба одбити и одбацити.
(РТРС)

Ce povuci i povukla je velika gramaticka i politicka razlika. Kod Dodika, AV-a i drugih populista je uvek prisutno buduce vreme, nikad proslo.
Uvek ovako krene da se dere kad traži neki sitniš. Zezancija sa šumama izgleda.

Iskreni iebe mi se oce li da trazi nezavisnost...
nemam kao ni drugi ni leba ni gacca ovako ni onako niti gde putujem
neka se nose svi u majcinu...mislim na politicare.
Dok ne pocnu da otvaraju radna mesta i dizu NASU ekonomiju a ne tudju...
e tad mozemo da ih nesto cenimo ili ne, po izboru.

Iskreni iebe mi se oce li da trazi nezavisnost...
nemam kao ni drugi ni leba ni gacca ovako ni onako niti gde putujem
neka se nose svi u majcinu...mislim na politicare.
Dok ne pocnu da otvaraju radna mesta i dizu NASU ekonomiju a ne tudju...
e tad mozemo da ih nesto cenimo ili ne, po izboru.
Zar ti nisi bio neki nacionalista?

Dodik: Visoki predstavnik ne postoji, njegove odluke su ništavne​

Dodik: Visoki predstavnik ne postoji, njegove odluke su ništavne
Foto: Screenshot/RTRS | Dodik: Visoki predstavnik ne postoji, njegove odluke su ništavne
N.N.28.09.2021 17:03
BANJALUKA - SNSD će zatražiti održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, gdje ćemo poseban akcenat imati na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik.

"Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš prijedlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske", istakao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a.
Istako je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje ista.
"On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe daga diskvalifikujemo u cijelosti i to ćemo i uraditi", istakao je Dodik.
Što se tiče rada u zajedničkim institucijama, Dodik je ponovio da Će SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.
Prema njegovim riječima, aktivnosti u vezi sa sjednicom korodinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.
(RTRS)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back