Bosonosorg
Poznat
- Poruka
- 9.170
Bez Dejtona ne postoji ni tzv BiH. Pa da vidimo da li Muslimani žele kalifat 23% ili konfederaciju sa Srbima zarad mira u kući.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
glupostiEntitet nije federalna jedinica. U federaciji, npr. Nemačkoj, SAD, Švajcarskoj, federalne jedinice imaju ustavom priznatu državnost u određenim okvirima i ustavno garantovano postojanje. Entiteti u BiH postoje isključivo po Dejtonskom mirovnom sporazumu i njihov položaj zavisi od Ustava BiH, a ne od nekakve "samostalne državnosti". To što RS ima policiju, obrazovanje, zdravstvo i druge unutrašnje nadležnosti ne znači da je "država u državi". Ključna polja su izvan njenog domašaja: spoljna politika, monetarna politika, međunarodni ugovori, odbrana, carine.
Ne postoji ni sa Dejtonom.Bez Dejtona ne postoji ni tzv BiH. Pa da vidimo da li Muslimani žele kalifat 23% ili konfederaciju sa Srbima zarad mira u kući.
Me postoji takozvana ali nez entiteta se vraća Republika BiH. Da li je to neko prespavao časove historije?Bez Dejtona ne postoji ni tzv BiH. Pa da vidimo da li Muslimani žele kalifat 23% ili konfederaciju sa Srbima zarad mira u kući.
da, na svojih 23%. ovo zeleno:Me postoji takozvana ali nez entiteta se vraća Republika BiH. Da li je to neko prespavao časove historije?
i Socijalistička Federativna Republika Jugoslavja.Me postoji takozvana ali nez entiteta se vraća Republika BiH. Da li je to neko prespavao časove historije?
Zar misliš da nekim crtežom možeš odgovoriti na historijsku činjenicu?da, na svojih 23%. ovo zeleno:
Pogledajte prilog 1771849
zeleno i plavo može da se spoji ako plavo bude htelo
Da se razumijem u politiku kao I u raspad Jugoslavije znao bi da se to ni poreditti ne može... Da li je puno što ja to očekujem od ruskih botova?i Socijalistička Federativna Republika Jugoslavja.
Konfederacija je savez suverenih, nezavisnih država. Taj savez nije novostvorena država. BiH nije nikakva konfederacija nego federacija sa entitetima kao administrativnim jedinicama. BiH je postojala pre Dejtona, međunarodno priznata država još od 1992. i članica UN. Dejton ju je samo preuredio i dao entitetima okvir; ako RS sruši Dejton, RS kao entitet nestaje jer postoji samo zahvaljujući Dejtonu, a BiH ostaje jer postoji zahvaljujući međunarodnom priznanju.Bez Dejtona ne postoji ni tzv BiH. Pa da vidimo da li Muslimani žele kalifat 23% ili konfederaciju sa Srbima zarad mira u kući.
Bolje uzmi nauči nešto o svetu oko sebe umesto što se baviš pisanjem glupih, infantilnih, provokativnih doskočica i kreveljiš se misleći kako nešto time postižeš. Tebe će neko da pita sigurno za državopravno tumačenje Ustava i definisanje državnih granica.BiH ostaje u granicama u kojima je ARBiH kontrolisala pre Dejtona. Sve van toga ćete morati da zamolite alaha, al teško da će vam pomoći s obzirom da je alah trenutno preokupljen Gazom i jevrejima.
To što poznajem zakon me čini Bošnjakom?To što se zoveš ćirilicom ne znači da te neće provaliti ljudi baliyski prdežu
nemaš pojma šta je ko uneo u Dejton, a prduckaš. Vataj se knjigeTo što poznajem zakon me čini Bošnjakom?![]()
Reče lik koji prvo tvrdi jedno, pa onda drugo.nemaš pojma šta je ko uneo u Dejton, a prduckaš. Vataj se knjige
Bez Dejtona ne postoji ni tzv BiH.
Vidi se da ti baš imaš pojma, toliko da nisi u stanju ni sam sa sobom da se dogovoriš ostaje li ili ne ostaje.BiH ostaje u granicama u kojima je ARBiH kontrolisala pre Dejtona.
https://www.paragraf.ba/propisi/bih/ustav-bosne-i-hercegovine.htmlRepublika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada "Bosna i Hercegovina", nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modifikovanom ovim Ustavom i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih nacija, i kao Bosna i Hercegovina može zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama u okviru sistema Ujedinjenih nacija, kao i u drugim međunarodnim organizacijama.
Lažeš, na Drugom zasjedanju AVNOJ odluke su se odnosile na ravnopravnost naroda i nosioci suvereniteta su bili narodi a ne republike, tako je rečeno u odlukama.Jače kada bi se zezali. Osnovna razlika između entiteta i federalne jedinice je ta što entitet nema ustavno pravo na referendum o nezavisnosti. I to je prirodno jer entitetske granice nisu državne, kao što su to bile granice republika u SFRJ, već samo administrativne. Republike u SFRJ su još na Drugom zasedanju AVNOJ-a bile definisane kao federalne države i njihove granice su bile državne, a ne administrativne kako je lagala Miloševićeva propaganda.
Referendum o nezavisnosti BiH 1992. je zato bio legalan i legitiman pošto je republikama to pravo davao Ustav SFRJ. A bh entitet Republika Srpska ako održi referendum, isti je pravno ništavan, jer entiteti nemaju pravo na referendum o nezavisnosti.
Takođe, entitet koji izađe iz Dejtona se po Dejtonskom sporazumu ukida i BiH se vraća na građanski Ustav iz 1974. U SFRJ niko nije mogao da ukine republike.
Niko i ne dovodi u pitanje granice Bosne i Hercegovine.Disolucija ili raspad složene državne zajednice jeste nešto sasvim drugo.U tom slučaju BiH bi prestala da postoji pa je pitanje granica u tom slučaju deplasirano.Reče lik koji prvo tvrdi jedno, pa onda drugo.
Vidi se da ti baš imaš pojma, toliko da nisi u stanju ni sam sa sobom da se dogovoriš ostaje li ili ne ostaje.
Granice BiH nisu nikada zavisile od ARBiH, jer su joj međunarodno priznate granice iste od 1992. Na to možeš samo da plačeš i - tvojim rečnikom - da prduckaš.
https://www.paragraf.ba/propisi/bih/ustav-bosne-i-hercegovine.html
Ne, nego ti lažeš. Ne znam samo čemu to laganje. Kao da će vam laž pomogne? Sa laganjem se ne može u budućnost. No, to je vaš "stil," a koliko daleko ste s njime dogurali, vidi se – survali ste se u provaliju. Cela vaša ideologija sazdana je od laži. Kao kada je bio "problem" sa Hrvatskom, pa je Miloševićeva propaganda lagala da su granice između republika administrativne, a onda je Badinterova komisija, koju su činili predsednici pet ustavnih sudova iz pet evropskih država, utvrdila da su republike u SFRJ federalne države. Shodno tome utvrdila je da su granice između republika – državne. I da su republike, kao takve, imale pravo na referendume o nezavisnosti.uglavnom lažeš
GlupostiNe, nego ti lažeš. Ne znam samo čemu to laganje. Kao da će vam laž pomogne. No, to je vaš "stil," a koliko daleko ste s njime dogurali, vidi se – survali ste se u provaliju. Cela vaša ideologija sazdana je od laži. Kao kada je bio "problem" sa Hrvatskom, pa je Miloševićeva propaganda lagala da su granice između republika administrativne, a onda je Badinterova komisija, koju su činili predsednici pet ustavnih sudova iz pet evropskih država, utvrdila da su republike u SFRJ federalne države. Shodno tome utvrdila je da su granice između republika – državne. I da su republike, kao takve, imale pravo na referendume o nezavisnosti.
Bh entiteti nisu republike i NEMAJU PRAVO na referendume o nezavisnosti. Nastao u Dejtonu, entitet RS, nazvan po nepriznatoj Karadžićevoj paradržavi a inače entitet RS nije republika već se samo tako zove, ako izađe iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, ukidaju se entiteti u BiH i sve se vraća na građanski Ustav Republike Bosne i Hercegovine s kojim je tvoja zemlja primljena u punopravno članstvo Organizacije Ujedinjenih nacija 22. maja 1992. godine kada je zastava BiH podignuta ispred zgrade UN-a na Ist Riveru, simbolizujući međunarodno priznanje nezavisnosti Bosne i Hercegovine.