Dodik raspisuje referendum

1. Šmit nije izabran za visokog predstavnika
2. Dodika nije smijenio Šmit već osudio muslimanski sud.

Malo se bolje upoznajnsa temom prije nego nešto napišeš.

Biće da je samo to problem, :per:
hajde ne budi smešan nego se podseti izjava Dodika sa kraja 90-tih

Koliko je ono beše imao poslanika kada je postao premijer, tada mu nije smetalo što nema podršku naroda
pregazio je one koji su je imali dok je osvajao apsolutnu vlast a sve uz direktnu i neprikrivenu podršku zapada

Nikada ni jedan političar na ovim prostorima nije imao takav vetar u leđa od strane zapada kao Dodik

To se izgleda zaboravilo, kratka pamet a duboke zablude

Biće da je samo to problem, :per:
hajde ne budi smešan nego se podseti izjava Dodika sa kraja 90-tih

Koliko je ono beše imao poslanika kada je postao premijer, tada mu nije smetalo što nema podršku naroda
pregazio je one koji su je imali dok je osvajao apsolutnu vlast a sve uz direktnu i neprikrivenu podršku zapada

Nikada ni jedan političar na ovim prostorima nije imao takav vetar u leđa od strane zapada kao Dodik

To se izgleda zaboravilo, kratka pamet a duboke zablude
Nije bitan Dodik, ovo nije napad na Dodika već instituciju predsjednika Republike Srpske.

Dokle vam treba ponavljati?!

Vukanović: Stanivuković je pokazao pravo lice, igra za Dodika​

Vukanović: Stanivuković je pokazao pravo lice, igra za Dodika

Foto: Arhiv
On je pokazao da je bliži Dodiku, a sve dalje od opozicije...

"Draško Stanivuković je pokazao svoje pravo lice, igra kako to Milorad Dodik od njega očekuje".

Ovo je za Hayat.ba kazao Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red, komentirajući današnju odluku PDP-a da ne učestvuje u potencijalnim prijevremenim izborima za predsjednika bh. entiteta RS, a nakon što je CIK oduzeo mandat Dodiku.

"On je pokazao da je bliži Dodiku, a sve dalje od opozicije", dodao je Vukanović.

Šef Kluba PDP-a u NSRs Igor Crnadak jučer je izjavio je da ne postoji nijedan razlog za dramu zbog nastale političke situacije nakon presude Suda BiH predsjedniku RS. Tada je poručio da se treba izaći na vanredne izbore za predsjednika Rs.

Međutim, nakon današnje sjednice Predsjedništva PDP-a, Stanivuković je iznio drugačiji stav.

"Crnadak zastupa onu politiku PDP-a koju smo mi prepoznavali, koju je ustanovio Mladen Ivanić koji je djelovao opoziciono Dodiku. Očito se dolaskom Stanivukovića to promijenilo i te stvari se trebaju raščistiti unutar PDP-a", kazao je Vukanović za Hayat.ba.

Predsjedništvo PDP-a danas je razmatralo i poziv SNSD-a za tzv. vladu nacionalnog jedinstva.

Stanivuković je kazao kako smatraju da to nije rješenje za ovu krizu.

"Vlada nacionalnog jedinstva je velika tema i mi ne želimo da budemo oni koji će takvu ideju odmah odbijati. Nismo neko ko odbije pa to je to. Moramo biti kadri da predlažemo rješenja" - rekao je Stanivuković.

(Vijesti.ba)

Nije bitan Dodik, ovo nije napad na Dodika već instituciju predsjednika Republike Srpske.

Dokle vam treba ponavljati?!

HA HA HA

Isto sranjjjje nam je prosipalo svako moodo na vlasti kada oseti da mu se fotelja drma i da hoće da ga šalju u istoriju

tako da nemoj mi molim te prosipati foru
"Ne napadaju oni Srbiju zbog Miloševića, već Miloševića zbog Srbije"

ili Vučićevu verziju
"ne ruše oni mene nego hoće da sruše Srbiju"

Ne vređaj mi inteligenciju tom provaljenom i prevaziđenom forom

Све ми се чини да ће Миле на одмор на неко време.

Са референдумом или без.

Одлука је очигледно донета, и донели су је они са којима нема зајебавања.

А и његов велики брат у Србији, како видим, не може себе да подметне уместо њега.

Ма колико би, не сумњам у његово велико срце, то желео.

HA HA HA

Isto sranjjjje nam je prosipalo svako moodo na vlasti kada oseti da mu se fotelja drma i da hoće da ga šalju u istoriju

ili Vučićevu verziju

Zbog čega je osuđen Dodik?

znas kako, ja barem pisem i crtam, ti u tri posta si napisao samo i jedino da pisem gluposti pa si jos odvalio da sam fasista i sta jos ono bese prostacki.

znaci nekompetentan si 101 posto za bilo kakvu diskusiju.

mada se to znalo mnogo ranije.
Ti blage veze o životu nemaš. Ti pišeš kako "veliki ne puštaju probne balone" što nema veze sa mozgom.
A to pišeš jer ti nemaš pojma ni šta to znači u suštini. To nisu pravi baloni već se ta figura koristi da opiše jednu političku radnju.

Evo čitaj malo i edukuj se:

Tramp samo baca probne balone

https://net.hr/danas/novac/strucnja...ar-potez-8caf75ba-b1c2-11eb-ae47-0242ac13006c

HA HA HA

ili Vučićevu verziju

Evo da te naučim jer ne znaš.

Da znaš ne bi lupetao ali sada ću te naučiti.

Zakone u Republici Srpskoj donisi Narodna skupština. Svaki zakon koji donese Narodna skupština ide kod predsjednika Republike Srpske koji onda on po službenoj radnji potpisuje ukazom.
Dakle predsjednik ne donosi zakone pa ni taj nije on donio ali je osuđen jer je potpisao ukaz o proglašenju koji je po sili zakona bio i dužan da potpiše.

Dakle napadnuta je institucija predsjednika a neposredno i parlament jer je on donio zakon znači napadnute su institucije Republike Srpske kojima je jedna čovjek sa veoma upitnim legalitetom poništio odluke.

U svijetu civilizovanom i normalnom nije zabilježen slučaj da neki stranac umjesto parlamenta donosi zakone u tuđoj državi i to može biti normalno samo fašistima koji opravdavaju silu i ubijanje drugih i drugačijih.

Tu pošast treba iskorijeniti.

Ti blage veze o životu nemaš. Ti pišeš kako "veliki ne puštaju probne balone" što nema veze sa mozgom.
A to pišeš jer ti nemaš pojma ni šta to znači u suštini. To nisu pravi baloni već se ta figura koristi da opiše jednu političku radnju.

Evo čitaj malo i edukuj se:

Tramp samo baca probne balone

https://net.hr/danas/novac/strucnja...ar-potez-8caf75ba-b1c2-11eb-ae47-0242ac13006c
kolega, ako terminologiju o kojoj pojma nemate koristite iz pera novinara sta da vam kazem...ili promenite novine ili upisite politicke nauke.

ili slusajte ljude koji znaju sta imaju da kazu i da vas poduce.

jesam jako mlad, ali sam kao najveci talenat sa svoje 32. godine najcenjeniji mladi propulsivni politicki genije.

kolega, ako terminologiju o kojoj pojma nemate koristite iz pera novinara sta da vam kazem...ili promenite novine ili upisite politicke nauke.

ili slusajte ljude koji znaju sta imaju da kazu i da vas poduce.

jesam jako mlad, ali sam kao najveci talenat sa svoje 32. godine najcenjeniji mladi propulsivni politicki genije.
Terminologija nije iz pera novinara nego profesora sa Fakulteta političkih nauka. Piše ti u tekstu i njegovo ime i citat.

Nisi ti nikakav genije, ti ne znaš ni da pročitaš tekst koji ti je postavljen u linku.

Ti ne možeš nikoga podučavati jer ni sam ne barataš materijom, bez obzira što ti se pričinjava da si neki genije, nisi.

najmocniji lider na svetu baca "probne balone"...onda je on kompletan idiot a amerika neka leva rupetina na planeti :lol:
Pa to navodi jedan univerzitetski profesor sa Fakulteta političkih nauka, ako si tup nisi ćorav:

"Profesor Brkić također navodi kako Sjedinjene Države više nemaju ulogu hegemona u svijetu što je dodatni argument za činjenicu da takav potez ne bi urodio plodom. "Ne bi to bilo prvi put da bi SAD izgubio spor. Postoji i argument odvraćanja kod Japana i Kine, i oni mogu itekako adekvatno odgovoriti. Trgovinski rat sa svijetom nije mudar potez i ja mislim da je to više probni balon, ali ludosti su moguće", kaže Brkić dodajući kako američki gospodarski problemi nisu problemi međunarodne razmjene već njihovi unutarnji koje tako i treba rješavati.

Tvoj problem je što pokušavaš da ispadneš pametan pa se provališ.
Pametan čovjek se može napraviti budala ali je obratno mnogo teže.

Zato uči i čitaj drugi put ono što ti se postavi, još si veoma siromašnog riječnika i plitkog znanja.

Pa to navodi jedan univerzitetski profesor sa Fakulteta političkih nauka, ako si tup nisi ćorav:

"Profesor Brkić također navodi kako Sjedinjene Države više nemaju ulogu hegemona u svijetu što je dodatni argument za činjenicu da takav potez ne bi urodio plodom. "Ne bi to bilo prvi put da bi SAD izgubio spor. Postoji i argument odvraćanja kod Japana i Kine, i oni mogu itekako adekvatno odgovoriti. Trgovinski rat sa svijetom nije mudar potez i ja mislim da je to više probni balon, ali ludosti su moguće", kaže Brkić dodajući kako američki gospodarski problemi nisu problemi međunarodne razmjene već njihovi unutarnji koje tako i treba rješavati.

Tvoj problem je što pokušavaš da ispadneš pametan pa se provališ.
Pametan čovjek se može napraviti budala ali je obratno mnogo teže.

Zato uči i čitaj drugi put ono što ti se postavi, još si veoma siromašnog riječnika i plitkog znanja.
on misli kolega i dodaje kao profesor da su ludosti moguce. :lol:

to sto vi verujete u ludosti a ne predumisljaj i logistiku to je samo vasa naivnost.

verovali ste da se borite u ratu da sprecite muslimske horde da okupiraju srbiju :lol: znaci vi ste bili bedem spasa za nas iz srbije koji smo eto nezahvalni.

da li je to vasa ludost ili vasa profesorska teza kazace istorija .

on misli kolega i dodaje kao profesor da su ludosti moguce. :lol:

tonsto vi verujete u ludosti a ne predumisljaj i logistiku to je samo vasa naivnost.
Ja sada moram da se spustim na tvoj nivo jer se diskusija uvijek odvija na nivou glupljeg. Dobro je to rekao Antonio.

I da ne uzmemo u obzir tvoju provalu kako si "genije koji je pametniji od univerzitetskog profesora" tvoje skučeno znanje ili bolje reći neznanje odaje tvoj siromašni riječnik koji je punjen terminima jedino iz stripova Alana Forda ili Zagora.

Ja sada moram da se spustim na tvoj nivo jer se diskusija uvijek odvija na nivou glupljeg. Dobro je to rekao Antonio.

I da ne uzmemo u obzir tvoju provalu kako si "genije koji je pametniji od univerzitetskog profesora" tvoje skučeno znanje ili bolje reći neznanje odaje tvoj siromašni riječnik koji je punjen terminima jedino iz stripova Alana Forda ili Zagora.
goto 282

predavac o socijalnoj poltici i maloletnim pretsupnicima pise o probnim balonima trampa :lol:

e da ..da dodam kolega, ja jesam genije ako vas zanima. :)

goto 282

predavac o socijalnoj poltici i maloletnim pretsupnicima pise o probnim balonima trampa :lol:

e da ..da dodam kolega, ja sam genije ako vas zanima. :)
Nisi ti nikakav genije ti si poprilično tup nož u ladici.

On nije "predavač" nego profesor, nisi se sigurno susretao mnogo sa takvim osobama a da ne pričamo o tome da si vodio neku diskusiju sa njima...to je vidljivo iz tvog pisanja.

Jedini genije koji ti možeš biti je Pera kojot iz crtića.

Back