Dodik: Proces protiv mene je proces protiv Republike Srpske

Уједињење свих српских земаља је сасвим природан и легитиман процес!

IMG_20240220_065138.jpg
 

Додик: Монтиран процес чији је циљ забрана мог политичког дјеловања (ВИДЕО)​

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је поступак који се води против њега пред Судом БиХ монтиран и да је крајњи циљ забрана његовог политичког дјеловања. Поручио је да неће дозволити да уставна права Републике Српске буду доведена у питање.

Милорад Додик - Фото: РТРС

Милорад ДодикФото: РТРС
- Ја сам држављанин Републике Српске и БиХ. Осјећам се нападнуто и несигурно у БиХ зато што се ради о злоупотреби института који не постоји у складу са Уставом, а то су Суд и Тужилаштво који су у функцији политичких и других интереса који нису у интересу људи који овдје живе. Овдје се ради о томе да се легално изабрани људи доведу у позицију да одговарају пред људима који нису изабрани демократски нити одговарају народу - рекао је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.
Додик је истакао да вјерује у свој тим одбране и да је ово борба против странаца који покушавају да наметну колонијалну и дефинитивну управу.
Он је нагласио да је ово поступак против БиХ који ће јој одузети снагу јер одузима право на суверено одлучивање кроз правосудни систем предвиђен Уставом, који није предвидио постојање Суда и Тужилаштва БиХ који су наметнути одлукама странаца.
Додик је поручио да је Република Српска привржена Дејтонском споразуму и Уставу БиХ.


ВИЈЕСТИ ИЗ ИСТЕ РУБРИКЕ

Лукић: Политички процес који је још један доказ шмитократије (ВИДЕО)

Лукић: Политички процес који је још један доказ "шмитократије" (ВИДЕО)​


Бубић: Ово је симулација суђења, Тужилаштво нема аргументе (ВИДЕО)

Бубић: Ово је симулација суђења, Тужилаштво нема аргументе (ВИДЕО)​


 

Стевандић: Пресуда Додику донесена унапријед, Српска на то не пристаје (ВИДЕО)​

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић рекао је да је пресуда против дсједника Републике Српске Милорада Додика донесена унапријед, о чему свједочи и сама оптужница и да се сада само слажу коцкице.

Ненад Стевандић - Фото: РТРС

Ненад СтевандићФото: РТРС
Стевандић је рекао да Српска неће прихватити такву пресуду, поручујући да би овај поступак требало окончати.
- То што ми присуствујемо суђењу не треба никог да радује и да мисли да немамо друге механизме. НСРС је способна да реагује на било коју одлуку суда и заштити интегритет институција Српске. Нико не мисли да има одријешене руке и да ради шта хоће - рекао је Стевандић на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

Он је истакао да је циљ процеса против Додика уништње институција Република Српске и да Српска никада неће пристати на то.
 

Back
Top