Dodik ne blefira! Udar na BiH!

• Začetnik teme Začetnik teme pop80
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Tako je, to si lijepo rekao. Ali zašto misliš da jednoj strani odgovara da je tu ćelavi drekavac? Ako nismo u stanju da nornalno živimo skupa, kao što i živimo, ne treba ni da živimo, hbg.
Dakle mene što se tiče, otjerajmo ga!
Eto rješenja, neka ode i sve odluke mogu biti povučene. Pregovarajmo danima i mjesecima, sve dok ne nađemo sistem da živimo stabilno i ekonomično.
Sutra će zapad napustiti ove prostore u političkom smislu, doći će istok koji je naklonjen nama, zar da mi živimo kao kraljevi a naši sunarodnici u bijedi? Kunem ti se svim da ja prvi to ne bi želio, ne zbog sebe već što kao hrišćanin smatram da je jedino mjerilo čovjeka njegova empatija prema drugom i dobro srce. Svi dobri ljudi treba da žive životom dostojnim čovjeka i da nam budu uzor.

Kao što je Anis Kosovac rekao - sva su djeca naša djeca. Neka nam parola bude - svaki dobar čovjek je naš čovjek.

pobogu dragone da nije stranaca vi biste se istrijebili do sad po Bosni. Da li si ti svjestan da 30 god nakon rata vi istu tesete i nijeste u stanju da trasirate put svojoj djeci. Taj stranac Smith svakako ne treba da je tu i Bosna bi trebala da mu se zahvali za usluge jer nije u stanju da doprinese vasem boljitku ali ni Vucicu dok je predsjwdnik Srbije nije mjesto u Bosni i da daje lazni osjecaj snage srpskoj strani a vjetar u krila vehabijama iz federacije. No Vucic lijepo u Novi Pazar pa tamo nek gradi odnose sa muslimanima ali ih je tamo pustio da grade dzamahiriju da mi se ne mili kafa tamo da popijem kad odem.
Pa kako to mi i Bošnjaci do dolaska AU monarhije, protiv koje smo se zajedno borili smo živjeli zajedno? Kako smo to do Drugog svjetskog rata bili kumovi jedni drugima i sabraća?

Znaš li ti za izreku "ako na dnu mora vidite dvije ribe da se svađaju, vidite da nema u blizini nekog Engleza"?

Pa kako to mi i Bošnjaci do dolaska AU monarhije, protiv koje smo se zajedno borili smo živjeli zajedno? Kako smo to do Drugog svjetskog rata bili kumovi jedni drugima i sabraća?

Znaš li ti za izreku "ako na dnu mora vidite dvije ribe da se svađaju, vidite da nema u blizini nekog Engleza"?
Dragone necu da idem sta je bilo u tursko doba ali za vrijeme drugog svjwtskog rata u Bosni su se desili takvi zlocini da je to za nevjerovati i tu su srbi najvise stradali. Ali svakako da nije bilo stranaca od 90tih pa naovamo da zaustave rat jos bi duplo vise bosnjaka bilo mrtvih ali vas bi svakakoo na kraju protjerali. Ne mozes me ubijediti u suprotno.

Imam Karadzica koji je otvoreno kazao da ako Bosnjaci nastave da slijede Hrvatsku i Sloveniju ima da ih nema jer ne mogu da se odbrane ako bude rat. Bolje da su Bosnjaci Karadzicevu prijetnju ozbiljnije shvatili i malo zakocili. Ali eto stari Alija htio da se junaci i ***** 60 hiljada mrtvih

...https://www.youtube.com/watch?v=uiA53dGcKaY

Изврнуо си својим схватањем то што је Караџић тада рекао!
Радило се о намјери Муслимана (Бошњака) и Хрвата да прегласају Србе, и да их онда без питања хоће ли они то воде у самосталност. Што су касније и урадили.
Радован је предлагао Алији неку врсту подјеле, и да се онда у миру разилази по жељи. Алија тада рече да одлучно одбија тако нешто, да нема и неће бити никакве подјеле. Онда долази овај говор на основу његове/њихове намјере да на силу воде Србе тамо гдје они неће.
Ништа се није промјенило до данас, и то је суштина конфликта.

Изврнуо си својим схватањем то што је Караџић тада рекао!
Радило се о намјери Муслимана (Бошњака) и Хрвата да прегласају Србе, и да их онда без питања хоће ли они то воде у самосталност. Што су касније и урадили.
Радован је предлагао Алији неку врсту подјеле, и да се онда у миру разилази по жељи. Алија тада рече да одлучно одбија тако нешто, да нема и неће бити никакве подјеле. Онда долази овај говор на основу његове/њихове намјере да на силу воде Србе тамо гдје они неће.
Ништа се није промјенило до данас, и то је суштина конфликта.

Izvrnuo sam znacenje - ako bude rata muslimani se nece moci odbraniti-. Hajde molim te objasni mi sta ove hriscanstvom nadojene rijeci znace

Izvrnuo sam znacenje - ako bude rata muslimani se nece moci odbraniti-. Hajde molim te objasni mi sta ove hriscanstvom nadojene rijeci znace

Упозорење да могу бити надјачани од Срба, којима су већ тада у кулоарима пријетили да требају да буду послушни или ће на силу/оружано бити научени.
СДА је годину дана раније почела да формира неке паравојне јединице, тако да то није била празна прича.

Dragone necu da idem sta je bilo u tursko doba ali za vrijeme drugog svjwtskog rata u Bosni su se desili takvi zlocini da je to za nevjerovati i tu su srbi najvise stradali. Ali svakako da nije bilo stranaca od 90tih pa naovamo da zaustave rat jos bi duplo vise bosnjaka bilo mrtvih ali vas bi svakakoo na kraju protjerali. Ne mozes me ubijediti u suprotno.
Srbija je pred kraj rata došla sa vojskom na granicu na Drini. Ko zna šta bi bilo i sa nama i sa Bošnjacima, možda bi i jedni i drugi nestali.

To je bilo upozorenje. Da se ne počinje rat i sukobi, da se uvaži mišljenje i srpskih delegata.
Upozorenje, strašno ali potrebno za ta luda vremena, na kraju krajeva mi smo i pristali na Lisabonski sporazum ali su se Bošnjaci povukli.

SAD "začepile usta" Dodiku: Mislimo što smo rekli, osuđujemo zakone koje je usvojila NSRS​

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je na nedavne odluke vlasti entiteta Republika Srpska, ocijenivši ih kao neustavne i suprotne Dejtonskom mirovnom sporazumu.

"Kao što je već naglasio glasnogovornik State Departmenta, SAD će odlučno stati protiv svih postupaka domaćih političkih aktera koji ugrožavaju sigurnost i stabilnost Bosne i Hercegovine. Mislimo što smo rekli – osuđujemo zakone koje je sinoć usvojila Narodna skupština RS-a, jer su neustavni i u suprotnosti s Daytonskim sporazumom", navode iz Ambasade SAD-a u BiH.

SAD "začepile usta" Dodiku: Mislimo što smo rekli, osuđujemo zakone koje je usvojila NSRS​

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini reagovala je na nedavne odluke vlasti entiteta Republika Srpska, ocijenivši ih kao neustavne i suprotne Dejtonskom mirovnom sporazumu.

"Kao što je već naglasio glasnogovornik State Departmenta, SAD će odlučno stati protiv svih postupaka domaćih političkih aktera koji ugrožavaju sigurnost i stabilnost Bosne i Hercegovine. Mislimo što smo rekli – osuđujemo zakone koje je sinoć usvojila Narodna skupština RS-a, jer su neustavni i u suprotnosti s Daytonskim sporazumom", navode iz Ambasade SAD-a u BiH.

Портир из хамбасаде саопштио 😂

U ambasadi su jos uvijek pomoćnici pomoćnika drugog bivseg sekretara bivšeg ambasadora

Počela “primjena” Dodikovih zakona: SIPA privremeno obustavila aktivnosti u Republici Srpskoj, MUP RS odbio provesti dvije naredbe Tužilaštva BiH!​

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) privremeno je obustavila svoje aktivnosti na području Republike Srpske, saznaje Istraga iz više izvora u SIPA-i.

U SIPA-i ne postoji zvaničan akt kojim je to naređeno, ali je direktor SIPA-e, Darko Ćulum, pod pritiskom vlasti iz Republike Srpske naredio svojim podređenim da “privremeno obustave” sve aktivnosti na području Republike Srpske. Naređeno je da SIPA može samo “obavještajno” djelovati na području RS, ali da nikakve konkretnije akcije ne može obavljati do sredine naredne sedmice kada će biti donesena konačna odluka o daljim aktivnostima.

Prema informacijama Istrage, danas je i MUP Republike Srpske odbio provesti dvije naredbe Tužilaštva Bosne i Hercegovine. Osim toga, MUP RS nije želio dostaviti SIPA-i izvod iz kazneno-operativne evidencije za dvije osobe iz Banje Luke koje su uhapšene zbog prijetnje državnoj sutkinji Seni Uzunović.

SIPA je, podsjećamo, u četvrtak navečer u Banjoj Luci uhapsila Marka Plavšića i Ljubana Vukovića zbog prijetnji sutkinji koja je osudila predsjednika RS Milorada Dodika. Na to je reagirao i sam Dodik.

“Kako je moguće da naši ljudi u SIPA-i ne vide o čemu se ovdje radi? Mi samo čekamo da legalno to završimo i to će biti završeno, SIPA ovdje neće djelovati. Kako ste onda mogli dvojicu ljudi da pošaljete u Sarajevo? Sram vas bilo. I vi nam onda pričate ovdje kako ste vi patriote. Niste nikakve patriote. Zbog jedne video objave, oni šalju dvojicu naših momaka da ih tamo maltretiraju po Sarajevu”, kazao je Dodik.

Nakon toga, direktor SIPA-e Darko Ćulum je pozvan u Banju Luku na sastanak sa čelnicima MUP-a RS. Ćulum se opirao da izda pismenu naredbu da se pripadnicima SIPA-e zabranjuje rad na području RS. Međutim, kako bi smanjio pritisak, Ćulum je obavijestio načelnike svih odjeljenja u SIPA-i i saopćio im da do srijede prekinu veći dio aktivnosti u Republici Srpskoj, te je naređeno da se prekine operativna saradnja sa MUP-om RS.

Podsjećamo, Narodna skupština RS u četvrtak je izglasala Zakon o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja pojedinih institucija BiH na području RS.

“Ovim zakonom propisuje se neprimjenjivanje i neizvršavanje zakona i zabrana djelovanja vanustavnih institucija BiH na teritoriji Republike Srpske. Zakon o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 49/09, 74/09 i 97/09) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske. Zakon o Tužilaštvu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 42/03, 3/03, 37/03, 42/03, 9/04, 35/04, 61/04 i 97/09) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske.Zakon o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH”, br. 25/04, 93/05, 48/07, 63/23, 9/24 i 50/24) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske. Zakon o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu („Službeni glasnik BiH”, br. 27/04, 63/04, 35/05, 49/09 i 40/12) neće se primjenjivati niti izvršavati na teritoriji Republike Srpske”, navedeno je u Zakonu koji je usvojen u NSRS.

Sve je ovo uslijedilo nakon što je Sud BiH osudio Dodika na godinu zatvora i šest godina zabrane obavljanja dužnost zbog neprovođenja odluka OHR-a.

Poslednja izmena:

Back