DODIK IZAŠAO U JAVNOST SA PODACIMA Stvorena je tajna organizacija sa ciljem UNIŠTENJA Republike Srpske

JankoTheGreat

Buduća legenda
Poruka
27.326
DODIK IZAŠAO U JAVNOST SA PODACIMA

Stvorena je tajna organizacija sa ciljem UNIŠTENJA Republike Srpske

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: EPA

Milorad Dodik član Predsedništva BiH, izjavio je da je Obaveštajno bezbednosna agencija (Oba) tako stvorena organizovana i koncipirana tako da deluje i radi protiv Republike Srpske i da podriva temelje njenog postojanja.

- Naravno jedan broj naših ljudi pristao je da služi tu podaničku ulogu koja je nepodnošljiva. Oba je kriminalno mesto i postavljena je tako da servisira ono što je njima potrebno. Tom agencijom rukovodi osoba koja je falsifikovala diplomu o svom školovanju i da to nikome u BiH ne smeta.

U Oba postoji mnogo nezakonitosti i kao član Predsednista tražiću informaciju o smeni srpskog kadra u toj agenciji. Mnoge te nezaposlenosti su prouzrokovane dolaskom neadekvatnuh kadrova na mesto zamenika koje je tu dobro Mladen Ivanić bivši član Predsednistva BiH. Zamenik direktora Oba je srpski kadar koji je dozvolio da se promene procedure pravilnika i mnogo toga i nikada se nije suprostavio ničemu što se radi protiv Republike Srpske.

To je kadar Mirka Sarovića predsednika SDA i Branislava Borenovića Predsednika stranke PDP. OBA je pratila ne samo političko rukovodsto Republike Srpske već i Srbije što je neprihvatljivo za bilo kog Srbina koji radi u zajedničkim institucijama BiH. Već pola godine i agencija Sipa je bez srpskog člana jer SDA stranka nece da glasa za njihov izbor, a još nije izabran ni direktor Regulatorne agencije, a to mesto pripada srpskom narodu, ali SDA neće da glasa iz svojih kalkulantskih razloga za jer žele da dobiju kadar na koji mogu da utiču, naglasio je Milorad Dodik i dodao da se SDA teško odrekla svojih "ljubimaca" Mirka Sarovića predsednika SDA i Branislava Borenovica Predsednika PDP-a.

Milorad Dodik

https://www.alo.rs/vesti/region/dodik-bosna-obavestajne-sluzbe-republika-srpska/318343/vest

SDS_PDP su spremni na sve da sruse Dodaru pa i po cenu da sruse srpsku. Saraduju sa Bakirom ili cak vise, rade za njega. Potpisuju razne akte i glasaju za razne zakone koji su antisrpski.

Svaki diktator teži da veže svoju sudbinu sa sudbinom naroda i države,država to sam ja.Šuplja priča Dodo skloni se više dosadio si,isti slučaj je AV takav je bio i Sloba sve trulex do trulexa kad zajašu ne puštaju ni za živu glavu

Dodara = RS

Da nema njega vec davno bi bila srusena RS i bosanski Srbi prebaceni u maticu preko Drine. Vec davno bi bila neka oluja 2

Bice kriticno ako ga sruse. Narod mora da brani Dodaru

Dodara = RS

Da nema njega vec davno bi bila srusena RS i bosanski Srbi prebaceni u maticu preko Drine. Vec davno bi bila neka oluja 2

Bice kriticno ako ga sruse. Narod mora da brani Dodaru

Dodara je bio krajiški socijalista devedesetih, doveden da se ukloni nacionalistički SDS.
Koliko moraš biti malouman da vezuješ sudbinu Republiku Srpske za Dodika?
Da ne pominjem da se setio da je Srbin tek 1999, pre toga je terao maltene Čedinu priču.

Dodara je bio krajiški socijalista devedesetih, doveden da se ukloni nacionalistički SDS.
Da ne pominjem da se setio da je Srbin tek 1999, pre toga je terao maltene Čedinu priču.

dodik.jpg

.
.
.

.
.
.

.
.
.
.

.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
..
.

.
.

.
.
.
.
.
...................................

.
.
.
.

dodik_17.jpg

Mektić: Dodikova reprezentacija izdala srpske povratnike u FBiH

Autor:
N1 BiH

Mektić: Dodikova reprezentacija izdala srpske povratnike u FBiH
Izvor: N1

"Čim je Dodikova reprezentacija zasjela u Sarajevo odmah je dala saglasnost Fahrudinu Radončiću da se migranti iz Bihaća premjeste u srpsko selo Lipe. Pet godina sam bio ministar u Savjetu ministara i pet godina nisam dozvolio da se migranski centri prave u srpskim povratničkim selima", kazao je Dragan Mektić, član Glavnog odbora SDS, saopšteno je iz ove stranke.

"Dozvolivši da se migranti iz Bihaća presele u selo Lipe, Dodik je izdao je Srbe na tom prostoru i pokazao da je ranije samo manipulisao migranskom krizom a da ga zaštita interesa srpskih povratnika ne zanima nimalo", kazao je Mektić.

On je ustvrdio "da je Dodik čim je došao u Sarajevo popustio Bakiru Izetbegoviću i Fahrudinu Radončiću i dozvolio da se izrade migrantski centri u srpskim selima gdje se danas nalazi oko 1000 migranata".

Govoreći o SNSD-ovom glasanju protiv smjene Staše Košarca Mektić kaže da je "SNSD ponizio čitav srpski narod a Dodik pokazao da njegova koalicija sa SDA i HDZ itekako funkcioniše a pogotovo kad se radi protiv interesa srpskog naroda".

"Košarac je na jedan drzak način ponizio i ismijao sve mjere koje su se tada donosile za sve građane kako bi se sačuvalo javno zdravlje i da je morao juče biti smijenjen. Dodikova priča o internoj kazni SNSD-a o zabrani kandidovanja Košarca iduća dva izborna ciklusa je velika manipulacija", ponovio je Mektić.

On je rekao da "postoje tri razloga zbog kojih je SNSD morao smijeniti Košarca zbog nedoličnog ponašanja tokom pandemije korona virusa".

"Prvi razlog je činjenica da je Košarac svojom bahatošću ismijao napore zdravstvenih radnika i sve rigorozne mjere kojih se narod pridržavao svo vrijeme. Drugi razlog je činjenica da je Staša Košarac taj dan bio pozvan na obilježavanje stradanja mladih srpskih vojnika u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu a da mu je bio preči dernek u Sarajevu od davanja pošte stradalim srpskim vojnicima. Treći razlog zbog kojeg je Košarac morao biti smijenjen leži u Košarčevoj izjavi je došao na dernek da zahvali doktoru koji mu je liječio majku što pokazuje da ovaj visoki funkcioner SNSD-a nema povjerenje u zdravstvo Republike Srpske već članove svoje porodice šalje u Sarajevu", obrazložio je Mektić.

http://ba.n1info.com/Vijesti/a44014...entacija-izdala-srpske-povratnike-u-FBiH.html

Mektic je isto na prvoj liniji kontra Dodare
Mektic je jak ko zemlja

Kad socijalista postane nacionalista.
Zvuči poznato?
"POSTOJI NOVAC" Dodik poručio da je Srpska spremna na plati održavanje izbora na svojoj teritoriji

milorad-dodik-lider-snsd-04
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

audioplayer2.png

Lider SNSD Milorad Dodik ponovio je da postoji novac za održavanje lokalnih izbora i da je Republika Srpska spremna da na račun Centralne izborne komisije BiH uplati 1,6 ili 1,7 miliona KM, koliko košta njihovo održavanje u Srpskoj.

-To je jedan način. Drugi način je da se na Savetu ministara donese odluka, ali ima nekih koji to neće i zato i nije donesena - rekao je Dodik i dodao da je SNSD uvek bio za to da izbori budu održani, ali da se napravila atmosfera da oni koji ne žele izbore sada odjednom govore kako žele, a drugi ne.

On je istakao da je SNSD vladajuća partija koja insistira na izborima, te da su se iz tog razloga žalili Ustavnom sudu BiH, od kojeg očekuju da se vrati dan izbora na onaj zakonom previđen.

Dodik je podsetio da je CIK odlučio da pomeri održavanje izbora za 40 dana, a ne za 30 kako je to zakonom predviđeno, te upitao zašto članovi Komisije nisu odlučili da se datum održavanja lokalnih izbora pomjeri za 20 dana.

Govoreći o koalicijama na lokalnim izborima u Republici Srpskoj, Dodik je rekao da se one ne mogu praviti sa SDS i PDP. Prema njegovim rečima, u nekim lokalnim zajednicama može se desiti da se sve tri stranke - SNSD, DNS i SP pojave sa svojim kandidatima.

https://www.blic.rs/vesti/republika...-na-plati-odrzavanje-izbora-na-svojoj/fm7se4e

Svaki diktator teži da veže svoju sudbinu sa sudbinom naroda i države,država to sam ja.Šuplja priča Dodo skloni se više dosadio si,isti slučaj je AV takav je bio i Sloba sve trulex do trulexa kad zajašu ne puštaju ni za živu glavu
I to što kažeš, neki dan prijavio da mu kao neki prijeti, Srbin neki, ako je i prijetio, platio da mu prijeti.
Preuzeo patent od Vučića, svi oguglali na njegovu ugroženos' pa mu više niko ne prijeti.
Umjesto da se bave njihovim lopovlucima, bave se što im tobože neko prijeti.

RASPODJELA OPREME 11

Zbog neravnopravnog statusa Vukanović zatražio otcjepljenje Hercegovine od RS-a

R. D.

2h 25min

79

Nebojša Vukanović

Užarena diskusija između poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kritike ministara u vladi Radovana Viškovića dovele su do niza zanimljivih replika i zahtjeva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Narodni poslanik SDS-a iz istočne Hercegovine Nebojša Vukanović polemizirao je s resornim ministrom zdravlja Alenom Šeranićem o nabavci respiratora u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Interesuje me koliko je te opreme došlo u Hercegovinu i da li je Hercegovina sastavni dio Republike Srpske ili smo mi smeće i otpad", povikao je u svom stilu Vukanović.

Vidjeli smo maloprije jedan sjajan prijedlog narodnog poslanika gospodina Bundala, nastavio je, da se doveze smeće dole oko mog sela, da se mi zatrpamo smećem i Dubrovnik te tako prkosimo Hrvatima.

"Ako Hercegovina nije u sastavu RS-a, dajte vi ovdje donesite neku odluku da se mi otcjepimo. Lako ćemo mi, imamo dovoljno resursa, energije i šume", izjavio je Nebojša Vukanović neposredno prije nego mu je predsjedavajući isključio mikrofon.

Hercegovina uskoro trazi nezavisnost. Hercegovacki rebelsi se naoruzavaju

RASPODJELA OPREME 11

Zbog neravnopravnog statusa Vukanović zatražio otcjepljenje Hercegovine od RS-a

R. D.

2h 25min

79

Nebojša Vukanović

Užarena diskusija između poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i kritike ministara u vladi Radovana Viškovića dovele su do niza zanimljivih replika i zahtjeva.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Narodni poslanik SDS-a iz istočne Hercegovine Nebojša Vukanović polemizirao je s resornim ministrom zdravlja Alenom Šeranićem o nabavci respiratora u vrijeme pandemije koronavirusa.

"Interesuje me koliko je te opreme došlo u Hercegovinu i da li je Hercegovina sastavni dio Republike Srpske ili smo mi smeće i otpad", povikao je u svom stilu Vukanović.

Vidjeli smo maloprije jedan sjajan prijedlog narodnog poslanika gospodina Bundala, nastavio je, da se doveze smeće dole oko mog sela, da se mi zatrpamo smećem i Dubrovnik te tako prkosimo Hrvatima.

"Ako Hercegovina nije u sastavu RS-a, dajte vi ovdje donesite neku odluku da se mi otcjepimo. Lako ćemo mi, imamo dovoljno resursa, energije i šume", izjavio je Nebojša Vukanović neposredno prije nego mu je predsjedavajući isključio mikrofon.

Hercegovina uskoro trazi nezavisnost. Hercegovacki rebelsi se naoruzavaju

Ма докле ћеш више да се лажно представљаш и сукобљаваш Србе са Србима?

Миришите једни другима чарапе и пркна, а пустите нас да се политички препуцавамо! Јер ми ћемо између себе политички, а са вама ...

1592482109400.png

VUKANOVIĆ OPLEO PO DODIKU: "Neugodno mi je bilo gledati kako Cvijanović i Višković stoje iza leđa Vučiću i Dodiku, ponizili ste Republiku Srpsku"

"Nikad dosad Republika Srpska nije bila u drugom redu, gdje ju je danas smjestio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, stavivši predsjednicu i premijera na marginu sastanka s Vučićem kao neke dvije marionete."

1592482183500.png

Prije 23 min

Ovo je danas u Narodnoj skupštini RS-a izjavio Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu SDS-a, reagujući na pozicije koje su danas imali premijer Višković i predsjednica Republike Željka Cvijanović na sastanku u Beogradu.

"Vrlo sam se neprijatno osjećao kad sam gledao premijera Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u drugom redu iza Dodika i Vučića. Dodik je, ipak,član Predsjedništva BiH, a Cvijanovićeva i Višković predstavnici Republike Srpske“, naglasio je Vukanović.

Vukanović je tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a rekao da opozicija čuva dignitet ove institucije i da je zbog diskusija opozicionih poslanika Narodna skupština regionalno priznata.

„Koliko je Narodna skupština važna, govori podatak da je prva vijest u dnevniku Dubrovačke televizije bila iz Narodne skupštine Republike Srpske, a danas na sastanku Vučića i Dodika u Beogradu jedna od tema je bila rasprava s jučerašnjeg zasjedanja o privatizaciji 'Elektroprivrede Republike Srpske'“, kazao je, između ostalog, Vukanović.

Obraćajući se Šuliću, koji je vodio današnje zasjedanje Skupštine, Vukanović je rekao:

"Vidite, gospodine Šuliću, da je veoma važno ovo što govorimo u Narodnoj skupštini, jer se u regionu prenose vijesti iz našeg zasjedanja. I kad budete raspravljali o Poslovniku, pozivam Vas da ne kastrirate ovu Narodnu skupštinu."

U Beogradu je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić imao sastanak s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, koji je danas, iako o tome nema ustavna prava, govorio ponovo o stanju u Republici Srpskoj, dok su iza njega stajali predsjednica i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i Radovan Višković.

Ovim je, kaže Vukanović, ponižena Republika Srpsku, koju po Ustavu predstavlja predsjednik Republike Srppske, a ne član Predsjedništva BiH iz RS-a.

(BN/SB)

četvrtak, 18. jun 2020, Izvor: Tanjug
Irinej: Srbi sa obe strane Drine su isti narod

Srpski patrijarh Irinej izjavio je danas, na sastanku u Beogradu s delegacijom Republike Srpske, da Srbi u Republici Srpskoj i Srbiji nisu susedi, već jedan narod.

Patrijarh je u razgovoru sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom, predsednicom RS Željkom Cvijanović i premijerom RS Radovanom Viškovićem, rekao da je svaki susret s Dodikom za njega praznik, kao i svaki njegov odlazak u Banjaluku, odnosno Republiku Srpsku, gde, kako je kazao, odlazi sa radošću i sa radošću se vraća.

Istakao da građani RS nisu susedi, već narod iste nacije, iste vere, kulture i istog jezika.

"Mi smo jedan narod koji je silom prilika podeljen u predele i države, ali to je sporedno. Bitno je kako se mi kao narod odnosimo jedni prema drugima", poručio je patrijarh.
On je rekao da je tako bilo u prošlosti da tako mora biti i u budućnosti.
Dodik je rekao da je patrijarha informisao u ime rukovodstva Republike Srpske na koji način napreduje izgradnja rusko-srpskog pravoslavnog centra u Banjaluci i drugih objekata koji su planirani na prostoru Republike Srpspke.

"Veoma sam ponosan na činjenicu da na ovaj način Njegova svetost opaža i govori o Republici Srpskoj", rekao je Dodik .

Ti da cutiš. Tvoj odrod i prodajna dusa Milo je ko istaknuta mlada kom. unjara bljesnuo pocetkom devedesetih, pre toga bio clan partije, pa huskao protiv hrvata govore i da nece nikad igrati sah zbog sahovnice... Ti je bilo zarad guz. ice, potom lopov novu politiku vodi opet zarad guzi. ce...
Ti nekom to da prebaci.....

Poslednja izmena od moderatora:

Back