Додик: Бошњаци желе мигранте у БиХ

Zato ste vi vrlo poderivi.Deremo vas sasvim sami.Svaki dan smo sve jači a vi sve slabiji.
Dotućićemo vas sami i sve će na kraju biti naše.Uzećemo vam i trokutistan kada ga opustoše migranti.Do tada će krajina odavno biti pod hrvatskom kontrolom.Proširićemo Republiku Srpsku jer mi smo jaki a vi ste slabi.Ni srbija nam ne treba više.Meki ste i slabi. Hehehehehehe..umorili ste se.Hoćete bolji život.Navikli na mekano.Navikli ste na pun stomak sa malo rada.A mi smo jaki.Krv nam je jaka.Na nama koplja se lome i vatra se gasi.Mi smo jaki.Rođeni sa vukovima.
Uzećemo vam sve.

Evo ne daju iz Unsko-sanskog katona da ih ubacuju. Moraće ih Laktašenko ugostiti u voćnjaku.

"Unsko-sanski Kanton
25. Avgust 2020.
Kako su "misteriozno nestali" migranti sa entitetske linije: Jučer desetine njih, a danas...
1598564297664.png

Na lokaciji na kojoj je jučer boravilo desetine migranata, danas je uočena samo manja grupa, a nije poznato gdje se nalaze ostali

Veći dio migranata koji su jučer vrijeme proveli između dvije policijske patrole na međuentitetskoj liniji u blizini Bosanske Krupe, ''nestao'' je tokom večeri, prenosi N1.

Na lokaciji na kojoj je jučer evidentirana veća grupa migranata, danas je uočena manja grupa, a nije poznato gdje se nalaze ostali.

Iz MUP-a USK i MUP-a RS nisu komentarisali ovaj slučaj, a na mjestu događaja i dalje su prisutni pripadnici policije.

Podsjećamo, nekoliko desetina migranata boravilo je jučer na međuentitetskoj liniji između Novog Grada i Bosanske Krupe jer im policija ne dozvoljava prolaz prema Unsko-sanskom kantonu.

Oni ne mogu dalje jer je operativni tim ovog kantona donio odluku da zabrani kretanje migrata sredstvima prevoza kao i pješačenje."
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti...ske-linije-jucer-desetine-njih-a-danas-584519

Evo ne daju iz Unsko-sanskog katona da ih ubacuju. Moraće ih Laktašenko ugostiti u voćnjaku.

"Unsko-sanski Kanton
25. Avgust 2020.
Kako su "misteriozno nestali" migranti sa entitetske linije: Jučer desetine njih, a danas...
Pogledajte prilog 754866

Na lokaciji na kojoj je jučer boravilo desetine migranata, danas je uočena samo manja grupa, a nije poznato gdje se nalaze ostali

Veći dio migranata koji su jučer vrijeme proveli između dvije policijske patrole na međuentitetskoj liniji u blizini Bosanske Krupe, ''nestao'' je tokom večeri, prenosi N1.

Na lokaciji na kojoj je jučer evidentirana veća grupa migranata, danas je uočena manja grupa, a nije poznato gdje se nalaze ostali.

Iz MUP-a USK i MUP-a RS nisu komentarisali ovaj slučaj, a na mjestu događaja i dalje su prisutni pripadnici policije.

Podsjećamo, nekoliko desetina migranata boravilo je jučer na međuentitetskoj liniji između Novog Grada i Bosanske Krupe jer im policija ne dozvoljava prolaz prema Unsko-sanskom kantonu.

Oni ne mogu dalje jer je operativni tim ovog kantona donio odluku da zabrani kretanje migrata sredstvima prevoza kao i pješačenje."
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti...ske-linije-jucer-desetine-njih-a-danas-584519
Šta misliš gde su?:per:
Kod nas nisu.

"
"Migranti imaju jasan cilj: Ne želimo u Republiku Srpsku nego u kampove, pa u Evropsku uniju

27. Avgusta 2020. 17:58

Migranti u mjestu Prokop u opštini Bosanska Krupa, blizu entitetske linije razgraničenja, rekli su danas Srni da se oni ne žale na policiju Republike Srpske i da nisu zainteresovani da prelaze u Srpsku, nego da žele nazad u kampove i dalje u EU.

Migranti su rekli da su iz Pakistana i da njih autobusom prevoze pripadnici policije Unsko-sanskog kantona.
Oni su rekli da nemaju ni hrane niti vode, a neki tvrde da su se već dva puta vraćali u kamp “Lipa” i da su ih ponovo dovozili do granice sa Srpskom.
Mještani su rekli da žive u strahu zbog njihovog prisustva, a jednom čovjeku u Prokopu migranti borave u dvorištu.
Izvještač Srne ranije je javio da je na međuentitetskoj liniji između Republike Srpske i Federacije BiH u opštini Krupa na Uni, na granici sa Unsko-sanskim kantonom (USK), povećan broj migranata sa strane FBiH.
Srna saznaje da od jutros pripadnici policije USK dovoze migrante na međuentitetsku liniju razgraničenja."
https://www.bl-portal.com/drustvo/m...ku-srpsku-nego-u-kampove-pa-u-evropsku-uniju/

Dobro, nije preša, neka vas sad za sad kod Laktašenka kad vas je primio u BiH.

"
"Migranti imaju jasan cilj: Ne želimo u Republiku Srpsku nego u kampove, pa u Evropsku uniju

27. Avgusta 2020. 17:58

Migranti u mjestu Prokop u opštini Bosanska Krupa, blizu entitetske linije razgraničenja, rekli su danas Srni da se oni ne žale na policiju Republike Srpske i da nisu zainteresovani da prelaze u Srpsku, nego da žele nazad u kampove i dalje u EU.

Migranti su rekli da su iz Pakistana i da njih autobusom prevoze pripadnici policije Unsko-sanskog kantona.
Oni su rekli da nemaju ni hrane niti vode, a neki tvrde da su se već dva puta vraćali u kamp “Lipa” i da su ih ponovo dovozili do granice sa Srpskom.
Mještani su rekli da žive u strahu zbog njihovog prisustva, a jednom čovjeku u Prokopu migranti borave u dvorištu.
Izvještač Srne ranije je javio da je na međuentitetskoj liniji između Republike Srpske i Federacije BiH u opštini Krupa na Uni, na granici sa Unsko-sanskim kantonom (USK), povećan broj migranata sa strane FBiH.
Srna saznaje da od jutros pripadnici policije USK dovoze migrante na međuentitetsku liniju razgraničenja."
https://www.bl-portal.com/drustvo/m...ku-srpsku-nego-u-kampove-pa-u-evropsku-uniju/

Dobro, nije preša, neka vas sad za sad kod Laktašenka kad vas je primio u BiH.
U Republici Srpskoj nisu.
Gde ti čitaš da su u Republici Srpskoj pa tako komentarišeš?
Islam puca jače od heroina.

MIGRANT IZ ALŽIRA NAPAO STARICU U TUZLI: Udario ju je pesnicom u glavu, policija ga nakon hapšenja pustila na slobodu
Bosna i Hercegovina
22.10.2020. 12:47h

Migrant koji je najverovatnije poreklom iz Alžira juče je brutalno udario stariju ženu u naselju Sjenjak u Tuzli, a policija ga je nakon hapšenja pustila na slobodu.

Migrant se prvo nasilnički ponašao u poslovnici supermarketa Bingo, a nakon što su ga radnici udaljili iz objekta, vidno uzrujan fizički je napao 65-godišnju ženu inicijala F.A. koja je prodavala povrće.
Nju je brutalno udario pesnicom u predelu glave, a nedugo nakon događaja je lišen slobode.
lg.php

Portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da je o jučerašnjem događaju obaveštena Policijska stanica Istok čiji su službenici preduzeli mere i radnje.
"Njemu je uručen prekršajni nalog, a obaveštena je i Služba za poslove sa strancima radi poduzimanja mera iz svoje nadležnosti", precizirala je Kapidžić.

Migrant je nakon obrade u policiji pušten na slobodu.
Kurir.rs/Klix.ba
--------------------------------------------------------------------------
Ne bi on tako prošo u Republici Srpskoj.

Додик каже да Бошњаци желе мигранте у БиХ, што потврђује ...
Што потврђује много тога у задњих 20-так год.
Чак су људе који су били против, називали фашистима ... 😆

MIGRANT IZ ALŽIRA NAPAO STARICU U TUZLI
Звиз - шамарчина :think:

Milanović mi je najbolji o tim pederskim ljigavim političarima i ljuckopravašima :mrgreen:

https://www.novilist.hr/vijesti/hrv...-je-hrvatskoj-pokazao-jezik-ili-srednji-prst/

“Osuđujem nasilje prema migrantima, ali sam na strani hrvatske policije”

Osvrnuo se potom na optužbe za nasilje hrvatske policije prema migrantima. Posljednje je ovog tjedna iznio ugledni britanski Guardian.

“Gdje ti ljudi žive? Ti ugledni strani mediji, pratim ih već godinama, pratim i Fox i CNN, više nisam siguran da postoje ozbiljni mediji. Postoje mediji u kojima rade šarlatani, ali njih nazvati ozbiljnima je potpisati optužnicu Hrvatskoj.

Ja sam zemlju vodio kad je velik broj migranata prešao preko Hrvatske, imam neki benefit sumnje. Ajmo se pomaknuti pet godina i biti tu gdje jesmo. Vala migranata više nema, granice se moraju poštivati.

To mi je rekao bivši britanski premijer na jednoj večeri koja je trajala sedam sati. Mislim da broj ljudi dolazi na nedopustiv i ilegalan način i dolaze, čekaju svoju priliku, to nisu ljudi koji su egzistencijalno ugroženi i na njih se ne primjenjuju konvencije o prognanicima.

Ovo danas nije to. Pravilo zabrane pushbacka se odnosi na one koje vraćaš u kandže lava, dakle u nešto opasno. Ne znam tko je više od hrvatske policije pokazao više empatije prema tim ljudima. Ja moram biti sebičan kad su u pitanju hrvatski interesi. Policija radi za 6.000 kuna i popiju metak, a radili su za 40% manju plaću napadača koji je bio bravar”, rekao je predsjednik.

Država ne postoji bez represije i sile, to nije lijepo, ali to je tako, poručuje.

“Ne radi se o ljudima koji će kad ih se vrati prema Bihaću, tamo neće biti uhapšeni ili ubijeni. Tog prava kojeg oni traže nema u međunarodnom pravu. Osuđujem nasilje, ali sam na strani hrvatske policije”, poručio je Milanović.

Back