Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Znaš šta je izlaz? 🤔
Izlaz je da prestaneš da činiš drugima i činiš sebi ono što želiš. Da - SEBI!
U večitom nastojanju da budemo dobri pređemo granicu da budemo sebi dobri.
Malo po malo, počni da menjaš stvari.
Idi za početak kupi sebi nešto novo, uzmi neku knjigu i napravi svoje omiljeno jelo.
Ne mora čovek stalno da živi u diktatu drugih.
Kada to budeš shvatila, da prvo SEBI valjaš, pa drugima, stvari će se promeniti.
I još jedan koristan savet - kada nešto želiš uradi ga po svom. Jer najvrednije što dajemo jeste da budemo ono što jesmo i radimo ono što nas čini srećnim.
Ucim to°.

Screenshot_20220816-041637_Instagram.jpg

Radijatori ° lejzi beg (ne fotelja) ° neko takvo lepo okruzenje eto mastam 🔥🔥🔥🤞🤞🤞👍 razmisljam.

Dobar dan.
Ja sam danas radila oko sat, iako sam još na odmoru, zbog primopredaje sa koleginicom.
Koristim još ovo malo odmora.
Kupila sam paprike, očistila i zamrzla, da imam na zimu da pravim punjene paprike, kad ih nema.
Pošto je strašno vruće, pustili smo od jutros klimu.
Za popodne nemam neke planove, da idem negde mi je prevruće, samo ću se kod kuće odmarati. Možda spremim neku večeru. Idem da pijem kafu i pušim, i da se odmaram popodne. Gledaću da ovih nekoliko dana još iskoristim koliko god mogu.
Inače sam stvarno smršala kilo i to je baš super.

Dobro veče.
Vrućina je ubibože.
Ja zamesila lepinje da muž njima napravi komplet. Ja sam večerala šljive. Pokušavam da preskačem večeru jer se mnogo bolje osećam. Ćerka danas ceo dan radi, nigde nismo išli, a i dobila je. Ja sam malo sredila kuću i spremila večeru i bavila se sa drvima. To je priča bez kraja, ali završiće se nekako.
Imala sam danas puno obaveza ali sam se smejala mužu od srca na neke njegove fore i to mi je ulepšalo dan.
Mnogo sam srećna zbog svoje kilaže, iako je to tako malo, i to što sam se rešila da tu večeru regulišem.
Danas dan pun izazova privatno, ali uspela sam. Bolele su me noge, pa sam popila tabletu i prošlo me.
Sutra je praznik i ništa se ne radi. Samo spremim ručak i to je to. Kažu da će biti 39 stepeni. Nigde po ovoj vrućini ni da ideš.
Ali sam se malo obodrila što je stigao deo drva. I umesto da od dosade visim po internetu, sredila sam kuću.
Iako nije svaki dan ni lep ni srećan, ja nekako pokušam da od lošeg dana izvučem nešto dobro. Pokušala sam da budem malo mirnija u životu. Kako to da objasnim. Da sa manje drame vodim borbe u životu, da sa manje energije postignem više, i da se na kraju krajeva ophodim u životu ljubaznije i bez naglih emocija. Kod mene to teško ide, prvo skoči pa reci hop, zato što mi je narav takva, ali ako mogu u poslu da budem trezvena i sračunata, nije zgoreg da to malo primenim i u privatni život. Kažu - ne daj da ti emocije budu jače od razuma. E pa tako. Nekako. Gledam da živim opušteno. I da se vodim parolom - rešiće se. Jer kada sa manje drame pristupiš svemu, šanse za bolji ishod su veće.

Dobar dan.
Uživam u još ovo malo dokoličarenja što mi je ostalo.
Pošto su se pare već smanjile posle onih silnih kupovina, a i izlazilo se i trošilo svašta na hranu, sad više nema mrdanja nigde. Jedino da ćerka časti, ali ona sprema ispite i ide sa svojim društvom od svojih para, mene ne zarezuje. Ja volim da izađem da malo mrdnem iz kuće, i da negde uživam u lepom ambijentu. Sad će neko reći kako to da čoveku od 53 godine, a to je moj muž, nisu dosadili izlasci, da ne uzimamo sad mene, ja sam još mlada ili se bar tako vodim, ali nisu. Do kada ćemo nas dvoje ovako, ne znam, godine prolaze, dete poraslo, a mi idemo i sedimo sa omladinom. Ali to je valjda tako kad voliš, šta znam. Nije ni bitno, onako bez veze pišem.
Za pristojan izlazak čak i u dvoje treba kinte, nekom ne zvuči mnogo, ali ako se istrošiš pre toga, sve ti je skupo i mnogo. Te ću ja naredna tri dana odmora provesti kod kuće, ali se tešim da ovakav nerad s moje strane još nije zabeležen do sad.
Pustile smo klimu, ja dinstam sataraš, ona uči. Opet bih mogla da zaspim koliko me obara ova vrućina. Smršala sam malo i zbog toga sam mnogo zadovoljna. Jutros kad sam ustala i kad sam sebi u ogledalu bila baš lepa, i čupava i sve, to je mnogo dobar osećaj.
Kad krenem na posao eto prilike i da se sredim i pokažem nove stvari, a i lepu liniju, to je za 3 dana.
Malo mi je žao što nigde nismo išli, prvi put za sve ove godine braka, ali i to se dešava. Kola ćemo popraviti kad budu došle pare, a tek treba i da se pogledaju, majstor nije bio tu.
Ali koliko sam se ja naodmarala ovog odmora uz bukvalno ležim i džonjam, jedem i spavam, odem nešto kupim i izađem, i jedino što spremim ručak - to je neopisivo. Toliko godina sam kukala da sam umorna - e sad sam se baš odmorila. Istina je da treba negde otići da se malo promeni, ali ako ne možeš, i pasivan odmor dobro dođe, naročito meni koja je stalno pod stresom. Ovoga puta 16 dana bez razmišljanja, samo mozak na otavu, ni brige ni pameti. To mi je trebalo posle mnogo godina - da budem baš opuštena kompletno ceo odmor.

Pogledajte prilog 1208376

Odgovara mi da se ususkam ovako uz cebe 🔥 citam kako je dobro sad vidim objasnjeno🔥🔥.
Bili su neki jastuci za trudnice jednog dana kupujem to ako budem imala gde da ih perem kako bi se bolje odmarala dok spavam.
Kad spavaš sa jastukom izmedju koljena štitiš ledja. Od kad tako spavam ledja me ne bole.

Dobro veče.
Moj odmor se danas završio, neplanirano pre isteka. Sačekao me je ceo dnevni meni oko tekućih problema, nabavka po kiši, apoteka, prodavnica, ručak, sudovi, veš, posteljine, još i ovde smo imali u kući neke priče i umorila sam se kao pas. A treba i kuče da izvedem. Vratih se ja danas u surovu realnost, ne zbog poslova u kući, već su me sačekali problemi i mozak mi je preopterećen. Ne znam ni kako dišem. Uobičajene trzavice sa kojima svi živimo, ali te poremeti, mene bar jeste poremetilo. Izvesti psa mi je sada kao robija. On nije tu, a ona je u još gorem stanju od mene. Ubilo me je i vreme, ono rano ujutro nevreme me probudilo, muž i ja smo sa strepnjom gledali i slušali tu alaudžu iznad nas. Posle sam zaspala ali nikakav mi je san bio u vrućini. Ceo dan nismo mogli da se razladimo jer je padala kiša i nismo mogli da otvorimo, tek sad uđe malo vazduha. Jutros mi se glava oznojila, to je bio pomor od vrućine, gušenje.
Ovo leto je bilo užasno što se tiče vremena.
Onda sam se već ubuđala u kući i mislim se da odem u kancelariju već u ponedeljak da malo promenim. Smorena sam ko kuvana noga. Sve za šta sam ja sad posle stresova i posla ceo dan je samo da zaspim. Ima jedna svetla tačka u svemu tome, pa ću bar s mirom ići u krevet. Danas apsolutno nijedno jedino uživanje u mom životu. Nula.

Dobro veče.
Moj odmor se danas završio, neplanirano pre isteka. Sačekao me je ceo dnevni meni oko tekućih problema, nabavka po kiši, apoteka, prodavnica, ručak, sudovi, veš, posteljine, još i ovde smo imali u kući neke priče i umorila sam se kao pas. A treba i kuče da izvedem. Vratih se ja danas u surovu realnost, ne zbog poslova u kući, već su me sačekali problemi i mozak mi je preopterećen. Ne znam ni kako dišem. Uobičajene trzavice sa kojima svi živimo, ali te poremeti, mene bar jeste poremetilo. Izvesti psa mi je sada kao robija. On nije tu, a ona je u još gorem stanju od mene. Ubilo me je i vreme, ono rano ujutro nevreme me probudilo, muž i ja smo sa strepnjom gledali i slušali tu alaudžu iznad nas. Posle sam zaspala ali nikakav mi je san bio u vrućini. Ceo dan nismo mogli da se razladimo jer je padala kiša i nismo mogli da otvorimo, tek sad uđe malo vazduha. Jutros mi se glava oznojila, to je bio pomor od vrućine, gušenje.
Ovo leto je bilo užasno što se tiče vremena.
Onda sam se već ubuđala u kući i mislim se da odem u kancelariju već u ponedeljak da malo promenim. Smorena sam ko kuvana noga. Sve za šta sam ja sad posle stresova i posla ceo dan je samo da zaspim. Ima jedna svetla tačka u svemu tome, pa ću bar s mirom ići u krevet. Danas apsolutno nijedno jedino uživanje u mom životu. Nula.

Biće bolje.
Veliki zagrljaj
Proći će.

Biće bolje.
Veliki zagrljaj
Proći će.
Hvala ti Rokerko 💖 💖 💖
Ne znam, u teškom smo periodu i ja se loše osećam.
Sutra počinjem da radim, hvata me očaj. Sve mi se nešto skupilo, sve. Nije mi nešto ni do priče. Proći će, znam.
Jedna seda više i jedna bora više. To je život. Počinjemo da idemo ka onom težem delu života, kao da već nije dovoljno težak. Jedino što me teši jeste što ću ja ostati, bilo dobro ili loše, ono isto dete u duši koje radi pomalo lude stvari i ne da sebi da posrne ili se ne bori. Nek bude kako bude, ali ja svoj duh ne dam. N e
d a m.

Poslednja izmena:
Dobar dan.
Malo sam se sabrala. Prosto mi nije dan. Ne bih da pišem šta me muči, ali proći će, sve prođe.
Sišla sam kupila sebi kafu i nešto slatko, skuvala čorbu, ispekla karađorđeve. Žao mi je što će sutra loše vreme pa ne mogu da obučem novu haljinu i sandale i torbu sa sindrom. Leto je već prošlo, a ja svoje nove stvari nisam iznosila. Biće još lepih dana, nadam se.
Jedino ove haljine za po kući i do prodavnice, osevapile su se.
Posle farbanja boja kose mi je lepa, danas da operem kosu sutra pred posao. Nemam volje ni za čim. Dan pred povratak na posao je teška depresija. Još je i loše vreme.
Ja sam ručala, popila kafu i jela neke napolitanke sa kokosom, to mi se baš svidelo. Imam cigareta, a to me stvarno teši, bar mogu da pušim koliko hoću. A ovi problemi proći će, doći će neki drugi. Tako je uvek. Onda kada ugrabim a grabim što je do mene da uživam u životu - dobro je. I za šta se borim i izborim. Mimo toga, ako bih pustila da život radi od mene šta hoće - bila bih u ***** neviđenom. Ovako ja sama sebi činim kad i koliko mogu, ujedam, trzam se, borim, ali sam živa. Toliko živa.
Baš u tom svom šutiranju u dupe problema i stresova, znam da sam živa. Dok god je ove glave, ona misli i traži rešenje, reč utehe, reč osvešćenja, reč razuma, reč podrške. Kasno je da budem ljuta na život koji ne ide prema planu. Jer nikad nije ni išao. Moje je samo bilo da shvatim kako da se prema tome ophodim. Verovatno nisam uspela, ne mirim se ja lako sa stvarima koje mi se ne sviđaju, ali da, reći ko ga **** - to je poenta.

Drage moje Rokerko i Zauz, hvala vam 💖
Bolje sam i to dosta. I ćerka je bolje.
Odmaram se. Oprala sam kosu i skratila nokte, pošto mi je jedan pukao do živca. Moraće da uzmu za večeru šta ima u frižideru, ja ne mogu ništa. Pojela sam jedan ceo slatkiš sama i odmah mi je bolje :lol:
Više čak i ne očajavam što moram da radim :lol:
Razmišljam šta sutra da obučem. Mogu komotno crvenu haljinu jer se stomačić smanjio. Ali ako bude sreće obući ću novu plavu haljinu koja mnogo lepo stoji i izgleda otmeno. Ne znam videćemo. Proceniću ujutru vreme. Imam šta da obučem, imam da biram pa ću videti. Bitno je da sam se sredila, jedino kasnije pod tuš.
Samo sam pomislila neke stvari i shvatila - ej bre ženo sve se reši, imaš divan život, hvala Bogu 💖 ovo će proći 💖

Polako da ozdravljujem te kad mi bude bolje° onda trebam do zubara da izvadi ostatke jednog zuba° (slucajno sam pri jelu naisla na koscicu od tada me je strah da ako sam ispadne nece lepo zarasti nece nesto biti kako treba panicila sam imala taj napad anksioznosti jednom) zakazem te izvadi.
Panicim od tog bola koji ocekujem° unapred panika° koliko para treba za lek posle toga koji se pije.
Panika da ce se to inficirati otici na mozak da cu se osetiti lose lose lose° eto danima jedem krekere pijem caj°bilo je povracanja mnogo losih osecaja.
Sve me je stiglo pregazilo° eto lezim gledam kako se umiriti ici polako iz dana u dan°juce sam uspela da se istusiram jedva bas sam slabasna.

Poslednja izmena:
Polako da ozdravljujem te kad mi bude bolje° onda trebam do zubara da izvadi ostatke jednog zuba° (slucajno sam pri jelu naisla na koscicu od tada me je strah da ako sam ispadne nece lepo zarasti nece nesto biti kako treba panicila sam imala taj napad anksioznosti jednom) zakazem te izvadi.
Panicim od tog bola koji ocekujem° unapred panika° koliko para treba za lek posle toga koji se pije.
Panika da ce se to inficirati otici na mozak da cu se osetiti lose lose lose° eto danima jedem krekere pijem caj°bilo je povracanja mnogo losih osecaja.
Sve me je stiglo pregazilo° eto lezim gledam kako se umiriti ici polako iz dana u dan°juce sam uspela da se istusiram jedva bas sam slabasna.
Ne razumijem...Izvadila si zub ili jos nisi?

Ako ti je ostao deo zuba posle vađenja, ništa strašno, malo ga iscimaj jezikom.
Ako je prošlo neko vreme, dobiješ anestetik, lepobtu zaseku izvadeo taj zaostatak.
Dobiješ da piješ antibiotike i nešto protiv bolova, nije tako strašno.
Dobro onome koji se plaši zubara deluje strašno.
Biće to sve ok.

Da li si prehlađena?
Hej,ostalo ti je pola zuba, to se očas izvadi.
Znam, treba skupiti hrabrost i otići.
Nije tako strašno kako deluje.
Jesam°nigde ne izlazih° eto tek sad u setnju° ama prala ruke asepsol sve se cisti eto° bila sam na popravkama bolelo je ° al' ovo vadjenje bas ne volim da idem prejak strah znojenje znojenje dlanova.
Bas cekam da mi bude bolje (nije izgovor) kako bi mogla da stojim hodam idem normalno.

Raspao se ° nije ispao ceo te sam ga povredila koscicom° deo koji je ostao treba da vadim kad ozdravim°.
Nista...izvadice ti zubar ostatak,neces ni osjetiti pod anestezijom.
Posle toga nikako ne ispiraj ranu.Brze ce zarasti.
Antibiotik obicno ne treba posle vadjenja zuba,ali to zubar procjenjuje.
Uglavnom,ne brini...moze da prodje skoro i bez krvi.🙂

Ako ti je ostao deo zuba posle vađenja, ništa strašno, malo ga iscimaj jezikom.
Ako je prošlo neko vreme, dobiješ anestetik, lepobtu zaseku izvadeo taj zaostatak.
Dobiješ da piješ antibiotike i nešto protiv bolova, nije tako strašno.
Dobro onome koji se plaši zubara deluje strašno.
Biće to sve ok.
Bice sve u redu 💗💗💗 .

Samo hrabro, Zauz, po opisu taj zub je samo za vađenje.

Meni je zubar vadio zube koji jedva da su se videli koliko su bili truli i izlomljeni.
Imala sam i ja strah od zubara i baš zbog tog straha došla u situaciju da sa 45godina imam totalnu protezu.
E toga treba da te bude strah.
Znam da je teško i da ti svašta prolazi kroz glavu kad sedneš na onu stolicu i vidiš sve one instrumente.
Bolje istrepeti kratkotrajan strah i popraviti kvaran zub nego doći u situaciju u kojoj sam ja.
Dobro malo strah malo nemar.
Kad ozdraviš, polako, sama ili sa nekim u tvojoj blizini da ti drži strah.
Bićeš dobro.
Samo se opusti.

Samo hrabro, Zauz, po opisu taj zub je samo za vađenje.

Meni je zubar vadio zube koji jedva da su se videli koliko su bili truli i izlomljeni.
Imala sam i ja strah od zubara i baš zbog tog straha došla u situaciju da sa 45godina imam totalnu protezu.
E toga treba da te bude strah.
Znam da je teško i da ti svašta prolazi kroz glavu kad sedneš na onu stolicu i vidiš sve one instrumente.
Bolje istrepeti kratkotrajan strah i popraviti kvaran zub nego doći u situaciju u kojoj sam ja.
Dobro malo strah malo nemar.
Kad ozdraviš, polako, sama ili sa nekim u tvojoj blizini da ti drži strah.
Bićeš dobro.
Samo se opusti.
Samo sto se ne onesvestim kad sednem na stolicu° gledam u plafon° radio mi je popravke vise zuba°odose pare° ovaj jedan o kom pisem se malo vidi da ga nema panicim uvek zbog toga te sta cu sad° delujem sebi bas lose zato sto se to desilo medjutim sta sad.
Ove ostale sam popravljala kad sam mogla°sad kad se ovaj izvadi redovno da skidam kamenac.
Jesu ti radili proteze na kocice ili one druge da ih cuvas u casi plus kako izgleda odrzavanje?(Hrabrim se da idem°.)
(Ako bude ko imao da ode sa mnom do zubara ° ne vole da idu kao trebam sama sto me odsece°.)

Poslednja izmena:

Back