Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

U pravu si ali Marfi je moj drug. Čim se obradujem najbanalnijoj stvari i imam pozitivne misli tera me baksuz. Krene mi na bolje kad se iskukam, istresem dušu i sredim misli. Realno treba biti smiren i realan. Prošli smo dve smrti roditelja u dve godine i realno sve prođe, proći će i ovo. Ali da me tera loša sreća to je prosto fakat. Običnim stvarima se obradujem i paf neko sranje.
Lakše mi je da se iskukam. Papir trpi sve. Da zovem bliske ljude neću, suviše mi je teško. Ovako anonimno je lakše.
Ja znam da nikom neće biti bolje da mu pričam šta mi se dešava, pogotovo ne njima dvema. Ja jesam zauzela temu sa svojim izlivima nemoći, ali je manje zlo nego da kukam u kući. Ako je to za ban, ne marim. Ako i nije normalno, ne marim. Nisu meni sve koze u redu i to je sasvim legitimno da neko smatra ovo neumesnim.
Ali ja sa vama delim i lepe trenutke pa ne vidim da to iko tako vidi. To je stvar percepcije.
I iskreno mi je nebitno. Nisam ja u stanju da tupim šta je ispravno ili ne, samo da olakšam malo muku, ništa više.
Kad bude uspeha i slavlja a dao Bog biće puno ja ću to uvek podeliti.
Samo rezonujem, da me ne shvatiš pogrešno.
Verujem u tvoje dobre namere i hvala ti.
Nisi baksuz i nemoj tako da razmisljas.
Samo ti je preslo u naviku da tako posmatras stvari.Treba se svemu pozitivnom radovati,a ne zamisljati da ce nas ako se radujemo odmah nesto suprotno sustici.
Imas tu pozitivnu osobinu da se radujes malim stvarima,ali i negativnu da od sitnih neprijatnosti pravis bauk.I drago mi je da si shvatila da ti ne zelim zlo,ako ti kazem neku kritiku.😉

Mužu je noga bolje hvala Bogu, bar mislim. I moja ruka je bolje hvala Bogu. To je bitno. Stigao nam je naš mini šporet i radi. Hvala Bogu i za to. Sad možemo skuvati nešto, snaćićemo se.
Malo mi je lakše trenutno. Posebno sam srećna što su terapije sledeće nedelje od 6 popodne, zbog spavanja i organizacije.
Počela sam da pokušavam da jedem desnom rukom. Nije baš išlo naročito, ali sam danas malo jela i uspela donekle.
Bar mogu da skuvam sad jelo i kafu.
One su našle neka drva, valjda će uzeti, već su dovoljno iskomplikovale do sad.
Ali eto nešto malo veselije. Gledala sam film pre sve ove ludnice i tako mi je leglo, rekla sam sebi u toku bolovanja ako pogledam film na konju sam.
To mi je onako bilo da malo odmorim dušu.

Eto nešto smešnije na svu ovu muku. Onaj moj udvarač sa fizikalne ni prethodna dva dana nije odustajao od priče, danas sam mu rekla da sam promenila termin i rekao je baš mi je drago da smo se upoznali.
Kaže ćerka eto ova moja drugarica ide u teretanu da nekog upozna, u kuću ne ulazi, a ti slomiš ruku i odeš na fizikalnu i neko ti se udvara. Da joj kažem obesiće se :lol:

Screenshot_20220121-181634_Chrome.jpg

💖

Treba da idem kod frizera plus kod zubara / ako ne danas u ponedeljak / boli me tamo nekad bio zub pa pored dosta krvi smanjila se izraslina / boli me vrat uvo oko lopatice misici ne znam ni sta se tu pije protiv bolova bez recepta.
Zubarka jedna skida kamenac druga radi ostalo / naci tu drugu je bas cekanje bila je dugo na odmoru.
Televizor ponovo ne radi nabio mi los osecaj zbog toga / nemam snage bas se trudim da se izvucem.
Imam strah od zubara / odlaska tamo / treba mi neko da bude uz mene da se ne onesvestim.

Dobar dan. Pila sam kafu i pušila desnom, ali da palim cigaretu još ne mogu, a i češanje po čelu ide teško, da se pokrijem desnom isto slabo. Već držim šolju u ruci. Uspevam da sečem hleb. Sad sam već u stanju da se pobrinem sebi oko jela za doručak i večeru. Ne mogu još sama da se kupam, mogu, ali ne i da uđem i izađem iz kade. Kosu ne mogu sama da perem. Zube perem levom polovično kako mogu. Mislim da ima još do oporavka do kraja. Ali ne ustajem sa bolovima i nisam ukočena. Da se češljam ne mogu desnom, ali sada već pravim sama frizuru. Oblačim se sama. Koliko je to moguće, nisam im teret. Ćerki pomažem oko ručka i dajem joj da pravi sada sve što je lako i brzo, takođe smo dva dana kupili ručak jer smo bili bez ikakvog šporeta. Sudovi joj nisu problem, ona to pere redovno svako veče i kuhinja je kod nje cakum pakum. Mašinu uključimo zajedno. Muž čisti po kući i usisava, ćerka riba kupatilo i briše prašinu. On ide sa mnom svuda i po lekarima šta treba za mene. Ona vodi malog psa, on velikog. Ona ide u nabavku. Muž popravlja šta treba, juri majstore, rešava grejanje, ide po lekove i tako ostale poslove.
Ja jedino što mogu da radim je da platim nešto online, mada za to sada nema para, vodim računa šta se kupuje i brinem o budžetu i sposobna sam da idemo kupiti na ček nešto ako je neophodno. Bukvalno još ništa ne mogu da radim rukom.
Sledeće nedelje imam još sedmicu terapija, pa u sredu posle toga na Banjicu. Muž mora sledeće nedelje da ode u dz po doznake za ovaj mesec, taman da vidi sa doktorom da li da krenem sa radom od kuće ili ne, i šta lekar misli. Ja mogu da kucam desnom i ide malo sporije i moram da odmaram ruku, ne mogu dugo, ali pokrete u ruci imam, sve u svemu još ne znam ništa kad krećem da radim. Svejedno ću za prvo vreme raditi od kuće. Sada je opasno da idem bilo gde, naročito po ovom vremenu, a da nosim kompjuter ne mogu, to u desnu ne sme.

Nas dve smo doručkovae i popile kafu, ona ode da uči. Nisam trenutno sposobna da gledam film, gleda mi se po stoti put noting hill ali ne mogu sad, nešto mi je teško. Muž spava. Danima nismo spavali ko ljudi. Ja sam sinoć zaspala u 10 i spavala do 9, konačno nadoknadila malo sna. Imam neki sprej aqua ice i mažem tri puta dnevno, posle njega se rodim. Njih dvoje brinu i o psima, i lekove i terapija malom, srećom živ je i ok je, obojica su dobro. Ja sam se skoro skinula sa lekova, a juče sam uzela gutljaj rakije od breskve koju smo kupili za Ng. Prava je rakija, nije aroma, ima after taste. Toliko je dobra da reči nemam.
Kad sam bila dan pre povrede u kafani Ćevap kod Dekija doneli mi kajsiju hemiju. Mene misle da zeznu šta je prava rakija. Ma idi. Ko za kafu. A ja sam iskusan panelista i još plus moje zvanje.
Breskovača nam je top. Topla preporuka za Tikveš.

Danas ćemo spremati na malom šporetu. Videćemo kako će biti. Nadam se dobro. Ne bih da zvučim glupo, ali je to ipak i naš šporet i naše iskustvo. Ako se ova mala ne snalazi, ja ću tu da sve kontrolišem.

Uspele smo da napravimo musaku, hvala Bogu. Čekamo majstora za kupatilo. Mini šporet radi hvala Bogu Gospodu. Za hranu se moramo snaći, morali smo da kupimo delove, ali niko nije umro gladan, snaći ćemo se. U ovakvim situacijama se vidi hvala Bogu ko ti je prijatelj, a da u životu ima rešenja. Neću da se nerviram više. Samo ću svaki problem i svakog đavola koji nas je napao matematički precizno da seciram i zavrnem mu vrat.

Jel misli neko da će me slomiti par problema? ?
Nije nego.
Sve ispušene đoke koje su se pokazale u ovom periodu sačekaću na svom tanjiru sa apetitom. A i one stare, sad kad mi se probudio inat. Od dobrote nema vajde, ovde vlada samo đon.

Ne radim ništa. Skuvala sam kafu, zapalila cigaru, odmaram se. Baš neću da ostavim cigare, uživam u tome i pušiću do smrti. I boli me zirehnadla koliko to košta i da li ću natovariti boleščinu. Puca mi više đoka i za zdrav život i za to da živim kao bednik. To nije ni bio, niti je moj stil, niti će biti.

Što se tiče Tehnomanije, definitivno više nikada ništa tamo neću kupiti. U ponedeljak zovem tržišnu. Ako ne zamene šporet do utorka, pišem tužbu.
Toplo vam preporučujem da tamo više ne kupujete ništa, obična fukara.

Dok je Tehnomaniju držao moj komšija Šijan ja sam kupovala i sve je bilo u redu. Prodao je mafiji i to je sada dno dna.

Znam i ko je sada vlasnik i s kim je u dilu i ko ga reketira. Šta se onda čudim njihovoj poslovnoj politici? Sodoma i Gomora.

Back