Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Da znaš.
Pre bih rekla povređena sujeta.

Koliko dugo obično pere?
Meni hoće da se desi da pere duže ako pretrpam mašinu.
Dosta dugo je i imamo.

Nije samo pakost.
Traje to već neko vreme.
Ne dotiče me njeno ponašanje.

Bila sam kočijaš kad sam čula da u subotu treba da radim.
Vikend će mi zbog generalke biti ispretumban.
Neke stvari moram da pomerim za neki drugi datum.
Nisam baš merila ali toliko dugo nije prala. Ne pretrpavam, posebno što ona nešto meri od 1-5kg veša, a ja sama ni ne mogu toliko veša da skupim.

Možda ti se uključila neka dodatna opcija, tipa viši nivo vode ili veća zaprljanost veša, onda ume da pere u nedogled.
Nema to kod mene, mašina je vrlo jednostavna sa jednim točkom koji ja okrenem gde hoću i kako hoću da pere. Zato sam je i uzela misleći da mi se neće dešavati takve situacije kao što si navela. Može li da se produži vreme pranja zbog slabe struje?

Mislila sam da perem kosu, ali prvo neću da sjebem taman zalečena leđa, a drugo mi je hladno, muž je rekao nemoj takođe. Imam neku čupavu frizuru za dane kad mi je masna kosa, ali šta ću, preče mi je zdravlje.
Ne mogu klimu da pustim, a u stanu je hladno.
Ni prvi ni poslednji put.
Pri tome mi se sjebala jedna slušalica, ali srećom radi.
Skuvala sam kafu u ovo doba, jednom se živi.
Bar sam mirna oko ručka. I svega ima.
Treba malo više da uživam u svemu sjajnom što sam uradila, a manje se nerviram oko sitnica.

Slobodna sam sad. Išla sam da prošetam, jako je hladno. Sutra toplije, u petak i za vikend baš lepo. Taman i plata leže, i taman šetnja / šoping.
Baš mi je to postao lep ritual, šetnja / šoping. ?

S tim što sve imam. Bar ja tako mislim. Od haljine sam odustala, ovo ostalo imam, jedino da odem po escajg i kutiju za hleb. Imali smo naravno kutiju, ali se razvalila. Imam i pribora, ali toga nikad dosta. Treba mi i prostirka za kupatilo. Od odeće i obuće imam sve, ne kupujem sad ništa jer po ovoj zimi neću da se mrznem. A za ostala godišnja doba imam i u višku, mogu da biram. S obzirom da ne nosim ni ono što imam, i da idem retko u kancelariju, nemam sastanke uživo, a pri tome je i jako hladno, od mode ništa.
Njih dvoje imaju sve.
Jedino što mogu je da kupim još jednu pidžamu, toga nikad dosta. I to neki polar. Idem i prvom prilikom da kupim još termo čarapa. Sve ostalo je čist višak.

Poslednja izmena:
Dobar dan.
Pre podne mi bilo gusto sa vremenom.
Još sam i brzinski paketić spremala u radnji.
Uspela sam da ga prošfercujem pored deteta i da bezbezdno odnesem u boravak da ne provali.
Vidi ona nosim dve tašne
Šta je u tašni?
Džakovi za smeće.

Ovo je mali paketić.
To je za decu koja učestvuju u predstavi.
Onaj glavni Deda Mraz tek treba da donese.

Jedva čekam veče da odmorim.
Ovih par dana su baš žestoki što se tiče posla.

Ja sam očajna.
Pola sata čekam autobus.
I zima mi je.
Vičem i komp.
A umorna ko pas.
Uspela am da zamolim šefa da radim sledeće nedelje od kuće

Došao je, sela sam nekako
Sve me boli ali od umora
Još sutra preživeti u kancu i posle sam od kuće
Odobrio mi je i odmor za prazničnu nedelju jer će jedna koleginica raditi
Samo da dođem kući ovako šlogirana i legnem

Poslednja izmena:
Dobro veče.
Još sutra u kancelariju i posle konačno polako.
Uradila sam neke bitne stvari popodne kući, nisam sve, ali ne mogu, sutra ću.
Sad ću lepo da pustim malo muziku i grejem se. Treba telefon da napunim, mnogo mu kratko traje baterija.
Sledeće nedelje idemo na druženje da zatvorimo godinu. Prvi put da mi se baš ide. Nisam izašla nigde još od letos.
Danas mi je bila divna scena kada je veliki cuko otišao od stola i došao da me pozdravi na vrata, ugušio me, nije hteo da se odvoji.
Mali je bolje, značajno.
Sutra leže i plata, a ja ću posle posla da odem da pogledam pidžamu i uzmem čarape, ako me ne mrzi, pošto mi je usput. Taman da se častim picom.

Dobar dan.
Igračke za paketić pripremljene.
Meni poklon pripremljen.
Mužu ću isto usput.
Ostali još slatkiši i slaniši.
Polako kreće priča, uključuje se jutub i gugl mapa.

Juče se oduševila paketićem.
Od svega jedino joj se smoki nije svideo.
Kaže morala je da improvizuje jer je zaboravila tekst.
Niko nije primetio.
Kažem ti ko Radovan 3, a ko je to?
Sat vremena smo se smejale.

Mene **** kolaps na NBG i novom mostu
Užas jedan
Pošla sam u banku
Ovaj grad je nesnosan
Midlim se da batalim banku i odem kući

Naišao mi je bus do Brda, još samo da stignem.
Naravno gužva je, pukoše leđa od kompa ali šta ću.
Imam sendvič i vodu i bombone i brufen u torbi, imam muziku i net, izguraću nekako. Svakako posle banke odoh u šoping da malo vratim elan, ako budem sposobna za to uopšte

Poslednja izmena:
Dobro veče.
Uzela sam čekove, podigla pare, završila sve u banci i došla pravo kući.
Ćerka je bila dobra da ode u Ada mol da mi kupi pidžamu i sebi po šminku. Ja sam prvo popila kafu i otišla pod vruć tuš da dođem sebi.
Najgore je prošlo sa poslom. Stranci su na odmoru. Sledeće nedelje od kuće i ne moram da se upinjem ko sivonja, manje je posla. U četvrtak u kafanu a posle sam na odmoru do 10.
Živela sloboda.
Osećam se ko da sam se rodila.
Ćerka će mi uzeti pidžamu u Women's secretu. Zaboravih da joj kažem da mi kupi farbu, ali mislim se da čak odem kod frizera u nedelju, Gagi radi nedeljom.
Neke zaostale poslove u kući ću kasnije, sutra, whatever. Sad uživam u zasluženom odmoru i vikendu.

Uzela mi je i farbu. Pečem pogačice u rerni, a imam tri kapitalca, tri zamrznuta savršena pasulja kad budem išla u kancelariju. Ili kad im se jede pasulj, hop, izvadim, nema kuvanja tog dana.
To je baš bogat štek, uz krilca, džigericu, riblje štapiće, i pun frižider zimnice.
Danas su oni išli u kafanu, uzeli su u Valteru neke trakice, kažu da je đubre i skupo, a tufahije su odlične.
Od sad zna se, Valter samo ćevapi, a za ostalo Čedić.
Treba da izvedem kuče, ali neka sačeka.
Proslavljam svoju slobodu uz muziku, skinula sam ovu pesmu u telefon i uživam.

Juce je bilo vikanja uvece ( kako kite za katolicke praznike daj samo strano samo da nije nase) cula sam nije mi bilo dobro / jutros sam otisla do kupatila jedva kida me od bola cela desna strana.

Kupio mi je danas burger(nema tu luka mogu da jedem) / lepo zapakovano (kartonska kesa kartonsko ono u cemu je) ne moze da se jede nema ukus gurnuli list bez ukusa zelene salate plus kečap ("ne moze senf ne ide uz to") malo bez ukusa uzasno.

Back