Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro veče.
Smrzosmo se živi.
Puštena je klima i i dalje je hladno. Muž se smrzo, šta dalje reći.
Mene leđa bole. Sad me boli i noga. Sve me je udarilo u levu stranu.
U raspadu sam. Da je bar toplo, pa da kažeš, lepo je, toplo, odmorim dušu.
Na sve moje bolove još i ova hladnoća koja se uvlači u kosti.
Imam rolku, futrovan duks i džemper, debele čarape, futrovanu trenerku i još jedne čarape i opet mi je hladno.
Ne idem u kancelariju do petka. Valjda će biti bolje do tad.
Ja ne mogu da opišem sa kojom mukom sam se sinoć istuširala, sve me je bolelo.
Kosu neću ni prati do daljeg, zbog ove zime.
Da neko ovoliko plaća i mrzne se, mislim da smo mi jedini ljudi u Beogradu.
Muž kaže da mu je toplije napolju, obuče jaknu i čizme i nije mu zima.
I rerna je pekla i šporet je kuvao i ništa. Ništa. Ja ću da se pokrijem ćebadima i ležim, ustanem da pušim i vratim se u krevet. Ne znam ni šta bih.
Da hodam ne mogu, da radim po kući ne mogu, sve me i nervira, i još mi je hladno.
Idem da nađem deblji duks, onu najgoru sindžu. Pa ako ne bude bolje, obući ću najdeblji džemper preko toga.
Ovako kako sam sad - smrzoh se.
Došla je zima, duga i hladna, jbo joj pas mater, i da ne pijem lekove i ne radim, pa da se lepo bar napijem.
Sve ukurac.
Ja bih dosad počupala onog ko je kriv za to smrzavanja. Sve mi uzmi osim grijanja.

Zar ne moze neka grijalica da dogrije?
Ili kupis polovnu termo pec?
Sad jos i nisu neki minusi,a napolju je danas bilo relativno toplo.Sta ce biti kad budu?
Meni je od 22 do 24 optimalna temperatura.
Ako ce ti takvo lose grijanje biti cijelu zimu,moras nesto uciniti.Ja bih se radije odrekla drugih stvari,ali grijanja nikako.
I jos cekas sledecu godinu,a zima tek pocela.

Priznanajem samo grijanje kad mogu biti u kratkim rukavima, sve ostalo mi je teško podnošljivo. Kad mi je hladno u kući ujedam.
Ne mora se biti u kratkim rukavima zimi, to je vec bahato 🙂, ali ni ovo "bundanje" nije rjesenje.
Ako je u sobi hladno,covjek se nikad ne moze obuci dovoljno toplo.
Od svih prirucnih grijalica i slicnih grejnih tijela,mislim da je termo pec najbolja i najekonomicnija,odnosno samo ona moze ugrijati prostor trajnije.
Grijalice,uljani radijatori su slabiji...a kvarcne grijalice narocito nisu nizasta.
Klimom se takodje ne moze ugrijati prostorija zimi,ma sta pricali o tome da kao moze.

Svo to dogrevanje je jedno veliko ništa, sve imam, samo klima dogreje. Kod nas je sve otvoreno dnevna, hodnik, trpezarija i kuhinja, peć na jednom mestu ne pomaže.
Meni je normalna temperatura zimi 22.
Sa klimom postignemo 23.
Inverter nam jeste rešenje, ali sada nemamo para za to.
Za sada pomaže i ova koju imamo i rerna koja peče svaki dan, srećom. Znači puno.
Preživećemo nekako ovu zimu, kako smo i prethodne, pa kad skupimo pare, uložićemo u grejanje.
Nemam više čega da se odreknem. Čizme su nužne, džemper isto, koji mi je inače poklon. Par hiljada na nešto mi nije dovoljno za ovoliko ulaganje.
Već se svega odričem, frizera, kozmetičara, ne trošim mobilni, pa šta više.
Nemam čega da se odreknem.
Pušenja neću a to je opet par hiljada mesečno. Svakako ne pokriva ni i od invertera.
Bolje je pitanje zašto ja koja toliko plaćam moram da se dogrevam i zašto nam je stalno hladno?

Idem da jedem, baš sam gladna. Mučiće me želudac, opet se gojim, ali sa ovim leđima sad ne mislim ni o čemu.
Zabole me i za liniju i za sve.
Samo da me prođu leđa.
Pred spavanje da uradim vežbe.
Idem da namažem i mast.

Ne mora se biti u kratkim rukavima zimi, to je vec bahato 🙂, ali ni ovo "bundanje" nije rjesenje.
Ako je u sobi hladno,covjek se nikad ne moze obuci dovoljno toplo.
Od svih prirucnih grijalica i slicnih grejnih tijela,mislim da je termo pec najbolja i najekonomicnija,odnosno samo ona moze ugrijati prostor trajnije.
Grijalice,uljani radijatori su slabiji...a kvarcne grijalice narocito nisu nizasta.
Klimom se takodje ne moze ugrijati prostorija zimi,ma sta pricali o tome da kao moze.
Onda sam čitav život bahata. Ja drugačije ne mogu da funkcionišem.

Već smo se mi pošteno odrekli, jer smo njima dvema kupili kotao da imaju čime da se greju, i obezbedili drva. Na more sam išla davne 2015. godine.
Ali ne kukam.
Nije to poenta.
Poenta je što centralno grejanje plaćamo preskupo.
Kada je njima dvema pukao kotao, mi smo morali da se snađemo, ko će?
Ne mogu žene da crknu od zime jbg.
Ja ni psa ne bih ostavila na ulici.
Ali dalja odricanja ne prihvatam.
Imam i ja svoj život.
Da se živi normalno to mora, da se puši mora, da se obučemo to mora.
Uz sve smo i stan opremili i dete odškolovali.
Ne planiram da se više odričem, sem u slučaju nužde kao za kotao. Em što više ne može, em više i ne treba.
Drugi neka se malo odreknu i zavrnu rukave, od mene je bilo dosta.

Jela sam rusku, pršutu i pileća prsa, i neki lep hleb, ovako kasno, ali nije mi muka, za divno čudo.
Pustila sam muziku.
Ladno bih popila nes, i popila jednu rakiju uz kafu, rakija mi je postala merak, i to jedna.
Mislim se da budem luda ko što sam uvek i bila i da to uradim, nekako se uvek ustane kad moraš.
A izgura se i dan nekako bunovan, nije mi prvi put.
Neću još dugo biti mlada duhom, kad već nisam više po godinama, treba koristiti ove poslednje trzaje ludosti dok ih još ima.

Poslednja izmena:
Već smo se mi pošteno odrekli, jer smo njima dvema kupili kotao da imaju čime da se greju, i obezbedili drva. Na more sam išla davne 2015. godine.
Ali ne kukam.
Nije to poenta.
Poenta je što centralno grejanje plaćamo preskupo.
Kada je njima dvema pukao kotao, mi smo morali da se snađemo, ko će?
Ne mogu žene da crknu od zime jbg.
Ja ni psa ne bih ostavila na ulici.
Ali dalja odricanja ne prihvatam.
Imam i ja svoj život.
Da se živi normalno to mora, da se puši mora, da se obučemo to mora.
Uz sve smo i stan opremili i dete odškolovali.
Ne planiram da se više odričem, sem u slučaju nužde kao za kotao. Em što više ne može, em više i ne treba.
Drugi neka se malo odreknu i zavrnu rukave, od mene je bilo dosta.
Ne kapiram ni tebe.Ne planiras niceg da se odrices,a kukas da ti je hladno?
Ti se mrznes,a ne neko drugi, i ne moras da se pravdas nikome ovde.
Mi tj.ja 🙂 samo govorim da je u mom sistemu vrijednosti,topla soba prioritetna stavka.
I trudila bih se da je ostvarim i da se odreknem neceg drugog,ako vec tako mora.
I ne znam na koje druge mislis...ko ce ti to obezbijediti,ako ne ti sama.(Ne bukvalno sama,vec ti i tvoja porodica.)
Ili ako mi nije vec prioritet,onda se ne bih ni zalila na hladnocu.

Problem je samo što me kao i obično mrzi da ustanem, makar i za merak.
Ćerka je prala sudove i ostalo joj je još, samo neka vidi kako je meni. A ja sam sila majk za sudove. Punu kuhinju operem za pola sata. Trebaće joj kad se uda da dresira svoju porodicu bolje nego što sam ja svoju.

Već sam rekla da ćemo preživeti ovu zimu i kupiti kad možemo?
Ti po običaju zajebavaš ali iskreno no me interesa.

Idem pit kafu i rakiju na lekove i pušiti i iskreno puca mi *****, trošiću klimu, ustati kako moram, ako će mi biti bolje, ko ga ****.

Poslednja izmena:
Problem je samo što me kao i obično mrzi da ustanem, makar i za merak.
Ćerka je prala sudove i ostalo joj je još, samo neka vidi kako je meni. A ja sam sila majk za sudove. Punu kuhinju operem za pola sata. Trebaće joj kad se uda da dresira svoju porodicu bolje nego što sam ja svoju.

Već sam rekla da ćemo preživeti ovu zimu i kupiti kad možemo?
Ti po običaju zajebavaš ali iskreno no me interesa.

Idem pit kafu i rakiju na lekove i pušiti i iskreno puca mi *****, trošiću klimu, ustati kako moram, ako će mi biti bolje, ko ga ****.
Ja ne znam gdje ti vidis zaebavanje?
Normalno sam ti rekla svoje misljenje.
I iskreno,bez ikakve zaebancije.
Kukas tu danima da ti je hladno,a ne cinis nista da to promijenis.
Razumijem da nemas novca za trajno rjesenje,za te konvektore,ali brate,moze se naci i neko privremeno rjesenje za neke manje pare,a ne smrzavati se.
Samo to sam htjela reci,ni vise ,ni manje.
Ali ti, kao i obicno,ne trpis tudja misljenja,ni savjete,iako nisu zlonamjerni kao sto mislis.
Meni ni iz dzepa,ni u dzep.

Ja sam odavno rekla da bih prodala taj stan, i odselila se negde gde je normalno grejanje. Ali ljubinka kaže da stan ima brojne prednosti, pa zato trpe, tj. smrzavaju se zimi.
Meni se cini da je vise problem u karakteru,nego u stanu.
Kukas svaki dan za brdo sudja....ne cinis nista da sebi olaksas.
Kukas svaki dan da ti je hladno...ne cinis nista da to promijenis.
Znaci...ili ti nije toliko hladno i dzaba kukas ili si mazohista.

Nije pretoplo. Meni je taman.
A kad obuces majicu dugih rukava? ?

Ja sam odavno rekla da bih prodala taj stan, i odselila se negde gde je normalno grejanje. Ali ljubinka kaže da stan ima brojne prednosti, pa zato trpe, tj. smrzavaju se zimi.
Pa da. I za vodu je pisala danima da nemaju. Izes to ako sedim u stanu non stop, barem hocu da imam vodu i struju/grejanje. Narocito sad od kad radimo od kuce, kad zujis okolo i nema te pola dana, onda i istrpis

Pa da. I za vodu je pisala danima da nemaju. Izes to ako sedim u stanu non stop, barem hocu da imam vodu i struju/grejanje. Narocito sad od kad radimo od kuce, kad zujis okolo i nema te pola dana, onda i istrpi.
Kada sam danas pročitala šta je sve obukla da bi se ugrejala, pa kao da je na Pešteru,a ne u stanu u Beogradu.:sad2:

Ne mjerim limune, toplo je i uvijek mi je prozor otvoren na kip.
Ti arcis energetske sirovine.😂
Salim se...
Meni nije pretoplo u stanu,i nema sanse da drzim prozor na kip...bilo bi brzo hladno.
A nisam ni u kratkim rukavima,osim u rijetkim slucajevima.
Onda bude bas pretoplo...i za otvaranje prozora...ali to se rijetko desava,lozac je stedljiv.🙂
Nije ni hladno,ne mogu reci.Taman je...bar za sada,dok nema minusa.

Back