Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Ledy nemoj mnogo o komšiji, da na belaj ne izadje. Bilo je ovde raznih priča o komšijama

Gibanica spada u zasluge.
A ja sam matora za te stvari, to je za omladinu.
Osim toga liči na pećinskog čoveka i mator je, uopšte nije moj tip :lol:
Al dobar čovek ko leb, spasao nas je nebrojeno puta.
Ja sam ti takoreći aseksualna pošto me interesuje samo moj muž :lol:

Gibanica je planula i sad opet nema doručka za sutra :lol:
A ova večera za sutra će da ode kasnije :lol:
Kreči kreči i opet šareno
Tako i ja mesi spremaj i opet ispočetka :lol:

Al njegov osmeh ? to vredi
I siti trbusi nas troje
Šalim se.
Imam sarmu i za sutra, a dobra stara prodavnica radi, nego se ja zezam, šta god napravim da je lepo ispalo samo nestane ko ptičji rep i kad smo knedle pravile otišlo je ko da ih nikad nismo jeli.
Ja se zezam ali mene to raduje, da svi jedemo sa apetitom i da se radujemo mojim jelima i spremanju.

Poslednja izmena:
Screenshot_2021-12-12-20-19-49.png

Kod nas je drugo ime takva kanta :aha: da je srece bilo centralnog grejanja / grejanja na struju e da je srece bilo :aha: .

Dobro jutro.
Nema ni Maki već dugo, od letos.
Ja sam se jedva dovukla do stanice. Nigde nije očišćeno, a leđa me i dalje bole. Klizavo je i strašno, jedva sam došla. Sela sam u busu, a pored mene je seo neki grmalj koji smrdi ko tvor.
Kad mi neko kaže da voli sneg, znači stvarno. Nemoguće je ići, ako ne paziš, možeš samo da padneš. Kako sam došla s mojim leđima, ne znam.

Došla sam u neko doba s posla da radim od kuće. Sa sve kompom. Leđa su me bolela pa sam uhvatila neki taksi slučajno kod Buvljaka, prevoza nije bilo a ja sam jedva hodala sa kompom. Evo me kući, radim. Leđa bole, mazala sam i popila brufen. Srećom stigoh, pojela neku užinu i popila kafu. Samo kad sam došla. Ništa nije očišćeno i ići po ovome u bolovima je ubistvo.

Imala sam sreće što sam uhvatila taksi i došla pravo kući.

Dobro veče.
Ćerka je došla kući i saopštila da su joj jedine snegarice koje ima pukle. Šta ćemo, kako ćemo, traži, zovi, izvadim kreditnu i dam joj i moje čizme do tamo i karticu da ode da kupi.
Rekla je za sebe pravi sam mačak u čizmama
Tako ti je to, stalno neplaniran trošak negde.
Sreća što ima para, ali opet ono što sam sačuvala gotovo skroz ode. Klasika.
Nikad da mi ostane nešto para da sačuvam. Ne vredi. Ostavim ja i ćorak, stalno.
Uvek neki trošak.
Ne nerviram se, nego samo kažem.
Naravno sudove nije oprala jer zaboga nije mogla da stigne. Pa se ti uzdaj u decu, ćorak moj, i to veliki.
Ja slušam muziku, leđa su malo bolje. Opraću najnužnije, da imamo iz čega jesti.
Ona mora da svrati po cigare i hleb i večeru, jer smo počistili sve što je bilo u frizu, ne bude li svratila u top ću je ubaciti.
Deca...

Pustila sam joj poruku.
Može malo glava da služi da se misli, ne mora samo za feniranje.

Poslednja izmena:
Dobro veče.
Mene današnji dan totalno smlatio.
Jutros sva mokra, čizme propuštaju, preopteretila se sa teretom.
Došla kući, obula patike, koje su srećom izdržale do radnje, spremila ručak.
Dete u školu a ja u šoping.
Obišla veliki broj radnji da kupim nove čizme.
U jednom momentu se rasplakala, zovem muža, ni u jednoj radnji ne mogu da nađem čizme.
Ili su mi male ili su mi velike ili imaju paprenu cenu, te ni pokušala nusam da probam.
Kaže muž, smiri se, popij kafu, čaj, toplu čokoladu, šta god.
Ok, razmišljam idem prema futoškoj tu ima nekih kafića pa ću sesti, usput razgledam izloge i voala
Ugledam ih, cena ok, uđem, probam, nema mog broja, prodavac uslužan ponudi slične modele i najzad
Moje nožice krase nove čizmice za po ovom kijametu što nas očekuje.

Kući sam naravno došla u novim čizmama, na vratima zatekla obaveštenje o preporučenoj pošiljci, popila kafu, dočekala muža i na posao, navdatila do kineza da kupim ukrase, načekala se da službenici završe, kao po običaju bus prošao dok sam bila na semaforu, dočekala drugi bus i omašila stanicu.
Pravim kratku pauzu i da nastavim sa poslom.
Jedva čekam da dođem kući i da legnem da spavam.

Ćerka je kupila čizme, a od para od babe pidžamu. Kaže da je sve super. Čekam je da dođe.
Muž je bio van kuće, čistio je sneg.
Nama je komšija poslao rusku salatu, išla sam da uzmem.
Kažem ovom mom govečetu svrati u Zlatiborac uzmi pršutu, jok ja, umorna sam
Ko te ebe
Ja sam jela a muž ima čajnu, kad ovca za sebe neće, ne mora.

Naučiće, nema veze.
Još je to dete.
Kad ti neko nešto ponudi na prvu što ti odgovara, to se ne odbija.
Ima ona još mnogo da ukapira.

Kapiram da je umorna, ja joj na svoju štetu a njoj u korist kažem da svrati, ja čekam cigare, a ona da se sladi, ali mlado i blesavo, pre ću dobiti cigare, fakat.
Kad hoće da ide sutra, neka ide.
Nek je živa i zdrava, verovatno se umorila ♥️

Poslednja izmena:
Dobar dan.
Leđa me i dalje bole.
Ćerka ide sad po potvrdu na fakultet, pa će mi uzeti movalis. Radim danas od kuće, a pisaću da radim od kuće do petka, da me ovo prođe. Javila sam se šefu.
Ćerka je juče svratila u Zlatiborac ali je bio zatvoren.
Uzela je ovde kod nas danas podlovćensku pršutu, a ruske imamo i za danas, što nam je komšija poslao.
Naravno da nije kao moja, ali ruska je ruska, a nije ni loša.
Sudove je jutros delimično oprala, a ostalo će danas.
Pravim bez veze dramu, imamo i tanjira i sudova, a i ona je oprala.
Kad se male ruke slože, sve se može...
Ja radim koliko i kako mogu, s obzirom na leđa, ali posao ne stoji.
Kad počnem terapiju, videću šta dalje. Ako bude bolje, super, ako ne, zovem lekara.
Ja očekujem da će me pustiti od terapije i to brzo.
Za sada svakako znači što sam od kuće dok ovo ne prođe.
Ona je sve jutros uradila, mirna sam potpuno.
A čizme i pidžama su joj prelepi. Baš sam srećna zbog njene kupovine.

Dobro veče.
Smrzosmo se živi.
Puštena je klima i i dalje je hladno. Muž se smrzo, šta dalje reći.
Mene leđa bole. Sad me boli i noga. Sve me je udarilo u levu stranu.
U raspadu sam. Da je bar toplo, pa da kažeš, lepo je, toplo, odmorim dušu.
Na sve moje bolove još i ova hladnoća koja se uvlači u kosti.
Imam rolku, futrovan duks i džemper, debele čarape, futrovanu trenerku i još jedne čarape i opet mi je hladno.
Ne idem u kancelariju do petka. Valjda će biti bolje do tad.
Ja ne mogu da opišem sa kojom mukom sam se sinoć istuširala, sve me je bolelo.
Kosu neću ni prati do daljeg, zbog ove zime.
Da neko ovoliko plaća i mrzne se, mislim da smo mi jedini ljudi u Beogradu.
Muž kaže da mu je toplije napolju, obuče jaknu i čizme i nije mu zima.
I rerna je pekla i šporet je kuvao i ništa. Ništa. Ja ću da se pokrijem ćebadima i ležim, ustanem da pušim i vratim se u krevet. Ne znam ni šta bih.
Da hodam ne mogu, da radim po kući ne mogu, sve me i nervira, i još mi je hladno.
Idem da nađem deblji duks, onu najgoru sindžu. Pa ako ne bude bolje, obući ću najdeblji džemper preko toga.
Ovako kako sam sad - smrzoh se.
Došla je zima, duga i hladna, jbo joj pas mater, i da ne pijem lekove i ne radim, pa da se lepo bar napijem.
Sve ukurac.

Zvala sam ih. Moram da platim učešće. Šta će mi koji rac onda privatno zdravstveno.
Muž je uzeo moj slučaj pod svoje. Pokazao mi je vežbe i naterao da popijem drugu polovinu movalisa. Uradila sam vežbe. Malo je lakše.
Rekao je kad se otopi sneg i led da šetaš. I da radim ove vežbe tri puta dnevno. Ali stvarno mi je malo bolje.
On je već ovo imao i izlečio se uz pomoć saveta svojih prijatelja lekara.
Ja da idem kod ovih što ti naplate a vučeš se po lekarima dva meseca neću.
Poslušaću muža. On je sve ovo prošao. Već mi je bolje. Bar mogu da ležim i ne boli kad ležim.
Kaže muž ne bi mogla da se udaš na selo, niko te ne bi hteo. Vala ne bi.

Inače šta radim, ništa. Obukla sam se još i odoh da pijem kafu. Kao da sam se rodila od ovih vežbi. Već sam bila očajna.
Klima je uspela malo da zagreje.
Idem da se dooobro nadrogiram cigaretama. Popila bih dve rakije ali ne smem.

Po tome što pišeš rekla bih da ti je to diskus hernija, traži da ti snime to ili idi sama pa snimi magnetnu tog dela. To mnogo boli baš.
Kako je moguće da vam je tako hladno rade li vam radijatori.
Rade. Bez klime je bilo 19,5 stepeni.
Sledeće godine ćemo komplet da menjamo sve i kupimo inverter. Nije mi žao para.
Muž je upravo to imao i to se ne leči nikako, nego ovako kako je rekao i pokazao mi.
Rekao je još popij i sutra movalis, nije za to, ali neće ti ništa biti, ti si zdrava žena.
Leči se upravo vežbama i šetnjom.

Back