Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Završila radnu sedmicu, konačno, pa se malo odmaram sad. U stanju sam neke gladi, opet, ali mi se ništa ne jede, ni slatko, ni slano, ni ništa, možda sam samo žedna. Treba da siđem do prodavnice. Ćerka je uzela slušalice, pa se sad odmaram na suvo. Idem da pušim i da siđem da kupim šta fali, a posle ću po svoj prilici da dremnem. Diznilend ću da sredim kad budem raspoložena.

Kerovi su bolje, počeli su normalno da jedu. Ćerka briše prašinu, ja sam raširila jednu turu veša, pa da uključim drugi veš. Popodne ću se baviti čišćenjem kuhinje, ćerka je očistila stan, samo joj je ostalo kupatilo.
Ovaj Pronto protiv prašine i nije naročit, ali šta da se radi, manje je ima za jedno 20 %. Ne može kod nas bez prašine jer je unose psi svakodnevno.
Vesti u novinama su grozne, apsolutno ne želim da čitam više šta se ovo sve piše i kako se piše.

Nije život samo rad rad rad
Dođe subota, muž kaže ostavi tu kuhinju sad kad si umorna pa uradi kad budeš dobro, uvalimo se ko krmci pod ćebe i tamo toplo... :heart:
Sudovi se kisele i neka ih a ja ću malo da dremnem :heart: dan ovakav je samo za krevet i zagrljaj :heart: a on će šatro da gleda utakmicu i verovatno zzz
Pa kad se probudim iz ovog slatkog polusna možda se konačno vratim da uradim šta sam počela :patkica:

Možda život i ne bude gluplji kasnije kao što sam mislila. Možda će da idu godine, ali ide i pamet sa njima, naučiš da se štediš, usporiš, sa uživanjem radiš sitne stvari, pojavi se više vremena za sebe i za partnera kad deca odrastu. Možda se malo i druženje sa kuhinjom smanji. Možda bude i više para kad ova moja devojka krene da radi i zasnuje svoj dom 🏡. Ne znam... Ali znam samo da možda zrele godine donesu i poneko olakšanje, ako si do tada prošao mladost u svoj njenoj raskoši. Tako nešto mudrujem po običaju, naravno ležim, iz toplog kreveta ne bih, a može me podići samo vruć nes i pljuga, de fakto.

Dođe subota, muž kaže ostavi tu kuhinju sad kad si umorna pa uradi kad budeš dobro, uvalimo se ko krmci pod ćebe i tamo toplo... :heart:
Sudovi se kisele i neka ih a ja ću malo da dremnem :heart: dan ovakav je samo za krevet i zagrljaj :heart: a on će šatro da gleda utakmicu i verovatno zzz
Pa kad se probudim iz ovog slatkog polusna možda se konačno vratim da uradim šta sam počela :patkica:
Jedna moja tetka je imala običaj reći, kad ti se ne pere sudje ti ga samo dobro posoli da se ne usmrdi i lezi i odmori. Neće ti niko iz komšiluka doći i oprati,pokrij krpom i na maženje,tvoje je kad tad .

Што их он није опрао? Судове.

Што их он није опрао? Судове.

Imamo podelu posla u kući, on čisti garnituru i patos i radi radove i popravke po kući, ćerka čisti kupatilo i prašinu, a moja je kuhinja. Ne bi ti taj oprao sudove da mu je poslednje. Sav će nameštaj da restaurira, da žica pločice, čisti hodnik i sve, ali sudove sigurno neće.
Sad još nije oporavljen, ali da nije toga, sudove ne bi oprao nema sile. Ćerka možda, ali on nikako.
A tvoj muž pere sudove?

Imamo podelu posla u kući, on čisti garnituru i patos i radi radove i popravke po kući, ćerka čisti kupatilo i prašinu, a moja je kuhinja. Ne bi ti taj oprao sudove da mu je poslednje. Sav će nameštaj da restaurira, da žica pločice, čisti hodnik i sve, ali sudove sigurno neće.
Sad još nije oporavljen, ali da nije toga, sudove ne bi oprao nema sile. Ćerka možda, ali on nikako.
A tvoj muž pere sudove?

Наравно. Сви све радимо.

Ma oprala sam sudove, bilo je samo od danas, juče sam sve oprala, nego sam kiselila šerpu od musake. Sve je posle išlo lako. Sredila sam radne površine i sad ću sa ponosom da složim Fitness, krem, Creme Neskafu i jednu lepu ukrasnu flašu kao čuturu. Niko nije rekao ništa, već mi se radilo pa sam uradila. A kad me mrzi, ostavim. Ona je juče i danas sve ostalo očistila, a ja ću šporet i stalaže ili kasnije ili sutra.

Back