Kafić Priče iz prošlog veka VI - Čajanka ispod duda 🧸🍵

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
t2005.gif

Jesam vam pričala kad smo dobili mi u školi Novogodišnje paketiće, prva ili druga godina nakon rata. Nema se za prave paketiće, kakvi, nego nam slala djeca iz drugih država zapakovane u kutije za cipele. Spakuju svašta, igračku, slatkiše, bojice, kapu, rukavice, četkice za zube, natrpaju stvarno nas obraduju. I učititeljica dijeli paketiće, označeno je samo za da li je za djevojčicu ili za dječaka. Zapakovani u šareni ukrasni papir. Jedna drugarica nije bila u školi, danima, a posljednji dan pred zimski raspust pa učiteljica pita da li bi neko uzeo i za nju paketić i odnio joj ga kući. Svi ćute, meni žao da se ne obraduje i ona i dignem ruku: ja ću! Dade mi dva paketića. Ja krenula i nosim oba, jedan je mnogo veći i teži. Vjerovatno je bila kutija od čizama i to muških :D i pomislim: ih sigurno sam svega dobila, daću njoj manji! Nosim i mislim, možda ima u mom i barbika možda i knjiga, baš je težak ovaj veći. Pa mislim, možda ima i 5 čokolada, šta bi inače bilo ovako teško! I to velikih! Daću svima po jednu cijelu! Idem a kako idem prema njenoj zgradi sve mi je više žao i pohlepa mi se smanjuje. Do ulaza u njenu zgradu već sam donijela odluku, daću njoj veći! Ona je bolesna, ja sam zdrava. Ona nema brata ni sestru a ja imam sestru, manje su mi gračke potrebne, njoj je potrebnije. Tako i bilo. Pozvonim i kažem njenoj mami što sam došla, uvela me, počastila, posjedila sam malo a ona i otvori svoj paketić. Šamponi su bili teški. Bilo je slatkiša, bilo bojanki i bojica, neki plišanci. Solidan. Donesem svoj mali kući, otvorimo. Prava original barbika! Slatkiši, nakit za djevojčice, novčanik roza boje i u novčaniku pare. Prave pare, njemačke marke i fin iznos. Roditelji se baš obradovali.

Uzeli da cuvaju i josnih nisu vratili? :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back