Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan 🌅
Jutro je bilo meni već u 10 :lol: ali sam i sinoć legla u 10, spavala sam dugo
Dan je počeo sjajno, mali ker je povraćao, auto neće da upali, a u prodavnici su joj naplatili više
Išla sam da se žalim i uzela pare nazad
Za auto me muž smirio i reko upaliće, makar i na kablove, smiri se
A mali pas je dobro, ko zna šta je on napolju pojeo
Neću da se nerviram
Ustanem i izmerim se i nisam se ugojila :D

Dragi moji,
Bila sam napolju da prošetam malca, vreme je divno.
Ćerka je otišla sa drugaricom u šetnju, ja treba da se pokrenem da stavim ručak.
Kako jedva čekam proleće! 💕
Bliži se :D
Malo se osećam izduvano od svih briga, ali me onda uteši gomila divnih vesti i sitnih lepih događaja u poslednje vreme, kažem sebi glavu gore, sad predahni pa u nove radne pobede.
Čekajući tako do neke bolje sreće, vreme prođe. A zapravo je suština da od ovog sada i ovde činiš nešto da ti srce bude puno. Makar samo odmarao od životnog tempa i briga, i makar samo sumirao neke lepe utiske iz prošlosti i radovao se suncu. Za sreću nije potrebno mnogo, mislim da je dobra volja zapravo presudna :D

Dobro jutro 🌅
Nikog u kafani po običaju
Ja ustala rano jutros, u pola 8, krenula da radim od 8
Što je divno kad počneš dan ima ručka u frižideru, sudopera prazna, nema mnogo mejlova, pritisak došao, a u kući i napolju sija sunce ☀
Malo sam se i oko posla jutros obradovala, htela sam reći da sam jutros stala na zdrave noge sa obavezama, pa mi je eto malo laknulo.
I sa kilažom sam presrećna, skinula 4 kg za 6 nedelja :heart:
Ćerka dala 3 od 4 ispita iz prvog semestra, moja duša :heart:
Ili sam samo promenila ugao gledanja, pa cenim sve što mi se dobro dešava sada mnogo više, šta god da je, dobro je :heart: hvala Bogu :heart:

Dobar dan
Konačno su nam popravili vodu i sad imamo normalan pritisak
Ja završila sa poslom i odmaram malo mozak.
Umorila sam se :aha:
Ladno ću samo da dremnem partiju, pa posle redom šta imam po kući da uradim.
Kola neće da se upale, moramo juriti nekoga za kleme.
Na poslu sam opet uradila trista stvari, ali sam već u ovo doba isceđena.
Nemam para, a otišla bih u neku šetnju da kupim nešto sebi i malo se razonodim, ali nemam sada para.
Čekam platu.

EsNQfcuWMAMZHBs.jpeg.jpg

Trudim se.

Veče :lol:
Navikavam se na vodu :lol:
Dva puta se tuširala i napunila opet bojler za njih, oprala sudove i čistila kupatilo
Moj muž je rešio decenijski problem, imamo sad pritisak ko nikad
I sad znamo šta nam je činiti ako se ponovo desi
Prosto se čudim i uživam :lol:
Večeras njih dvoje peru kosu, ja ću sutra
Sad sam legla opet da malo odmorim, i radujem se vodi ko malo dete :lol:

Dragi drugari
Došla sam da se izjadam i da se iskukam
Sve mi se smučilo
Posao, obaveze, stalni problemi, stalan stres, večita maltretiranja na poslu, večite brige, nikad za mene miran period da odmorim dušu
Kad nije jedan problem onda je drugi a najčešće je više problema odjednom
Znam ja da je ona mantra živi smo, zdravi smo i nismo gladni hvala Bogu ispravna, i da treba sama da naučim da ne primam sve tako k srcu, da toliko emotivno reagujem, ali nemam u životu nijedan jedini dan da opustim malo dušu i živce
Već dve godine stalni problemi, a da uopšte koronu ne uzimam u obzir, koja mi još na neke svoje načine kvari život, kroz posao i familiju koja nema novca...
I ta nepravda koja puca samo po mojim leđima u svemu me najviše boli.
Ne znam šta mi je gore, da me niko ne teši u kući i samo se sklone, ili da mi kažu navikni se...
Sad bih bar kao neke žene išla da lečim živce kupovinom, ali nemam.
Sve što sam uspela da uštedim tih 60.000 dala sam za notara i 10.000 da pomognem zaovi
Koga god da zovem nikakve utehe niti razumevanja, svako samo priča o svojim problemima
Ja kad sam tu onda slušaj i pomaži, a ko će meni da pomogne, niko...
Možda jedino ovo moje dete kad se zaposli i niko više
A do tad ko živ i ko mrtav...

To baš i kažem...
Dok mi je majka bila živa mogla sam njoj sve svoje brige da kažem, znam da joj od toga nije bilo bolje, ali meni je bilo lakše...
Sad ovako se osećam totalno bez pomoći, bez utehe
Znam ja da će muž uvek uskočiti za sve probleme i na kraju ih rešiti umesto mene ako ja ne mogu, pričam za pare i kuću, ali ja bih da mi neko kaže biće bolje, rešila si gore životne periode, proći će i ovaj
Ja bih da neko kaže biće bolje i da bude bolje.

Ali mislim da sam kao i uvek sama sebi dala odgovor. Ja sam ta koja može jedino sebi sa pravom da kaže da će biti bolje i hoće, jer jedino ja poznajem svoje granice i koliko patnje i bola mogu da podnesem, podignem se i idem dalje.
Zato da biće bolje jer ja ću naučiti sebe da svoj poraz pretvorim u pobedu. Moram.
I zato će biti bolje, jer ja svom umu ne dam da bude lenj, uvek na hiljadu načina nađe izlaz iz lavirinta.
Zato ne treba da popuštam sa živcima, pravi pobednik ume da pritisne stop i zaustavi loši scenario, a onda prebaci na record i snimi neki dobar.
Vodiću se tom logikom, uvek sam bila pobednik, pa biću i dalje, jer sam to ista ja kao i uvek.

Back