Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Ok je da imamo različita mišljenja.
Kome to nije i to mi je okej.
Pozdrav svima.
Mnogo me boli stomak i još sam bolesna a posao ubi.
Samo da vam kažem.
Umrla je jedna moja divna komšinica koja je eto politički mislila drugačije od mene.
Divna žena.
Politika ne sme da razdvaja ljude.
Mnogo sam je volela baš me briga za koga je glasala.
Bila je divna žena i to je jedino važno.
Ne želimo više da polemišem o tome.
Žao mi je samo što se ljudima život sveo na politiku
Meni nije i neće.

Nije u pitanju politika.

Vucic vas je ubedio da postoje neprijatelji. Unutrasnji, ako smo u zemlji.
Spoljni, ako smo van zemlje.

Ubedio vas je da Srbi koji zele vazduh bez zagadjenja, koji se bore protiv TENT-a, voznje u suprotnom pravcu, vojnih vozila koja u koloni ubiju tri necije bebice, koji postavljaju pitanja otkud bivsem savetniku ministra gomila pusaka u stanu kojom je sin pobio decu u skoli, otkud u DB streljani maloletnik koji se uci da puca, otkud da se tuku profesori, otkud da se napadaju roditelji, otkud da mladima kazemo da idu iz zemlje, otkud da ministri budu bez diplome, bez pravosudnog ispita, otkud da nam se zemlja kopa zbog rudnika koji narod ne zeli...

Za sve to "otkud", pokazite zakon, pokazite ugovor, zelimo da se osecamo sigurno u svojoj zemlji.

To nije politika.
Svaka politicka partija, od levice, preko centra pa do desnice, mora da postuje zakon.

I ne, Vucic je doneo samo stetu. On pare koje smo svi placali trosi kao da su njegove pa ti nesto daje i time kupuje.

Ne daje on nista. On ima posao jer smo mu mi taj posao dali.
Kako je krao izbore, ukrao je cak i taj posao.
Drugi nikada nije ni imao jer zanat nikakav nema.

Rezultat njegove vlasti i vlasti DB-a uz njega, je takav da Srbija ima najzagadjeniji vazduh, najzagadjeniju vodu i najsramniji gradski prevoz u Evropi. Da nam crtaju ratne zlocince po zgradama u kojima nam deca zive. Da cuvaju te zlocince nekakvi navijaci sa kapuljacama.

Uspeo je da zakuca ekser u prosvetu, u zdravstvo, u Kosovo, i to najpre u Kosovo!
Uspeo je da zavadi Srbe iz Srpske i Srbe iz Srbije.
Uspeo je da nam smeje ceo svet.

I ko mu je pokazao izlazna vrata? Nisu oni koji su naucili da cute celog zivota (i da za njih odlucuju majke, ocevi, tetke i strinke) vec samosvesni klinci (oni koje smo do juce smatrali nevaspitanima i manje obrazovanim od nas matorih). Oni su mu kazali slogan veka: "TEBE NIKO NISTA NIJE PITAO".

I zato je ovo borba za buducnost Srbije, dece, zemlje, vazduha i reka.
I meni je zao sto postoje ljudi koji su toliko zadojeni da ne vide da Srbija treba da postoji i posle njih, kao sto rudnik ne sme biti tamo gde su nasi preci dali zivote na Kolubari i Ceru.

I oko toga - pregovora nema.

Nece kopati i nece vladati NIKO ko svoje gradjane ne postuje.
I to nije politika vec dostojanstvo nacije, posledicno i dostojanstvo svakog pojedinca.

Nije u pitanju politika.

Vucic vas je ubedio da postoje neprijatelji. Unutrasnji, ako smo u zemlji.
Spoljni, ako smo van zemlje.

Ubedio vas je da Srbi koji zele vazduh bez zagadjenja, koji se bore protiv TENT-a, voznje u suprotnom pravcu, vojnih vozila koja u koloni ubiju tri necije bebice, koji postavljaju pitanja otkud bivsem savetniku ministra gomila pusaka u stanu kojom je sin pobio decu u skoli, otkud u DB streljani maloletnik koji se uci da puca, otkud da se tuku profesori, otkud da se napadaju roditelji, otkud da mladima kazemo da idu iz zemlje, otkud da ministri budu bez diplome, bez pravosudnog ispita, otkud da nam se zemlja kopa zbog rudnika koji narod ne zeli...

Za sve to "otkud", pokazite zakon, pokazite ugovor, zelimo da se osecamo sigurno u svojoj zemlji.

To nije politika.
Svaka politicka partija, od levice, preko centra pa do desnice, mora da postuje zakon.

I ne, Vucic je doneo samo stetu. On pare koje smo svi placali trosi kao da su njegove pa ti nesto daje i time kupuje.

Ne daje on nista. On ima posao jer smo mu mi taj posao dali.
Kako je krao izbore, ukrao je cak i taj posao.
Drugi nikada nije ni imao jer zanat nikakav nema.

Rezultat njegove vlasti i vlasti DB-a uz njega, je takav da Srbija ima najzagadjeniji vazduh, najzagadjeniju vodu i najsramniji gradski prevoz u Evropi. Da nam crtaju ratne zlocince po zgradama u kojima nam deca zive. Da cuvaju te zlocince nekakvi navijaci sa kapuljacama.

Uspeo je da zakuca ekser u prosvetu, u zdravstvo, u Kosovo, i to najpre u Kosovo!
Uspeo je da zavadi Srbe iz Srpske i Srbe iz Srbije.
Uspeo je da nam smeje ceo svet.

I ko mu je pokazao izlazna vrata? Nisu oni koji su naucili da cute celog zivota (i da za njih odlucuju majke, ocevi, tetke i strinke) vec samosvesni klinci (oni koje smo do juce smatrali nevaspitanima i manje obrazovanim od nas matorih). Oni su mu kazali slogan veka: "TEBE NIKO NISTA NIJE PITAO".

I zato je ovo borba za buducnost Srbije, dece, zemlje, vazduha i reka.
I meni je zao sto postoje ljudi koji su toliko zadojeni da ne vide da Srbija treba da postoji i posle njih, kao sto rudnik ne sme biti tamo gde su nasi preci dali zivote na Kolubari i Ceru.

I oko toga - pregovora nema.

Nece kopati i nece vladati NIKO ko svoje gradjane ne postuje.
I to nije politika vec dostojanstvo nacije, posledicno i dostojanstvo svakog pojedinca.
Sve se uglavnom slazem,osim onog o zlocincima,ako mislis na Mladića.
Tu bi se onda moglo postaviti pitanje ko je tebe ubijedio da je on zločinac.
Sve u svemu,ovo nije tema za te teme.

Колико сам поносна као Српкиња, као мајка једног од студената не могу описати. Срце ми је "оволико".
Колико су сложни, истрајни, пристојни, креативни са транспарентима... За бахатост не знају, једу оно што се квари, дониране кесе и конзерве остављају да проследе даље ако остану на крају. Факултете су угланцали, сада женски ВЦ-и имају и уложака и свега, као по ресторанима. Увече се игра стони тенис, шах...
А ови што их куде, називају наркоманима иако многи ни газирано не пију могу да им пљуну под прозор.
И што је најважније имају подршку већине, здраве већине. Од професора преко пензионера који више не ћуте до нас, мајки које смо спремне да гриземо.
Знала сам да су ове генерације светло на крају тунела!
Цар је го и они се неће дивити новом оделу.

Sve se uglavnom slazem,osim onog o zlocincima,ako mislis na Mladića.
Tu bi se onda moglo postaviti pitanje ko je tebe ubijedio da je on zločinac.
Sve u svemu,ovo nije tema za te teme.

Ne mozemo se diviti lepim italijanskim gradovima ako imamo smetliste od svojih.
Ni na privatnoj kuci ne sme da se crta sta god, kamoli na tudjoj imovini.

Treba da se donese zakon, ako narod zeli taj zakon, a deluje da zeli, da se grafiti na zgradama u centru grada ZABRANJUJU ako isti nose politicku poruku. Brisace se i Klinton i Mladic - jednako. Jer je - nepristojno i poziva na sukob, uz to je ruzno i neprimereno.

Jedno je imati mural Duska Radovica, a nesto drugo je imati mural osudjenog za ratne zlocine.
Ko zeli, neka drzi njegovu sliku u svojoj dnevnoj sobi.

Jos gora je diktatura da narod prekreci mural, a da predsednik postavi PRIVATNU GARDU batinasa da mural osudjenika CUVA.
Od koga? Od ljudi koji su svojim novcem KUPILI stanove u tim zgradama.

Od gradjana koji svojim NOVCEM odrzavaju grad putem doprinosa i trosenjem tog novca u gradu.

Sta god da hoce da crta, NE MOZE DA CRTA jer zgrade NISU NJEGOVE.

Moze samo u svom stanu da crta...i to unutrasnje zidove.
Za spoljne - postoji zakon kako treba isti da izgledaju.

Ne mozemo se diviti lepim italijanskim gradovima ako imamo smetliste od svojih.
Ni na privatnoj kuci ne sme da se crta sta god, kamoli na tudjoj imovini.

Treba da se donese zakon, ako narod zeli taj zakon, a deluje da zeli, da se grafiti na zgradama u centru grada ZABRANJUJU ako isti nose politicku poruku. Brisace se i Klinton i Mladic - jednako. Jer je - nepristojno i poziva na sukob, uz to je ruzno i neprimereno.

Jedno je imati mural Duska Radovica, a nesto drugo je imati mural osudjenog za ratne zlocine.
Ko zeli, neka drzi njegovu sliku u svojoj dnevnoj sobi.

Jos gora je diktatura da narod prekreci mural, a da predsednik postavi PRIVATNU GARDU batinasa da mural osudjenika CUVA.
Od koga? Od ljudi koji su svojim novcem KUPILI stanove u tim zgradama.

Od gradjana koji svojim NOVCEM odrzavaju grad putem doprinosa i trosenjem tog novca u gradu.

Sta god da hoce da crta, NE MOZE DA CRTA jer zgrade NISU NJEGOVE.

Moze samo u svom stanu da crta...i to unutrasnje zidove.
Za spoljne - postoji zakon kako treba isti da izgledaju.
Licno,nisam ni za kakve ni grafite ni murale na tudjoj imovini.Ti platis fasadu,a neko ti je sara.
Neka sara na svojoj kuci.
Ali opet Ratko Mladic nije zlocinac.On je branilac naroda kome i ti pripadas.(Izvinjavam se ako grijesim.)
Osudili su ga zlocinci.

Ja sami znam da je meni grejanje opet jako loše, ne mogu od zime u kupatilo i da već od oktobra hoću da poludim
Ne zanima me ko je na vlasti hoću grejanje
Takođe krediti za mlade - pa strašno
Samo da uđu u dužničko ropstvo
I to je globalizam, nema to veze ni sa čim drugim
Ako mislite da sam ja za jedno nehumano društvu onda me niste upoznali za svih 16 godina
Ja nisam glasala još od srednje škole
Ni petog oktobra
Ja lično mislim da je svet otišao gde ne treba, a mi se još zavađamo među sobom, na radost naših neprijatelja države.
Mi smo porobljeni narod i nema više nazad.

Država se mora sačuvati, naš narod takođe.
Jer ko si i šta si bez otadžbine?
Drvo bez korena.
država nije vučić
srbija nije vučić
protesti studenata su da se sačuva država, da se vrati sistem nezavisnih institucija i vladavina prava
andrej vučić, predsednikov brat je vlasnik jovanjice - najvećeg uzgajališta marihuane u sred evrope, koluvija je zaposleno lice, vulin vikendom plevi travu oko stabljika
to je rušenje države
radoičić je kriminalac - predsednik ne da da bude u zatvoru
kokeza je preko uprave carine ukrao 640 miliona evra i nikad nije procesuiran
danilo vučić, sin predsednika srbije se blisko družio sa belivukom i ekipom koljača koji su ubili i samleli ljude, a predsednik je rekao da su to dobra deca protiv kojih su podizani procesi, ali koji nikad nisu osuđeni
pravosuđe je korumpirano, kako da budu osuđeni
uhapšeni su tek kad je europol zvanično poslao mup-u srbije slike i dokaze o klanju i ubijanju u ritopeku, pa više nisu imali gde
belivuk na suđenju jasno kaže da mu je vučić bio nalogodavac, a vulin posrednik
a sudija kaže da to nije predmet suđenja

studenti se bore za vladavinu prava, za zakonodavnu državu
bore se da oslobode srbiju, našu državu od organizovanog kriminala režimskih političara
bore se da krivično odgovaraju svi koji imaju odgovornost i koji su zloupotrebili zvaničnu državnu funkciju - od portira u skupštini do predsednika države.

Nisam imala pravo na dodatak kamoli na pare za dete.
Ma to je sve nebitno.
Ne može niko da mi obriše rodoljublje jer jedino tako znam da postojim kao biće, celovito.

Time sto zelis da "Vucic dozivotno vlada i hapsi strajkace uz tvrd pristup" upravo pokazuje nivo rodoljublja koji osecas.

Isti nivo koji ima i on.

Da bi neko bio rodoljub, on mora da ljubi svoj rod.
Ma sta taj rod mislio o politici jedne grupe ljudi.

Ako cemo da pendrecimo deo roda jer misli drugacije, odnosno, nezahvalan je predsedniku, kako sama kazes, budi uverena da to nije rodoljublje.

Rod + ljubav = rodoljublje
Sama rec kaze na sta se misli.

gospodjo Ljubinka odmorite malo ovde sluzite samo da bi lecile frustracije nekima, vidite da je nastupilo jednoumlje i ako ne mislis kao oni onda si protiv njih...bogo mi isto ko u doba Hitlera, ko ima drugacije misljenje u Logor..iako nisam uspeo da shvatim u cemu se vase misljenje razlikuje od njihovog..

❤️❤️❤️
Pusti sad to.
Nadam se da si privatno bolje, to je jedino važno, da smo živi i zdravi i da su nam deca i bližnji dobro.
I dalje se uvek setim tvoje ćerke i kako je iz sistema otišla u pravi život ❤️
Pas je ipak solidno.
Izguraće verovatno zimu, ali dobro, 95 godina ima, mi smo mu pružili život da se pas pamti dugo.
Nikad niko nije imao psa poput Hunda, niti će.
Eto to je moj ponos.
I moje dete magistar koje se samo zaposlilo.
Ja sam srećna žena što imam svoju porodicu i jedan običan život, meni treba malo za sreću, možda je to ono gde se razilazimo.

Back