Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobro jutro.
Da li je prljavo ili čisto javiću vam, idem na Adu za nekih sat do dva, dok nešto završim.
Obično ima samo morske trave i podigne se prašina u plićaku, ali mast nikad nisam videla, idem svake godine na Adu.
Ceo život sam išla i nikad osim trave nije bilo ničeg drugog.
Kad se otpliva voda je baš čista. Sad to izbegavam, nas dve se kupamo u plićaku, nemam više kondiciju ko nekad. Danas ne znam da li ću se kvasiti, videću.
Ustala sam rano jer sam zaspala u 10, ko dete, od umora, i sad me boli glava, prespavala sam previše. Mrzi me bilo šta da radim trenutno, ćerka uči, ja bi trebalo da se ubrzam, a sva sam grogi.
Kad nemam para za bazen, dobra je i Ada. Nas dve odemo dalje gde nema gužve i nije prljavo. Ada se održava. Ne nagovaram nikog, samo pričamo.
Jesam sva kilava trenutno, ali ako ne odem, žaliću. Dok je ponovo uhvatim da hoće da ide sa mnom i bude kući proći će prilika. Recimo muž Adu prezire, ne znam da li se jednom okupao. Ali svako prema sebi.
Rešila sam da svoje prilike koristim dok mogu, iako izgleda da možeš da odeš uvek, nije baš tako. Prošlog leta bila sam na Adi svega 3 puta na kupanju. Tako da kada mogu, idem.
Svakako je bolje nego se kuvati u vrućem stanu. Posle sednemo na pićence, merak.

Bila sam obećala da neću kačiti sliku u kupaćem ali sam se predomislila. Hoću da vam pokažem prošle godine sa bazena. Dakle nikakva super riba, obična žena od 40 godina koja živi u skladu sa svojim telom. Ali uživa u kupanju i letu, bez obzira da li je top za plažu ili ne. Za drugare iz ove kafane par slika sa kupanja prošle godine, jer hoću da pokažem da se ne mora biti uvek lep, a da u životu može da se uživa i ako nisi žena iz časopisa. To je suština. Volim leto i uvek kad mogu odem na neku vodu. Samo za moje drugare iz kafane, slika je od prošle godine, sada sam za nijansu deblja.
A na kupanje sam išla i sa 80+ kila. Nema sile da me spreči da uživam, kompleksi su out.

Prilozi

• IMG-b299d29d3aeb7987c2f5b5455ef31c09-V.jpg
    IMG-b299d29d3aeb7987c2f5b5455ef31c09-V.jpg
    275,9 KB · Pregleda: 62
Treba da kupim novi kupaći što je težak zadatak. Još mi je to ostalo za ovo leto.
Ćerka mi je rekla da ne žurim sad, još radi, taman da ja završim šta imam. Pola posla je gotovo. Pošto imamo samo 250 dinara za trošak, kod kuće ću da popijem nes, tamo ćemo po sladoled i viola. Pokvasiću se, noge i ruke, a da se kupam neću. Videću. Verovatno neću. Ona ide da se sunča, a ja šta mi bude ćef.

Prilozi

• IMG-601dcccf3db0e2b16fa02f819b01c0e5-V.jpg
    IMG-601dcccf3db0e2b16fa02f819b01c0e5-V.jpg
    130,7 KB · Pregleda: 34
Bila sam obećala da neću kačiti sliku u kupaćem ali sam se predomislila. Hoću da vam pokažem prošle godine sa bazena. Dakle nikakva super riba, obična žena od 40 godina koja živi u skladu sa svojim telom. Ali uživa u kupanju i letu, bez obzira da li je top za plažu ili ne. Za drugare iz ove kafane par slika sa kupanja prošle godine, jer hoću da pokažem da se ne mora biti uvek lep, a da u životu može da se uživa i ako nisi žena iz časopisa. To je suština. Volim leto i uvek kad mogu odem na neku vodu. Samo za moje drugare iz kafane, slika je od prošle godine, sada sam za nijansu deblja.
A na kupanje sam išla i sa 80+ kila. Nema sile da me spreči da uživam, kompleksi su out.
:ok::ok::ok:

Dobar dan.
Malo me je umorila ova Ada i vrućina u povratku. Spremila ručak kad smo došle, pa će njih dvoje u skitnju, a ja ću popodne da odmaram i završim kućne poslove koje imam. Rešila sam i da izađem malo sama napolje, bez ikog, kad stignem. Svejedno mi predstoji jedno solo popodne i baš će mi prijati. Trenutno sam nešto grogi od vrućine, i gotova sam da zaspim. Njih dvoje joj traže varijantu za apsolventsko.
Da smo narodna banka, ne možeš da se pružiš na toliko strana koliko ih ima. Neću da se opterećujem time, kako je tako je, ni bolje ni gore nego inače. Nekad ima za kafanu, nekad nema, da nema perioda kad je teže, ne bismo cenili ono što imamo. Ovako sam Bogu zahvalna na svakom danu i svemu što mi je pružio u životu, jer je lepo živeti da umeš da se raduješ i da sitne stvari umeju da ti poprave raspoloženje.
Samo da smo svi živi i zdravi, dobro i skupa, a život je da se živi, nekad je to luksuz, nekad nije, ali sve je to za ljude, obične, poput nas. Ono što je međutim neobično jeste to što smo nas troje, da to tako nazovem, prizemni i normalni ljudi, kućevni, koji umeju da od svega naprave neki događaj i povod za uživanje. Uzimati život kao krem velikom kašikom i živeti svaki trenutak najbolje što možeš, uzimati od života ono najbolje i gledati u njemu ono najbolje, to je ono što ili imaš ili nemaš. Sa tim se rađa, da budeš džek u životu, među ljudima, i to ne mogu da kupe pare. Možda je to odlika gradskih likova, ne znam, ali ne biti cepidlaka i biti galantan i domaćin, mislim da to nosimo sa vaspitanjem, i da je ophođenje i shvatanje ono što pravi razliku. Jebga, ako se u svom životu sam osećaš kao džek, nije uopšte važno šta će ko da ti kaže.

Otišli su ou jea jes jes jes.
Sama sam :vatromet:
Ne ne krijem ljubavnika :lol: neću se dopisivati ili raditi bilo šta krišom, ja ću ali stvarno da čistim šporet, perem sudove i veš, ali sam malo sama kod kuće i apsolutno mi nije palo na pamet da idem s njima, taman da su otišli na Beli dvor.
A zašto sam happy 😊 😊 😊
Zato što kad sam sama se najbolje odmorim, iskreno. Svaka čast svakom, ja njih dvoje volim kao i sebe, što se i vidi, ali moje slatko vreme da polako nešto radim i da mogu da gledam slike, dremam bez obaveza, đuskam po kući ili samo slušam muziku dok ne dosadi, ili ležim u kadi, to jbg slatko moje vreme mogu samo kad sam sama. Svako to zna.
A onda kad dođu da mi pričaju sve neobično što su doživeli, a ja dotle kao gospođa i odmorila, i očistila, i sredila se, i dremnula, i napunila baterije.
Zato slavim kad sam kod kuće sama na kratko, jer se onda totalno regenerišem i jedva ih čekam kući da dođu, jedu, pričaju, smejemo se.
Prošli put su mi nedostajali a nisu bili odsutni ni dva sata.
Kvalitetno porodično vreme je i da svako ima prostor i vreme samo za sebe.

Slušam muziku, obećala sam da ću očistiti šporet, to odlažem već jedno 7 dana, i to ću prvo da uradim. Ebga i ovo što imam vreme za sebe, nikad dovoljno. Htela sam da siđem napolje na klupu i iskuliram totalno, ali totalno, ali imam i muziku, i članke, i posla jbg... I od svega sam samo uzela muziku i sasvim je očekivano da šporet čistim tek kad oni dođu, a sudove ne operem uopšte :rotf:
To tako liči na mene :lol:

Interesantno, treba samo da izađu iz kuće i ja ću sve da uradim. Sve je gotovo, veš se pere, i psi su dobili vode. Sad me već prošla volja da idem napolje, nije mi dovoljno toplo da idem kako hoću, a svakako ću voditi psa, i ne bih da ikog sretnem, a ovo vreme je kritično, zaposednu klupe i nema sile da nekog ne vidim. Sad pošto sam sve uradila ne skidajući slušalice, sad ću da dremnem. Za ručak sam se mnogo lepo najela, krmenadla i krompir i salata, i pojela sam čokoladu i popila kafu, cigareta imam, a kuću sam sredila i sad mogu da uživam. Sita, napita, nisam ni umorna, možda malo čitucnem nešto ili odem do Maksija da uzmem nešto za sutra, ili samo slušam muziku, ili odremam. Posle Ade nije mi se išlo nigde i odmorila sam se tako što sam radila neke lake poslove uz muziku i gledala slike, ovo poslednje me uvek osveži. Imam tako puno da čitam, ali me mrzi. Sada me uhvatilo neko slatko zadovoljstvo, i tada se najlepše drema.
Uživajte večeras 💖

E ovako.
Stvari su vr'❤️
Stoji joj šmekerski 🤩
Izgleda... Pa ne znam... Nemam pravu reč. Tako poslovno i tako otmeno. Čekam da mi muž pošalje slike da imam u telefonu. Ovo će joj biti i za posao.
Imali smo sreće. Psi su bili mirni i nisu napravili nikakav problem. Stigli smo iz Galerije za 10 minuta prevozom, baš smo imali sreće.
Ona sada večera, ja sam uključila mašinu koju sam prekinula na pola, pa ću noćas čekati dok ne završi, ali vredelo je.
I ne spava mi se uopšte. Tako da ću da slušam muziku i uživam sad kod kuće, odoh i da klopam nešto fino i da gledam slike. Duga je noć 💖

Dobar dan.
Nisam na kraju ni dugo čekala mašinu, legla sam u pola 2.
Ona je sve jutros uradila i briše prašinu. Ja sam izvadila mleveno što mi je svekrva poslala i ta ta - danas pravim svoj prvi domaći burek u životu po novom receptu 😊
Javiću vam da li je uspeo. Niko mi nije rekao kako se pravi ali sam ja sama zaključila iz svog iskustva sa pitama koje sam naučila. Ovo je veliki dan. Ako savladam burek kao njen, mogu da se pohvalim da znam sve da spremim sem zimnice 😊
Za ručak kasnije pravim faširane i pire, kasnije, prvo ću se baviti burekom. Ako moj recept uspe, ja sam čist genije.
Onda me jutros još dve stvari obraduju. Moja kilaža od 76 kg iako sam jela ko provaljena i što je ćerka kupila sve za relativno manje para. Ona sutra ide u Novi Sad, baš se raduje. Ovaj vikend mi je savršeno iskorišćen, jer popodne ću sprovesti u delo moje sedenje na klupici i kuliražu, možda odem šetnja + sitan šoping.
Trenutno sam u mislima oko bureka i jedva čekam da ga spremam. Juče je bio dan gala, delux, danas u kujni, ali meni to ne smeta, sa godinama sam zavolela da kuvam, naročito otkako sam počela lepo da spremam i izveštila se.
Juče prešla 9.000 koraka, da se zabeleži, a kada provedem vikend u akciji i izlasku - ništa lepše. 😊

Poslednja izmena:
Burek je ispao dobro, odneću komšiji, ali umalo da se povredim. Pao mi je tanjir sa kuhinje na nogu i papuče su me spasle da se ne posečem. Bolela me noga, gledala sam, samo je malo oteklo, ali nema povrede. Sva sam se strunila.
Čekam muža da proba burek.
Jebš tanjir i burek, samo da sam dobro. Treba ručak da pravim, nasula sam vodu za krompir, nećemo imati vode jer je opet pukla neka cev u zgradi, i opet muž rešava. Šta bi oni radili ovde da se mi odselimo, samo se pitam...
Treba da uključim mašinu, treba ćerki da operem stvari za terensku, a sada ne smem zbog vode.
Večito tako. Mi pozitivno, život negativno. Ni iz čega neki problem.
Svejedno ja sam ponosna na svoj burek, noga je dobro, a ručak ću već napraviti, i uključiti mašinu sutra. Svi smo se okupali, tako da ok.
Stvarno ću posle ručka da odem napolje. Da malo iskuliram. Zgrada me do ludila dovodi.
Lepo počneš dan i onda mora neki kurc da ti pojebe dan.
Mrzi me sada sve, ali sve. Nije ručak neki posao, ali me mrzi, pod stresom sam.
Složila sam burek u špajz da psi ne pojedu, i čuvam ga kao zlato njoj sutra za doručak. Nemam dovoljno jogurta, nije bilo velikog pakovanja u prodavnici. Vidim ja da ću popodne morati u kupovinu. Moram da odem i po svoju kafu. Mrzi me trenutno sve, a teško mi je i da dremnem i da se pomerim, sačekaću muža pa polako. On me uvek vrati u život.

Odmaram se sad. Sve je gotovo. Spremam se da idem u kupovinu i posle zauzmem klupicu, ko što sam i rekla. Vode hvala Bogu ima, pa ću uključiti mašinu. Samo dok ručam. Ne mogu sada ništa više da radim, i neću. Kad se vratim završiću šta imam. Muž je pohvalio burek. I ja sam jako zadovoljna. Godinama sam učila, ali sam ga tek sad savladala. Treba mi smisliti ručak za naredna dva dana, pitala sam muža, ali je on trenutno zauzet, pa ću sačekati.
Idem da jedem, pa odoh napolje, da se izluftiram, vreme je divno, a ručak ću već smisliti sama, ako mi on ne pomogne. Imam spisak, pa odoh da pogledam šta bih mogla. Mogla bih da skuvam paprikaš, to nismo jeli deceniju, ćerka nije tu, a nas dvoje baš volimo. Eto to ću. Neću ni da ga pitam. A njoj ću izvaditi za utorak nešto ili joj dati pare da kupi nešto.
Idem da jedem pa odoh da šetam i uživam napolju.

Dobro veče.
Bila napolju, tako mi je prijalo. Kupila sam trešnje 🍒 pomorandže, jogurt i neskafu. Sedela malo na klupi, uživala.
Kad sam se vratila, popila kafu, zvala svekrvu i namestila ćerki frizuru. Baš sam se već odmorila. Uključila njene i moje fine stvari. Muž gleda Zvezdu i on će da vodi pse.
Svekrva je konačno koristila nož što sam joj odnela i kaže seče savršeno, štrudlu je sekla.
Ja se mislim da pijem još jedan nes. Muž je glasao za đuveč, i ja sam za, ni to nismo jeli decenijama. Ostalo mi je kora od pite, ili da dam ćerki da pojede, ili da sutra napravim savijaču sa jabukama. Videću. Sad ću da je pitam. Ona voli žive kore, ko dete 🙂
Ma ja ću sutra jednu skraćenu savijaču, a ona neka jede kore, ima ih dovoljno. Savijača je boza posao, to ću posle posla da napravim, kad dođe da je čeka. Nešto sam baš opustila mozak sad. Šetnja mi je legla. I imam cigareta i ono što posebno volim, kiselu vodu, od koje manje jedem i lepo se osećam.
Oni su glasali za večeru burek. A ja čekam da komšija dođe iz sela da mu odnesem.
Baš bih mogla sutra pitu s jabukama. Uživam i da spremam i da jedem, stvarno sam postala i vešta i brza, naučila trikove iskusnih domaćica. Danas divna hrana i kafica, šetnja i kupila šta volim, i popodne sam se potpuno povratila i živnula.

Dobro veče Mileru.
Hvala na komplimentu.
Trudimo se da uživamo u životu, jer je kratak lažovčina, ako ti njega ne prevariš, proguta te ko zmija žabu. Kradem od Boga radosti kao već iskusan lopov, godine iskustva su čuda :lol:
Inače skinula sam još jednu pesmu, ludilo počinje 🙃😍😊🤩🤓
I pustila da vrti jednu pesmu, imam strašan plejer uha...
Sad sam da se tako slikovito izrazim odjebala i porodicu i poslove, sluške na uške i večeras ludujem. Zabole me baš! :zbanana:

Back