Kafić Dobro jutro, dobar dan, laku noć i dobrodošli vol 10

Dobar dan svima.
Evo me na poslu, danas sam silu posla uradila. Kupila na pauzi Milka krem 350 g sa 50 posto sniženja za 190 dinara, čekam da odnesem ćerki kući. Ona u ponedeljak ide u Novi Sad, uzela je karte za Soko, mnogo se raduje i jedva čeka.
Ja sam došla ranije na posao i izaći ću ranije. Prijavila sam se za stress resiliance sesiju.
Popodne imam obaveze, ali ću prvo da se odmorim. Jedva čekam da dođem kući, još 2 sata, ali već sam umorna ko pas. Dva ugovora sam poslala i jedan otkazala, radila razvoj alternativa i unosila uštede u sistem. Mnogo brate za jedan dan. Ali polako izlazim iz onoga da ništa ne stižem. Tako da osećam i malo olakšanje. Jedva čekam kući.

.

Prilozi

• IMG-c6765a6aa5bf6d7a9f0dc9674560244a-V.jpg
    IMG-c6765a6aa5bf6d7a9f0dc9674560244a-V.jpg
    70,7 KB · Pregleda: 26
Stigla kući, ručala, ćerka je pravila ručak, popila kafu, presvukla se, odložila potvrdu, pokazala joj krem a ona kaže taman da večeram to, nemoj sve da mi pojedeš :lol:
Muž je otišao da očisti kola.
Popodne imam mnogo posla i nisam kući, ali preživeću.
Sad odmaram i čekam poziv.
Imam ručka za naredna dva dana, pošto ona nije kući, ali ima svega, tako da smo mirni.
U ponedeljak ona ide u Novi Sad, pa ću raditi od kuće. Danas na poslu uobičajeno, lepo izgledala i uradila mnogo mnogo posla, i bitnog i zaostalog. Imam malo vremena da odmorim, ali ću sve nadoknaditi za vikend, ovo što sada imam vanredne obaveze, da se odmorim. Idem da probam krem. To mi je ulov dana.

Poslednja izmena:
Dobar dan.
Godišnji prošao, ni trepnula nisam.
Sad laganica u svakodnevnicu.
Kako si provela odmor, jesi li sve stigla? Nadam se da si se lepo odmorila.
Što ti kažeš i ja ću polako u svakodnevnicu, nema potrebe za žurbom, nervozom, sagorevanjem.
Došla sam kući, stavila kafu, današnja obaveza je gotova. Nisam se mnogo ni umorila.
Sve što mi je trebalo pre toga oko potvrde sam završila, i sad ću s mirom da pijem kafu, odmaram, posle operem kosu i ispečem večeru.
Nadam se da ću noćas duže spavati. Ćerki se sviđa krem, i meni je lep, al sam se toliko najela od ručka da neću ni večerati, moje pite ću poneti na posao.
Sutra će biti toplije, ali se mislim šta da obučem, da li belu Zara haljinu ili nešto drugo.
Pitaću muža.
Sad je veče preda mnom za odmor, super sam prošla i brzo završila za danas. To volim, kad mi ostane dva sata da se odmorim svakog dana.

Da ne citiram, Lady.
Prekratko je trajao.
Uspela sam i da se odmorim i umorim.
Uživala sam u opuštenoj atmosferi, sve laganica.
Najbolje od svega bili smo svi zajedno.
Juče smo uspeli i da pokisnemo.
Nešto sam tek započela, nešto sam uspela i da sredim.

Za prvi dan povratka na posao dobro sam prošla.
Ima dana sve ću uspeti da sredim.

Što mi rekoše na prvom objektu
Polako, biće urađeno čim uđeš u formu.

Možda će neki od mojih tipova zvučati glupo, prozaično i neupotrebljivo, ali onda prosto ignorišite i to je sve.
Neću savetovati za štednju jer prva ja nikad ništa ne sačuvam.
Ali kako uživati bez para, i eliminisati stres, bar kako ja to radim, to ništa ne košta, a ne bih da otvaram temu.
Prvo i osnovno je dovoljno sna, tečnosti i uravnotežena ishrana, kretanje, balans između rada i odmora i neki hobi.
Pravilo 20 minuta kaže, a to sam pročitala od stručnjaka za well being sledeće: 20 minuta dnevno baviti se odmorom, nikada nećete biti umorni, 20 minuta čišćenjem, uvek će biti uredno, 20 minuta finansijama, uvek ćete imati para i 20 minuta hobijem ili meditacijom i uvek ćete imati ideja. Dovoljno je svaki dan odvojiti sat i po vremena za ove aktivnosti, i to je recept da uvek budete i vi srećni i ljudi oko vas.
Ono što ja radim još bez para, a čini me srećnom jeste: slušanje muzike, listanje social media samo zabavnih sadržaja, druženje online, čitanje članaka ili knjiga koje pozajmim, dremka, popijem piće koje nađem u kući, stavim neke sitne planove na papir, pričam sa porodicom o nečemu veselom ili gledam sport ili film. A najviše mi pomaže zagrljaj sa detetom i zagrljaj sa partnerom, ne košta ništa a popravi svaki dan.
U Beogradu ima mnogo mesta fun for free. Ada, Košutnjak, Topčider, Beograd na vodi, Gardoš, Zemunski kej, meni je i moje naselje kao park nekad dovoljno da napunim baterije, sretnem nekog ili prosto izvedem kuče i lepo mi je.
Šetnja uz sitan šoping je uvek dobra relaksacija.
Puna kada i kupka takođe.
Ako možete da izdvojite vreme i za neku društvenu igru, ili zajedničko kuvanje od onog što imate u kući, to je sasvim dovoljno da svakog dana bude dovoljno radosti.
Pa ću nastaviti... Ali eto to je ukratko. 🍷

Dobro jutro
Lepo kasnim na posao jer prevoza nema, a imam sastanak u 9, sve sam pošla na vreme i džaba
Šta je tu je, negde ti život da a negde uzme
Noćas me budi muž i pokazuje neke parice, nenadane, reko to majstore, tako da život piše priču svaki dan.
Dobili smo i šardone neki luksuzni, za vikend će da se pije.
Sve u svemu nikad ne znaš šta donosi novi dan ili noć i u to ime kroz život treba lagano i lako, jer je sreća u nama.

Dobar dan
Još sam na poslu
Boli me glava i vrti mi se u glavi, kako ču doći kući ne znam. Moram da čučim ovde još pola sata a ne mogu ništa da radim, i ovo što sam radila poslednja dva sata sam se mučila kao pas.
Popodne ko na kurqc imam obaveze koje ne mogu da odložim
Jebga samo da smo živi i zdravi, a sve ostalo, polako
Nemam nikog da me poveze, nemam ni para za tsxi, samo da se dovučem
Popila sam brufen sli mi nije bolje
Ne znam od čega, verovatno od umora i nespavanja
Sve sam uradila, popila lek, jela, popila kafu i ništa.
Samo da se pomolim Bogu da me posluži prevoz i brzo stignem i usoem bar malo da se odmorim

Evo majstor stavlja plocice, biće fino obzirom da naravno one nisu identične niti mogu biti posle 20 godina. Lepo će se uklopiti, ovo večeras treba da se suši dan, dva, posle fuga i taj paravan ako stigne, ako ne, kad stigne, za to vreme imam zavesu.
Još posle ormane i lavabo, pa još neki detalji meni potrebni u kupatilu i srce na mestu, da mogu da se okupam kad god poželim....extra.

Evo majstor stavlja plocice, biće fino obzirom da naravno one nisu identične niti mogu biti posle 20 godina. Lepo će se uklopiti, ovo večeras treba da se suši dan, dva, posle fuga i taj paravan ako stigne, ako ne, kad stigne, za to vreme imam zavesu.
Još posle ormane i lavabo, pa još neki detalji meni potrebni u kupatilu i srce na mestu, da mogu da se okupam kad god poželim....extra.

Nek je sa srećom i da budeš baš zadovoljna. Ja znam dobro kako je to kad ne možeš da se kupaš kad hoćeš, što jer nema vode, što jer hladno, što jer ne stigneš na red, i sve tako, nego sve grabim trenutak. Tako da te skroz razumem. Sa srećom. Pa da uživaš.
Ja sam malo došla sebi i idem da ubacim testo u rernu, ništa nisam popodne radila po kući, ali smo oko kola završili sve.
Dok se odmorim sutra, za vikend ću sve završiti.
Bitno je da mi je bolje, i da se povratim malo od svega.
Bitno je čuvati živce i zdravlje, a sve ostalo neka čeka.

Nek je sa srećom i da budeš baš zadovoljna. Ja znam dobro kako je to kad ne možeš da se kupaš kad hoćeš, što jer nema vode, što jer hladno, što jer ne stigneš na red, i sve tako, nego sve grabim trenutak. Tako da te skroz razumem. Sa srećom. Pa da uživaš.
Ja sam malo došla sebi i idem da ubacim testo u rernu, ništa nisam popodne radila po kući, ali smo oko kola završili sve.
Dok se odmorim sutra, za vikend ću sve završiti.
Bitno je da mi je bolje, i da se povratim malo od svega.
Bitno je čuvati živce i zdravlje, a sve ostalo neka čeka.
Hvala, biće fino, već san zadovoljna kako ispada. Meni je jedini problem bio ulazak i još više izlazak iz kade. Sve ostalo je podnosljivo, stan je topao, vode Hvala bogu imam uvek jer san na prvom i tako...ovo da se završi i onda faktički nema sta sa se radi od tih velikih poslova, malo neke detalje da promenim da malo osvezim i to je to, samo da sve bude čisto.

Hvala, biće fino, već san zadovoljna kako ispada. Meni je jedini problem bio ulazak i još više izlazak iz kade. Sve ostalo je podnosljivo, stan je topao, vode Hvala bogu imam uvek jer san na prvom i tako...ovo da se završi i onda faktički nema sta sa se radi od tih velikih poslova, malo neke detalje da promenim da malo osvezim i to je to, samo da sve bude čisto.

Ja sam u toku povrede zbog problema sa ulaskom i izlaskom kupila dve neklizajuće prostirke u Jysku i od tada hvala Bogu mi je svanulo, kupam se sama. Period povrede bio mi je baš težak, jer nisam bila samostalna, i nisam mogla nigde. Cela godina mi je bila do sada jako intenzivna, ali se nadam da će sada biti malo sporije i lakše. Imam još malo izazova, ali šta je tu je. Samo ću polako sa živcima, da sačuvam sebe. Muž mi mnogo pomaže oko svega što može, mnogo znači podrška, ne pravi pitanje ni oko čega i uleti mi kao pomoć i podrška kada treba. Donosi pametne odluke, tako da ga uvek pitam za sve. Ćerka je previše zauzeta oko faksa, ali dok ovo prođe, i ona će mi više pomagati. Nisu mi problem kućni poslovi i kuvanje. Problem mi je premor na poslu i ako ima drugih obaveza. Kad je dan uobičajen, ja imam dovoljno vremena za sve. Ali dobro je, sve smo završili, to je dobra osnova da nam konačno bude mnogo lakše, i plus neke mudre odluke, i što se svi organizujemo oko posla da ništa ne trpi, i tako se reši sve. Drago mi je što je on tako trezven i prizeman. Pravi je stub i oslonac kada treba.

Koliko mi je lakše što mogu kasnije da legnem. Sad ćemo lepo i bogato da večeramo, pa ću da dremam, ona večernja dremka koja prija posle jake klope. Nikad nisam ostala da mi bude teško da nešto spremim da bih uštedela, a jeli nešto dobro, nije meni problem ni ručak, ni večera, ni nabavka. Kad završim vanredne poslove i vratim se u svoj ustaljeni ritam, sve mi je potaman.
Ali čak i ovakvih dana kada ne ide sve prema planu, nađem po malo radosti i odmora. Dovoljno mi je da se ispričam sa mužem ili ćerkom, dremnem, i odslušam malo muzike, i već mi je bolje. Još ako ima neki specijalitet u kući i piće, taman 🥂

Back