dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sto ste vi bezobrazni,ljudi vas od srca zovu,a vi odradjujete slave...jujujuuuuuu
nego majce,meni pre neki dan bilo smesno kad si pricala da si dobila ilustrovanu enciklopediju maja i asteka,ja da sam to dobila bilo biz:shock: jel to mene neko zeza.
pa jel tebe to zanima?

iskreno meni to idenje po slavama bash shto kazesh odradjivanje...

a shto se tiche maja i asteka:lol:
pa kupila mi to na poklon jer zna da me interesuje:D
ja pred kraj srednje shkole prochitala neku knjigu i ostala fascinirana tim srednje i juznoamerichkim kulturama
bash sam se bila zainteresovala jaaaako, pisala i maturski na tu temu :aha:
za dipl nisam mogla jer je vec bilo par slichnih, ali eto...
i nije to ilustrovana enciklopedija kao za decu, nije samo suvi text nego ima dosta dobrih slika i mapa

...dobro veče drugarice i drugari...:D

...ja bila na slavi, beka otišla u goste, pa koristim malo vreme, da vidim
sta se desavalo u medjuvremenu...
...čak sam se uplašila da vise necemo imati nasu temu gde cemo moci
da pisemo sve sto nam se pise..a da nas niko ne opomene zbog toga...

...jesam li vam bar malo nedostajala..aaa??

Dobro vece, evo i mene...
Bila sam juce u muzeju, pa da vam malo opisem.
Meni se svideo, svidja mi se taj kontrast izmedju eksponata i resenja zgrade.Nekako me podseca na Atinu. Moderno i anticko, zajedno...
Zgrada je u betonu i staklu, unutra su zidovi od sirovog betona, sivi. Na drugom spratu je pod skroz od stakla...
Sto se tice postavke, ista je kao i starom muzeju na Akrpolju, samo sto je sada veci prostor. Sigruno su dodali jos neke eksponate, za koje nije bilo mesta.
U jednom delu je ogroman ekran na kome ide film o Akroplju kroz vekove.Prvo na engleskom sa grckim titlovima, pa onda obrnuto.

I opet kada gledam sve to, rastuzim se kakvi smo mi ljudi unistiteljiz:(

Samo da se javnem, porodila sam se 04.01., osam dana pre termina, prirodno, epiduralom, beba imala 51cm, 3550g...sad se malo ugojio debeli jedan z:lol:
Pukao mi vodenjak, na ctg-u bila oko 9h ujutru, u 11:30h Luka došao na svet, tako da je sve brzo prošlo z:)
Imala sam epiziotomiju, prilično velika rana koja je trebala već da zarasta, tj i zarasta al došlo je do neke upale z:( kod 2 konca jer sam je previše pirkala izgleda, iz fobije da mora da bude stalno čista...pa nije stizala da se osuši kako treba.Danas sam počela da je mažem nekom crnom mašću i nadam se da neću morati opet na sečenje!!!Porodjaj, period nakon porodjaja bi mi bili smešni samo da nije te rane zbog koje sam danima plakala...da, ja sam izgleda ogromna kukavica z:(
Iskustva iz Betanije su mi odlična, sestre su bile skroz ljubazne, presvlačile su mi bebana jer ja nisam mogla zbog rane, dohranjivale ga redovno, pokazivale dojenje...Jednoj ženi je beba plakala celu noć pa su one došle da je odnesu kod njih da bi ona mogla da se odmori, jeste da treba da jasno i glasno kažeš šta želiš a ne da čekaš da se one ponude al kad god sam zamolila za nešto izlazile su mi u susret.
Eto, to je mali izveštaj za žene koje tek treba da se susretnu sa Betanijom, nije sve tako crno kao što se priča z:)

Uglavnom, ja da se javim, ako ste se možda zabrinule gde sam z:p :zpozdrav:
I sad ću samo copy/paste na onu drugu temu da ne bih kuckala ovoliko z:mrgreen:

drage moje drugarice imam jednu divnu vest i zao mi sto nisam stigla odmah da je podelim s vama i da vas počastim kako dolikuje. Ali ovi dušmani očekuju da u odredjeno vreme dodjem na posao i još da radim. Pa tek sad ugrabih vremena da se pohvalim

SIN MI POLOŽIO VOŽNJU !!! :vatromet::orkestar:

šampanjac za sve... osim za one koji voze (čitam pre neki dan da je i domaćin odgovoran ako gostu vozaču posluži alkohol)

43_sampanjac.jpg

...ooooooo...Mini braaavoooooo....:super:

...neka je sa srecom, divno sto je sve lepo proslo, a i tu ranu ces brzo
zaboraviti, samo polako...i probaj sa 3% hidrogenom i kantarionom, to
je stvarno odlican nacin da rana sto brze zaraste i da ne bude komplikacija,
ovo iz iskustva pricam....deluje samo tako...bar je meni nekad davno to bilo
od najvece pomoci...

...uzivaj sa malim bebanom...mazite se i pazite, pa ce brzo da poraste...:heart:

...ooooooo...Mini braaavoooooo....:super:

...neka je sa srecom, divno sto je sve lepo proslo, a i tu ranu ces brzo
zaboraviti, samo polako...i probaj sa 3% hidrogenom i kantarionom, to
je stvarno odlican nacin da rana sto brze zaraste i da ne bude komplikacija,
ovo iz iskustva pricam....deluje samo tako...bar je meni nekad davno to bilo
od najvece pomoci...

...uzivaj sa malim bebanom...mazite se i pazite, pa ce brzo da poraste...:heart:

Hvalaaaa Ma, sad mažem tom mašću što mi dr prepisala...Videćemo šta će ispasti, do ponedeljka treba da mažem z:(

Vidimo se drugari z:poz:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back