dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro je kad se uvece smisli sta ce se obuci. Ja tako radim. Pa ujutru samo navucem to na sebe. Kad to propustim, onda se ne uklopim u tih 15 min. Da bi se sve uklopilo, mora da se napravi neka logika istovremenih desavanja. Npr. skidanje pidzame se desava u prilasku kupatilu, i onda se metje kafa, onda ide tushiranje dok se kafa sprema sama, sipanje kafe, stavljanje shecera, mlekca i sl. obavlja se u isto vreme kad i oblacenje (nekako ja to sve naizmenicno iako i ne mora...imam utisak da me to kretanje tamo amo zapravo ubrza), pijenje kafe u isto vreme kad i mackanje kremom, namestanje kose, dezodorans i biranje ogrlice, pranje zuba odmah nakon toga i onda karmin na usta i maskara idu nekako za chas, obuvanje i gotovs. Moze da stane i u manje od 15 minuta, ali se onda oznoji.

...može to, al' meni je to onda strašna nervoza, kad god moram negde rano
ujutro pa nema veze koliko je to sati, ja ustajem ceo sat ranije, pa spremim
kafu, i vratim se u krevet pa na tenane pola sata pijem kafu, a onu drugu
polovinu se spremam...taman da moram u 5h ali ja tako, drugačije ne umem..
..ustvari bolje je reći, umem al' neću, volim kad ne moram navratnanos sve..

Brzo i navratnanos nije isto. Imala sam prilike da ustanovim razliku nekoliko puta.

Dobro je kad se uvece smisli sta ce se obuci. Ja tako radim. Pa ujutru samo navucem to na sebe. Kad to propustim, onda se ne uklopim u tih 15 min. Da bi se sve uklopilo, mora da se napravi neka logika istovremenih desavanja. Npr. skidanje pidzame se desava u prilasku kupatilu, i onda se metje kafa, onda ide tushiranje dok se kafa sprema sama, sipanje kafe, stavljanje shecera, mlekca i sl. obavlja se u isto vreme kad i oblacenje (nekako ja to sve naizmenicno iako i ne mora...imam utisak da me to kretanje tamo amo zapravo ubrza), pijenje kafe u isto vreme kad i mackanje kremom, namestanje kose, dezodorans i biranje ogrlice, pranje zuba odmah nakon toga i onda karmin na usta i maskara idu nekako za chas, obuvanje i gotovs. Moze da stane i u manje od 15 minuta, ali se onda oznoji.

Jeko, imamo slican sistem. Ustajem i prvo u kuhinju da ukjucim cajnik, onda u wc, pastu i cetkicu i nazad u kuhinju da napravim kafu.(dobro, pasta za zube u tom radijujus kretanja se nalazila na najrazlicitijim mestima- stok od vrata:lol:) Dok vratim cetkicu, kafa se prohladila, onda se oblacim i pijem kafu. A da zaboravila sam da za to vreme i izgnjavim decka koji spava.Oblacim sta god mi padne pod ruku, ionako nosim uniformu. Obuvam se i krecem.
Sminkanje se nije desavalo tada:mrgreen:

Pa hajde dodji da nas obidjesh, bit cesh nam draga goscha tamo:heart:
Mi sa kulinarstva smo se prijavile kao i prishle godine pod nazivom "Tim snova":D
Nas 15 sigurno dolazi i naspremale smo svakave djakonije.:ok:
Taj deo ucheshca na sajmu organizuje "Praktika" list za zene i postoje kategorije koje se moraju prijaviti, u okviru moga tima, prijavila sam starinske kolache i tradicionalna peciva i kolache.
Upravo sam zavrshila, kolachi se zovu "Kuger kocke", divan stari kolach, chokoladno vanilasti koji se topi u ustima
, poslacu vam i slike kada budem slikala tamo, a u tradicinalna peciva sam prijavila pogachice sa chvarcima kao slano i salchice kao slatko pecivo.Sve je gotovo, sve je uspelo bash kako treba.
Sve sam uspela da odradim danas i stvarno ponekad se pitam odakle mi snage, obavila kupovinu u gradu, napravila sva peciva, sredila 3 mashine vesha sa pranjem i sushenjem, napravila im sarme sutra za ruchak, spremila shta cu da obuchem i evo me malkice da vas ljubnem pa odoh na tushiranje i lalanje da sutra budem naspavana i nasmejana.
Pa malovas davim:rumenko:ali shat cete samnom, pa vasha sam je li?
:cmok2::cmok2::cmok2:Dobru noc vam zelim:heart:
:whistling: Da li da se pravim da ovo ne vidim? ... A koliko traje taj sajam?

Meni je to ok kad znam da ce mi biti ok dan, kad sa uzivanjem negde treba da idem.
Ovako kad znam da te tamo ceka pakao i da mi nervoza ne gine,bolje da odspavam malo duze da mogu to sve da izdrzim. Jer ta nervoza ne zavisi od mene i mog raspolozenja. I generalno sam jako malo spavala, u odnosu na normalne uslove- 5 sati najvise, pa mi je tih pola sata znacilo bas.

...razumem te skroz, ali vidi ja kad tako moram sve žureći da odradim, pola dana
mi se vrti u glavi..ja imam jako nizak pritisak i da bi profunkcionisala kao sav normalan
svet...moram sebi da dam vremena...i tako je od kad sam bila dete..i kad sam išla
u školu, i na posao..gde god...moram da imam taj sat vremena, za sebe, a posle
mogu da me muče kako god hoće...ako nemam taj sat onda sam tako kao što ti
kažeš nervozna i nikakva ceo dan...:confused:

...idi bre Jeko ovo ko u vojsci...nikad nisam imala potrebe da sebe sama toliko
mučim...

Brzo i navratnanos nije isto. Imala sam prilike da ustanovim razliku nekoliko puta.

...meni je to isto, čim žurim onda mi je navratnanos...što bi sebe od zore
nervirala, kad mogu sebi da ugodim bar ujutro i da popijem kafu u miru, pa
onda da se spremim kako treba...:think:

Nema veze sa razgovorom, al nema veze
Decko mi se osisao skroz, skroz na kratko:eek: Ko je video njegovu sliku, zna koja je promena.
Sad imam novog decka:D

Haha, mene ovo podsetilo na komentare crnogorskih baba kad sam se zabavljala sa svojim pokojnim muzhem. Kad god bi promenio frizuru ili ofarbao kosu, uvek se nasla neka od njih da kaze mojoj babi kao: ''nema nista od njenog fakluteta...ccc, vidis stalno menja momke, uvek drugog kutji dovodi, ne uche se skole tako...bla bla bla'' :lol:

Nego, svidja li ti se takav? :)

Haha, mene ovo podsetilo na komentare crnogorskih baba kad sam se zabavljala sa svojim pokojnim muzhem. Kad god bi promenio frizuru ili ofarbao kosu, uvek se nasla neka od njih da kaze mojoj babi kao: ''nema nista od njenog fakluteta...ccc, vidis stalno menja momke, uvek drugog kutji dovodi, ne uche se skole tako...bla bla bla'' :lol:

Nego, svidja li ti se takav? :)

Svidja mi se:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back