dobro jutro dobar dan i laku noc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma ja ne mogu da verujem koliko ima mladih ljudi totalno nezainteresovanih za svoj život.
Nemaju planove, volje, želje za budućnost, energije da se pokrenu. Ništa.
Smeju mi se što živim sa dečkom, radim na sebi, na tome da se zaposlim, osamostalim,
osnujem porodicu... al mi furamo naš fazon

...uuu...oni se tebi smeju, a sigurno su mnogi nesposobni da žive sami bez
roditelja, pa im je lakše da se tebi rugaju, nego da i sami malo porade na
sebi...kad tad će se pokazati da si ti u pravu, i ne obraćaj pažnju na njih
već gledaj sebe i guraj dalje po svom...:heart:

Ma naravno, to i radim. Dečko i ja furamo naš fazon, i srećni smo :)
Ako nekome odgovara (kao što je plan moje drugarice) da do 27-28
živi kod roditelja i svaki dan traži od njih 200 din za kafu i cigare, nek izvoli.
Ja imam druge planove :)
Nego... ne znam šta da radim za novu godinu, ali to možda nije za ovu temu :p

...a neka kombinacija, da on može da vam se pridruži posle ta dva dana
rada...:think:..nešto bliže njemu...šta misliš o tome...

...nemam pojma ni šta se nudi, ni koje su cene, ja već godinama ne idem
na dočeke, tako da sam totalno van svih događanja što se toga tiče....

Mi idemo za Božić u Bosnu, i to je za nas pravi odmor :)
A ovo pre je čisto da ne ostanem baš sama u stanu za to NG veče...
više naglas razmišljam. Dosta mi je ovih beogradskih slavlja, diskoteka,
proslava koje koštaju 50-100 eura, a u ponudi je "gratis domaće piće".
Tako da ću verovatno sa mamom i tatom negde da odem, od katoličkog božića do NG,
pa posle sa dečkom u Bosnu :)

Mi smo svake NG kuci od kad smo dobili decu... nekako ja tu NG sad vise docekujem zbog njih dve, napravimo maskenbal i zurku.... iskupi se drustvo svi sa klincima.... ja djipam sa njima do jedan onda svi polezu u krevet a mi matori ostanemo jos malo da sedimo...
E za srpsku je druga prica, saljemo decu kod baba, tad je i moj rodjus i slavimo ceo dan.... od zore do doceka :) a onda slavimo novu god. Bude svega... igranja po stolovima i stolicama, svakavih igara onako pjani kad se umorimo od skakanja, igramo pantomime, karaoke, ma bas nam bude super, svi se opustimo i ne mislimo ni na sta... razlaz bude tek ujutru kad svane...

Vidim vi vec poceli price o NG. Uvek se osecam ko odmetnik kad su u pitanju novogodisnje i bozicno slavlje posto slavim sve to u sasvim nekom drugacijem fazonu. :confused:

Da vam se pohvalim. Otvorila sam svoju modnu stranu na fb i sada je uredjujem.:D Zapravo, nisam toliko htela da se pohvalim stranom, koliko pobedom nad sopstvenom lenjoscu... i neocekivani zastoj na Krsti ovih dana mi je bio od pomoci da se zapitam ima li net jos nekih zanimljivih i korisnih funkcija.

Vidim vi vec poceli price o NG. Uvek se osecam ko odmetnik kad su u pitanju novogodisnje i bozicno slavlje posto slavim sve to u sasvim nekom drugacijem fazonu. :confused:

Da vam se pohvalim. Otvorila sam svoju modnu stranu na fb i sada je uredjujem.:D Zapravo, nisam toliko htela da se pohvalim stranom, koliko pobedom nad sopstvenom lenjoscu... i neocekivani zastoj na Krsti ovih dana mi je bio od pomoci da se zapitam ima li net jos nekih zanimljivih i korisnih funkcija.

...eto uvek nešto dobro iskrsne kad se ne nadaš...

...nego jel to znači da ćeš da šiješ i prodaješ stvari tako, ili ćeš samo da
kačiš slike da se "hvališ":think:

devojke, baš ste zanimljive večeras, nisu prazne priče nego baš onako lepo i odnosi sa majkama i ćerkama i ko je od koga koliko stariji i nove godine i rad na sebi...
Ja sam već ranije hvalila shushu kako je vredna i organizovana. A isto sam zapazila da ima mnogo lep odnos sa majkom. Ja sa mojom nisam imala nikad nikakav, pa se zato trudim da sa svojom ćerkom imam prisniji odnos.
A što se tiča novih godina, i ja sam kao i joiv postala mnogo opuštenija kad sam dobila decu. Jer je tak prestala ona panika i euforija dok sam bila devojka - gde ću, s kim ću, šta ću da obučem, kakvo će biti vreme, kako ću da odem, kako ću da se vratim... Uživancija kod kuće. A onda kad su deca porasla, počeli smo mm i ja da idemo sami, ali ne samo za doček, nego na 2-3 dana. I to je po meni prava stvar. Jeste i to skuplje nego da se ide običnim vikendom... ali krademo malo vremena za nas.
I sada, kad radi u inostranstvu, će doći za Novu godinu na nedelju dana, pa se vraća. Ne mogu da dočekam.... :(

Jeko, kako ćemo to da nadjemo?

Jeko, kako ćemo to da nadjemo?

Poslacu ti link kad zavrsim sredjivanje. Sad samo isprobavam. Postavila sam i neke fotke sa Krste (onako cisto da isprobam kako shljaka rad na strani), ali i neku odecu koju sam shila za druge. Ustvari, cekam da mi stigne mobilni sa aparatom od 5 megapiksela pa cu tek onda uslikati razne kombinacije, stare i nove. Uglavnom, osmisljeno je da nesto napravim, a pored toga postavim tkanine od kojih se mogu shiti ostali modeli jer cu imati saradnju sa jednom prodavnicom kvalitetnog italijanskog tekstila. Necu vise da tupim o ovome da ne ispadne reklama. :)

devojke, baš ste zanimljive večeras, nisu prazne priče nego baš onako lepo i odnosi sa majkama i ćerkama i ko je od koga koliko stariji i nove godine i rad na sebi...
Ja sam već ranije hvalila shushu kako je vredna i organizovana. A isto sam zapazila da ima mnogo lep odnos sa majkom. Ja sa mojom nisam imala nikad nikakav, pa se zato trudim da sa svojom ćerkom imam prisniji odnos.

:cmok:
Jeste, imam mnogo lep odnos sa roditeljima (i ostatkom porodice), i na tome sam zahvala :)

Mrs.Bi:
A što se tiča novih godina, i ja sam kao i joiv postala mnogo opuštenija kad sam dobila decu. Jer je tak prestala ona panika i euforija dok sam bila devojka - gde ću, s kim ću, šta ću da obučem, kakvo će biti vreme, kako ću da odem, kako ću da se vratim... Uživancija kod kuće. A onda kad su deca porasla, počeli smo mm i ja da idemo sami, ali ne samo za doček, nego na 2-3 dana. I to je po meni prava stvar. Jeste i to skuplje nego da se ide običnim vikendom... ali krademo malo vremena za nas.
I sada, kad radi u inostranstvu, će doći za Novu godinu na nedelju dana, pa se vraća. Ne mogu da dočekam.... :(

Meni je isto to najlepše, na 2-3 dana negde sa dečkom, ili eventualno neka kafansko-restoranska varijanta sa dobrom ekipom (uz tamburicu, dobro društvo, finu klopu i piće...) Na žalost još uvek nismo u mogućnosti, ali se nadam da će već iduće godine biti drugačije :)

eto, ne može čovek da napiše ni šta radi i čime se bavi, odmah mora da strahuje da će mu neko ispostaviti račun za prostor, vreme, PDV, ovo, ono.... Šta ćeš kad je tako.. a zvuči zanimljivo kako si to zamislila.
Kad ću ja imati vremena da šijem!? Otvorila sam mašinu pre 3 nedelje, očistila je, podmazala... i onda stigli neki prevodi... pa druge neke obaveze, sad kad (a ko zna kad će to biti) budem mogla da sednem da šijem, moraću ponovo da je čistim i podmazujem. A da ne pričam da se moje šivenje svelo samo na poneko parče posteljine i skraćivanje pantalona. A nekad sam sama sebi šila kaput. Sad mi to izgleda potpuno neverovatno.

...eto uvek nešto dobro iskrsne kad se ne nadaš...

...nego jel to znači da ćeš da šiješ i prodaješ stvari tako, ili ćeš samo da
kačiš slike da se "hvališ":think:

:zcepanje: Pa bizMis, sestro, bizMis. :manikir: Imala sam jedan izlet u privatluk i nikad vise...ovo ce vise biti neko stvaranje uz eventualnu kintu, ali bez ikakvih obaveza koje pravi privatluk sobom nosi. Sa tim butikom opekla pre nekoliko godina pa sam svisla od posla i takav umor nijedna para ne moze platiti.:sad2: Ovog puta hocu na sitno pa da mogu da uzivam u zivotu, a ne da shljakam od jutra do sutra kao tada.

.

:zcepanje: Pa bizMis, sestro, bizMis. :manikir: Imala sam jedan izlet u privatluk i nikad vise...ovo ce vise biti neko stvaranje uz eventualnu kintu, ali bez ikakvih obaveza koje pravi privatluk sobom nosi. Sa tim butikom opekla pre nekoliko godina pa sam svisla od posla i takav umor nijedna para ne moze platiti.:sad2: Ovog puta hocu na sitno pa da mogu da uzivam u zivotu, a ne da shljakam od jutra do sutra kao tada.

.

...ako, ako, samo ti pošalji link, da mi koji budemo zainteresovani možemo po
nešto da naručimo ako nam se dopadne...:ok:

...i neka je sa srećom...;)

eto, ne može čovek da napiše ni šta radi i čime se bavi, odmah mora da strahuje da će mu neko ispostaviti račun za prostor, vreme, PDV, ovo, ono.... Šta ćeš kad je tako.. a zvuči zanimljivo kako si to zamislila.
Kad ću ja imati vremena da šijem!? Otvorila sam mašinu pre 3 nedelje, očistila je, podmazala... i onda stigli neki prevodi... pa druge neke obaveze, sad kad (a ko zna kad će to biti) budem mogla da sednem da šijem, moraću ponovo da je čistim i podmazujem. A da ne pričam da se moje šivenje svelo samo na poneko parče posteljine i skraćivanje pantalona. A nekad sam sama sebi šila kaput. Sad mi to izgleda potpuno neverovatno.

Ja sam resila da nikad vise ne uradim prevod bez para unapred. Tako su nas zeznul jedno ministarstvo i jedna agencija pri njemu da vise nemam poverenja ni u koga po pitanju placanja. Mi uradile strucne prevode, a zvanicno je zavedeno da su ih radili prevodioci tog ministarstva (kojima je to placeno kroz plate iz drzavnog budzeta) i sad je skoro nemoguce izvuci pare od tih politickih lopuzha. :(

I jos ti njihovi nerealni rokovi zbog kojih sam spavala klecheci nekoliko noci da se ne bih uspavala na krevetu i probila rok. Ma uzas. Nikako da smislim kakav darmar da napravim ne bi li im izvukla novac.

Poslednja izmena:
Ja sam resila da nikad vise ne uradim prevod bez para unapred. Tako su nas zeznul jedno ministarstvo i jedna agencija pri njemu da vise nemam poverenja ni u koga po pitanju placanja. Mi uradile strucne prevode, a zvanicno je zavedeno da su ih radili prevodioci tog ministarstva (kojima je to placeno kroz plate iz drzavnog budzeta) i sad je skoro nemoguce izvuci pare od tih politickih lopuzha. :(

I jos ti njihovi nerealni rokovi zbog kojih sam spavala klecheci nekoliko noci da se ne bih uspavala na krevetu i probila rok. Ma uzas. Nikako da smislim kakav darmar da napravim ne bi li im izvukla novac.

Ja mislim stvarno da to nema nigde da država na sve moguće načine hoće da te zavrne, iscedi, zahebe, ponizi... ne znam ni šta. Kako mogu tako da nemaju obraza, ni trunke poštenja... znam da sam mnogo naivna, ali ja to nikada neću shvatiti ni prihvatiti. Znam da su u udruženju prevodilaca u bgd jedno vreme insistirali da sudovi plate unapred jer kažu, preovodioci neće da rade. Pa kad se tako svi dogovore da neće da rade bez para, onda se pare nadju. Ali kad mi nismo složni i uvek se nađe neko ko će da radi... Ali nikad ne polaziš od toga da ti neće platiti, nego da ti trebaju pare, pa onda pristaješ i da ne spavaš noćima.... i sve što inače nije normalno...

...verovatno se ušuškali u ćebence pa uživaju uz knjigu ili tv-e..

Ne bih menjala internet za tv ma ni slucajno. Meni evo tv stoji na terasi, iskljucen i sve planiram da ga odnesem u ucionicu da pustam djacima neke filmice u prosvetne svrhe, ali me uvek mrzi da ga spustim u kola. Pre neki dan dosli oni sto prodaju Kirbi da nam prezentuju aparat u stanu i taman sam lepo iskoristila tu njihovu prezentaciju da mi operu jedan tepih zaguljen za pranje i prva stvar koju je lik prokomentarisao je bilo onako zgranuto ''pa vi nemate televizor :eek:, a ja ga sve trazim pogledom od kad sam usao''. Valjda su ti prezentatori prvo naucili da traze TV kao glavno steciste shtroke po kutjama.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back